BTC Global: En annen forsiktighetsfortelling av en typisk Ponzi-ordning

Når folk flest tenker på kryptovaluta Ponzi-ordninger, kommer Bitconnect-saga vanligvis til å tenke på. De ler av de latterlige karakterene og klør seg i hodet på de mange investorene som tapte til tross for utallige advarsler.

Likevel, nede i Sør-Afrika, var det en annen Ponzi-ordning.

Mens det var mange som tvilte på om Bitconnect var en Ponzi-ordning, burde det ikke vært noen tvil når det gjaldt BTC Global. Hvis svindel ble vurdert av 10 for deres makt til å overbevise, skulle BTC Global ha mislyktes.

Og til tross for alle de åpenbare tegnene som var tydelige å se, klarte operatørene å stikke av med over 50 millioner dollar i klientmidler.

La oss se nærmere på forsiktighetshistorien om BTC Global.

BTC Global MO

Steven Twain Scammer

Steven Twain – Bilde via btcglobal.team

Fra starten, må måten operatørene hevdet at BTC Global tjente penger på, ha satt alarmklokker. Ifølge nettstedet klarte de å finne en illusorisk binæropsjonshandler med navnet Steven Twain. Den opprinnelige hjemmesiden ble endret, men her er hvordan det dukket opp.

Denne handels Wunderkind er avbildet til høyre og drikker en milkshake. Tilsynelatende hadde han over 6 års erfaring med å handle disse instrumentene for en rekke individer med høy nettoverdi.

Imidlertid har administrasjonsteamet i dag klart å sikre seg en lukrativ handelsavtale med ham! De uttalte:

Gjennom vårt partnerskap med Steven har BTC Global sikret tilgang til garantert 14% UKENTLIG avkastning fra så lite som $ 1000 investert. Vi har også sikret ekstra avkastning for å betale ut som henvisningskommisjon hvis du bestemmer deg for å dele denne muligheten med andre!

La oss ta et raskt skritt tilbake og analysere dette …

Steven Twain, som ser ut som noen fra MTVs Jersey-shore, tilbyr å bytte sine kunder binære opsjoner og gjøre dem fantastiske avkastning? Mens Bitconnect hevdet at de var en “utlånsplattform”, lager Steven Twain faktisk pengerhandelsinstrumenter som er kjent å være svindel.

Så er det løftet om “14% UKENTLIG” avkastning som investorene kan få i tillegg til “henvisningsprovisjoner”. Dette er de typiske moteordene som er knyttet til MLM-type pyramidemarkedsføringsordninger.

Ikke bare var operatørene avhengige av at sugerne trodde Ponzi, men de oppfordret dem til å henvise vennene sine. De skapte denne følelsen av en “eksklusiv invitasjon” -klubb som kunne få tilgang til Steven Twains handelstjenester.

Slik var kravet om tilgang til denne eksklusive klubben at BTC Globals nettsiderangering og trafikk økte eksponentielt. På bildet nedenfor har du lignende nettrangeringer som viser statistikken på BTC Global.

PowerPoint-presentasjon av BTC Global

btcglobal.team nettsiderangeringer. Kilde: similarweb.com

Den viktigste ingrediensen for en Ponzi-ordning er at den faktisk lønner seg. Dette er akkurat hva BTC Global gjorde. Til tross for at de opprinnelig var mistenkelige, fikk mange som investerte ukentlig avkastning og ble derfor lurt til å investere mer.

Hvordan BTC Global fungerte

Det som er interessant med dekningen av BTC Global er at det har blitt merket et “kryptokurrency” Ponzi-opplegg. Dette er ikke helt nøyaktig. Mens navnet deres har BTC i seg, og klienter investerte i Bitcoin, var det ingen innfødte token eller “svindelmynt” som BCC som ble brukt i Bitconnect.

Som vist i markedsføringsbildet nedenfor, konverterte handelsmannen Bitcoin til tradisjonell fiat-valuta og handlet deretter på finansmarkedene. Deretter konverterte han Fiat-gevinstene sine tilbake til Bitcoin for å betale investorene.

PowerPoint-presentasjon av BTC Global

Powerpoint presentasjon. Kilde: btcglobal.team

Det var ingen kryptovalutahandel, og Bitcoin ble mest sannsynlig brukt, da det var en uforanderlig betalingsform som var mye vanskeligere å spore enn andre former for finansiering. Investorer ble oppfordret til å kjøpe Bitcoin for å finansiere Stevens handel.

Når brukeren hadde registrert seg med brukernavnet for henvisningen, ble de ført til et adminpanel hvor de kunne overvåke “investeringene” og henvise sine venner og familie. De hadde også en lagdelt struktur for henvisningene som ble brakt (høres kjent ut?).

