Coinmama Review: Komplett nybegynnerveiledning

Etter hvert som Bitcoin og andre kryptovalutaer blir vanlige, leter den uformelle investoren i økende grad etter måter å kjøpe disse digitale eiendelene på en mest mulig effektiv måte..

Coinmama er en av de mer etablerte kryptovaluta-børsene og tilbyr en tjeneste som gir nettopp det.

Coinmama er også kjent som noe folk kaller en “Fiat Gateway”. Dette er i hovedsak børser der folk er i stand til å bytte sin fiat-valuta for en kryptovaluta. Det er andre etablerte børser som tilbyr denne tjenesten, så hvordan er Coinmama annerledes?

I denne omfattende Coinmama-gjennomgangen vil vi ta deg gjennom alle trinnene som kreves for å kjøpe kryptovaluta på børsen. Vi vil også se nærmere på sikkerhet, kundesupport, gebyrer og brukeropplevelse.

Oversikt

Coinmama er en ‘børs’ som lar brukerne kjøpe Bitcoin, Etheruem, Bitcoin Cash, Litecoin og Cardano ved hjelp av et kreditt- eller debetkort.

Dette er mulig ved å integrere med Simplex, et finteknologiselskap med fokus på online betalingsbehandling og svindel. De behandler kredittkortbetalinger for varer og tjenester som selges online.

For noen anses Coinmama ikke som en børs fordi du faktisk ikke kan handle kryptovalutaer på deres nettsted. Foreløpig er det eneste formålet å fungere som en fiat-gateway der folk kan kjøpe kryptovalutaer med kredittkortene sine.

Plattformen har eksistert siden 2013 og har bygget et sterkt rykte i kryptosamfunnet. De er registrert i Slovakia, men eies av New Bit ventures, som har hovedkontor i Israel.

Coinmama er også tilgjengelig i rundt 226 land, inkludert 23 stater i USA.

Er Coinmama trygt?

Coinmama lagrer ikke kredittkortopplysninger på serveren sin, og krever identitetsbekreftelse før kryptovalutaer kan kjøpes. Du må oppgi navnadressen din og sende inn en gyldig ID.

Coinmama bruker også Trust Guard og Comodo for å sikre din sikkerhet (begge bruker 256-bit SSL-kryptering på sider som inneholder privat informasjon). Imidlertid brukes ingen 2-faktor-autentisering, noe som betyr at passordet ditt må være ekstra sikkert for å forhindre tyveri. Coinmama er også en sentralisert utveksling, noe som betyr at de har ett enkelt feilpunkt og er mer sannsynlig at desentraliserte utvekslinger for å avsløre din personlige informasjon.

Til slutt kunne Coinmama ikke tilby en online lommebok faktisk sett på som en fordel fordi det tvinger brukerne til å sette opp sine egne digitale lommebøker, noe som gjør transaksjonen og lagringen av kryptovalutaer til slutt sikrere. Dette er i motsetning til andre sentraliserte sentraler som har dine private nøkler.

Coinmama-avgifter

Coinmama krever svært høye avgifter. Prisene på Bitcoin og Etheruem som vises på deres nettside inkluderer en avgift på 5,9%. Pluss for kreditt- / debetkorttransaksjoner, krever prosessorene deres en ekstra avgift på 5,00% (denne avgiften legges til etter at du har valgt betalingsmåte).

Dette bringer de totale avgiftene til 10,9%.

Til sammenligning tar Coinbase avgifter på 4% for kreditt- og debetkorttransaksjoner, 1,49% avgifter for transaksjoner gjort fra Coinbase-lommeboken din, og 1,49% for kjøp gjort direkte fra bankkontoen din.

Asset Support

Coinmama tilbyr de tre viktigste kryptovalutaene; Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, samt Litecoin og Cardano (ADA). Selv om dette er en mynt mer enn på andre børser som Coinbase, er det fortsatt mye mindre enn andre Fiat-gateways som Kraken.

Selvfølgelig er det ingenting som hindrer deg i å kjøpe en av disse myntene på Coinmama og deretter sende myntene dine til en større børs som Poloniex eller Binance for å kjøpe Altcoin etter eget valg..

Alternativer for finansiering / uttak

Coinmama lagrer ikke kryptovalutaene dine på nettstedet deres, så det er ingen alternativer for finansiering / uttak. Når du betaler for mynter, overføres myntene dine umiddelbart til lommeboken (selv om det i noen tilfeller tar det 24 timer eller mer å behandle).

Selv om gebyrene er ganske høye for kjøpet, koster det ingen mynter til adressen din. Det er en rekke børser som vil kreve et gebyr eller ha et minimumskrav til uttak.

Coinmama kundesupport

Coinmamas nettsted har et hjelpesenter der du kan skrive inn nøkkelordene for eventuelle spørsmål du har, og det vil lede deg til en artikkel skrevet i sin ”kunnskapsbase”.

