BitconnectX: Bitconnects forsøk på å svindle investorer gjennom ICO

Under kryptovalutamarkedet krasjet denne uken, så vi en av de mest kjente og lengste løpende ponzi-kryptovalutaene som til slutt stengte dørene.

Mange trodde det var bare et spørsmål om tid før Bitconnect skulle kollapse og i kjølvannet, og etterlot seg en mengde uheldige investorer som trodde at de investerte i en legitim bedrift..

Til slutt stolte pyramidespillet på stabile og økende kryptovalutapriser for å kunne drive utlånet. Mynten sto allerede overfor mye gransking fra samfunnet og til og med rettshåndhevelse.

IQ Option Trade kredittkort

Nå virker det som om operatørene av ordningen har slått sine sider på en annen satsing, og de har ikke engang gidder å bruke et nytt navn. Det er for øyeblikket en BitconnectX ICO det tar investeringer gjennom mynttilbudet.

La oss ta en titt på denne ICO og se om det bare er en navngivende tilfeldighet eller om det er sannsynlig svindel.

Hva er BitconnectX?

BitconnectX hevder å være en “åpen kildekode, blokkjedebasert, desentralisert kryptokurrency”. Selv om dette i utgangspunktet kan høres imponerende ut, er dette en nesten generell beskrivelse av hvordan de fleste kryptovalutaer fungerer.

Imidlertid noe som de sier som nesten umiddelbart vekker mistanke, er påstanden om at de vil gi interesse for de menneskene som holder pengene i lommeboken og prøver å opprettholde “nettverkssikkerhet”.

Vi er alltid mistenksomme mot kryptovalutaer som tilbyr “interesse” på beholdningen av den mynten. Dette er fordi det nesten alltid er ordlyden som brukes av andre utlånsmynter som Bitconnect.

De hevder at de vil bruke både proof-of-work (PoW) og proof-of-stake (PoS) algoritmer for å oppnå sine rentebetalingskrav.

Nøyaktig hvordan de vil oppnå gruvedrift med både PoS og PoW er vanskelig å si. Dette er hovedsakelig fordi vi ikke kan finne en eneste papir for denne ICO. Dette er noe som nesten alle ICO (til og med svindelene) har et sted på nettstedet.

Hvordan vil ICO se ut?

ICO samler inn midler akkurat nå som en del av deres veikart. Innsamlingen startet 10. januar og pågår til 23. februar. Nedenfor er noen av nøkkelnumrene som en del av ICO:

  • Maksimal forsyning: 49 millioner
  • ICO-pris: $ 50
  • Nåværende forsyning: 14.700.000
  • Total ICO-distribusjon: 11.760.000
  • Reservefond: 2 940 000
  • Daglig ICO-salgsgrense: 261333 mynter i 24 timer.

Dette ser ganske vanlig ut og vanilje på forsiden av det, men det var ett eller to punkter som skulle heve alarmklokker for den potensielle investoren. Vanligvis når en ICO krever en pris for tokens, oppgir de den når det gjelder bytte mot en annen kryptovaluta.

I dette tilfellet har de sitert prisen på tokens til $ 50. Dette er litt av en overraskelse og tillegger videre troen på at dette er mindre enn en anerkjent ICO.

Hvis en skulle registrere seg for å delta i ICO, kan du se at de tar tre forskjellige kryptovalutaer. Dette er Bitcoin, Litecoin og selvfølgelig Bitconnect! Nedenfor er et skjermbilde av brukerens adminpanel.

BitconnectX Backend Scam

Brukeradministrasjonspanel på bakenden av BitconnectX

Selvfølgelig hevder de at de hadde solgt 261,333 tokens BCCX-tokens i dag. Man kan bare håpe at dette er en bråk for å skape en følelse av legitimitet. Det ville faktisk være ganske deprimerende å vite at de hadde tatt inn over 1 million dollar i dag.

Annen informasjon om BCCX

Det som selvfølgelig ikke er overraskende er at det er sparsomme detaljer om nøyaktig hvem som står bak driften, hvem utviklerne er og hvor de opererer.

Det er ingen kontaktsider, og det er heller ingen standardvilkår & Betingelser, investorinformasjon og alle de andre normale juridiske dokumentene man kan forvente i en mengde salg av enhver art.

Selv om de har tatt med en FAQs-seksjon, er dette utrolig sparsomt med begrensede detaljer. Vanlige spørsmål går hovedsakelig bare over informasjon som ellers er på nettstedet et annet sted.

Vi har gjennomgått mange ICOer, og det har aldri vært en med så sparsom informasjon om alt fra teknologien til selskapet og grunnleggerne. Vi ville ha stukket ut hånden og bedt om en whitepaper hvis vi til og med kunne finne kontaktinformasjon.

Er BitconnectX en svindel?

Selv om vi ikke definitivt kan si med 100% nøyaktighet at det er en svindel eller en ponzi, peker alt vi har sett oss på den konklusjonen. Det er ingen informasjon om selskapet, grunnleggerne eller teknologien.

Videre bør mangelen på papir være et stort rødt flagg for investorer som tenker å bidra med midler til ICO. Det er heller ikke overraskende at dette har dukket opp samtidig som Bitconnect har kollapset.

Det er også ganske mistenkelig for oss at de vil akseptere Bitconnect BCC-tokens som en del av innsamlingen. Intet selvrespektende kryptokurrencyprosjekt vil akseptere nær verdiløse tokens som en del av finansieringen.

Til slutt er navnet tydeligvis ikke tilfeldig og ble mest sannsynlig utviklet for å være assosiert med Bitconnect. Det kan være de opprinnelige operatørene som hadde kjøpt Bitconnect “x” -domenet, eller det kan være en copycat-svindler som ønsket å slippe bort noen av dem som ønsker å investere i Bitconnect..

Det er hundrevis av høyverdige ICO-prosjekter som for øyeblikket skaffer midler med dedikerte utviklere og sofistikert teknologi. Fokuser heller oppmerksomhet, tid og selvfølgelig penger på disse.

Bilder via bitconnectx.co

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me