BitMEX-søksmål av CFTC: Komplett oversikt

Kryptoprisene fikk en hit i dag, da en dobbel whammy av dårlige nyheter forstyrret markedene. Først ble det avslørt at den amerikanske presidenten Donald Trump hadde testet positivt for COVID-19, sammen med sin kone, Melania.

Ikke akkurat overraskende, og du vil bli tilgitt for å lure på hvordan det tok så lang tid, men det er fortsatt den slags nyheter som har en tendens til å gi investorene uro.

Mer alvorlig for kryptosamfunnet var imidlertid nyheten om at Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har truffet handelsplattformen BitMEX med en antall siktelser, inkludert uregistrert handel og manglende overholdelse av AML-forskrifter (anti-hvitvasking).

Knock on the Door

Ulike nyheter rapportere at selskapets eiere, Arthur Hayes, Ben Delo og Samuel Reed har blitt siktet, sammen med nettet til selskaper som driver og kontrollerer BitMEX.

BitMEX grunnleggere

De tre BitMEX-grunnleggerne. Bilde via BitMEX

Reed er arrestert, og tegningsretter er ute for de to andre, sammen med BitMEXs første ansatt, Gregory Dwyer. Alle fire blir også siktet for brudd på Bankhemmelighetsloven (BSA) av 1970.

Anklagene fra CFTC er alvorlige og vil ha store konsekvenser for kryptorommet utover det nylige prispresset. Før vi ser nærmere på disse anklagene og vurderer implikasjonene, la oss først se på hva BitMEX er og hvorfor det har klart å tiltrekke seg de amerikanske myndighetene..

BitMEX: En pottet historie

Plattformen er et av de eldre navnene i kryptovalutaverdenen, og har eksistert siden 2014. Den ga seg raskt et navn ved å tilby bitcoin-derivater og marginhandel med opptil 100 ganger gearing.

Funksjonen ‘evigvarende bitcoin-leveraged swap’ viste seg vanvittig populær, da den tillot brukere å handle opp til $ 100 i bitcoin for hver dollar de setter som sikkerhet.

BitMEX Dodgy Business

WorldWide Exchange eller Dodgy Business?

Disse høyrisikohandelsalternativene tiltrukket mye virksomhet, og børsen rapporteres å ha håndtert 11 milliarder dollar i innskudd mens de rakk inn mer enn 1 milliard dollar i avgifter..

Et annet attraktivt forslag for mange investorer var BitMEXs kavalerte holdning til KYC-prosedyrer. Ved å la brukere av plattformen operere anonymt, falt BitMEX under mistanke om å være bytte for hvitvaskere og andre kriminelle, så vel som andre uortodokse handelsmenn og de som ikke var villige til å betale skatt på sine kryptoaktiva..

Selskapet fikk kjent berømmelse for den frekke måten den stred mot reglene og ignorerte myndighetskravene om å få på plass KYC-prosedyrer.

BitMEX Ingen KYC

Mangel på KYC på BitMEX forårsaket problemer. Bilde via Shutterstock

Slik oppførsel gjorde at BitMEX var et mål for regulatorene, og som et resultat av at det hadde mange kunder i USA, hadde myndighetene der det klart i sikte.

CFTC antas å ha hatt BitMEX under etterforskning siden minst juli 2019, og i august i år, nesten helt sikkert som svar på denne granskningen, kunngjorde plattformen at den endelig skulle begynne å implementere obligatorisk identitetsbekreftelse.

Selv om BitMEX ble grunnlagt i Hong Kong (hvor Hayes, Delo og Dwyer for øyeblikket antas å være), er det innlemmet i Seychellene gjennom HDR Trading Ltd, en av dets flere morselskaper..

Kokosnøtter BitMEX

BitMEX bestikkelse med kokosnøtter. Bilde via Shutterstock.

Denne innlemmelsen utenfor USAs jurisdiksjon er nøkkelen til CFTCs liste over siktelser, ettersom Hayes sies å ha skrøt av at tilsynsmyndighetene på Seychellene er lettere å bestikke. Hans skryt av at bare “kokosnøtt” var alt som var nødvendig for å smøre håndflatene til tjenestemenn der, kan ennå komme tilbake for å hjemsøke ham.

Amerikas forente stater vs BitMEX

BitMEX ba om problemer ved å godta bestillinger fra amerikanske kunder. For å overholde amerikanske reguleringer kreves KYC og AML prosedyrer fra enhver sentral som ønsker å operere der.

CFTC kunngjøring BitMEX

CFTC Pressemelding Lader BitMEX

BitMEX klarte ikke å få noen av disse på plass, samtidig som de aktivt hevder amerikanske kunder i strid med CFTC. CFTC uttaler at:

BitMEX har ikke registrert seg hos CFTC, og har ikke klart å implementere viktige garantier som kreves av CEA og CFTCs forskrifter designet for å beskytte de amerikanske derivatmarkedene og markedsaktørene..

