CakeWallet iOS Monero lommebok blir utfordret av fellesskapet

Cakewallet er en mobil Monero lommebok som ble utviklet for iOS-enheter og nylig ble utgitt for nedlasting.

Appen ble designet for å være brukervennlig, og den ble utgitt gratis for kryptokurrencybrukere uten annonser som ble satt inn i appen eller andre måter å prøve å tjene penger på appen.

Monero-samfunnet er imidlertid ganske vanskelig å behage. Gitt stasjonen for sikkerhet og personvern i Monero-nettverket, er brukerne alltid på utkikk etter svindel og potensielle utnyttelser.

Hovedproblemet de har tatt med denne applikasjonen, er at den ikke er åpen kildekode. Dette er egentlig en av de viktigste kravene for krypto generelt, men enda mer for en personvernmynt.

Åpen kilde er nøkkelen

En av grunnene til at Monero ikke har blitt adoptert i stor grad av flere kryptobrukere, er på grunn av vanskeligheten med å bruke de fleste lommebøkene deres. I motsetning til mange andre kryptovalutaer er det foreløpig ingen mobillommebok.

Dette er grunnen til at utvikleren hoppet på muligheten til å bygge et program som gjorde det mulig for brukere å sende og motta Monero på telefonene sine. Men selv om de ga ut appen for nedlasting, ga de ikke ut koden.

Monero-samfunnet er spesielt opptatt av svindlere som utvikler ondsinnede applikasjoner som vil stjele private nøkler eller XMR-midler. Derfor nullet de inn på det faktum at kodebasen ikke var åpen for offentlig gransking.

Videre, hvis utviklerne gjorde applikasjonen til et åpen kildekode-prosjekt, kunne de aktivt be om donasjoner fra samfunnet. Monero-samfunnet er generelt ganske støttende når det gjelder disse prosjektene og vil gjerne donere. Ifølge bruker snirpie på subreddit

Hvis du bestemmer deg for å bytte til å ta donasjoner, kan dette fungere ganske bra for Monero. Jeg vil gjerne donere til et open source-prosjekt

Utviklere publiserer kode

Utviklerne bak cakewallet bestemte seg til slutt at de ville ta hensyn til samfunnets bekymringer, og de bestemte seg for å frigjøre det som åpen kildekode.

Dette var noe som ikke gikk upåaktet hen så mange takket laget for svarer til deres bekymringer. Dette tillot noen få mennesker i samfunnet å bruke appen, samt initierte noen nye brukere i Monero-økosystemet.

Lommeboken ser også ut til å være veldig funksjonell med brukere som kan lage nye lommebøker, samt gjenopprette gamle med frøord. Det er også en QR-skanner som kan brukes til rask betaling.

For de mer avanserte brukerne tillater appen dem også å endre nodene de vil koble til, samt justere applikasjonens damoninnstillinger.

Bekymrer May Linger

Selv om kildekoden for applikasjonen nå er åpen, var det fortsatt en rekke brukere som var bekymret for muligheten for at utviklerne skyver malicios-binærfiler til appbutikken mens de viser ren kode til samfunnet. En bruker sa

Min sikkerhetspraksis er: ikke stol på noe, anta at alt er skadelig. Jeg vil aldri bruke noen mobil lommebok for store beløp

Hvis utviklerne på en eller annen måte var i stand til å bekrefte at koden som ble lastet opp til appbutikken var nøyaktig den samme som den som ble vist offentlig, ville denne frykten bli antatt.

Derfor, inntil en slik bekreftelsesprosess er implementert, bør Monero-brukere begrense hvor mye penger de har i mobillommeboken. For mindre daglige transaksjoner er applikasjonen fremdeles et friskt pust.

Andre mobilalternativer?

Det var en annen mobilutvikler som prøvde å lansere sin egen versjon av et Monero iOS-program. XWallet ble annonsert for samfunnet tidligere, men har fått mye flak.

Bortsett fra å bli avvist fra appbutikken, er det mange i samfunnet pekte ut at det økte kostnadene ved transaksjoner og truet sikkerheten til nettverket.

Mer spesifikt opprettet lommeboken en tredje utgang som ville kreve et gebyr på 0,0005 XMR for transaksjonen. Denne ekstra kostnaden skapte også en spesifikk metode der transaksjonen kunne grupperes og umiddelbart identifiseres.

Tradisjonelle alternativer

Det er en rekke Monero fryselagringsalternativer som er tilgjengelige for langvarige hodlere med betydelige XMR-beholdninger. Disse er trolig de tryggeste for tiden.

Monero-utviklerne jobber for tiden hardt med å frigjøre støtte for Monero på Ledger-maskinvareboksen. Dette ville uten tvil være et flott skritt for samfunnet, fordi det vil tillate Monero-brukere å lagre myntene sine på den mest populære maskinvareboksen til dags dato..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me