Coinbase vs Uniswap – Hvilken utveksling er bedre?

>

Debatten om desentraliserte børser er bedre enn sentraliserte børser har rast i kryptoverdenen i mange år nå.

I teorien og i ånden, sannsynligvis de fleste kryptovaluta brukere side med desentraliserte børser med tanke på at kryptovaluta er vel desentralisert.

Etosene for å desentralisere alt betyr å komme vekk fra plattformer som Coinbase i stedet for å bevege seg mot dem. Imidlertid gir sentraliserte børser fortsatt en jevnere, raskere og mer pålitelig handelsopplevelse.

Vent litt – er det fortsatt sant? Fremveksten og utviklingen av Uniswap, en kraftig desentralisert børs som kjører på Ethereum, får oss til å lure på om DEX-alderen begynner nå.

Så, hva er bedre i Coinbase versus Uniswap exchange matchup? La oss ta en titt på hver børs tilbud, sammen med et par interessante bortsett fra din utdannelse.

Kopier verdens beste handelsmenn

Når lederen din handler, handler du. Shrimpy oppdaterer automatisk porteføljen din slik at den alltid samsvarer med lederens. Bla gjennom hundrevis av kryptovalutahandlere for å kopiere.

Rask historie med desentraliserte børser

Sentraliserte versus desentraliserte børser – hva er den store avtalen?

Enkelt sagt, a sentralisert exchange tvinger deg til å stole på en mellommann for handel og lagring av kryptoaktiva. I motsetning til dette lar en desentralisert utveksling jevnaldrende som bruker krypteringslommer med egen vert anonymt koble til og handle kryptovalutaer.

Kjernen i troen på at desentraliserte sentraler er bedre enn sentraliserte er sistnevntes forkjærlighet for å bli hacket. Ser du, sentraliserte børser kryptovalutaer i såkalte hot lommebøker. En varm lommebok holder krypto lastet opp for enkel tilgang, noe som betyr at slike lommebøker er nettverkstilkoblet og oh så hackbare.

Hvis du trenger eksempler på slike hack, se ikke lenger enn de beryktede $ 500 millioner tapene som ble samlet opp under angrepene på Mt. Gox og Coincheck.

Desentralisert utvekslinger løser sikkerhetsproblemene med krypteringshandel ved å aktivere p2p-handel mellom krypto-lommebøker. Selvforvaring refererer ganske enkelt til det faktum at det er deg, ikke en børs eller tredjepart, som lagrer kryptoen din.

Det har vært mange forsøk på DEX-formatet siden 2014, men ingen satt virkelig fast før EtherDelta kom. Mens EtherDelta hadde en rekke problemer som stammer fra børsens off-chain-arkitektur, bidro det selvtillit til handel. Børsenes dårlige forestilling var kilden til mange klager – men når jeg ser tilbake, satte EtherDelta scenen for betydelige fremskritt i rommet.

Etter EtherDelta forgrenet desentralisert utvekslingsarkitektur seg i to retninger – on-chain og off-chain. Sistnevnte resulterte i utvikling av protokoller som 0x, mens førstnevnte ga oss AMM-formatet (automatisert pengeprodusent) brukt av Bancor, og til slutt Uniswap.

Faktisk er AMM-formatet på kjeden grunnlaget for nesten all innovasjonen som finnes i desentraliserte finansprotokoller som Forbindelse, Aave, og Kurve.

Hva er Uniswap? Forklaringen på 1 minutt

Uniswap er en desentralisert protokoll som gjør det mulig for deg, sammen med alle andre i verden, å bytte tokens direkte fra din selvhostede kryptolommebok. Du trenger ikke å gi opp personverndata eller private nøkler for å bruke Uniswap – bare koble til MetaMask, så er du klar.

Med Uniswap er det ingen mellomledd. Det er bare deg, jevnaldrende og smarte kontrakter som kjører showet. Det er to hovedfunksjoner i Uniswap-protokollen.

 1. Handle ERC-20 tokens

 2. Tjen handelsavgifter ved å gi likviditet til protokollen

Så på den ene siden kan du handle akkurat som du er vant til på andre børser, mens du på den andre siden kan tjene på å tilby tokenlikviditet.

Hvordan fungerer Uniswap?

Uniswap får mange utrop for å være en desentralisert utveksling. Men hvis vi virkelig klipper hår, er det greit å spesifisere at det ikke nettopp er en desentralisert utveksling.

I stedet er det riktige begrepet for hva Uniswap er en automatisert likviditetsprotokoll. En automatisert likviditetsprotokoll betyr at Uniswap muliggjør likviditet mellom handelsmenn, men lagrer ikke likviditet eller driver en ordrebok.

I stedet tillater Uniswap partene å opprette likviditetsbassenger ved å deponere poletter i Ethereum-baserte smarte kontrakter. Disse likviditetsbassengene danner grunnlaget for token swapp.

Hvis du har vanskelig for å forestille deg hva dette betyr, her er et eksempel.

