Civic (CVC) gjennomgang: Sikring av digital identitet på Blockchain

Civic (CVC) gir on-demand, sikker og billig tilgang til identitetsbekreftelsestjenester ved hjelp av Blockchain-teknologi.

Vi vet alle hvor tungvint det kan være å stadig identifisere oss igjen og igjen når vi kommuniserer med online-leverandører. Civics mål er å eliminere denne overflødigheten av å måtte bekrefte identiteten flere ganger når man er i kontakt med disse tjenesteleverandørene.

Videre har Civic som mål å sikre din digitale identitet fra å bli hacket eller utsatt for uønskede parter gjennom kryptografi. Dette er spesielt viktig gitt eksempler som Equifax-hacket i fjor.

IQ Option Trade kredittkort

CVC er det opprinnelige tokenet som brukes i Civic-økosystemet der tjenesteleverandører vil kjøpe tilgang til sikre brukeridentifikasjonsdata.

I denne oversikten vil vi gi en omfattende oversikt over Civic, dens teknologi og utsiktene til CVC-token. La oss hoppe inn!

Hvordan Civic fungerer

På samme måte som Bitcoin Blockchain lagrer en offentlig betalingsbok, lagrer Civic en offentlig hovedbok med bekreftede identiteter.

Plattformen kategoriserer 3 typer deltakere – brukere, validatorer og tjenesteleverandører.

Brukere

Gjennom Civic ‘Secure Identity’-appen legger brukerne inn sin personlige informasjon (navn, adresse, skatte-ID eller personnummer, passnummer, førerkort osv.) Og sikre dem ved hjelp av biometrisk fingeravtrykksskanning. Ingen brukernavn eller passord kreves.

All personlig informasjon lagres på brukerens telefon og krypteres slik at den ikke kan sees direkte av Civic-plattformen. Civic lagrer i stedet ‘attester’ eller referanser til dataene dine på den offentlige Blockchain.

Samfunnsarkitektur

Kilde: Hvitt papir

Validatorer

Validatorer er tredjepartsenheter hvis jobb det er å bekrefte at informasjonen brukerne legger inn er riktig. Disse enhetene er i de fleste tilfeller også tjenesteleverandører (finansinstitusjoner, myndigheter, forsyningsselskaper osv.).

Disse personene / enhetene blir incentivert med CVC-tokens for å kryssjekke brukerinformasjonen med offentlige og økonomiske poster for å sikre at den er nøyaktig. Når validatorer bekrefter informasjonen, logger de av den og kan begynne å selge de krypterte versjonene av brukerdata til tjenesteleverandører på Civic-markedet..

Tjenestetilbydere

Tjenesteytere / forespørere er bedrifter eller institusjoner (hoteller, børser, banker osv.) Som registrerer seg hos CivicApp for å identifisere kundene sine mer effektivt.

Tradisjonelt vil tjenesteleverandører måtte betale millioner av dollar for å bruke identitetsbekreftelsestjenester for å overholde lovpålagte KYC-prosesser (kjenn kunden din). I 2016 ble det rapportert at gjennomsnittlig bank brukte 55 millioner dollar på KYC-overholdelse.

Civic hjelper tjenesteleverandører med å spare betydelig tid og penger på disse tjenestene, ved ganske enkelt å kjøpe ’tilgangsrettigheter’ til brukernes informasjon ved hjelp av CVC-tokens (valutaen til CIVIC-økosystemet).

Jo flere tjenesteleverandører har tilgang til de krypterte referansene til brukerdata, jo mer sømløst kan brukerne engasjere seg med hver av disse tjenesteleverandørene..

CVC-tokens utbetalt av tjenesteleverandører går til både Validator og brukeren. Overføring av midler mellom en part til den neste initieres automatisk gjennom smarte kontrakter.

The Civic Network

Kilde: Hvitt papir

Historie & Team

Vinny Lingham Civic

Vinny Lingham. Bilde via Twitter

Civic ble startet av Vinny Lingham, en sørafrikansk entreprenør med en enkel visjon om at en persons identitet skal holdes av personen selv. Han uttalte “Du eier det, du får det ikke fra regjeringen din”.

Civic begynte å integrere med partnernettsteder og utvikle sitt første sett med smarte kontrakter i 3. kvartal 2017. Plattformen deres gikk inn i Alpha-fasen i 4. kvartal, og ga KYC-tjenester inkludert dokumentbekreftelse og muligheten for validatorer til å bekrefte identiteter for å tjene CVC-tokens..

I 1. kvartal 2018 gikk CVC frem til Beta versjon 1, og utvidet CVC-token-transaksjonskapasiteten blant partnere og identitetsleverandører.

