Cloakcoin (CLOAK) gjennomgang: Etablert privatlivsfokusert krypto

Cloakcoin (CLOAK) er ikke en mynt du hører veldig mye om i disse dager, men det er en av de eldre kryptovalutaene, som ble lansert tilbake i 2014.

Det er en helt sikker, helt privat og usporbar digital kontant med full fungibilty (alle mynter tilsvarer). Cloakcoin er i stand til å oppnå dette personvernet ved å bruke et myntblandingssystem med offchain kalt “Enigma”

Imidlertid, med så mange bedre kjente personvernmynter som ZCash og Monero, kan Cloackcoin virkelig konkurrere?

I denne Cloakcoin-gjennomgangen vil vi ta et dypdykk på prosjektet ved å se på teknologi, team, utvikling og veikart. Vi vil også analysere langvarige brukssaker for CLOAK-token og potensialet for større adopsjon.

Cloakcoin Funksjoner

Når du ser funksjonene som Cloakcoin bringer til bordet, er du kanskje enig i at det har blitt oversett noe. Eller du kan se hvorfor det blir oversett. La oss få en ide om hvilke fordeler du kan få ved å bruke Cloakcoin.

Raskere transaksjoner – Cloakcoin ble designet med 60 sekunders blokkeringstider, noe som gjør det ti ganger raskere enn Bitcoin i behandlingen av transaksjoner. Selvfølgelig har den ikke volumene av store mynter ennå, så vi må vente på å se hvordan den vil fungere under mye tyngre transaksjonsvolumer.

Helt anonym og privat – Det er her Cloakcoin skinner. Brukeridentitet avsløres aldri når du handler med Cloakcoin, noe som gjør den til en av de sikreste av personvernmyntene. Det oppnår dette gjennom sin egen Enigma-teknologi, som vil bli diskutert nærmere senere.

Trygt og sikkert – Kombinasjonen av open-source blockchain-teknologi garanterer sikkerheten og sikkerheten til Cloakcoin.

Desentralisering – Cloakcoin er fullstendig desentralisert ved å bruke proof-of-stake mining for å sikre nettverket. Dette desentraliserings- og PoS-systemet gir også et incitament for brukere å holde mynter i lommeboken i en prosess som kalles staking.

Satser belønninger – Enhver bruker som velger å holde CLOAK i lommeboken, kan satse myntene og motta en belønning for å gjøre det. Innskuddsbelønninger utgjør 6% årlig avkastning, som er et incitament for brukerne å bidra til å sikre nettverket. Brukere kan også velge å behandle Enigma-transaksjoner for å få ekstra belønninger.

Brukervennlig – Dette er et ofte oversett aspekt av mange blokkjeder og kryptokurver, men sannheten er at de fleste ikke kommer til å bruke altfor kompliserte systemer. Cloakcoin er brukervennlig og enkel å forstå. Det er ingen detaljerte tekniske instruksjoner, og brukere kan sende og motta CLOAK anonymt innen få minutter etter at de har installert lommeboken.

Cloakcoin fra begynnelsen

Som nevnt tidligere ble Cloakcoin utviklet og utgitt i 2014, selv om den har gjennomgått store forbedringer siden den første utgivelsen. En ting som ikke har endret seg gjennom årene, er imidlertid den desentraliserte og distribuerte naturen til Cloakcoin.

Enda viktigere er utviklingen av personvernfunksjonen til Cloakcoin. Med oppgraderingen til Enigma ble Cloakcoin en komplett og total anonym personvernmynt. I motsetning til andre mynter er det ingen måte å følge en sti på blockchain for å bestemme hvor CLOAK-tokens kan ha kommet fra. Brukers personvern er alltid beskyttet, og valutaens soppbarhet opprettholdes.

Cloakcoin Historie

Utviklingen av Cloakcoin-teknologi. Bilde via Cloakcoin Nettsted

Implementeringen av et hybrid Proof-of-Work / Proof of Stake konsensus-system sikrer at brukerne har et insentiv til å holde CLOAK-mynter, noe som bidrar til å løfte verdien av kryptovalutaen, og for å bidra til å sikre nettverket ved å behandle Enigma-transaksjoner..