 1. La oss si at du nettopp har opprettet et ERC-20-token. For å gi det verdi og la andre handle for det, vil ditt nye token trenge en sammenkobling med et flytende byttemedium som ETH.

 2. Så du bruker Uniswap for å opprette et likviditetsbasseng mellom tokenet ditt og ETH ved å sette inn X- og Y-beløpet for hvert token.

 3. Siden du er den eneste med tokenet ditt, gir paring av det med ETH i et Uniswap-likviditetsbasseng alle som har ETH et felles grunnlag for å kjøpe tokenet ditt..

 4. Folk får tilgang til pengemarkedet ditt via Uniswap og handler ETH mellom lommeboka og den smarte kontraktsholdte likviditetsbassenget. Etter hvert som flere lommebøker blir eksponert for kryptovalutaen din, begynner byttene å gå i den andre retningen når folk handler tilbake til ETH.

Nå, hvis du bare er en god gammeldags altcoin-handelsmann og vil laste koffertene dine med den siste mynten, er det veldig enkelt å bruke Uniswap.

 1. Gå over til uniswap.org, skyte av nettappen

 2. Koble MetaMask-lommeboken din (sørg for å ha ETH for bensinavgift)

 3. Finn symbolet du vil handle fra rullegardinmenyen, eller skriv inn kontraktadressen

 4. Fyll ut beløpet du kjøper, og handle deretter med likviditetsbassenget fra MetaMask-lommeboken

Hele prosessen tar bare noen minutter og er ganske intuitiv, takket være utmerket UI-design. Omtrent det eneste problemet du kan støte på, er å få handelen din til å ta når det er høyt handelsvolum på det valgte tokenet ditt. Løs dette ved å øke innstillingene for glattoleranse.

Coinbase vs Kraken

Mens vi snakker, foregår det en episk kamp. Dette er kampen mellom Kraken og Coinbase for markedsandelen av fiat-til-kryptotransaksjonene.

Fordeler med å bruke Uniswap vs. Coinbase

Hvorfor vil du bruke Uniswap i stedet for Coinbase? Det er en rekke åpenbare fordeler på forhånd.

 • Personvern – Coinbase får deg til å dele KYC (kjenner kunden din) data. Navn, adresse, fødselsdato – alle de gode tingene. Uniswap krever ingen data unntatt lommebokadressen din.

 • Sikkerhet – Visst, Coinbase-lommebøker er FDIC-forsikrede. Selv om det er fint og alt, slår ingenting lagring av din egen krypto & handler fra din egen lommebok ved hjelp av en DEX som Uniswap.

 • Tokenoppføringer – Coinbase er notorisk sakte med å legge til tokens i børsen. For referanse, Coinbase nettopp oppført DNT, men DNT er allerede flere år gammel. Uniswap-lister er øyeblikkelig i sammenligning, siden alt som kreves er å opprette et likviditetsbasseng.

 • Billige avgifter – Handelsgebyrer er brød og smør fra sentraliserte børser som Coinbase. Coinbase tar 0,5% avgift for handler opptil $ 10K. De vil også belaste deg gassen som brukes til Ethereum-overføringer når det blir vanskelig. Derimot belaster Uniswap 0,3% uavhengig av omsett beløp.

 • Selvvern – Har du hørt kryptomålet ikke nøklene dine, ikke lommeboken din? Det betyr at med mindre du eier de private nøklene til lommeboken din, er den ikke din. Coinbase lommebøker deponeres av børsen. Når som helst kan tilgang til lommeboken din og midlene blokkeres eller holdes tilbake. Uniswap tar ikke vare på kryptoen din – den overlater det til deg, noe som betyr at du alltid beholder eierskapet til kryptoaktiva dine.

Ulemper ved å bruke Uniswap vs. Coinbase

Ikke alt om Uniswap er roser og enhjørninger. Som alt annet har Uniswap sine egne ulemper.

 • Uforutsigbare gassgebyrer – En av ulempene ved å bruke Uniswap er å betale gassgebyrer. Uniswap kjører på Ethereum-nettverket. Noen ganger blir Ethereum overbelastet, spesielt når det skjer mye Uniswap-aktivitet. Dette fører til høye gassgebyrer – noen ganger $ 30 per transaksjon eller mer. Når Ethereum blir overbelastet, vil Coinbase imidlertid også belaste deg for gassgebyrer. Når det gjelder gass, er Uniswap og Coinbase en vask.

 • Å kjøre utgifter med mislykkede txer – Når Uniswap er spesielt opptatt, er det ganske enkelt å få transaksjonen avvist ved å bruke lite bensin. Selv på anbefalte gassinnstillinger har Uniswap en vane å avvise alle bortsett fra de høyeste GWEI-områdene i løpet av høyt handelsvolum. Selv om transaksjonen mislykkes, mister du fortsatt bensinen. Siden Coinbase bruker depotmidler og en ordrebok for handel, trenger du ikke å bekymre deg for mislykkede transaksjoner.

