Blue Whale Foundation Review: Vårt intervju med den første ICON ICO

Bluewhale Foundation er et interessant kryptokurrencyprosjekt ved at det er det første i sitt slag. Stiftelsen vil samle inn penger og bygge på toppen av ICON blockchain.

Blue Whale er satt til å forstyrre “Gig” eller “dele” økonomien massivt med et helt desentralisert økosystem. Denne blockchain som et tjenesteprosjekt prøver å gi verdens frilansere de samme rettighetene og fordelene som tidligere ikke har vært tilgjengelig for dem.

Blue Whale tar på seg noen av de største navnene i bransjen som Uber, Fiverr og AirBnB, og vil slå ned de sentraliserte barrierer som har bygget. Bare når Gig-økonomien virkelig er basert på desentralisert teknologi, kan deltakerne dra nytte av det.

For å drive Blue Whale-økosystemet, vil et innfødt token kalt Blue Whale Exchange (BWX) bli brukt. Dette selges for øyeblikket til investorer gjennom en ICO som er i ferd med å åpne dørene for forhåndssalget.

I denne omfattende Blue Whale-gjennomgangen vil vi se på prosjektet og dets teknologi. Vi vil også gi deg det eksklusive intervjuet vi gjennomførte med Sophie Hall, leder for Global Operations.

Problemet

Gig Economy

Bilde via Fotolia

Vi er alle klar over fordelene som følger med Gig-økonomien. Vi elsker ideen om å kunne trekke ut en applikasjon og bestille en sjåfør ved å trykke på en knapp. Vi elsker ideen om å kunne ansette en frilanser på den andre siden av verden for nesten ingenting.

Imidlertid elsker ikke tjenesteleverandørene det like mye som deg.

Det er velkjent at de arbeidstakerne som selger tjenestene sine i Gig-økonomien blir sett på som ingenting annet enn en vare og kan kjøres ned i pris til laveste prosent. Tjenesteleverandørene som en Fiverr, Uber og TaskRabbit tar ublu provisjonssatser.

Dessuten mangler disse frilanserne mange av fordelene som blir gitt mer tradisjonelle arbeidere som arbeidsledighetsforsikring, helseforsikring og sykefravær. Alt er basert på deres status som “uavhengig entreprenør”.

IQ Option Trade kredittkort

Likevel er disse arbeiderne i en fangst 22-situasjon. Selv om de ønsker en gunstigere avtale, vet de at det kan koste mye mer hvis de måtte prøve å gjøre det selv. Online annonsering for frilansere er utrolig dyrt med sentraliserte aktører som Facebook og Google.

Alt dette betyr at sektoren er moden for en shakeup …

Blåhvalløsningen

De Blåhvalfundament vil løse problemet ved bruk av et unikt system kalt WORK (Worker Optimized Reward Keeper). Dette vil bestå av tre unike deler. Dette er Contribution Activity Manager (CAM), Decentralized Associate Network (DAN) og Reward Bank (ReBa).

Bidragsaktivitetsleder

På Blue Whale-plattformen er det en rekke bidragsyteraktiviteter som kan generere avkastning for de som er involvert i den. CAM ble designet for å sikre at disse belønningene ble jevnt fordelt over det bredere blåhval økosystemet.

Det er en rekke aktiviteter som samfunnet vil være involvert i. Disse vil selvfølgelig variere avhengig av produkttype, samt en rekke andre faktorer. Nedenfor er noen av disse CAM-aktivitetene:

 • Henvisning: De som er i stand til effektivt å henvise brukere til Blue Whale-plattformen som kjøper, blir belønnet med henvisningsgebyret
 • Ledende generasjon: På tilbudssiden av ligningen er det også belønninger for de som er i stand til å generere freelancer-kundeemner. Hvis de klarer å få andre frilansere på plattformen, vil de få et gebyr
 • Curation: Dette er en veldig viktig del av Blue Whale-økosystemet. Det er viktig å sørge for at frilanserne som kommer ombord på plattformen. Derfor blir deltakere i Blue Whale belønnet for deres kurasjonsinnsats. Bare de mest kvalifiserte frilanserne har rett til å delta i kurasjonsprosessen.
 • Bekreftelse: Mens kurasjonsinnsatsen vil sørge for at bare de beste frilanserne kommer inn på plattformen, må arbeidet de produserer også sjekkes for kvalitet. Derfor vil det også være verifikasjonsbelønninger som vil bli utbetalt til de frilanserne som kan utføre kvalitetskontroll på arbeidet til de nyere frilanserne..
 • Megling: Det vil uunngåelig være uenigheter da forventningene fra kunder og frilansere ikke er i samsvar. Det er her voldgift vil bli brukt. Blue Whale vil opprette et “råd” for voldgiften som bare vil bestå av de mest erfarne frilanserne. Protokollen har også inkludert en insentivmekanisme for å holde rådets medlemmer ærlige ved å be om å sende inn BWX-tokens som sikkerhet.
 • Ryktepoeng: Rangeringene til frilanserne er avgjørende for at et desentralisert nettverk fungerer tilfredsstillende. Derfor er det viktig at frilansere blir vurdert for deres tjenester på riktig måte. Dette vil hjelpe kundene til å ta den beste avgjørelsen om tjenesten. For å oppmuntre rating, vil de som gjør vurderingen bli belønnet med BWX.