Å legge til brukervennligheten for Cloakcoin-brukere er en innebygd lommebok som lar brukerne enkelt sende, motta, lagre og satse CLOAK. Staking av CLOAK gir 6% årlig avkastning.

Som andre former for digital valuta kan CLOAK enkelt byttes ut på det åpne markedet og kan brukes som betalingsmiddel for de som godtar CLOAK-tokens. Disse betalingene tillater brukere å “tilsløre” transaksjonen, og skjule enhver tilknytning mellom kjøpere og selgere. Dette oppnås via et oppfinnsomt myntblandingssystem kalt “Enigma”.

ENIGMA-teknologi og personvern

Cloakcoin har CloakShield, som er en protokoll av løktypen, aktivert som standard for å gi end-to-end-kryptering og sikker kommunikasjon for hver transaksjon. Denne teknologien alene gjør det mulig for noder å unngå analyse av trafikken som blir rutet gjennom dem. Imidlertid er ENIGMA på neste nivå av personvern og anonymitet. Denne teknologien bruker så mange som 25 humle med symmetrisk RSA-kryptering og en ECDH-nøkkelutveksling.

Enigma Transaksjon

Oversikt over Enigma Transaction. Bilde via Cloakcoin Nettsted

ENIGMA ble opprettet av Cloakcoin-teamet og gir et sikkert og privat middel for å gjennomføre transaksjoner på blockchain. Ved å bruke den unike ENIGMA-teknologien kan bruksområder være sikre på at myntene deres blir sendt helt anonymt, uten behov for å stole på noder som er involvert i å stjele pengene sine eller lekke deres private data.

Cloakcoin-teamet har også understreket at de ikke støtter eller tolererer bruken av teknologien deres for å gjennomføre noen form for ulovlig transaksjon eller aktivitet..

CLOAK Token

CLOAK-token ble lansert i 2014, og i midten av året ble den verdsatt til $ 1,47. I likhet med resten av markedet falt det raskt og var lite verdt de neste tre årene. Så samlet det seg over $ 10 i juni 2017 da kryptovaluta begynte å eksplodere. Etter å ha brukt mye av resten av 2017 på å handle mellom $ 3,50 og $ 10, steg det høyere i desember sammen med det bredere markedet og nådde sin heltid på $ 35,99 29. desember 2017.

Prisen falt i løpet av det meste av 2018, med unntak av sprett som det bredere markedet opplevde i april. Fra slutten av desember 2018 handles CLOAK-token til $ 1,22, som er langt fra høydene som ble nådd bare ett år tidligere. Når det er sagt, har mynten kommet frem på markedsrangeringen, og når det bredere kryptovalutamarkedet gjenoppretter, kan Cloakcoin være en av lederne.

Binance CLOAK

Registrer deg på Binance og kjøp CLOAK Tokens

Brukere blir stimulert til å bruke Cloakcoin på to måter. Forst er Proof-of-Stake-systemet som genererer en årlig avkastning på 6% for de som eier CLOAK-tokens for å sikre nettverket. Det andre er arbeidsbevis-konsensus som brukes til å sikre Enigma-protokollen som lar brukerne samle inn 1,8% av transaksjonsgebyrene som genereres under en Enigma-transaksjon som de støtter..

Det er for øyeblikket en begrenset forsyning på bare 5 235 507 CLOAK i omløp, og fordi Proof-of-Work-gruvedriftfasen for mynten er ferdig, blir det ikke mer opprettet. Det alene gjør CLOAK mer verdifullt på grunn av det begrensede tilbudet.

CLOAK er tilgjengelig på flere børser, med det største handelsvolumet som forekommer på Binance. Det er også beskjedne handelsvolum på Livecoin og Bittrex. Noen få andre små børser støtter også mynten.

