Coinomi Review: Multi Crypto Mobile & Desktop Wallet

Coinomi is een bekende en populaire cryptocurrency-portemonnee die meer dan 500 munten kan opslaan en wordt ondersteund op een aantal apparaten.

De portemonnee heeft de focus op de privacy van de gebruiker gehouden en blijft ondanks een kleine tegenvaller in 2019 een van de veiligste wallets op de markt. Het stelt u ook in staat om uw munten vanuit de portemonnee in te wisselen en is snel en eenvoudig te installeren en in te stellen.

Is dit echter de juiste portemonnee voor jou?

In deze Coinomi Review zal ik je alles geven wat je moet weten over de portemonnee, inclusief beveiliging, bruikbaarheid en community-ondersteuning. Ik zal u ook enkele toptips geven om uw portemonnee in te stellen en uw munten veilig te houden.

Coinomi Wallet Overzicht

Coinomi is een portemonnee voor cryptovaluta voor meerdere valuta’s. Het bestaat al sinds 2014, dus dit maakt het een van de oudste cryptocurrency wallets die er is. Het werd voor het eerst uitgebracht als een Android-portemonnee, vervolgens geport naar iOS en uiteindelijk is er in 2019 een desktopversie uitgebracht.

Coinomi Wallet Overzicht

Coinomi Wallet-functies

Het heeft een vrij uitgebreide muntdekking die native ondersteuning en echt eigendom biedt voor meer dan 125 blockchain-activa. Het heeft ook ondersteuning voor meer dan 382 tokens. Aangezien het deze standaardondersteuning voor ERC20-tokens heeft, kunt u naar believen meer aangepaste tokens toevoegen.

De portemonnee is ook SegWit ingeschakeld, wat betekent dat u transacties kunt verzenden die veel “lichter” zijn. U heeft ook de mogelijkheid om dynamische of aangepaste tarieven in te stellen. Dit betekent dat u ofwel de vergoeding kunt kiezen waarmee u op dat moment de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt, of dat u uw eigen vergoeding kunt instellen, ongeacht.

Privésleutelopslag

Niet je sleutels ?​ Niet jouw Crypto ?

We weten allemaal hoe het gezegde luidt. Het wordt vaak gebruikt in de cryptocommunity om nieuwkomers te waarschuwen voor het risico dat ze hun munten op een beurs of een ander gecentraliseerd platform achterlaten. In het geval van een exchange-hack of andere verliezen, lopen uw munten gevaar.

Gelukkig worden de privésleutels die op het Coinomi-apparaat worden gegenereerd, volledig op dat apparaat bewaard. Ze worden niet naar de servers van Coinomi gestuurd. Dit betekent dat ze op uw telefoon worden opgeslagen als u de mobiele versie gebruikt, en op uw pc als u de desktopversie gebruikt.

Dus tenzij iemand toegang kan krijgen tot uw startwoorden of uw daadwerkelijke apparaat, kunnen ze de privésleutels niet extraheren.

Coinomi-privacy

Een van de belangrijkste redenen waarom Coinomi zo populair werd, en een goede reden voor zijn aanhoudende populariteit. Is dat de portemonnee uitblinkt in privacy? De meeste liefhebbers van cryptocurrency zijn op zoek naar privacy, dat is een van de redenen waarom ze zich tot cryptocurrency hebben gewend.

Coinomi verzamelt geen persoonlijke informatie om zijn portemonnee te gebruiken en ze gaan zelfs zo ver dat ze het IP-adres van gebruikers verbergen om te voorkomen dat iemand de gebruikspatronen of transacties van de portemonnee bespioneert.

Coinomi-privacy

Maak een portefeuille zonder sporen na te laten ….

Naast die privacy, kunt u zich ook veilig voelen omdat de Coinomi-portemonnee is vergrendeld met een wachtwoord. Zelfs als iemand uw telefoon heeft gestolen, kunnen ze zonder dat wachtwoord niet in uw Coinomi-portemonnee komen.

En als u uw telefoon kwijtraakt of als deze wordt gestolen, wordt er een handige wachtwoordherstelzin gegenereerd wanneer de portefeuille wordt gemaakt, die kan worden gebruikt om de portefeuille op een ander apparaat te openen.

