Bitstamp Review – Er de høye avgiftene verdt det? (Oppdatering 2020)

>

Denne anmeldelsen er en del av en krypto-utvekslingsserie. Våre siste vurderinger ble evaluert Kraken, Binance, Bittrex, Huobi, KuCoin, Poloniex, Tvillingene, og Coinbase Pro. Vi publiserer anmeldelser for hver av de beste børsene, så ikke gå glipp av noen av disse oppdateringene innen bli med i Telegram-gruppen.

De leserne som allerede handler med Bitstamp, registrerer seg for en Rekekonto for å begynne å automatisere handelsstrategien. Det tar bare 5 minutter å sette opp og kan øke avkastningen over en enkel kjøp og hold-strategi med over 305%!

Som mange ting i Europa, Bitstempel er en gammel institusjon. Gammelt i Europa betyr vanligvis en 500 år gammel bygning eller en mur bygget av romerne i BC-tiden. I krypto betyr gammelt noe fra tre eller fire år siden.

Bitstamp er Europas lengste verdibørs. Grunnlagt i 2011 av Nejc Kodrič og Damijan Merlak, Bitstamp er, etter kryptostandarder, en historisk institusjon. Ser på hvordan Bitcoin selv bare dateres tilbake til 2008, Bitstamp introduksjon bare tre år senere setter den i den sjeldne luften til kryptoveteraner.

Ikke kom til Bitstamp på jakt etter et stort utvalg av digitale eiendeler eller handelspar, for det er ikke det som tilbys der. I stedet er Bitstamp omtrent som Coinbase fra 2017, men rettet mot europeere. I stedet for å oversvømme utvekslingen med hver krypto under solen, prioriterer Bitstamp tilbud og tjenester av høy kvalitet, selv om de er relativt få.

I likhet med Coinbase og Gemini, Bitstamp har gjennom årene fokusert sin innsats på å skape et mest mulig kompatibelt handelsmiljø. Etter å ha svevet gjennom noen få jurisdiksjoner, inkludert stopp i Slovenia og Storbritannia, endte Bitstamp til slutt og hadde hovedkontor i Luxembourg etter at det lille landet tilbød det en trygg havn..

Damijan Merlak – medstifter av Bitstamp

Kodrič og Merlak grunnla utvekslingen med tusen euro, et par bærbare datamaskiner og en server mellom dem. Som de fleste kryptokurrencyegenskaper og -tjenester på den tiden, forventet eller forutså de ikke rikdommen som var på vei mot cryptos tidligste adoptere. I stedet var de i det for å narre ut og gi europeere et alternativ til Mt. Gox, som primært serverte amerikanske og japanske handelsmenn.

Siden begynnelsen søkte Bitstamp etter et positivt reguleringsmiljø der det kunne ta av seg skoene og holde seg en stund. Storbritannia tilbød det et uregulert miljø som ikke passet børsens ønske om å bli en bro mellom den tradisjonelle investeringsverdenen og kaoset med krypto.

Før ankomst til Luxembourg begynte Bitstamp å selvregulere seg i henhold til beste praksis i relaterte bransjer. I 2013 ble børsen den første som krevde full KYC-overholdelse, som på den tiden var nesten kjettersk.

Gjennom årene styrket Bitstamp stille sin posisjon i markedet uten å lage for mye støy. Dessverre reiser ingen nyheter like raskt som dårlige nyheter, og i 2015, Bitstamp ble kjent på grunn av hacking for 19 000 BTC.

Det er vanskelige tider som skaper eller bryter et selskap. I Bitstamps tilfelle hjalp hackingen fra 2015 utvekslingen til det den er i dag. Umiddelbart etter hackingen stengte børsen virksomheten i en hel uke mens den gjennomførte en etterforskning og sikkerhetsrevisjon.

I 2015 var Bitstamp verdens tredje største Bitcoin-børs og utgjorde 5% alle BTC-transaksjoner. I motsetning til Mt. Gox, imidlertid, Bitstamp huset det meste av sin BTC i fryselager offline – en uvanlig teknikk på det tidspunktet som ga utbytte da hacket skjedde.

