BitTorrent Review: Token of the Largest File Sharing Protocol

BitTorrent (BTT) er det opprinnelige token til verdens største fildelingsprotokoll som nylig fullførte en mye utnevnt ICO tidligere i år.

ICO og token mottok all denne publisiteten fordi den var den første som fullførte en høyning på Binance Launchpad, en ny finansieringsportal. ICO ble også forfremmet sterkt gitt eierskapet til BitTorrent av Justin Sun of the Tron (TRX) cryptocurrency.

Har imidlertid BTT virkelig en fremtid, og vil sprøytenarkomanen dø?

I denne BitTorrent-gjennomgangen vil jeg ta en titt utover publisiteten og analysere den underliggende teknologien, veikart og brukssaker. Vi vil også se på prispotensialet for BTT og utsiktene til eventuell storskala adopsjon.

BitTorrent ICO

BitTorrent er uten tvil verdens største fildelingsprotokoll, med noen estimater som hevder at over 20% av internettrafikken er relatert til BitTorrent. Derfor var det enorme nyheter da Justin Sun fra Tron kjøpte fildelingssiden for 140 millioner dollar. Og det var enda større da Tron lanserte et TRC-10-token for BitTorrent med BTT-tickeren.

Det token-salget, som skjedde på Binances nye Launchpad-plattform, endte på mindre enn 15 minutter, og samlet inn 7,2 millioner dollar for BitTorrent. Og det fulgte et privat salg på 20 millioner dollar. Det er unødvendig å si at det er et av de mest vellykkede offentlige token-salgene det siste året, da bjørnemarkedet i kryptovaluta for det meste har utvidet seg til nye mynter.

BitTorrent-statistikk

Noe statistikker for BitTorrent-bruk

Det offentlige salget så etterspørselen etter BTT-token til å være så intens at nettstedet ikke kunne takle all trafikken, og mange investorer fant seg ikke i stand til å få tilgang til nettstedet og token-salget.

Så langt må vi si at det fortsetter å lykkes, men husk at sprøyten rundt token fortsetter, med Justin Sun fra Tron fortsetter å pumpe BitTorrent og BTT-token. Fra og med 11. februar fremmer han den største og lengste luftdråpen i historien, som begynte i blokkhøyde 6 600 000 og vil se TRX-holdere motta 0,1097681177 BTT for hver TRX de holder i lommeboken..

Etter å ha nådd en heltidshøyde på $ 0,001250 den 5. februar 2019, har BTT-token trukket seg noe tilbake og handler til $ 0,000847 når den enorme luftdropen starter. Selvfølgelig er det opp fra ICO-prisen på $ 0,00012, noe som gir ICO-investorer en 7x avkastning på omtrent to uker.

Nå som du har bakgrunn i ICO, la oss se nærmere på BTT, BitTorrent og de potensielle brukssakene for BTT-token. Og vi vil se på både positive og negative for å få et godt avrundet bilde.

Hva er BTT Token?

BTT er et TRC-10-token opprettet på Tron blockchain. Den ble opprettet for å gi en forbedring av BitTorrent-protokollen, som ble lansert i 2001, og ble kjøpt av Tron Foundation i 2018.

De to passer godt, med Tron som representerer den nye æraen av desentraliserte plattformer, og BitTorrent er et av de aller første desentraliserte nettverkene på internett. BitTorrent er også et av de mest populære nettverkene, med over 100 millioner brukere hver måned. Dette gir BTT en enorm rekkevidde fra første dag.

BitTorrent-statistikk

Partnerskap mellom Tron og BitTorrent. Bildekilde: Medium

Den aller første brukssaken som er blitt foreslått i BitTorrent (BTT) whitepaper er å forbedre effektiviteten av fildeling. Fildeling på BitTorrent involverer både jevnaldrende og frø, hvor førstnevnte er de som laster ned den eller de forespurte filene i små biter fra frøene, som er brukere som deler en full kopi av filen.

Tron mener BTT kan brukes til å få denne prosessen til å fungere bedre.

BitTorrent Speed ​​Feature

En av de første funksjonene som skal nevnes, vil hete BitTorrent Speed. Det forventes å bli implementert en gang i andre kvartal 2019, og er ment å øke adopsjonsraten til BTT.

BitTorrent Speed ​​er designet for å bruke økonomiske insentiver på BitTorrent-nettverket. Jevnaldrende vil nå kunne foreta betalinger i BTT for å øke sin posisjon i nedlastningskøer og øke hastigheten på nedlastingsprosessen. Og frø vil være til nytte som mottakere av disse betalingene, noe som gjør dem villige til å holde filene online for såing lenger enn de ellers kunne gjort.

