CoinGecko årsrapport: Den mest interessante innsikten i 2018

2018 var virkelig et ganske episk år i kryptovalutaindustrien. Fra ekstreme markedsbevegelser til utvekslingshack og den konstante lokken til “institusjonell adopsjon”, var det et år å huske.

Alt dette ble raskt dokumentert og oppsummert i en årlig gjennomgang utført av teamet over på CoinGecko. Rapporten er veldig innsiktsfull og dekker mange forskjellige emner fra adopsjon til teknologiske fremskritt og reguleringer.

Jeg bestemte meg for å trekke noen av de mest interessante innsiktene fra rapporten og kort oppsummere denne statistikken og innsikten. La oss se raskt på et av cryptos mest minneverdige år til dags dato.

Markedsdynamikk

I 2018 falt Bitcoin-prisen fra 19 000 til 3100 dollar, mens de fleste Altcoins mistet så mye som 90% av verdien. Fra 700 til 150 milliarder kroner opplevde kryptomarkedene en nedgang i markedsverdi på 78,85%.

Til tross for disse tallene forble handelsvolumet konsistent det meste av året, noe som kan tilskrives det økende antall børser i rommet, samt et økende nivå av global interesse for kryptomarkedene.

Ettersom mange investorer solgte myntene sine, bestemte mange flere seg for å registrere seg for børser og bli dagshandlere, og utnyttet den høye volatiliteten som de fleste andre aktivaklasser ikke kan umake. Denne økningen i dagshandelsaktivitet bidro sannsynligvis til det konsistente handelsvolumet.

Prisytelse Crypto 2018

Total markedsverdi i 2018. Kilde: CoinGecko

Kvartal 4 av 2018 så et fall på 44,25% i kryptomarkedet. Dette var rundt den tiden hvor Bitcoin endelig hadde brutt støttenivået på $ 6000 etter måneder med spekulasjoner. Mange bearish handelsanalyser (inkludert populær kryptotrader Tone Vays) spådde at prisen på Bitcoin vil synke under $ 6 000 og nå $ 5 000-nivået.

Hvis $ 5 000-nivået ble brutt, forventet de at vi kunne gå så lavt som $ 3000. På den tiden trodde folk flest $ 3 000 dollar ville være for lavt for investorer å ikke dra nytte av. To måneder senere ligger vi fremdeles mellom $ 3k og $ 4k-nivået uten noen tydelige tegn på brudd i begge retninger.

De 5 beste myntene i kryptomarkedet mistet mellom 66% og 93% av verdien:

 • BTC: -73%
 • ETH: -82%
 • XRP: -84%
 • BCH: -93%
 • EOS: -66%

Altcoins hadde tydeligvis verre tap enn Bitcoin. I begynnelsen av året var bitcoin-dominansen blant de 30 beste myntene på 44%. Ved utgangen av året gikk den opp til 55%.

Til syvende og sist, hvis det er en ting som var tydelig om markedene i 2018, er det at det betalte seg å holde seg bearish.

Crypto Exchanges

Da flere handelsmenn strømmet inn i kryptorommet i 2018, eksploderte antall og handelsvolum på kryptobørsene.

I kvartal 4 var de 5 beste børsene (rangert etter handelsvolum) Bithumb (1,42 dollar), ZB.com (894 millioner dollar), Binance (778 millioner dollar), OKEx (599 millioner dollar) og Exx (493 millioner dollar). Det skal bemerkes at handelsvolum ikke alltid er lett å verifisere og ofte kan falses.

Faktisk en annen rapportere som kom ut i desember, oppførte flere populære børser sammen med deres reelle handelsvolum. Av alle de beste børsene var det bare Binance Exchange, (rangert som nr. 3), Bitfinex (rangert som nr. 16) og Liquid (rangert som nr. 29) som viste 100% reelt handelsvolum.

Bytt rangering CoinGecko

Crypto Exchange Rankings i 2018. Kilde: CoinGecko Report

Dette setter spørsmålstegn ved hvor mye volumet i kryptorommet er organisk skapt av ekte handelsmenn, og ikke et resultat av vaskehandel (handlingen med å selge mynter frem og tilbake for å manipulere handelsvolumet).

Ikke overraskende var utveksling med overføringsfri gruvedrift mer dominerende i 2018 på grunn av muligheten for handelsmenn til maksimal fortjeneste ved ikke å måtte betale overføringsgebyr.