Coinomi gebruiksvriendelijkheid

Dit is een van de beste eigenschappen van de Coinomi-portemonnee als u zich zorgen maakt over de algemene acceptatie van cryptocurrencies, zoals ik. De interface is gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor mensen die nieuw zijn in cryptocurrency. Opties zijn duidelijk zichtbaar en alles kost slechts een paar tikken of klikken.

Dit gebruiksgemak zal cryptocurrencies helpen om meer acceptatie te krijgen van degenen die niet lastig gevallen willen worden met technologische hindernissen. Het zet ook een beetje een standaard in de portemonnee-industrie, omdat andere providers op zijn minst Coinomi moeten evenaren als ze marktaandeel willen winnen.

Ten slotte is de Coinomi-portemonnee vertaald in een aantal verschillende talen voor gebruikers die geen moedertaalsprekers van het Engels zijn. Ze ondersteunen Chinees, Spaans, Frans, Russisch en Duits. Ze hebben ook gezinspeeld op meer taalondersteuning langs de lijn.

Coinomi Exchange-functie

Iets dat tegenwoordig nogal wat multi-valuta cryptocurrency-portefeuilles aanbieden, is een in-wallet-uitwisselingsfunctie. Hierdoor kun je de ene munt voor de andere inwisselen zonder dat de munten het apparaat verlaten.

Coinomi Exchange-functie

Munten uitwisselen met de ingebouwde integraties van Coinomi

Coinomi is in dit opzicht geen uitzondering en ze werken samen met ShapeShift en Changelly om gebruikers de mogelijkheid te bieden om hun cryptocurrencies direct in te wisselen, precies daar in de Coinomi-portemonnee. Dit bespaart op wisselkosten en het bespaart tijd en moeite om munten naar een beurs te sturen.

Aangezien u uw munten niet naar een beurs hoeft te sturen om ze te converteren, vermijdt het bovendien ook de belastende en privacy-inbreukmakende KYC-vereisten die deze beurzen soms stellen..

Coinomi Help & Ondersteuning

Ondanks dat Coinomi gratis is, bieden ze hun gebruikers ondersteuning via een aantal media. Ten eerste hebben ze hun officiële ondersteuningsportaal waar ze een overvloed aan gebruikershandleidingen hebben, evenals enkele van de meest gestelde vragen.

Mocht je een meer specifieke vraag hebben die niet beantwoord is dan kun je via dit portaal altijd een ticket openen. Zodra uw ticket is ingediend, krijgt u een ticketnummer. Dit is handig omdat je het kunt gebruiken om met het team te achtervolgen via hun andere communicatiekanalen.

Coinomi heeft een active Twitter, Telegram en Facebook, waar ze regelmatig contact hebben met hun gemeenschap. Voor enkele van de meer belangrijke aankondigingen en releases behouden ze een officiële blog. Als test heb ik een paar dagen geleden een supportticket ingediend en kreeg ik binnen 2 dagen een reactie.

Coinomi is geen Open Source

Liefhebbers van cryptovaluta willen software die open source is, zodat de code kan worden beoordeeld om er zeker van te zijn dat deze vrij is van bugs of schadelijke code. Coinomi maakte lange tijd deel uit van de open source-beweging en iedereen kon hun code bekijken en beoordelen om eventuele problemen te identificeren.

In 2018 schakelde Coinomi echter over op gesloten broncode. Hoewel dat op zichzelf niet betekent dat de Coinomi-code schadelijk is, verwijdert het wel een deel van de transparantie en bescherming die voorheen door Coinomi-gebruikers werd genoten. Dit was nogal jammer voor mij.

Open source betekent natuurlijk dat Coinomi hun code niet alleen openstelt voor dezelfde hackers, maar ook voor concurrenten. Dit zou zijn concurrentievoordeel kunnen verminderen en is dezelfde reden waarom het Exodus-portefeuilleteam besloot om een ​​deel van de broncode te sluiten.