BitTorrent-hastighet

BitTorrent Speed-utviklerne føler at denne typen insentivisering bidrar til å optimalisere utnyttelsen av nettverks- og databehandlingsressurser. Det vil bli implementert et budsystem som er planlagt å være grunnleggende og for det meste automatisert ved utgivelse, med videre utvikling og funksjoner som blir lagt til senere.

I følge BTT-whitepaper BitTorrent Speed:

vil gjøre det mulig for brukere å annonsere sine bud i en sverm og handle BTT i bytte for fortsatt prioritert tilgang til frø. Det tiltenkte resultatet er at jevnaldrende velger å frø lenger, noe som fører til bedre svermlevetid og raskere nedlastingshastigheter for alle svermdeltakere.

Andre BTT-bruksområder

Det er allerede andre planlagte bruksområder for BTT som vil bli implementert i fremtiden for å forbedre og utvikle BitTorrent-økosystemet. Alle de planlagte funksjonene er ment å tillate BitTorrent-brukere å lagre verdi ved å dele små deler i infrastrukturen.

Opprinnelig har det vært foreslått tre primære desentraliserte funksjoner eller tjenester:

1. Et innholdsleveringssystem som gjør det mulig for brukere å annonsere sine bud og betale BTT for å motta innhold raskere.

2. En lagringsplattform der brukere kan betale for ekstra lagring eller få betalt for å tilby lagring.

3. En proxy-tjeneste der brukere med upålitelig internettforbindelse kan betale en klient for å hente innhold etter URL.

Etter hvert vil BitTorrent-protokollen være åpen for å tillate tredjepartsutviklere å enkelt lage nye og nyttige applikasjoner på plattformen som oppfyller kravene fra brukerne. Utviklere vil også motta BTT som et insentiv for å lage applikasjoner.

Visjonen til Tron Foundation og BitTorrent ser ut til å være lik den som er forutsatt av mange blockchain-prosjekter. Det er å skape en økonomi der mikrobetalinger driver systemet fullt ut, og økosystemet vokser organisk gjennom brukerengasjement over tid. Å lykkes med å bygge en slik økonomi har vist seg vanskelig, men ingen andre prosjekter har hatt en plattform med størrelsen og populariteten til BitTorrent å bygge på.

BitTorrent-fellesskap

Samfunnsinteressen bak en kryptovaluta er noen ganger en av de viktigste driverne når det gjelder masseadopsjon. Entusiasmen bak brukerbasen er det som er i stand til å spre bevissthet og forhåpentligvis oppmuntre potensielle seedere til å bli med i BitTorrent-nettverket.

Gitt den tidligere populariteten til BitTorrent, har de allerede en ganske betydelig følge på sosiale medier. For eksempel har de over 70 000 brukere som er i deres Telegram-kanal. De har også over 53 000 på seg Twitter konto og nærmere 650 000 likes på deres Facebook.

Dette er faktisk ganske imponerende tall.

Dette ekskluderer til og med innvirkningen som Tron-samfunnet kan ha for å drive prosjektet videre. Gitt at TRX-holdere vil få BTT luftdroppet til dem, vil de sannsynligvis også bli involvert i BitTorrent-økosystemet. Det er velkjent at Tronsamfunnet kan være ganske lidenskapelig når det gjelder det bredere Tron-økosystemet.

Veikart og utvikling

Et av de viktigste kriteriene vi bruker for å få en følelse av hvor mye arbeid det blir gjort med et prosjekt, er å ta en titt på GitHub-arkivene. Dette er i stand til å gi en vag ide om hvor mye kode som blir presset.

Mens BitTorrent-protokollen har 117 offentlige arkiver, de som er relatert til BTT-token blir alle for tiden jobbet privat. Selv om dette er uheldig, må man anta at det er spesifikke grunner bak dette.

Likevel har BitTorrent-teamet gitt ut en veikart som inneholder informasjon om hva man kan forvente av dem i løpet av det kommende året. Mot slutten av 1. kvartal 2019 håper teamet å konkludere med følgende:

  • Komplett utvikling og utveksling av server-side-utveksling
  • Komplett rammeverk for svermanalyse
  • Utsted TRC-10 BTT-tokens

I Q1 og Q2 i 2019 håper teamet å fullføre følgende milepæler:

  • Start hele Wallet-brukergrensesnittet til deres stabile klient
  • Utsett Wallet med utveksling i kjeden til en gruppe med tidlig tilgang
  • Publiser BEP-er relatert til BTT og tokenisering av BitTorrent-protokollen
  • Legg til lommebokstøtte for TRX og eventuelle TRC-10 eller TRC-20 tokens.
  • Begynn å eksperimentere med dApp-integrering i nettverket

Dette er uten tvil ambisiøse planer for utviklerne, og gitt at vi allerede er halvveis i første kvartal, vil det være interessant å se om de vil være i stand til å nå disse målene. Imidlertid har Tron og BitTorrent-utviklerne hittil møtt sine mål i tide, noe som er et godt tegn.