Arrangørene på nettstedet refererte til seg selv som “admin team”. De var en haug med sørafrikanere som var kjent for å ha engasjert seg i tidligere markedsføringsordninger av MLM-typen.

En av disse personene var en person ved navn Cheri Ward som drev BTC Global facebook-gruppen og la ut en rekke videoer. Resten av de lokale operatørene i denne administrasjonsgruppen ble dokumentert i februar Middels innlegg.

Om disse personene var hjernen til svindelen eller bare tannhjul i rattet til en større kriminell virksomhet, er usikkert. Man må stille spørsmål ved visdommen i å bevisst fremme et Ponzi-opplegg med din virkelige identitet.

Hva som brakte det ned

Akkurat som Ponzi-ordninger før den, fungerte BTC Global til den ikke fungerte lenger. Mens Bitcoin-markedene gikk opp, kunne de stadig møte de ukentlige betalingene.

Da prisen på Bitcoin begynte å falle tidlig i februar, begynte imidlertid betalingene å avta. Kundene begynte å lure på hvor trygge investeringene deres egentlig var, og hvorfor Steven hadde det så dårlig i finansmarkedene.

Det var mange motstridende historier som ble gitt, blant annet at Steven hadde blitt en ny far og ikke kunne handle på noen uker. Så endret historien seg plutselig til at Steven hadde fått et husinnbrudd med at tyvene tok av med alt handelsutstyret hans.

Disse motstridende uttalelsene fikk mange til å tro at administratorteamet faktisk var medskyldig og kunne ha vært mye mer enn uvitende deltakere. Uavhengig av forutsetningene har følgende blitt plassert på BTC Global-siden.

Vi er like sjokkerte og sinte som alle. Men vi visste alle risikoen ved å plassere midler til Steven. Vi ble alle selvtilfreds med Steven. Og vi alle finansierte ham uavhengig.

De hevder da også at de ikke klarer å finne Steven, og de ber om at alle som har informasjon om hvor han befinner seg må ta kontakt.

Hva var virkningen?

Det er trist å si at denne Ponzi-ordningen har klart å fange tusenvis av mennesker. Påtalemyndigheten opplyste at de har mottatt over 27 500 klager fra mennesker over hele landet. Investeringene hadde gått fra $ 1000 til $ 120.000.

Som med mange svindel av denne karakteren, hadde de som mistet mest en tendens til å være menneskene som ikke hadde råd til det. For eksempel hadde en trefeller fra Pretoria tatt en $ 10.000 fra boliglånet hans for å investere i plattformen.

Totalt sett anslår det at Ponzi-ordningen var i stand til å hente inn rundt $ 50 millioner fra investorene. Mens de fleste av ofrene ser ut til å være Sør-Afrika, rapporteres det om ofre i andre land, inkludert USA og Australia.

Det er unødvendig å si at mange ofre begynte å skylde på de lokale operatørene og “admin” -teamet. Spesielt målrettet de mot Cheri Ward og kom med mange drapstrusler. Dette fikk henne til å få en beskyttelsesordre. Nettstedet bemerket:

Vi ber om at trusler, trakassering og vold mot ledere og administratorer skal stoppe. Det er ufattelig at folk kan oppføre seg slik. Hvis du føler at du har begått en forbrytelse mot deg, må du følge de juridiske prosedyrene for å håndtere saken.

Det pågår også etterforskning av både lokale myndigheter og en privatetterforsker. Dessverre er det lite sannsynlig at ofrene vil få tilbake noen av pengene sine. Bitcoin som de sendte til operasjonen har sannsynligvis allerede blitt hvitvasket og banket.

Hva kan læres

Dette er uten tvil et opprørende eksempel på investeringer som høres for bra ut til å være sanne. Dette var en velkjent svindel i det sørafrikanske kryptovaluta-samfunnet. De som investerte i ordningen, så skeptikere med mistenksomhet og spiste opp taket som ble utkalt av administratorteamet.

Imidlertid, når det gjelder online-svindel i kryptoverdenen, ser baren ut til å bli senket hver uke. For eksempel har vi nylig gitt deg nyheter om at folk blir lurt av twitterbots som tilbyr gratis kryptovaluta som en kampanje.

Mens ingen ønsker å se uskyldige mennesker bli lurt ut av pengene sine, må det personlige ansvaret gå foran. Fra å investere i ICOer til å kjøpe kryptovalutaer og delta i airdrops, er det viktig å gjøre din egen forskning.

Vil rettferdighet ta kursen?

I likhet med Bitconnect-arrangørene, vil administrasjonsteamet sannsynligvis møte sivile krav. Imidlertid, hvis det er bevist at de var medskyldige, kunne de sone en betydelig dom i et sørafrikansk fengsel.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me