For de som ønsket å lese mer om hvordan bidragene beregnes og som tjener dem, kan du lese Blue Whale hvitt papir.

Desentralisert tilknyttet nettverk

DAN er ganske interessant konsept på Blue Whale-plattformen. Det fungerer ved å samle inn spesifikke brukerdata for å best utvikle et desentralisert annonseringsnettverk. Du kan tenke på det omtrent som en desentralisert versjon av Google eller Facebooks annonsenettverk.

Dette vil bli gjort ved å installere en rekke verktøy og SaaS-applikasjoner på andre nettverk og sosiale mediekontoer. Disse vil fungere som en “node” i Blue Whale-nettverket som vil gjøre jobben med å samle inn dataene.

For eksempel er en av disse applikasjonene programvare-widgeten for bestilling og widgeten for bestillingsannonser. Bookingsprogramvare-widgeten vil tillate nettstedsoperatørene å konvertere fiat-bestillinger til BWX-mynter, og bestillingsannonsewidgeten vil tillate spesifikke “windows” å bli gitt for andres annonser og kampanjer.

Nedenfor er et eksempel på et bilde av bestillingsannonsemodulen på Blue Whale.

Bestillingsannonsemodus på Blue Whale

Bestillingsannonsemodulen på Blue Whale. Kilde: Blue Whale Whitepaper

For å samle inn henvisningsdataene og mest hensiktsmessig analysere dem, vil Blue Whale-stiftelsen benytte seg av big data og maskinlæring. De vil også ta personvernet til brukerne veldig seriøst og vil frigjøre personvernpolicyene etter hvert (mer om dette nedenfor).

Belønningsbank

Dette er det sentrale depotet som vil inneholde BWX-tokens som belønner deltakerne på plattformen. Denne ReBa vil i utgangspunktet bli finansiert med 20% av inntektene fra det offentlige salget av ICO.

På toppen av dette vil belønningsbanken alltid beholde 60% av henvisningsbelønningene nevnt ovenfor. ReBA-fondets reserver vil alltid bli justert ut fra samfunnets behov.

Midlene på Reward-banken vil da bli brukt til å spre betalinger til frilanserne i form av pensjoner og sykefravær for frilanserne på plattformen..

Hvis det noen gang er en situasjon når ReBa faller under 20% av den nødvendige reserven, er det nødtiltak på plass som vil fylle opp banken. I dette tilfellet vil det være utstedelse av nye mynter.

Blue Whale Blockchain

Gitt at Blue Whale-nettverket er desentralisert, ønsker de å distribuere kraften gjennom hele nettverket ned til grupper av nettverksnoder. De har merket disse individuelle økosystemene i blåhvalen som “provinser”.

For å sikre tillit til Blue Whale-nettverket, brukes Blockchain-teknologi. Mer spesifikt vil hver node i nettverket holde oversikt over alle transaksjonene, samt en oppdatert oversikt over mengden midler som er i Rewards Bank (ReBa). Ved hjelp av avansert kryptografi holdes nettverket trygt fra eksterne dårlige aktører.

Transaksjonene gjennom Blue Whale-nettverket kan genereres på to måter. Den ene er når det henvises til annonsene til tjenesteleverandørene. Den andre er når de blir belønnet for å validere de andre frilansernes arbeid. Sistnevnte vil bli administrert autonomt ved bruk av smart kontraktsteknologi.

Noe annet som er ganske interessant med Blue Whale-stiftelsen er den “hvite merkingen” av dApps til provinsene.

Hvit merking er en prosess som brukes med mange sentraliserte forretningsmodeller der en større organisasjon gir teknologien til en mindre virksomhet mot et gebyr. I dette tilfellet er de mindre virksomhetene de desentraliserte provinsene.

Dette har dype implikasjoner for små bedrifter, da det vil tillate dem å raskt opprette sitt eget delnettverk med teknologien og dra nytte av det bredere nettverket. Alt dette gjøres mens man holder en viss grad av autonomi over sin egen provins og frilanserne i den. Blue Whale-nettverket vil respektere denne autonomien.