4. store arrangementer

Flere store begivenheter definerte kryptorommet i 2018. Selv om noen få historier var tilbakeslag, var den generelle konsensus at vi kantet nærmere den vanlige kryptovertagelsen.

Myndighetene

Sør-koreanske tilsynsmyndigheter, som en gang var kjent for å være veldig pro crypto, ble mer restriktive for ICO da markedet falt raskt og mange av Sør-Koreas beste ICO-er ikke klarte å utføre.

De forente arabiske emirater tok et mer optimistisk synspunkt, og valgte å omfavne ICO-modellen som en måte å øke kapitalmarkedene på..

I USA tok delstaten Ohio et stort sprang inn aksepterer Bitcoin som en betalingsmåte for skatt. Denne historien var imponerende fordi den viste at noen lovgivere er villige til å gjøre en innsats for å forstå og omfavne ny teknologi, men det var også ironisk på grunn av det faktum at BTC lenge har vært brukt som et verktøy for å unngå å rapportere inntekt og betale skatt.

Lovgivere i Ohio forstod sannsynligvis dette og trodde at de i det minste ville lage et vindu for Bitcoin-holdere som kan være redde for å konvertere til amerikanske dollar og bli revidert for å villig betale skatten gjennom BTC.

Stablecoins begynte å se mainstream adopsjon i Brasil, da landene Bank begynte å bruke Ethereum blockchain for å utstede en stabil mynt.

Venezuela gikk videre med sine planer om å vedta sin egen kryptovaluta – petrodollar, som ble presentert på OPEC som den digitale valutaen for olje.

Sveits fortsatte å demonstrere hvorfor de er milevis foran andre land når det gjelder krypto-adopsjon ved å avdekke et lovlig blockchain-rammeverk i kryptodalsforeningspartnerskap..

Krypto

Bitcoin-blockchain oppnådde et stort gjennombrudd og hevdet at blokkstørrelsesøkninger nå ville være mulig uten hard gaffel.

Bitcoin cash split var uten tvil den mest kontroversielle historien i krypto i løpet av 2018. Egoslaget mellom Craig Wright og Roger Ver ble hardt kjempet på begge sider, og endte til slutt med en permanent splittelse og opprettelsen av 2 nye mynter: BCHABC og BCHSV . Basert på gjeldende priser, ser det ikke ut til at noen mynter er bedre.

Livsstil

Googles administrerende direktør Sundar Pichai avslørte at tenåringssønnen er en Ethereum-gruvearbeider, mens kjente kjendiser som DJ Khaled og Floyd Mayweather begge ble siktet og bøtelagt av SEC for å ha ødelagt falske ICO-er..

Mayweather sa ja til å betale $ 300 000 i avkastning, en $ 300 000 straff og $ 14,775 i fordommer. Khaled sa ja til å betale $ 50.000 i forkastning, en $ 100.000 straff og $ 2.725 i fordommer.

Oppstart

Flere kryptostarter ble tvunget til å si opp ansatte, inkludert store navn som Steemit, Civil, Consensys og et av Ethereum Classics-utviklingsteamene.

Binance kunngjorde sin første krypto-fiat-utveksling i Uganda.

Crypto Tyverier

Til tross for sikkerhetsfordelene som blockchain-teknologien kan medføre, opplever kryptorommet dusinvis av høyprofilerte hack som setter tvil om muligheten for selskaper og enkeltpersoner til å sikre pengene sine på krypto-lommebøker bedre enn de ville gjort i banker.

Det estimerte totale tapet av midler på grunn av sikkerhetsbrudd og svindel i 2018 var $ 867,5 millioner, 50% mer enn alle de foregående årene til sammen.