Per i dag er Civics-produktet tilgjengelig på nettet og mobilappen. De holder for øyeblikket på med å registrere seg for tjenesteleverandører og inviterer brukere til å sende inn informasjon som kan valideres i nettverket.

Vinnys tidligere satsninger inkluderer å være grunnlegger av en digital gavekortplattform, Gyft, som ble kjøpt opp av First Data Corporation i 2014). Han har over ti års erfaring fra e-handelsområdet, noe som gjør ham veldig kjent med KYC og andre identitetsgodkjenningsprosesser.

Vinny og resten av ledergruppen er basert i San Francisco:

Jonathon Smith – Medstifter og CTO

15 års erfaring innen bank- og teknologirådgivning for selskaper som Deloitte og RBS.

Chris Hart – COO

20 år med senior økonomi og IT-erfaring, sist som økonomidirektør i Guidebook, Inc. og Nextag

ICO & Token ytelse

Etter å ha samlet inn 33 millioner dollar på under en måned med liten eller ingen markedsføring, fremstår Civic som en vellykket ICO-historie som gjorde ting “på den rette måten”.

De klarte å samle støtte fra kryptosamfunnet ved først å lansere et produkt, engasjere seg i Telegram-gruppechatter og legge ut gode tanker på populære tekniske bloggsider som Medium.com.

Token ble lansert i juli 2017 til en pris på $ 0,16. Tokenet har hatt to store topper siden lanseringen, en gang 11. august da det gikk til $ 0,64 per token, og igjen 3. januar da det traff $ 1,37. Du kan kjøpe CVC på børser som Kucoin og Poloniex.

Fordeler

  • Civic har som mål å forhindre identitetssvindel, som er et massivt tema som beskrevet i Civics-papiret; i 2016; 15,4 millioner amerikanske voksne ofre. Tap på 16 milliarder dollar
  • Tjenesteleverandører kan spare milliarder dollar årlig på KYC-samsvar
  • Brukere kan spare tid ved ikke å bekrefte identiteten deres gjentatte ganger for hver nye tjenesteleverandør de kommuniserer med. Brukere i underutviklede land vil ha nytte av å ha en digital identitet som de kan bruke for å få tilgang til grunnleggende helse- og finansielle tjenester, samt muligheten til å stemme

Ulemper

Pålitelighet & Verifiseringsprosess av validatorer

For å bekrefte brukernes personlige informasjon, trenger validatorer tilgang til den ukrypterte versjonen av denne informasjonen. Det forventes at de bruker de samme tradisjonelle verifiseringsmetodene (som kryssreferanser med offentlige poster og andre KYC-kompatible prosesser) som Civics-appen skal eliminere.

Dette betyr at validatorer fortsatt må betale kostnadene for identitetsgodkjenning, med håp om at de kan få tilbake tapene sine ved å tjene CVC-tokens. Civics whitepaper indikerer imidlertid at kostnadene ved identitetsverifisering etter tradisjonelle metoder bare blir dyrere. Dette kan utgjøre problemer for validatorer som ønsker å tjene på å verifisere brukeridentifikasjon.

Dette fører til et annet problem, der insentiver kanskje ikke er sterke nok til å hindre at ondsinnede validatorer lekker brukere personlig informasjon til parter utenfor Civic-økosystemet. Hvis disse partiene er villige til å betale mer enn hva validatorer kan tjene på CVC-tokens, er det ingen garanti for at dårlige aktører ikke vil dra nytte av situasjonen.

Validatorer (per definisjon) må ha tilgang til lesbare data for brukere for å kunne gjøre jobben sin. Dette avslører en mulig svakhet i systemet hvis insentiver ikke er sterke nok til å holde validatorer pålitelige.

Utfordrer markedsføring til 3 forskjellige brukere

Samfunnsbehov:

  • Tjenesteleverandører ombord for å godta validert identifikasjon fra brukere
  • Brukere til å registrere seg og oppgi identifikasjon
  • Validatorer for å validere informasjonen brukerne gir for å selge attestene til tjenesteleverandører

Hver gruppe kan ikke eksistere uten de andre 2, og så hvis Civic sliter med å skaffe seg noen av disse gruppene, fungerer ikke hele økosystemet.

Argumentet mot dette poenget er at insentivet til å tjene CVC-tokens vil tiltrekke interesse og deltakelse fra brukere og validatorer, så alt tjenesteleverandører må gjøre er å registrere seg. Det gjenstår å se hvor langt plattformen vil øke med tokens som det primære insentivet.