Det har også store fordeler for det bredere Blue Whale-fundamentet. Etter hvert som flere bedrifter eller “provinser” blir med i nettverket, vil det gjøre det mulig for nettverket å eksponere seg eksponentielt og dermed komme alle provinsene til gode. Nedenfor er et eksempel på hvitmerking av dApps til provinsene.

Provinser ved Blue Whale White Label dApps

Provinser med hvitmerkede dApps. Kilde: Blue Whale Whitepaper

Blue Whale har merket denne arkitekturen som et “føderalt” system som det er en god sammenligning å lage. Provinsene er fritt til å operere i henhold til bestemte parametere som er skissert av den føderale blockchain. Dette er også den beste arkitekturen for å lage lokaliserte provinser i andre land som har forskjellige valutakurser eller språk.

Gitt denne føderale strukturen i økosystemet, må det være noen stemmemekanismer som vil håndtere saker som påvirker hele nettverket. Dette er hvor stemmesystemet Blue Whale Foundation kommer inn.

Denne desentraliserte autonome organisasjonen (DAO) vil tillate deltakerne i nettverket å justere politikk som opprinnelig ble lagt ut ovenfor..

For eksempel kan det være et initiativ for å endre spareprosenten som går inn i belønningsbanken. I dette tilfellet vil en avstemningsagenda bli avtalt når 200 000 brukere på plattformen støtter tillegg av stemmeposten.

DAO Stemmestruktur med blåhval

Stemmemekanisme ved blåhval. Kilde: Blue Whale Whitepaper

Når det gjelder den generelle avstemningen, vil stemmegivningen være proporsjonal med mengden BWX som kontrolleres av provinsen. Dette er ikke så ulikt masternode-stemmemekanismen som danner grunnlaget for DASH-økosystemet.

Bak Blue Whale Team & Rådgivere

Noe som virkelig overrasket oss var kaliberen til teammedlemmene på Blue Whale og rådgiverne de har om bord. Seniormedlemmene har lang erfaring både i faglige og faglige omgivelser.

For eksempel har grunnleggeren, Will Lee, studert kunstig intelligens ved Stanford University og har grunnlagt en rekke nyetableringer i Bay-området. Han er den nåværende administrerende direktøren for Verlocal, som har som mål å styrke folk til å tjene penger på ferdighetene sine.

Blue Whale Team-medlemmer

Blåhvalstiftere. Kilde: bluewhale.foundation

Det er også en rekke kraftige rådgivere i en rekke forskjellige bransjer. Ikke bare vil deres kunnskap hjelpe Blue Whale skala, men deres nåværende virksomheter kan dra nytte av Blue Whale økosystemet. De kunne for eksempel integrere forretningsdriften som provinser.

Vårt eksklusive intervju med Sophie Ahn

Da vi begynte å høre mer om den kommende Blue Whale ICO og gravde i Whitepaper, hadde vi en rekke spørsmål som vi ville svare på. Vi nådde ut til Blue Whale-teamet og Sophie Ahn, global operasjonssjef, tilbød seg vennlig å svare på dem. Nedenfor var intervjuet som fulgte:

Myntbyrå: Det som gjør Blue Whale unikt, er det faktum at du bygger på toppen av ICON-teknologien. Hva er de spesifikke årsakene til dette?

Sophie Ahn: Blue Whale er første DAPP av ICON, og vi har et godt forhold til ICON-rådsmedlemmer, derfor hvorfor Blue Whale debut på toppmøtet deres tidligere i år. Vi har full teknisk støtte og deres investering.

CB: ICOer har vanskeligere for å skaffe midler i det nåværende markedet. Er dette noe som angår deg?

SA: Nei, vi forstår at samlet ICO-innsamling ikke er så bra. Men BW går bra nå.

10 millioner privat salg er nå stengt, 15 millioner forhåndssalg vil være stengt den første uken i april med offentlig forhåndssalg (5ETH eller 1500 ICX-hette hvor de første 1000 bidragsyterne vil kunne delta).

CB: Vil du drive en ICO-bonusstruktur med forhåndssalg osv., Eller vil det bare være en homogen Crowdsale ICO til en pris?

SA: Det vil være tre trinn (privat – 8M SGD / 50% bonus, pre-salg – 15M SGD / 30%, offentlig token salg – 10% early bird for 10M SGD – totalt 30M offentlig token salg)

CB: Dere tar på deg noen virkelig store aktører i Gig-økonomien. Det som motiverte deg spesifikt til å tilby et desentralisert alternativ for verdens frilansere?