Of u vertrouwd bent met het gebruik van een portemonnee met gesloten broncode, is iets dat u moet beslissen. Het is inderdaad mogelijk dat het gebrek aan gemeenschapstoezicht heeft geleid tot een kleine beveiligingsfout …

Coinomi beveiligingsfout

In februari 2019 meldde een gebruiker op sociale mediakanalen dat hij meer dan $ 60.000 aan cryptocurrencies verloor uit een Coinomi-portemonnee vanwege een beveiligingsfout. Het lijkt erop dat de Coinomi-portemonnee geïmporteerde seed-zinnen naar een Google API-adres stuurde voor spellingcontrole. De gebruiker beweerde dat iemand bij Google zijn geld moet hebben gestolen.

Hoewel er een bug in de code zat die de seed-frase naar Google stuurde voor spellingcontrole, is het hoogst onwaarschijnlijk, bijna onmogelijk, dat iemand bij Google het geld van de gebruikers heeft gestolen of dat de bug de oorzaak was van het verlies.

Er zijn verschillende redenen. Ten eerste zijn de verzoeken die naar Google zijn verzonden, afgewezen omdat ze geen API-sleutel bevatten. Ten tweede is het onmogelijk dat iemand bij Google de API-stroom snuffelt naar seed-zinnen in cryptocurrency. En ten derde werd de seed-zin niet als platte tekst verzonden, maar met TLS-codering.

Coinomi was in staat om de bug binnen enkele uren nadat ze erachter waren gekomen te repareren en u kunt de officiële reactie van Coinomi op het probleem zien hier.

Coinomi Online Repuatie

Coinomi heeft een redelijk actieve sub-Reddit waar ondersteunend personeel snel al uw vragen beantwoordt en eventuele problemen oplost. Bovendien heeft de cryptogemeenschap gezegd dat ze het reactievermogen van Coinomi-vertegenwoordigers waarderen. De portemonnee heeft honderdduizenden gebruikers, dus ze doen duidelijk iets goed.

En ondanks de berichtgeving in de media over het incident in februari, blijft Coinomi beweren dat “geen van hun telefoonportefeuilles ooit is gehackt of anderszins gecompromitteerd.” Er waren inderdaad geen andere claims dat fondsen verloren gingen vanwege die bug, en Coinomi blijft beweren dat de bug, hoewel ernstig, in geen geval had kunnen resulteren in verloren geld.

De portemonnee heeft een 4,6 waardering op zowel de Google Play store als de Apple iTunes App Store. En dat is met meer dan 16.000 recensies voor de Speel winkel.

Coinomi downloaden en gebruiken

U kunt de Coinomi-portemonnee krijgen voor zowel Android- als iOS-telefoons, evenals desktopversies voor Windows, Linux en OSX. Het downloaden, installeren en gebruiken van de portemonnee op elk apparaat is een fluitje van een cent.

Ik zal u alleen ter illustratie door de installatie van een Coinomi-desktopportemonnee leiden. Je zult naar de Coinomi willen gaan download sectie en selecteer de portefeuille voor uw huidige besturingssysteem.

Pro-tip ✔️: Misschien wilt u een checksum op de downloadbestanden om er zeker van te zijn dat u de juiste versie downloadt

Eerst moet u een nieuwe portemonnee maken of een oude herstellen. Ik ga ervan uit dat u opnieuw begint, dus klik op ‘Nieuwe portemonnee maken’

Nieuwe portemonnee Coinomi maken

Een nieuwe Coinomi-portemonnee maken

Vervolgens wordt u naar een scherm geleid met uw herstelwachtwoord. Zoals de instructies aangeven, is het raadzaam deze zin op te schrijven en op een veilige plaats te bewaren. U heeft deze zin nodig als u ooit uw portemonnee, om welke reden dan ook, moet herstellen. Deel deze zin nooit met iemand anders, want daarmee hebben ze toegang tot uw geld. Wanneer u het heeft gekopieerd, vinkt u het bevestigingsvakje ‘Ik heb mijn herstelzin veilig opgeslagen’ aan. Klik volgende”.