De har også en kontaktside der du kan skrive inn e-postadressen din og detaljer om problemet du har. De svarer vanligvis innen 24 timer, som handler om standard responstid for de fleste børser. De svarer også på kommentarer eller direktemeldinger på Facebook-siden deres.

Brukervennlighet

Evnen til å bruke et kredittkort gjør Coinmama til en god tjeneste for førstegangskjøpere av kryptovaluta.

Imidlertid tilbys ingen online lommebok, noe som betyr at brukerne må vite hvordan de skal sette opp sin digitale eller offline lommebok før de foretar kjøp på Coinmama..

Du kan heller ikke sende dine kjøpte mynter til adresser som ikke er dine (du må bekrefte lommebokadressen din ved å først klikke på en bekreftelses-e-post som blir sendt til deg før du kjøper).

Til slutt, selv om ID-bekreftelse gjør tjenesten sikrere, betyr det også at du ikke umiddelbart kan kjøpe mynter når du besøker nettstedet for første gang. Du må kanskje vente noen timer eller til og med dager.

Registrering & Bekreftelse

Registrer deg ved å skrive inn e-postadressen, passordet ditt og andre detaljer som kreves nedenfor, og klikk deretter ‘Opprett konto’.

Registrer en konto Coinmama

Coinmama vil da sende deg en e-postadresse for å bekrefte kontoen din. Når du klikker på e-posten, blir du omdirigert tilbake til nettstedet.

For å begynne å kjøpe mynter, må du først bekrefte identiteten din.

Nettstedet har tre verifiseringsnivåer, som hver krever mer informasjon for verifisering enn den forrige. Nivå 1 lar deg kjøpe opptil $ 15 000 Crypto-valutaer, nivå 2 tillater opptil $ 50 000, og nivå 3 tillater opptil $ 1 million.

For verifiseringsnivå 1 ber nettstedet deg om ditt fulle navn, telefonnummer, fødselsdato og adresse.

Bekreft identitet på Coinmama

Du må da fylle ut ditt offisielle ID-nummer og utløpsdato. Ventetiden for bekreftelse kan ta alt fra noen få timer til noen få uker.

I fjor tillot Coinmama brukere å kjøpe opptil $ 150 i Bitcoin uten identifikasjonsbekreftelse, men det ser ikke ut til å være tilfelle lenger. Dette kan være et svar på strengere KYC (Know Your Customer) og AML (Anti Money Laundering) forskrifter.

Du trenger nå en eller annen form for offentlig utstedt ID for å kjøpe en mengde kryptovaluta.

Hvordan kjøpe

Når identifikasjonen din er bekreftet, kan du begynne å kjøpe kryptovalutaer fra et av de forskjellige alternativene på sidefeltmenyen:

Klikk på ‘Kjøp Bitcoin’ for å gå inn på kjøpesiden. Her kan du velge forskjellige pakker som Coinmama tilbyr for å kjøpe Bitcoin, eller du kan bla lenger ned på siden for å kjøpe et bestemt beløp. Det spesifikke beløpsalternativet lar deg flytte en glidebryter mot venstre eller høyre for å indikere den nøyaktige mengden Bitcoin du vil ha. Minste kjøpbare Bitcoin per dag er 0,011 (eller ~ $ 100), og maksimum er 0,563 (eller ~ $ 5000).

Velg Bitcoin Buy Coinmama

Når du har valgt hvor mye Bitcoin du vil ha, er valutakursen på tidspunktet for ditt kommende kjøp låst inne. Dette betyr at du vil motta den nøyaktige mengden kryptovaluta du bestilte, uavhengig av markedssvingninger som oppstår mens du går inn betalingsinformasjonen din.

Neste trinn er å velge betalingsmåte. Etter å ha lagt inn kredittkortinformasjonen din, skriv inn Wallet-adressen din, og klikk deretter på “Fullfør betaling”.

Komplett betaling Coinmama

Når betalingsdetaljene er akseptert, vil Bitcoin umiddelbart sendes til Wallet-adressen din. Hvis bestillingen avbrytes av en eller annen grunn, reverserer Coinmama pengene til bankkontoen din innen 48 timer.

I motsetning til Coinbase og andre børser tilbyr Coinmama ikke en online lommebok, noe som betyr at brukere allerede skal ha et lommebokoppsett før de begynner å kjøpe krypto.

Av sikkerhetsgrunner lagrer Coinmama ikke kredittkortopplysningene dine på serverne sine. Coinmama bruker også Trust Guard og Comodo for å sikre din sikkerhet. Begge sikkerhetsspesialistene bruker 256-bit SSL-kryptering på sider som inneholder privat informasjon.