SA: Mange av arbeidstakerne i delingsøkonomi får ikke skikkelige fordeler med å vurdere hardt arbeid. Alle plattformleverandører som Uber, AirBnB og FB tar frukten av dem.

CB: Du nevner at medisinske fordeler og helsemessige fordeler fremdeles er TBA. Har du noen veiledning om hvordan disse til slutt kan se ut og når mer informasjon vil bli gitt ut?

SA: Medisin og helse er ikke en enkel ting. I utgangspunktet vurderer vi pensjons- og arbeidsledighetsforsikring. For de komplekse delene (helse og medisin) trenger vi definitivt et par eksperter og riktig system for håndtering av misbruk eller så senere.

CB: Med databeskyttelse og personvern en så viktig faktor i dag gitt Facebook-nedfallet, hva slags datasikring for databeskyttelse vil det være på Blue Whale?

SA: Vi lagrer ikke personlig informasjon så mye vi kan. CTO (Dr. Choi) er sikkerhetseksperter i NASA og Samsung Mobile. Sikkerhet er veldig viktig i blåhval.

CB: Når du foretar transaksjoner fra en nettverksdeltaker til en annen, hvilken konsensusalgoritme som brukes?

SA: Modifisert PVFT. Det heter LFT (vi bruker ICON blockchain-teknologi)

CB: Ideen om at forskjellige provinser driver sin egen hvite etikett av Whale dapps er virkelig interessant. Hvorfor ble dette gjort, og hva er forventningene dine for vekst?

SA: I år vil vi være DAPP for ICON. Men fra neste 3.-4. Kvartal 2019 vil vi lansere vårt eget mainNet med å få støtte fra ICON osv. Vi vurderer 3. generasjon blockchain for delingsøkonomi.

CB: Stemmesystemet på DAO ser ut som Master nodestruktur med mynter som Dash. Hvordan bekjemper du bekymringene mange kan ha av sentralisering med høyt drevne provinser?

SA: Vi er klar over problemet. For å bekjempe det, tenker vi på å endre stemmealgoritme, for eksempel for eksempel å bruke logaritmisk funksjon for å beregne stemmekraften til hver provins. Vi vet at endring av denne ordningen kan påvirke DAO-systemet, så vi vil teste mange forskjellige funksjoner før vi fullfører en.

CB: Det ser ut til at du allerede har en ganske omfattende liste over partnere du vil jobbe med. Hvordan vil du utnytte disse partnerskapene for å øke adopsjonen av BlueWhale?

SA: Det er et veldig godt spørsmål. Vi introduserte DMA (Decentralized M&EN). Alle partnere ville være koblet til under navnet DMA. For DMA, vennligst sjekk vår blogg og andre. Det er fantastisk konsept.

CB: Er det noen interessant potensiell kunngjøring i røret de neste månedene?

SA: Ja, det blir det. Først bytter P2P lommebok mot DMA. Og mange overraskende partnerskap for DMA.

ICO-spesifikasjoner

For de som er interessert i å delta i Blue Whale ICO, nedenfor er detaljene i mengdefondet:

 • Tokennavn: Blåhvalutveksling
 • Tickersymbol: BWX
 • Teknologi: ICON
 • Dato for salg: 2. april
 • Pre Sale Bonus: 30%
 • Total forsyning: 52 800 000 000 (tegnsalg) + 52 800 000 000
 • Myk hette: SGD25m
 • Hard hette: SGD55m
 • Akseptert krypto: ETH, ICON

Konklusjon

Blue Whale er uten tvil et av de mest interessante kryptovaluta-prosjektene. Brukssaken til Blue Whale blockchain er overbevisende. Desentralisering er en av de eneste måtene man kan gi makten tilbake til frilanserne.

Blue Whale samler også inn midler på en helt ny blockchain, noe som gjør den unik blant alle de andre Ethereum-drevne ICOene som samler inn. ICON-blockchain blir sett på av mange som en av de mange truslene mot Ethereum-dominansen.

Gitt omfanget av tvilsomme ICO-er som har skaffet midler i det siste, er det flott å se et prosjekt med slike høyt anerkjente utviklere og ledere. Det gjør en investeringssak mer overbevisende når du har slike dedikerte teammedlemmer.

Så bør du delta i ICO?

Vi ber deg om å gjøre din egen undersøkelse, men basert på analysen vår, virker dette prosjektet som om det kan være en verdsatt besittelse i en godt diversifisert kryptoportefølje.

Ansvarsfraskrivelse: Dette er skribentmeninger og bør ikke betraktes som investeringsråd

Utvalgt bilde via Facebook

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me