BitcoinWhite Scam: Siste eksempel på en bedragersk Bitcoin Hardfork

Gaffel galskap fortsetter langt ut i 2018 ettersom det har skjedd eller blir kunngjort et antall Bitcoin gafler.

Nok en annen uvanlig gaffel kalt Bitcoin White dukket opp på Bitcoin Talk tilbake i november i fjor. I tillegg til å være en gaffel med bitcoin (angivelig), hadde prosjektet også en ICO, selv om lenker til nevnte ICO nå fører til døde sider.

Så hva er Bitcoin White? Er det legitimt? Har det virkelig et sterkt brukstilfelle, eller er det bare nok en kontantopptak av en anonym gruppe?

Hvitboken

Bitcoinhvit papir

Veier inn på ikke altfor heftige 14 sider, den hvitt papir forklarer at formålet med Bitcoin White er å “tilby en brukervennlig, fullt funksjonell og plugg & spill økosystem, hvor utviklere raskt kan gjenta JavaScript-applikasjonene sine, og enkelt distribuere dem i applikasjonsbutikker som er innebygd i systemet (sic). “

Når vi oversetter det til vanlig engelsk, er det et sikkert gjetning at det de prøver å si her er at de vil lage en plattform som konkurrerer med Lisk. Spesielt at det er en JavaScript-fokusert desentralisert applikasjonsplattform.

Hvitboken nevner flere “BTW-mynt”. BTW, ikke å forveksle med internett-slang for “forresten”, er lagets valgte symbol for deres valuta. Hvis den opprinnelige valutaen for denne plattformen virkelig kalles BTW-mynt, ville det være fullt navn “Bitcoin White Coin”.

Mr. White og hans regnbuebesetning

Normalt gjør kryptovaluta-team spesielle anstrengelser for å avsløre hvem de er, hva deres erfaring er, og hvorfor du bør stole på dem. For eksempel har mange ICOs begynt å inkludere bilder og LinkedIn-kontoer på deres teamside.

Bitcoin White har imidlertid valgt å gå i helt motsatt retning. I stedet for bare å si at teamet er anonymt, legger de ekstra vekt på å lage og legge ut små animerte videoer av hvert lagmedlem iført en annen farget maske, og den samme grå hettegenseren, en hvit knappeskjorte og et lilla slips.

Bitcoin White Team

Teammedlemmene heter alle “Mr.” pluss en farge. Teamet avsluttes med en Mr. White, hvor det bare kan sees en kroppsløs maske, og den eneste beskrivelsen som gis for denne antatte personen er “???”. Det er klart at det ikke gjøres noe forsøk på å bygge tillit i denne forbindelse.

Sprekker i fasaden dukker opp

Litt videre graving avslører raskt at det skjer mye mer med Bitcoin White.

Noe av denne informasjonen er tilgjengelig på Reddit. Den offisielle Bitcoin White-nettsiden lenker til en Reddit-brukerkonto kalt BTWhiteTeam. Den brukeren har bare lagt ut en melding, og den er til ICO-investoren Sub Reddit for tre måneder siden. Inne er en lenke til hovedsiden, men også flere svært mistenkelige kommentarer.

Noen av disse kommentarene inkluderer enkle uttalelser som “godt prosjekt”, “rett til månen … Det er det største prosjektet noensinne for alle å være med på.” Og en annen som sier “It’s amezing (sic) project”.

Når du sjekker innleggshistorikken og informasjon om disse kontoene, er det enkelt å oppdage problemet. Alle disse kontoene ble opprettet i hovedsak bare for å legge ut denne meldingen. Mens noen av dem har to eller tre andre meldinger på andre sub Reddit, er deres rolle i det vesentlige meningsløs.

Videre er alle disse kontoene mindre enn tre måneder gamle. Mange av kontoene ble opprettet like kort tid før disse innleggene ble laget. Det er også interessant at det ikke er noen negative eller mistenkelige kommentarer på denne spesielle Reddit-tråden. Det i seg selv er ekstremt mistenkelig.

Selv den mest pålitelige og godt sammensatte ICO står overfor alvorlig gransking av fora som Reddit. Det faktum at den bare har oppmerksomhet fra disse shill-kontoene, er i beste fall tvilsom.

Shilling er heller ikke begrenset til Reddit. Den samme typen aktivitet kan du finne på Bitcoin Talk-siden der det er en rekke innlegg som bare sier noe i retning av “fantastisk prosjekt”. Når du ser på brukernavnene bak disse innleggene, ser du igjen at de generelt er veldig nye kontoer, og alt de gjør er å legge ut et “fantastisk prosjekt” over hele nettstedet..

Uforsiktig kommunikasjon

Et annet tydelig tegn på et prosjekt som bare ikke bryr seg mindre om detaljene, er dårlig skrevet tekst. Selv om det ikke er rimelig å forvente at alle blockchain-prosjektlag snakker flytende engelsk, er det rimelig å forvente at de tar prosjektet sitt seriøst nok til å sikre at materialene deres er redigert riktig.

Nettstedsboka og offisielle kontoer på Bitcoin Talk er fylt til randen med mange grammatikkfeil. Selv om de i det minste så ut til å bruke en stavekontroll (og mange prosjekter ikke engang gjør det), er grammatikkfeilene rett og slett altfor mange og uprofesjonelle.

Selv i deres salgsfremmende video som vises rett øverst på hovedsiden deres, begynner videoen med setningen “hva skal bitcoin være?”

Konklusjoner

Samlet sett ser det ut til i det minste av hvilken informasjon som er tilgjengelig at Bitcoin White i stor grad er et hype-prosjekt som tar sikte på å bruke tradisjonelle hype-taktikker som å tilby en ICO og kjøre en airdrop for å bringe så mye oppmerksomhet til prosjektet deres som mulig..

Mens noen brukere på bitcoin-samtaler mistenker at prosjektet faktisk er en gaffel med Lisk, da det ser ut til å bruke delegert bevis på innsatsen, kan vi ikke si at dette stemmer med sikkerhet.

For å gjøre ting enda mer forvirrende, har det vært tull på nettet om at prosjektet har brukt plagiert informasjon, så vel som en lommebok som egentlig bare er klipp-og-lim-kode..

Til tross for at prosjektet har eksistert siden november, sirkulerer det også ord om at lommeboken bare samler oppdateringer fra en enkelt node, noe som er mildt sagt svært mistenkelig.

Gitt at teamet nekter å identifisere seg selv til tross for at prosjektet deres ikke er et personvernfokusert, er det veldig rart. Også med tanke på at prosjektet virker langt mer fokusert på å generere hype dem med å faktisk ha et fungerende produkt, får det det til å virke langt mer som et kontanttak enn en ekte forretningsdrift eller til og med en antivirksomhet, underjordisk bevegelse.

Oppsummert er Bitcoin White sannsynligvis noe du kan gå forbi trygt og ikke bekymre deg for. Det ser bare ikke ut til å være verdt bryet.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me