Coinmama Myorders

Du kan klikke på “Bestillinger” -knappen i sidefeltmenyen for å se gjennom bestillingene dine:

Coinmama-konkurranse

Coinmama-konkurranse

Mens Coinmama helt klart er en attraktiv metode for å bytte Fiat mot Crypto direkte til lommeboken, er det alternativer. Disse inkluderer andre med mer sentraliserte og desentraliserte alternativer. Nedenfor er hvordan Coinmana stabler opp til deres mest sannsynlige konkurranse.

Coinmama vs. Coinbase

  • Coinbase er en mye mer populær tjeneste (34 millioner besøk i måneden sammenlignet med Coinmamas 600 000 besøk per måned)
  • I motsetning til Coinbase er Coinmama en ‘bare kjøp’ -børs. Du kan bare kjøpe kryptovalutaer med kredittkortet ditt, og deretter overføre dem til din digitale eller frakoblede lommebok for lagring. Coinbase lar deg kjøpe med debet- / kredittkort, samt et direkte innskudd fra bankkontoen din og bankoverføring. Coinbase har også en online lommebok for lagring av kryptovalutaer, og du kan sende pengene til andre lommebøker som ikke er dine ved å oppgi adressen.
  • Coinmama krever høyere kredittkortgebyrer enn Coinbase (5,9% sammenlignet med 4%).
  • Coinmama er kun tilgjengelig på nett- og mobilnettleseren, mens Coinbase har en mobilapp.
  • Coinbase er den mer populære tjenesten, har mer finansiering og mer bruk. Dette betyr imidlertid også at det kan ta lengre tid for dem å svare på brukernes spørsmål.
  • Coinbase er basert i San Francisco, mens Coinmama er basert i Slovakia. Dette skillet kan påvirke hvor mye personlig informasjon brukere er villige til å oppgi når de registrerer seg.

Coinmama vs. lokale bitcoins

  • Lokale Bitcoins og Lokale Bitcoin kontanter tilbyr en peer-to-peer-tjeneste for utveksling av mynter. Dette gjør det mer effektivt fordi ingen ID-bekreftelsesprosesser er påkrevd, og brukere kan få krypten sin raskt ved ganske enkelt å møte personen de bytter med. Noen foretrekker kanskje denne prosessen, ettersom den lar deg gjøre transaksjoner med en person i det virkelige liv. På den måten du vet når du betaler, vil du garantert få kryptovalutaen din i bytte.
  • Ingen viktige data blir lagt inn på LocalBitcoins-nettstedet, så det er mindre sannsynlig at du mister viktig informasjon hvis det oppstod et hack. Coinmama krever at du oppgir din offisielle ID, som som et internasjonalt selskap kan sette brukere i større risiko.
  • Det påløper praktisk talt ingen gebyrer for å bytte på Local Bitcoin eller Local Bitcoin Cash.
  • En fordel Coinmama har over Local Bitcoin er at den er registrert i FINCEN (Financial Crimes Enforcement Network) i USA som en pengeservicevirksomhet. Dette beskytter dem mot å bli stengt, og gir brukerne tillit til at de fungerer lovlig.

Konklusjon

Samlet sett virker det som Coinmama prøver å gi brukerne sikkerheten til Coinbase, samtidig som de gjør transaksjoner raskt og effektivt. Men når du vurderer hvor lang tid det kan ta å gå gjennom ID-bekreftelsesprosessen, er transaksjonsprosessen faktisk ganske treg.

Kryptovalutaprisene er svært volatile, så når en bruker bestemmer seg for å kjøpe Bitcoin til en bestemt pris, forventer de ikke å vente flere dager på at ID-en deres skal verifiseres før de kan kjøpe myntene. I ferd med å vente kunne de enkelt registrere seg for Local Bitcoin og kjøpe myntene sine fra noen i området.

Videre vil brukere som forventer personvern ikke ønsker å gå gjennom ID-bekreftelsesprosessen, og de vil heller ikke legge inn kredittkortinformasjonen. Finansinstitusjoner er ennå ikke komfortable med å akseptere transaksjoner fra kryptovalutatjenester, og kan prøve å blokkere eller reversere transaksjoner som er gjort på Coinmamas nettsted.

Når det gjelder lokale Bitcoin og lokale Bitcoin-kontanter, tar de bare rollen som mellommann mellom deg og personen som selger kryptovalutaene.

Dette minimale peer-to-peer-verifiseringssystemet muliggjør den mest omfattende adopsjonen (som vist av lokale Bitcoins 6 millioner månedlige besøkende på nettstedet).

Til syvende og sist bør Coinmama bestemme om de vil være mer funksjonstunge som Coinbase, og tilby en online lommebok for lagring og sending av krypto, eller om de vil senke barrierer for inngang og være slankere som Local Bitcoins.

Uansett hvilken retning de velger vil gi brukerne en mye bedre opplevelse i forhold til det som for øyeblikket tilbys.

Utvalgt bilde via Fotolia & Coinmama

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me