Oppbevaring av CLOAK-mynter må gjøres i den opprinnelige Cloakcoin Evolution-lommeboken. Dette er den tredje lommeboken som ble opprettet siden Cloakcoin ble startet i 2014, og den er ekstremt brukervennlig og enkel å bruke. Den er tilgjengelig for Windows, Linux, Mac OSX, Raspberry Pi og vil snart være tilgjengelig som en nettlommebok.

Cloakcoin lommebok

Brukergrensesnitt for den offisielle Cloakcoin Wallet

Lommeboken ble evaluert av cybersecurity-firmaet Cognosec som en del av en samlet sikkerhetsrevisjon av Cloakcoin i januar 2018. Lommeboken ble funnet å være ganske trygg, selv om det ble funnet at lommeboken lagret transaksjonsdetaljer ukryptert, noe som kunne kompromittere brukernes personvern hvis transaksjonsdetaljer ble på en eller annen måte hentet ut av en hacker. Cognosec anbefalte at dette ble løst i fremtidige versjoner av lommeboken, og den ble løst med versjon 2.2.2.0 av Evolution-lommeboken.

Cloakcoin Team

Cloakcoin ser ut til å ha et ganske stort team bestående av medlemmer med et bredt spekter av erfaring. Når vi tar en titt på det tekniske talentet, har vi de to hovedutviklerne som er “Avhengige” og “anorak” hvis virkelige navn er William Danielson og Ante Beslic.

William er Tech-leder og er en C ++ -utvikler med to tiårs erfaring innen programvareteknikk. Ante er lommebokutvikleren som har lang erfaring innen frontend-utvikling. Han jobbet mye med William for å forme Cloakcoin til det den er i dag.

Clok Project Team

Fra venstre: lasvegas89 (Steven Kendar), Deepend (William Danielson) og Anorak (Ante Beslic)

Cloakcoin-prosjektlederen er “lasvegas89” som egentlig heter Steven Kendar. Han begynte i Cloak-prosjektet tilbake i 2014 og var høyre hånd for daværende prosjektleder. Han overtok den rollen nylig og prøver å presse Cloak-prosjektet videre.

Det er en rekke andre teammedlemmer som vi ikke vil gå inn på her. Det som er interessant å merke seg er at Cloak-prosjektet har rettet mye oppmerksomhet mot lokalsamfunnskoordinatorer og markedsføringsfagfolk. Forhåpentligvis kan dette øke bevisstheten over dagens nivåer.

Utvikling Aktivitet

For å få en god følelse av hvor mye arbeid teamet gjør, hjelper det å ta en titt på prosjektets GitHub. Antall forpliktelser som et prosjekt har gjort er i stand til å gi oss en grov indikasjon. Ser på CloakProject repository, vi får oversikten nedenfor.

Cloakcoin Github forplikter seg

Nylig forplikter seg til de viktigste Cloakproject Repositories

Selv om dette viser at utviklingen fremdeles er aktiv, ser det ut til å være ganske sparsom sammenlignet med noen av de andre prosjektene jeg har vurdert. Faktisk, hvis vi skulle se på rangeringen av antall forpliktelser til cloakcoin, kommer den inn kl. 279.

Selvfølgelig er Cloakcoin en relativt etablert mynt, så det har kanskje ikke vært så mye utvikling fullført sammenlignet med noen av de nyere prosjektene som bygger nye protokoller. Dette kan imidlertid endres når Cloakcoin begynner å jobbe med noen forbedringer de har planlagt på protokollen.

Cloakcoin Roadmap

Denne videre utviklingen er lagt ut i Hvitbok om Cloakcoin der de planlegger å jobbe med tre hovedtrekk i protokollen. Disse inkluderer tre hovedkomponenter, hvorav to er relatert til PoS-algoritmen, mens den tredje har å gjøre med hvordan gåte-transaksjoner blir delt og kombinert.

Proof-of-Stake Forbedringer

Når det gjelder PoW-forbedringene, ønsker de å redusere avhengigheten av den lineære PoS-designen. Dette er på grunn av bekymringene som omgir hamstring av mynter av brukerne, så vel som innvirkningen på nettverkssikkerheten.