Je Coinomi-zaadje krijgen

Zorg ervoor dat u uw uitgangszin opschrijft

Vervolgens wordt u naar een scherm geleid waar u uw herstelzin moet bevestigen door op de alfabetisch geordende woorden in de juiste volgorde te klikken. Dit is de manier waarop Coinomi ervoor zorgt dat u de herstelzin daadwerkelijk hebt opgenomen. U kunt deze stap desgewenst overslaan. Klik op “Overslaan” of voer de woorden in de juiste volgorde in en klik op “Volgende”.

Vervolgens wordt u gevraagd om een ​​wachtwoord in te stellen voor het ontgrendelen van de portemonnee voor dagelijks gebruik. Maak het wachtwoord zo veilig mogelijk, maar zorg er ook voor dat u het kunt onthouden.

Coinomi wachtwoord instellen

Uw Coinomi-wachtwoord instellen

Vervolgens wordt u gevraagd om te kiezen welke cryptocurrencies u in de portemonnee wilt weergeven. U kunt nu kiezen of deze stap overslaan. U kunt altijd munten toevoegen om op een later tijdstip weer te geven.

Coinomi muntselectie

Munt kiezen voor portemonnee

Accepteer ten slotte de juridische disclaimer van Coinomi en u wordt naar uw nieuwe Coinomi-portemonnee geleid. Geniet van de gratis en gedecentraliseerde wereld van cryptocurrencies!

Wallet-beveiliging 101

Nu u de Coinomi-portemonnee hebt gedownload en geïnstalleerd, wilt u ervoor zorgen dat u de beste protocollen volgt als het gaat om portemonneebeveiliging en muntbeheer. Deze omvatten enkele van de volgende:

  • Pas op voor malware: Ongeacht hoe veilig de Coinomi-portemonnee is, deze zal niets doen om u te beschermen als een hacker kwaadaardige malware op uw pc heeft geïnstalleerd. Malware die privésleutels kan exfiltreren en uw toetsaanslagen kan kopiëren, vormt een gevaar voor elke portemonnee. Zorg ervoor dat u de nieuwste antivirussoftware hebt geïnstalleerd en download geen verdachte bestanden
  • Houd back-ups veilig: Wanneer u een portemonnee maakt, krijgt u de seed-back-upzinnen. Zorg ervoor dat u hiervan kopieën maakt en dat u ze goed bewaart. Ze zijn de enige manier waarop u uw munten kunt terugkrijgen als u uw wachtwoord vergeet. Ze zijn ook de enige manier om toegang te krijgen tot uw privésleutels als uw apparaat verloren of gestolen is.
  • Fysieke veiligheid: Als u veel cryptocurrency opslaat in uw Coinomi-portemonnee, stelt u zich natuurlijk niet alleen bloot aan de dreiging van hackers. Er zijn talloze gevallen geweest van mensen die zijn afgeperst voor hun cryptocurrency door middel van de dreiging van fysiek geweld. Kortom, houd uw muntenbezit privé en vertrouw niemand.

Gevolgtrekking

Coinomi is een van de oudste cryptocurrency-portefeuilles en te oordelen naar het aantal downloads en de recensies is het ook een van de meest populaire. Door ondersteuning voor iOS en een desktopversie toe te voegen, heeft het zich nog verder kunnen verspreiden, en met zijn gebruiksgemak zou het wel eens een van de meest succesvolle wallets kunnen worden zodra massale acceptatie van cryptocurrencies plaatsvindt.

Het toevoegen van ondersteuning voor Shapeshift en Changelly is een extra functie die zowel voor oude als nieuwe cryptocurrency-gebruikers aangenaam is, en de ondersteuning voor honderden munten geeft veel cryptocurrency-enthousiastelingen het gemak van slechts één portemonnee in plaats van veel.

De februari-bug in de desktopportemonnee was destijds een punt van zorg, maar na verder nadenken is het vrij duidelijk dat, hoewel ernstig, de bug nooit een dreiging van geldverlies vormde. En het Coinomi-team had het gepatcht binnen enkele uren nadat het werd gewaarschuwd, wat aantoont dat gebruikers gelijk hebben gehad met het prijzen van het reactievermogen van het Coinomi-team.

Uitgelichte afbeelding via Coinomi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me