Kjøpe & Lagring av BTT

Hvis du ikke deltok i BTT-massesalget, og du ikke skal motta dem i airdrop, kan du alltid kjøpe dem på en åpen børs. Gitt stjernekraften bak BTT, har den et forsprang og er tilgjengelig på en rekke forskjellige sentraler.

For øyeblikket er det to primære børser der BTT handles. Disse er på Binance-børsen og UpBit. Førstnevnte er først og fremst for handel med BNB token, USDT og BTC mot BTT, mens sistnevnte er en koreansk børs med KRW-handel.

BTT Token Exchanges

Noen børser for å kjøpe BTT-tokens

Det er også volum for BTT på andre børser, inkludert Huobi Global og Bittrex, selv om dette er vesentlig mindre enn på Binance (av åpenbare grunner). For et token som nettopp har fullført en ICO for å ha nær $ 87 av daglig volum er uten tvil imponerende. Dette betyr ikke at de ikke er ustabile, og du bør fortsatt være forsiktig når du handler dem.

Hvis du allerede har kjøpt BTT-tokens og leter etter et sted å lagre dem, kan du bruke hvilken som helst Tron-lommebok som har bekreftet støtte for TRC-10-tokens. For øyeblikket har både Tron Wallet og Trust Wallet bekreftet at de vil støtte BTT, samt være klare for airdrop.

Bekymringer over BitTorrent (BTT)

Mens BitTorrent er protokollen og plattformen usedvanlig populær og vellykket i nesten to tiår, er det fortsatt usikkert hvor vellykket BTT vil være. Det har vært spørsmål om behovet for å legge til blockchain-teknologi i BitTorrent, samt valget mellom å bruke Tron-nettverket som blockchain.

En kilde til denne tvilen er en tidligere BitTorrent-leder, som trakk seg etter at Tron kjøpte BitTorrent, hevde Tron blockchain er ikke noe mer enn ”en markedsføringsmaskin lagd på en veldig tynn finér av teknologi.” Han fortsatte med å si at det ville være umulig for TRX blockchain å håndtere hvor som helst nær volumet av transaksjoner som er nødvendige for BitTorrent..

Det har også vært spekulasjoner i samfunnet om at den tidlige suksessen til BTT-token ikke er noe mer enn sprøytenarkomanen fra Tron som pumper mynten, uten noe grunnleggende som understøtter prisstigningen. Noen medlemmer i samfunnet er skeptiske til at BTT-tokenet har noen reell nytte eller praktisk bruk, og hevder at det ikke er noen måte BitTorrent-brukere vil betale for å få raskere nedlastinger..

Endelig har det vært spørsmål rundt lovligheten av inntektsgenerering av nedlastinger av opphavsrettsbeskyttet materiale, siden dette ville utgjøre piratkopiering under amerikanske lover, og lovene til mange andre nasjoner..

Konklusjon

BitTorrent er et av de aller første desentraliserte nettverkene på internett, og det har vært veldig vellykket, og har over 100 millioner månedlige brukere. Nå har Tron kontroll over BitTorrent-protokollen og ønsker å sveise blockchain-teknologi til økosystemet, og skape en selvopprettholdende økonomisk modell der brukere blir stimulert til å dele og laste ned innhold..

Selv om det er en ambisiøs idé, er det spørsmål om det faktisk er nødvendig eller ikke, for ikke å nevne lovligheten av å stimulere til deling og nedlasting av opphavsrettsbeskyttet innhold.

Det har også vært en viss skepsis med hensyn til den raske økningen i prisen på BTT-tokens, og noen hevdet at økningen ikke er noe mer enn den Justin Sun-inspirerte sprøytenarkomanen, og at når han slutter å skyve mynten, vil prisen falle sammen.

Andre føler at å sette denne populære filedelingstjenesten er et geni trekk, og at dette er starten på en stor suksesshistorie i blockchain-bransjen.

Hvis du velger å hoppe inn i BTT-token, forstår du at den allerede har økt 7 ganger i pris over to uker. Vet også at selv om det er store løfter i dette prosjektet, vil det vare minst flere måneder til de mest grunnleggende insentivene kan legges til BitTorrent, og mens investering på dette stadiet fremdeles kan gi deg ekstremt tidlig hvis prosjektet lykkes, er det også en ekstremt risikabel investering gitt spørsmålene rundt hele BTT-prosjektet.

Utvalgt bilde via Fotolia & BitTorrent

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me