 • Rug-pulls – Teppetrekk er et veldig nylig fenomen som refererer til de mange svindeltegnene som sirkulerer på Uniswap. Fordi Uniswap ikke er regulert, hvem som helst kan legge til likviditet og aktivere handel for et ERC-20-token. Den skumle delen er at mange av disse tokens er svindelprosjekter som dukker opp en dag, og er borte den neste. Coinbase gjør grundig omhu på alle eiendeler som er lagt til plattformen deres, noe som betyr at du kan handle kryptovalutaer med absolutt tillit.

Bør du bruke Uniswap i stedet for Coinbase?

Desentraliserte børser har kommet veldig langt fra EtherDelta-dagene. Uniswap er nesten like enkelt som Square Cash App for å handle altcoins og tjene avgifter på innskudd.

Når skal du bruke Uniswap i stedet for Coinbase?

 • Du vil handle med personvern og ikke identifisere deg

 • Å få altcoins så snart de treffer markedet er viktig for deg

 • Du verdsetter sikkerheten til lommebøker

 • Du vil spare penger på handelsavgifter

 • Du liker å støtte banebrytende kryptoteknologi og vil prøve DeFi

Når skal du bruke Coinbase i stedet for Uniswap?

 • Du vil kjøpe krypto med kontanter

 • Du vil selge krypto for kontanter

 • Å ha en FDIC forsikret lommebok er viktig for deg

 • For skatteformål vil du ha en enkel å eksportere handelshistorikk

 • Du foretrekker at børsen utfører due diligence for eiendeler for deg

 • Å ha en mobilapp for å handle krypto er viktig for deg

Vanlige spørsmål om uniswap

I motsetning til Coinbase er Uniswap ikke regulert av offentlige etater. Hvordan spiller det inn i lovligheten av Uniswap-handler?

Bruker Uniswap lovlig?

Bruk av Uniswap er lovlig i den grad det ikke er noen spesifikk lovgivning mot det. Imidlertid er loven rundt Uniswap grumsete, akkurat som for de fleste uregulerte kryptovalutaverktøy. Som sådan, hold oversikt over Uniswap-handler hvis du blir bedt om å gjøre rede for dem i ditt land.

Er uniswap-handler skattepliktige hendelser?

Handler laget med Uniswap er skattepliktige hendelser som ligner på handler gjort med Coinbase. I motsetning til Coinbase, gjør Uniswap det ikke enkelt å eksportere handelshistorikken din for regnskapsformål. Bruk en porteføljesporing for å holde tritt med Uniswap-handler og forenkle ting som kommer skattedag.

Hvem driver Uniswap-sentralen?

Uniswap er en Ethereum-basert protokoll for å skape likviditet mellom ERC-20-tokens. Alle kan integrere Uniswap-protokollen eller bruke den som grunnlag for en ny protokoll. Så det korte svaret er brukere som kommuniserer med smarte kontrakter, bruker Uniswap, det er derfor sentralen er desentralisert.

Handler på Uniswap trygt?

Uniswap er en desentralisert børs som muliggjør handel mellom lommebøker med selvforsyn. Siden børsen mangler en ordrebok og ikke har eiendeler, er den bemerkelsesverdig sikker sammenlignet med tradisjonelle børser.

Den største risikoen ved handel på Uniswap er å falle for svindelprosjekter eller kjøpe svindel-tokens. Et svindeltegn er vanligvis et symbol som utgjør en som tilhører et legitimt prosjekt. For å unngå å kjøpe slike tokens, sjekk alltid tokens kontraktadresse for å verifisere legitimiteten før handel.

Er Uniswap virkelig desentralisert?

Uniswap er en open source-protokoll som kjører på Ethereum, i seg selv et desentralisert blockchain-nettverk. Med Ethereum på grunn av å bytte til PoS-konsensus med lanseringen av ETH 2.0, er Uniswap teknisk sett primet for å bli enda mer desentralisert.

Hvem opprettet Uniswap?

I 2018 opprettet og lanserte Hayden Adams Uniswap på Ethereum-nettet. Etter å ha møtt Ethereum-grunnlegger Vitalik Buterin og vist frem Uniswap-koden, Buterin foreslo at han skulle skrive Uniswap om med Vyper før du søker om et ETH-stiftelsesstipend.

Imidlertid var det Alan Lu, en forsker med Gnosis, som først ble unnfanget av markedsprodusenten som ble brukt av Uniswap i dag.

Hva er DeFi?

Desentralisert økonomi er noe kryptoinnsidere har lidenskapelig harpet på i mange år uten egentlig forklarer konseptet.

Ytterligere gode leser

Hvordan lage en Crypto Trading Bot ved hjelp av Python

The Easy Cryptocurrency Arbitrage Trading Strategies

Skript for Bitcoin Price Live Ticker (ved hjelp av nettsteder)

Terskel rebalansering for kryptoporteføljestyring

Crypto Trading 101: Valg av porteføljens aktiva

Vår sosiale handelsplattform

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptobransjen. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Takk for at du var innom!

The Shrimpy Team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me