Noen bemerkelsesverdige hacks og svindel inkluderer:

 • Coincheck-tyveriet: $ 400m (500m XEM) ble stjålet
 • Coinhoarder phishing-svindel: $ 50m
 • BitGrail-tyveri: $ 170m (17m NANO)
 • BTC Global Ponzi-svindel: $ 50m
 • Bithumb Hack: ($ 31m)

ICO Insights

ICO-markedet kan virke som det hadde nådd sitt høydepunkt i 2017, men det var faktisk 2018 som så mer penger samlet inn av flere prosjekter og et større antall vellykkede prosjekter. Dessverre var gjennomsnittlig tokenavkastning per prosjekt betydelig mindre i 2018 sammenlignet med 2017:

ICO Stats Coingecko

Noe ICO-statistikk fra 2018. Kilde: CoinGecko-rapport

Singapore var det landet som hadde flest ICO-er på 228. USA hevdet nummer to med 195, Storbritannia var tredje med 165, og det bittesmå landet Estland ble fjerde med 112 ICO-er. Totalt 247 ICO-er kom fra et tilfeldig utvalg av andre land, og viste at markedet for ICO virkelig hadde blitt et globalt fenomen..

I 2018 var det totalt 943 prosjekter som fullførte innsamlingen med et gjennomsnittlig innsamlet beløp på USD $ 17,59 millioner. Den mest vellykkede måneden for ICO-finansiering i 2018 var juni med 5,89 milliarder dollar samlet inn. Dette var den samme måneden som EOS avsluttet sitt årelange ICO-innhenting for å kreve årets største innsamling til $ 4,2 milliarder dollar. Den minst vellykkede måneden var desember, med kun $ 305 millioner samlet inn.

Stablecoins

Stablecoins ble et populært tema i kryptorommet i fjor. Dette er digitale eiendeler som tar sikte på å tilby prisstabilitet til kryptovalutamarkedet ved å speile verdien av tradisjonelle fiat-valutaer eller eiendeler.

De fungerer først og fremst som en verdilager, spesielt når kryptomarkedsprisene faller og investorer vil beholde den nåværende verdien av deres Bitcoin eller Altcoins. Dette er også en enklere regningsenhet fordi de er festet en til en fiat-valuta (så i stedet for å telle pengene dine i Satoshi, kan du telle dem i dollar eller euro).

Topp 5 stabile mynter etter markedsverdi i 2018 var Tether (~ 2 milliarder dollar og en markedsandel på 75%), TrueUSD (~ 204 millioner og en markedsandel på 7,4%), USD-mynt (~ 248 millioner dollar og en markedsandel på 9,1%), Paxos Standard eller PAX (~ $ 144m og 5,3% markedsandel) Dai (~ $ 69m og 2,5% markedsandel).

TUSD, Dai, USDC og PAX vokste med henholdsvis 30x, 20x, 15x og 10x i 2018. Tether (USDT) mistet betydelig dominans i 2018, og vokste bare med 1,5x. Dette skyldtes i stor grad de mange skandaler den stabile mynten mottok, inkludert beskyldninger om at den ikke hadde nok amerikanske dollarmidler til å matche antall Tether-mynter den skrev ut..

Bitcoin Cash Split

Bitcoin Cash-gaffelen var diskutabel en av de mest kontroversielle hendelsene som skjedde i kryptorommet i 2018. Bitcoin Cash skulle utformes for å forkaste blockchain hver sjette måned og implementere en ny programvareoppgradering for å inkludere endringer som ble foreslått av de åpne utviklerne..

Konflikten startet da Bitcoin ABC Lead Developer, Amaury Séchet, foreslo en endring av novembergaffelen

 • Ny opcode kalt OP_CHECKDATASIG som muliggjør validering av meldinger utenfor blockchain og muliggjør orakler og atomkjeder over hele kjeden.
 • Canonical transaction ordering (CTOR) for massive skaleringsforbedringer i fremtiden.

Dr. Craig Wright (grunnlegger av NChain) var imot forslaget og var uenig i at Bitcoin Cash skulle brukes til ikke-kontante transaksjoner.

Uenigheten førte til slutt til en gaffel som ville splitte Bitcoin Cash og skape 2 nye mynter: Bitcoin ABC og Bitcoin SV. BCHABC handler nå til $ 117, mens BCHSV handler til $ 66,69. Før splittelsen var Bitcoin kontanter rundt $ 500 – $ 600, så det er klart at beslutningen om å splitte mynter foreløpig ikke var gunstig for verdien av BCH.

Desentraliserte apper

En av tingene som gjør blockchain som Ethereum, EOS og Tron så populære, er deres verktøy som plattformer for lansering av desentraliserte apper (eller Dapps). Mange tror disse Blockchains kan være for Dapps hva Apple app store er for Apps. I 2018 viste tallene imidlertid at kryptorommet fortsatt har en lang vei å gå før det kan matche aktivitetsnivået som App Store gir.