Nejc Kodrič – administrerende direktør og medstifter av Bitstamp

Innen 2018 hadde Bitstamp sementert sin posisjon i kryptouniverset sterkt nok til å lokke interesse fra flere investeringsgrupper. I siste del av det året ble Kodrič offentliggjort med nyheten om at Bitstamp ble kjøpt opp av den belgiske investeringskonsernet NXMH.

Husk at Bitstamp handler om å levere en grunnleggende, men veldig solid handelsopplevelse til et hovedsakelig europeisk publikum. Det kan endres snart sentralen har signalisert sine intensjoner å utvide globalt. Så lenge du ikke trenger avanserte handelsverktøy, marginhandel eller endeløse digitale eiendeler å velge mellom, vil du like det du finner på børsen.

Bitstamp-funksjoner

Bitstamp tilbyr ikke massevis av funksjoner du kan velge mellom, men det er veldig bra på funksjonene den tilbyr.

  • Høye avgifter sammenlignet med andre børser. Mens Bitstamp ikke skiller seg ut for mye fra andre børser, er det et sted det skiller seg ut på avgifter. Men ikke på en god måte. Bitstamp har høye avgifter sammenlignet med konkurransen. Med en gebyrplan som begynner på 0,50% for handelsmenn som utfører under $ 10.000 per måned, gjør Bitstamp det vanskelig for detaljistinvestorer å utføre lønnsomme handelsstrategier når hyppig handel er involvert.

  • Solid sikkerhet. Etter å ha blitt hacket i 2014 og 2015, hadde Bitstamp fått nok. Børsen erstattet hele maskinvaresystemet og ble den første til å implementere 98% fryselager og multisig lommebøker. Kontoer som holder USD er også FDIC-forsikret, og børsen er i samsvar med de fleste store finansielle lover i både Europa og USA.

  • Misunnelig kundesupport. Det er litt av en gåte når det gjelder kundesupport på Bitstamp. Anekdotisk ser det ut til at de fleste av klientellene er helt fornøyde. De siterer raske responstider mellom 24–72 timer etter at de har opprettet supportbilletter, og et personale som er mer enn villig til å gå en ekstra mil for å få ordnet opp i problemer. Men hvis du innsjekking på Trustpilot, ser du et helt annet bilde. Med 199 anmeldelser totalt, får Bitstamp en dårlig dårlig vurdering, selv om det samme kan sies for de fleste kryptobørser.

  • Enkel kontooppsett. Å få en konto på Bitstamp er enkelt. Bare gå gjennom de vanlige ringene når det gjelder å oppgi en e-postadresse og passord, så er du for det meste klar til å rocke. Du kan sette inn og ta ut krypto uten å gi ytterligere KYC-informasjon, men hvis du ønsker å handle med fiat-valuta, må du oppgi flere identitetsrelaterte detaljer.

  • Rask fiat til krypto. Med Bitstamp er det enkelt å kjøpe kryptovaluta med kreditt- eller debetkort. Du kan også kjøpe BTC, ETH, LTC, XRP eller BCH med en internasjonal bankoverføring, SEPA eller krypto. Du har mange muligheter for å komme inn i spillet; måten du velger er opp til dine preferanser.

Crypto Gateway-utvekslinger sammenlignet

Ideen om en kryptovaluta-gateway er ganske enkel. I utgangspunktet trenger folk en måte å komme seg inn i kryptomiljøet, men de har sannsynligvis ikke en Bitcoin-beholdning som dateres tilbake til gamle dager. Derfor bytter gateway som Bitstamp, Kraken, Coinbase, og Tvillingene eksistere.

De tilbyr ikke et stort utvalg av digitale eiendeler, men tilbyr byggesteinene som hele økosystemet er avhengig av. Disse såkalte Blue Chip-eiendelene er grunnlaget for det meste av kryptomarkedets verdi og er kjent av, mer eller mindre alle. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash og Tether (avhengig av hvem du spør) er de grunnleggende eiendelene rundt.

Hver av de nevnte børsene har et sterkt punkt. Tidligere ville det vært enkelt å si at siden hver tjener et annet geografisk sett, kan de ikke sammenlignes. Den siste gesten for kryptobørs er imidlertid å bli global. Ingen er fornøyd med å beholde en bestemt regional andel lenger.

