Bitcy.biz: Den siste Ponzi-ordningen for å målrette Bitcoin-brukere

Du har sikkert hørt uttrykket Ponzi-ordningen eller HYIP (high yield-investeringsplan) svindel før. Enkelt sagt fungerer denne typen svindel på følgende grunnleggende prinsipper:

1. Det gir urealistisk avkastning, vanligvis dobling eller tredobling av investeringer på veldig kort tid

2. De prøver å spre seg gjennom tilknyttet markedsføring

3. De bruker uttrykket “garantert fortjeneste”

4. Innskudd kan ikke trekkes ut for en bestemt tidsperiode

5. De avslører ikke hvem som driver svindelen eller legger opp falske opplysninger om hvem som står bak

6. Først ser de ut til å betale ut som lovet, men når en viss terskel er nådd, vil nettstedet forsvinne sammen med all investert kapital.

La oss gå gjennom disse en etter en, og vi får se om Bitcy.biz er virkelig et Ponzi-opplegg.

1. Det gir urealistisk avkastning, vanligvis dobling eller tredobling av investeringer på veldig kort tid

Bitcy hevder å være en automatisert valutahandelsplattform. Det er ingen bevis som støtter dette, men vanligvis vil Ponzi-ordninger hevde å ha en slags magisk, ufeilbarlig pengeinnsamlingsmetode som alltid fungerer og alltid er lønnsom. bitpetite.com sier at de tjener penger med “myntblanding”, BitConnect hevder å tjene penger via utlån, og laser.online hevder at de tjener penger med … lasere.

Poenget er at denne delen ikke betyr noe. De kan kreve nesten hva som helst. La oss se hvordan utbetalingsstrukturen angivelig fungerer.

La oss gå over dette et øyeblikk. En 2,3% daglig avkastning vil bety at et innskudd på $ 100 vil være verdt $ 102,30 på 24 timer og $ 207 på en måned. I hovedsak er det lovende å doble pengene hver måned, noe som er helt latterlig og helt uholdbart.

Tallene blir bare mer urealistiske i den grad du går ned i kjeden, og slutter med maksimalt 7000% avkastning etter 100 dager. Dette vil igjen bety at et innskudd på $ 100 vil bli $ 7000 på litt over tre måneder. Igjen, dette er umulig og urealistisk.

Så tilbyr Bitcy.biz urealistisk avkastning på veldig kort tid? Ja.

2. De prøver å spre seg gjennom tilknyttet markedsføring

Bitcy.biz har et komplekst program for tilknyttet markedsføring som hevder å belønne folk som lokker andre i fellen. Belønningen er vanligvis en prosentandel av innskuddene ofrene gir.

I følge den offisielle forklareren video de postet på YouTube, kan dette variere fra alt fra 1% til 10% når du blir en “regional manager” for programmet.

Bruker de tilknyttet markedsføring for å spre seg? Å ja, det er de.

3. De bruker uttrykket “garantert fortjeneste”

Jeg så ikke setningen på nettstedet deres, men det står i forklaringen deres video.

Denne er enkel. Det står bokstavelig talt garantert fortjeneste.

4. Innskudd kan ikke trekkes ut for en bestemt tidsperiode

Med henvisning til investeringsalternativene vil du legge merke til at de alle har en angitt tidsgrense. I løpet av denne tiden kan ikke midler tas ut. Årsaken til dette er å forhindre at brukere plutselig prøver å trekke alle pengene ut av programmet og føre til at det krasjer tidlig.

Selv med det såkalte timeprogrammet, kreves en sperretid på 1440 timer. Det er 60 dager.

Å etablere disse forsinkelsene sikrer en jevn strøm av kapital, slik at de kan fortsette å gjøre noen utbetalinger og synes å være legitime så lenge som mulig.

Er innskudd begrenset basert på lang tid? Absolutt.

5. De avslører ikke hvem som driver svindelen eller legger opp falske opplysninger om hvem som står bak

Bitcy.biz var registrert med WHOIS 21. august, og siden gikk live en gang senere. Registreringen ble gjort under anonymisering service slik at vi ikke kan fortelle hvem som virkelig eier nettstedet.

Om oss-siden bruker falske navn og falske bilder. Bildene er av virkelige mennesker, men de blir åpenbart misbruket eller stjålet. Du vil legge merke til at bildene har gjennomgått et bildefilter som forhindrer dem i å vises i et Google-bildesøk. Navnene er falske også.

Selskapet hevder også å være på en adresse i Londons avanserte New Bond Street. Adressen viser seg å være den til en klesbutikk kalt Miu Miu.

Vi aner ikke hvem som står bak Bitcy. De gjør en stor innsats for å skjule hvem de er. Denne er også et stort, ettertrykkelig ja.

6. Først ser de ut til å betale ut som lovet, men når en viss terskel er nådd, vil nettstedet forsvinne sammen med all investert kapital.

Selskapet har en offisiell Telegram-side. I det ser det ut til at folk legger ut bevis for at de mottar utbetalinger. Dette kan imidlertid lett forfalskes, da det er enkelt å lage Telegram-kontoer.

Moderatorkontoen for kanalen la ut dette:

Med andre ord, ikke si noe negativt om programmet, ellers blir du utestengt.

Betaler de virkelig ut? Med disse programmene er det nesten umulig å fortelle. Tilknytningsprogrammene gjør det nesten umulig å finne ærlige attester. Hvert innlegg du vil si om at noen har tjent tonn fortjeneste, vil også inneholde en tilknyttet lenke, noe som gjør innlegget partisk og mest sannsynlig falsk.

Siden nettstedet fremdeles er oppe, kan vi ikke trygt erklære nr. 6 som helt sant. Basert på alle andre tegn på at dette er et klassisk Ponzi-opplegg, er det bare et spørsmål om tid til dette krasjer og kapitalen er tapt for alltid.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me