Læringskurve

Identitet er et så følsomt problem for brukerne, noe som gjør det nesten uunngåelig at Civic må forklare nye brukere hvordan Blockchain fungerer for å sikre personvernet og holde dataene deres trygge. Dette kan bli en hindring for masseadopsjon.

Konkurranse

  • Selvtast: et Hong Kong-baseselskap som hjelper enkeltpersoner med å kontrollere og lagre sin digitale identitet i Blockchain for å brukes til forskjellige sammenkoblede tjenester som statsborgerskap, transaksjoner med finansielle tjenester og mer
  • Desentralisert ID: en plattform som setter brukeren kontroll over ID og personlige data, som overføres sikkert over Blockchain og lagres eksklusivt på brukerens enhet.

Bør du vurdere CVC?

Er CVC verdt det

Bilde via Fotolia

Konseptet med å sikre digital identitet er veldig spennende, og er også grunnleggende for hva Blockchain representerer – desentralisert tillit. Jeg tror at ethvert tegn som løser et reelt problem, og som gjør det ved å følge de grunnleggende prinsippene for hva en Blockchain er og bør brukes til, er en investering det er verdt å vurdere.

På lang sikt må problemene det henvises til under “Cons” of Civic behandles for å finne en levedyktig løsning, men på kort sikt er det en veldig sterk argumentasjon for hvorfor CVC kan bli en av de hotteste tokens på markedet :

Noen har spekulert i at CVCs topper er forårsaket av en stor økning i token-kjøp av hvaler (individer eller enheter som har store mengder CVC). Store selskaper, som for tiden bruker millioner av dollar årlig på ikke-gjenbrukbare ID-bekreftelsesmetoder, kan nå kjøpe så mye gjenbrukbar identitetsinformasjon som mulig, mens prisen på et CVC-token (valutaen som trengs for å validere ID-er) fortsatt er billig.

Dette er det som er spekulert i å drive etterspørsel etter tokens (utenfor den generelle følelsen rundt kryptovalutaområdet). Jeg tror dette er fornuftig ganske enkelt fordi enheter som er interessert i å operere innenfor det civiske økosystemet, vil være langt mer sannsynlig å kjøpe tokens i store mengder. Jo flere poletter de skaffer seg, jo flere kunder kan de automatisk bekrefte, noe som drastisk reduserer kostnadene for KYC-samsvar.

En enkelt bruker kan bare være interessert i å selge ID-referansene sine til en håndfull tjenesteleverandører, mens en tjenesteleverandør vil søke å skaffe seg hundretusenvis av identiteter for å redusere friksjonen mellom dem og kunder som ønsker å kjøpe sine produkter / tjenester..

En annen måte å se på det er å sammenligne prisen på dagens KYC-tjenester med Civic. Nåværende tjenester er i USD og vil for det meste alltid forbli faste. ID-verifisering på Civic er imidlertid priset i CVC. Dette vil fortsette å koste mindre ettersom CVC blir mer verdifullt over tid.

Dette oppfordrer naturligvis tjenesteleverandører som er interessert i økosystemet til å kjøpe så mange CVC-tokens som mulig, slik at de kan ha en tidlig fordel i forhold til konkurrenter som kommer sent til økosystemet..

Denne uutnyttede tjenesteleverandørens etterspørsel etter CVC-tokens kan innebære et økende prispress de neste månedene. Selvfølgelig må Civic holde seg til veikartet for at disse leverandørene skal være interessert.

Konklusjon

Civic takler et stort problem som passer veldig bra med det Blockchain har å tilby.

Et system for identitetsverifisering bør være desentralisert, åpent og kryptert for å gi maksimal verdi til alle involverte parter. Dette gjelder spesielt i underutviklede land, hvor mangel på riktig identifikasjon hindrer folk i å stemme eller få tilgang til viktige helse- og finansielle tjenester.

Den beste tilnærmingen for Civic er å starte i det små ved å målrette grupper som eksisterer i deres eget økosystem, og gi unik identifikasjon for tilgang til forskjellige deler av dette økosystemet. Universiteter og store selskaper med over 1000 ansatte er et godt eksempel på dette.

Brukerne ville være studentene / ansatte, og tjenesteleverandørene ville være kafeteria, treningsstudio, sovesal og klasserom. Derfra vil Civic skaffe seg en sunn database med brukere, hvis validerte identiteter kan gjøres tilgjengelige for tjenesteleverandører utenfor selskapene de jobber for og skolene de går på.

Denne tilnærmingen skal sikre en mer organisk vekstform ved å la brukerne lette i det civile økosystemet uten å umiddelbart forstyrre deres daglige prosesser for identitetsverifisering..

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me