I den grad blir spørsmålet – hvilken kryptogateway-utveksling tilbyr den mest enkle og direkte handelsopplevelsen? Gateway-utvekslinger er egentlig bygget for fullstendige nybegynnere, siden avanserte handelsmenn har en tendens til å migrere til utvekslinger med rikere funksjoner. Det gjør enkelhet og strømlinjeformet brukergrensesnitt til den virkelige prisen når man sammenligner børser.

Med brukervennlighet er hovedfunksjonen som tar kaken, Coinbase vinner hendene ned. Coinbase-appen har eksistert i flere år og var den mest nedlastede Apple-appen i 2017. Ingen andre kommer i nærheten – ikke engang Bitstamp.

En bedre sammenligning ville være å ta en titt på Bitstamp versus Kraken. Begge startet primært med å betjene europeisk publikum før Kraken begynte å prioritere sin amerikanske tilstedeværelse. Mellom de to priser Bitstamp høyere når det gjelder letthet og nybegynnervennlighet, mens Kraken utmerker seg når det gjelder valg av digitalt aktivum.

Det gode og det dårlige

Bitstamp legger stor vekt på levetiden som kryptobørs. Det kan ikke ignoreres – andre børser som startet samtidig ble tørket av kartet av utrolige hacks på til sammen milliarder dollar.

Men gitt hvor lenge Bitstamp har eksistert, er det litt overraskende at det fortsatt handler rundt de samme fem kryptovalutaene de siste årene. Siden andre børser gjør det enda enklere å kjøpe Bitcoin, Ethereum eller Litecoin enn de gjør, er det ikke mye insentiv for å bruke Bitstamp annet enn om du tilfeldigvis havner der etter et Google-søk. For ikke å nevne de siste økningene i handelsavgiftene som ytterligere avskrekker nye brukere. Det er for mange børser i markedet til å betale for en handelsavgift på 0,5%. Mens utvekslinger som Bittrex jobber for å redusere avgiftene, er det alarmerende å se Bitstamp fortsette å øke avgiftene.

Det er ikke for å sette Bitstamp ned. De gjør noen ting veldig bra som å holde seg kompatible, holde 98% av midlene i fryselager med luftgap og holde kundestøtte låst. Saken er at kryptoutvekslingsspillet har nivået seg de siste årene. Er Bitstamps tilbud nok til å gjøre det mer fristende enn konkurrentene?

Vi vil satse på at de ikke er det, men det er ikke nødvendigvis Bitstamp sin feil. Bitstamp er mye som en Honda Civic – pålitelig, får deg dit du trenger å dra, og avgifter trygge, men på slutten av dagen er det bare en annen bil som ikke spesielt skiller seg ut.

Etter å ha blitt kjøpt opp av NXMH, forventer vi at Bitstamp begynner å ligne mye mer på Binance eller Upbit, men bare tiden vil vise.

Bitstamp Rating – 3.8

Totalvurdering – 3.8

Bitstamp har opprettholdt en historie om å gi eksepsjonell verdi for kryptovaluta-samfunnet. Det som gjenstår å se er hvordan denne historien vil strekke seg inn i deres fremtid.

Ytterligere lesing

Coinbase Pro Cryptocurrency Exchange Exchange anmeldelse

Binance Review – Utvekslingsfunksjoner, handelsavgifter og sikkerhet

Hvordan bygge et kryptoindeksfond

Tips for valg av porteføljeaktiver

Cryptocurrency Trading Bots – Den komplette guiden

Reker er en porteføljeadministrasjonsapplikasjon og handelsbot for kryptovaluta som støtter alle større kryptobørser, inkludert Bitstamp. Å koble Bitstamp-kontoen din til Shrimpy låser opp praktiske handelsfunksjoner som kan hjelpe deg med å automatisere din kryptostrategi. Prøv det i dag!

Shrimpys Universal Crypto Exchange APIer er de eneste enhetlige APIene for krypto-utvekslinger som er spesielt designet for applikasjonsutviklere. Samle data om handel eller ordrebok i sanntid, administrer brukerbyttekontoer, utfør handelsstrategier og forenkle måten du kobler deg til hver børs.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me