I hovedsak vil brukere koble seg til nettverket, sette myntene sine og deretter koble fra når myntealderen er ødelagt. Denne prosessen er deretter fullført igjen, og de vil koble seg til nettverket når myntenes alder er fylt opp.

Cloakcoin-utviklerne ønsker å lage en PoS-algoritme der de som satser myntene sine blir belønnet på en mer regelmessig og konsistent basis. Dette vil derfor oppmuntre til mer regelmessig innsats og ikke ha noen negativ innvirkning på sikkerheten.

Derfor vil Cloakcoin-utviklerne fjerne avhengigheten av Coin Age-komponenten i stakingalgoritmen. De vil også prøve å strukturere en insentivmekanisme med en “hastighetskomponent” som vil belønne de brukerne som har stått i lengre perioder uten å koble fra.

Kombinere & Splitting av transaksjoner

Som nevnt vil den nåværende Enigma-protokollen tillate en enkelt innhyllet transaksjon. Utviklerne sier at de for tiden er opptatt med å jobbe med en oppdatering som gjør det mulig å kombinere flere transaksjoner til en enkelt “supertransaksjon”.

Denne transaksjonen vil da inneholde flere innhyllede transaksjoner som kan påvirke å skjule en bestemt transaksjon gjennom tallsikkerhet. Utviklerne ønsker å gi brukeren muligheten til å velge antall kooperative transaksjoner som kreves for transaksjonen.

Du kan tenke på det som analoger som “Mixin-nivået” som brukes på Monero-nettverket når det gjelder antall lokkeutganger.

Til slutt vil utviklerne også gi brukerne muligheten til å tilsløre et stort antall CLOAK som en serie med mindre transaksjoner. Du kan tenke på dette som rekkefølge av Enigma og CloakCoin-transaksjonene. Utviklerne vil gjerne gjøre dette kompatibelt med kombinerte Enigma-transaksjoner.

Cognosec sikkerhetsrevisjon

Sikkerhetsrevisjonen utført av Cognosec fant at sikkerheten for blockchain, nettverk og lommebok var ganske robust. Det primære fokuset for utbedring var i Enigma-koden, og flere anbefalinger ble gitt av Cognosec i deres revisjonsrapport. Siden sikkerhetsrevisjonen i januar 2018 har det blitt gjort endringer for å forbedre sikkerheten til Cloakcoin ytterligere.

Konklusjon

Cloakcoin har vært en av de lenger kjørte kryptovalutaene som eksisterer, og til tross for noen tidlige påstander om at prosjektet er en svindel, har den stått tidstesten. Det er uten tvil en av de sikreste personvernmyntene som er tilgjengelige, og hevdes å være bedre til å tilby anonyme transaksjoner enn mer populære personvern-sentriske mynter.

Den nylige sikkerhetsrevisjonen gir også ekstra trygghet for brukerne, siden sikkerhetsfeil har blitt avdekket av en tredjepartsleverandør. Siden Cloakcoin har gitt ut koden sin som åpen kildekode i desember 2017, kan alle undersøke koden for å se om anbefalte sikkerhetsoppdateringer er gjort.

Cloakcoin gir anonymitet og personvern til sine brukere, og gir en brukervennlig metode for transaksjoner med digitale valutaer. Fordi det er en PoS-mynt, gir den også brukerne muligheten til å tjene 6% per år ganske enkelt ved å satse, og ytterligere 1,8% av transaksjonsgebyrene for å sikre Enigma-nettverket. Dette alene er en sterk grunn til å bruke Cloakcoin som en foretrukket personvernmynt.

Mens prisen på CLOAK har sunket dramatisk siden desember 2017-høyden, kan det samme sies for hver kryptovaluta, og hvis myntenes nylige styrke i forhold til andre er en indikasjon, kan CLOAK være en sterk aktør i ethvert markedsgjenoppretting..

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me