I 2018 ble bare 1432 Dapps lansert (1.045 for Ethereum, 235 for EOS, 97 for TRON og 46 for STEEM). Totalt antall unike Dapp-brukere var bare 1,4 millioner, med totalt 279 millioner transaksjoner og $ 6,7 milliarder transaksjoner. Selv om disse tallene kan virke høye, ser vi bare på ~ 977 brukere per Dapp, 194 000 transaksjoner per Dapp og ~ $ 4,5 millioner transaksjoner per Dapp når de spres over 1432 Dapps..

De gode nyhetene er fokusområdet for Dapps begynte å spre seg i 2018. I januar utgjorde spill litt over 50% av app-Dapps, men i desember ble dominansen av spill redusert til rundt 30%, med flere Dapps. fokusert på betting, desentraliserte børser, sosiale nettverk og finansielle tjenester som begynner å dukke opp.

Sikkerhetsmerker

Sannsynligvis den nest mest hypede innovasjonen etter stabile mynter var Security Tokens. Disse er i utgangspunktet en digital representasjon av et verdipapir, for eksempel en aksje, obligasjon, kunstverk eller andre tradisjonelle eiendeler.

Sikkerhetstokener har lovet uendelige muligheter for investorer på grunn av muligheten til å ta eiendeler som tradisjonelt bare har vært tilgjengelige for de økonomiske elitene, og konvertere dem til kryptovalutaer som kan handles på samme måte som Bitcoin eller andre Altcoin.

Avhandling om sikkerhetstoken

Noen av eiendelene som kan tokeniseres. Kilde: HackerNoon

Gjennom Security Token-tilbud (en innsamlingsmekanisme som ligner ICOs) kan milliarder dollar komme inn på markedet for å finansiere tidligere eksklusive tradisjonelle eiendeler, og også finansiere virksomhet og initiativer som kan ha problemer med å skaffe finansiering gjennom de tradisjonelle rutene (børsnoteringer, venturekapital osv. ).

Masternodes

Masternodes er kryptovaluta-fulle noder eller datamaskinlommebøker som holder hele kopien av blockchain i sanntid. Antall masternoder og masternodemynter økte betydelig kvartalsvis med tosifret vekst i Q2 og Q3 og tresifret vekst i Q1. Masternode-mynter økte fra 57 til 536, mens Masternodes økte fra 35 780 til 250 307.

Imidlertid, selv om antallet masternoder og masternode-mynter økte verdiene, reduserte de betydelig i 2018, fra $ 12,5 milliarder dollar til $ 530 millioner markedsverdi for Masternodes. Dash og PIVX var de to beste masternodene for 2017 og 2018.

Ikke-soppbare poletter

Til slutt fortsatte støy i ikke-soppbare tokens (ERC-721 tokens som tilbyr unike egenskaper som gjør dem forskjellige ikke delbare og digitalt knappe) i 2018.

Crypto Kitties var den første digitale eiendelen som beviste viktigheten av skalerbarhet på Ethereum blockchain. Disse ikke-fungible tokens fortsatte å vise stort handelsvolum gjennom 2018, med $ 14,3 millioner i handelsvolum.

Decentraland, virtual reality-markedet for kjøp av eiendom, hadde $ 27 millioner i handelsvolum. Ikke-fungibelt token-salg skapte også overskrifter, med et stykke land på Decentraland-plattformen som ble solgt for $ 175,578, og en Cryptokitty ble solgt for $ 172,794. I tillegg utvidet det totale antallet NFT-samfunn fra 10 til 50.

Konklusjon

Samlet sett opplevde kryptorommet en rekke spennende hendelser og så vekst i flere områder som ikke var direkte knyttet til pris.

Etter hvert som det legges mer vekt på utvikling av Dapps, sikkerhetstokener, Stablecoins og kryptolovgivning, vil vi til slutt komme til et sted hvor prisen på kryptomarkedene begynner å gjenspeile den sanne verdien.

Så, 2018 var faktisk et ganske år i det relativt unge livet til kryptovalutaer. Faktisk, hvis det er noe å gå forbi den første måneden i 2019, er det sannsynlig nok et spennende og innholdsrikt år.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me