Det påstås videre at Hayes, Delo og Reed visste at BitMEX ble brukt av hvitvaskere og andre kriminelle. Det antas også å ha blitt brukt av land som Iran for å omgå amerikanske sanksjoner pålagt deres økonomier. Tiltalte er blitt advart om at de blir utsatt for bøter og mulig fengselsstraff hvis de blir dømt.

Som svar på innleveringen av anklagene til CFTC og arrestasjonen av Reed, har talsmenn for Dwyer og BitMEX begge tilbakevist påstandene og lovet å bekjempe dem. Dwyers advokater utstedte en uttalelse og sa at deres klient ‘alltid jobbet i god tro for å overholde alle gjeldende regler og krav’, og videre: ‘ble aldri så mye som invitert til å snakke med påtalemyndigheter i USAs advokatkontor på Manhattan.’

I mellomtiden motarbeidet BitMEX gjennom en uttalelse fra HDR Global påstandene og sa:

Vi er sterkt uenige i den amerikanske regjeringens tunge hånd om å anklage disse anklagene, og har til hensikt å forsvare beskyldningene kraftig … Fra de første dagene vi startet opp, har vi alltid søkt å overholde gjeldende amerikanske lover, slik disse lovene ble forstått på det tidspunktet og basert på tilgjengelig veiledning

Klemmer seg ned

For mange mennesker er en del av cryptos anke anonymiteten den kan tilby. Ikke alle som ønsker å holde identiteten skjult er en kriminell, og mange brukere har en dyp (og ofte velbegrunnet) mistillit til tradisjonelle finansinstitusjoner.

Den økonomiske krasjen i 2008 rystet mange menneskers tro på bankene og banksystemet, særlig da nesten ingen fra sektoren ble holdt ansvarlige for det som hadde skjedd på dens vakt.

Fremveksten av bitcoin og bølgen av andre kryptovalutaer som fulgte i kjølvannet, ble sett på som en unik mulighet til å slå av kraften til sentralbankene og sette enkeltpersoner i kontroll over sine egne penger. Anonymitet spilte en stor rolle i dette, og det er mange sterke argumenter for å holde banker og bankfolk i sjakk.

Bitcoin AML

Anonyme og lettvaskede midler. Bilde via Shutterstock

Dessverre var ikke alle motivert av ønsket om et mer rettferdig og mer likeverdig finanssystem. Bitcoin ble raskt kjent som valutaen til det mørke nettet, der det ble brukt til å kjøpe narkotika, våpen og verre.

Hvitvaskere har funnet det som et ideelt verktøy for å hjelpe dem med å utføre sin handel, mens folk over hele verden bruker det til å holde penger skjult for skattemannen. Det offentlige bildet av krypto er fremdeles farget av dets tilknytning til kriminalitet og forseelse.

Det var alltid uunngåelig at reguleringsorganer og rettshåndhevelse ville bli involvert når krypto virkelig begynte å ta av. Det var ingen måte denne nye og uforutsigbare aktivaklassen kunne få lov til å vokse og blomstre uten noen form for tilsyn.

Sektoren har blitt rystet av mer enn sin skandale i løpet av den korte tiden det eksisterte. Børs er hacket, midler er stjålet og utallige svindel har blitt utført. Ingen kunne med rimelighet forvente at myndighetene bare lene seg tilbake og så kaoset utfolde seg.

BitMEX-blokkering

BitMEX startet blokkering av IP-er fra begrensede soner

Likevel, siden regulering er pålagt sektoren, har det vært en økende aksept av krypto fra maktene. Innledende fiendtlighet har myknet til aksept i noen tilfeller og entusiasme i andre. Regjeringer over hele verden har kommet til at krypto er – for å like det eller ikke – komme for å bli.

Resultatet har vært at kryptosektoren gradvis har blitt brakt på linje. De amerikanske myndighetene har vært i forkant av dette og har jobbet hardt for å sikre at børser og andre plattformer følger saker som KYC og AML. De gamle dagene i det krypto ville vesten trekker seg tilbake i historien.

Kaster boken på BitMEX

Fremveksten av bitcoin-futures og risikoen de innebar, spesielt når det handles med gearing, bare lagt til følelsen av haster rundt regulering av kryptovaluta.

Finansielle produkter som er vanskelig for de fleste å forstå, spiller inn i hendene på dem som tilbyr dem, og det er vanskelig å kritisere de amerikanske myndighetene for å ville beskytte innbyggerne mot eksponering for en slik risiko..

Det kanskje mest bemerkelsesverdige aspektet av BitMEX-fortellingen – og dette siste kapitlet i det – er det faktum at Hayes, Delo og Reed følte seg i stand til å trosse CFTC så lenge.

Arthur Hayes leker med ild. Bilde via Twitter

Ved å ignorere de gjentatte samtalene om å registrere plattformen i USA og sette KYC og AML-prosedyrer på plass, gjorde alle tre noen kraftige fiender.

De må sikkert ha vært klar over at de, ved å unnlate å aktivt forhindre hvitvasking av penger gjennom plattformen, var i strid med BSA og dermed var ansvarlige for eventuell rettsforfølgelse under føderal lov.

Arthur Hayes må også ha hatt et inntrykk av at hans ‘kokosnøtt’ -kommentarer kan få myndighetene til å pirre seg. Det er absolutt mange mennesker som vil gi mye mer enn en krone for Samuel Reeds tanker når han sitter i en fengselscelle akkurat nå.

Konsekvensene

Mange har påpekt at selv om prisen på bitcoin banket ettersom nyheter kom ut om CFTC-tiltalen og Reeds arrestasjon, var den ikke så stor som man kunne ha forventet.

Dette kan delvis skyldes at BitMEXs andel av bitcoin-derivatmarkedet ikke er så stor som den en gang var. Konkurrenter som Binance, Huobi og OKEx har gått forbi BitMEX de siste årene, ettersom populariteten til leveraged trading har fortsatt å sveve.

Bitcoin Bitmex-pris

Bitcoin Price Reagerer på BitMEX News. Bilde via CMC

Hvis CFTC hadde handlet et par år tilbake, da BitMEX hadde mye mer av futuresmarkedet i hjørnet, kunne effekten ha vært større.

Det er en bekymring for at bitcoinprisen kan ta en annen, muligens større hit hvis BitMEXs amerikanske baserte kunder blir tvunget av plattformen og ty til å selge sine beholdninger. Dumping av et stort antall av disse bitcoinsene på det åpne markedet kan virke for å presse prisene ned.

Til tross for BitMEXs tap av overlegenhet, spår noen at problemene kan bidra til å gi litt stabilitet i markedet. Hver gang prissvingninger fant sted, var det kjent at BitMEXs evige bytter gjorde dem verre, ettersom margin kaller avviklede posisjoner. Spotmarkedet kan godt ha nytte av et pusterom fra disse i fremtiden.

Det er sannsynlig at de alvorligste konsekvensene av alt dette vil være forbeholdt selve børsene. Spørsmålet om å imøtekomme amerikanske handelsmenn har vært tornete en stund nå og vil sannsynligvis utgjøre enda mer hodepine nå som CFTC og Justisdepartementet har begynt å bøye musklene..

Skalaer av rettferdighet

Amerikanske regulatorer bøyer musklene. Bilde via Shutterstock

Amerikanske myndigheter er ikke glad i leveraged trading: de ser det som altfor risikabelt og en felle for de uforsiktige. Det er tillatt, men ikke i nærheten av nivået på innflytelse som BitMEX og andre tilbyr. 100 ganger skjer bare ikke. Det høyeste nivået for en amerikansk regulert bitcoin-futureskontrakt er for tiden 3 ganger – neppe den slags ting for å få blodet til å løpe.

Det er også en økende bekymring for at CFTCs handlinger også kan ha en negativ innvirkning på det desentraliserte finansområdet (DeFi). En stor del av DeFis appell kommer ikke bare fra den desentraliserte karakteren, men også av den relative mangelen på regulering.

Selv om en slik desentralisering gjør det vanskeligere å målrette disse prosjektene og plattformene, kan de amerikanske myndighetene fortsatt presse enkeltpersoner. Hvis utviklerne av et prosjekt er målrettet, kan det være nok til å avskrekke folk fra å bruke det helt, uavhengig av om disse enhetene har tilgang til administratortastene eller ikke.

I en serie med Twitter-innlegg krypto- og DeFi-ekspert Adam Cochran har skissert trusselen mot DeFi fra handlingene fra CFTC og DoJ. Poenget han gjør er at DeFi kanskje ikke er så isolert mot regulatorers oppmerksomhet som det kanskje vil tro.

Defi Risks SEC

Risiko for SEC-handling i Defi. Bilde via Twitter

BSA har lang rekkevidde og gir reguleringsorganer som CFTC mye kraft. Mange vil nå vente på å se om den makten blir utøvd mot DeFi.

Konklusjon

Ved å gå mot BitMEX, har CFTC gitt en sterk advarsel til børser overalt: Hvis du vil betjene amerikanske kunder, så bli regulert eller komme deg ut av byen.

Mange i bransjen innrømmer privat at mange børser er skyldige i å operere på samme måte som BitMEX, og kan godt være neste i skytslinjen..

BitMEXs braskness i å mislykkes med reglene og nekte å tå linjen var sannsynligvis det som satte den foran i køen for å kle seg ned. Det vil utvilsomt være noen bekymrede folk på andre plattformer som lurer på om det blir deres tur neste gang.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me