Cosmos Network Review: ATOM & Internet of Blockchains

Et av de hotteste prosjektene og myntene tidlig i 2019 var Cosmos og dets ATOM-token. Den opprinnelige økningen begynte i 2019 da mainnet som hadde vært over 3 år i planleggingen, ble satt i drift.

Cosmos er et usedvanlig ambisiøst prosjekt i et område med ambisiøse prosjekter. Det ser ut til å bli blockchain som trekker alle de andre blockchains sammen i sin blockchain interoperabilitetsplattform. Fra februar 2020 ser det ut til at det kan lykkes.

Men kan de virkelig utføre slike store ambisjoner?

I denne Cosmos Review vil jeg se nærmere på prosjektet, det er teknologi og utviklingskart. Jeg vil også analysere brukssakene og adopsjonspotensialet for ATOM-mynten.

Grunnleggende om kosmos

Kosmos kaller seg det mest tilpassbare, skalerbare, kraftige og interoperable økosystemet med tilkoblede blokkjeder. Det er et desentralisert nettverk av uavhengige blokkjeder drevet av Tendermint og andre bysantinske feiltolerante algoritmer. Det er bysantinsk feiltoleranse som tillater en blockchain å oppnå konsensus selv i et miljø som potensielt inneholder ondsinnede noder.

Cosmos Network har potensial til å bli “Blockchains Internet”, og kalles også Cosmos Hub. Cosmos er den første blockchain som ble lansert på Cosmos Network, og dens oppgave er å koble andre blockchains (kalt soner i nettverket). Når disse linkene er komplette, kan tokens raskt og sikkert overføres fra en sone til en annen sømløst.

Cosmos Blockchain-problemer

Hvordan Cosmos løser Blockchain-problemer

Det er tre hoveddeler til Cosmos Network:

 1. Tendermint Core – Tendermint Core er en programvareimplementering som inneholder Tendermint BFT-algoritmen for konsensus og interblockchain-kommunikasjonsprotokollen (IBC) som forbinder konsensus- og nettverkslag for å lette kommunikasjonen mellom huben og alle sonene.
 2. Application Blockchain Interface (ABCI) – Dette muliggjør replikering av dApps i en rekke programmeringsspråk. Fordi ABCI ikke er begrenset til noen enkelt programmeringsspråk, er utviklere i stand til å lage applikasjonsdelen av blockchain på noe språk. ABCI fungerer som en forbindelse mellom Tendermint Core og Cosmos SDK.
 3. Cosmos SDK – Dette er applikasjonslaget til Cosmos Network og gir utviklere et grunnleggende blockchain-rammeverk. Det reduserer kompleksiteten ved å tilby den vanligste blockchain-funksjonaliteten som styring, tokens og staking. Utviklere legger deretter til flere ønskede funksjoner ved å opprette plugins.

Samlet sett gir Tendermint Core konsensus om Cosmos Hub, mens sone-blokkjeder opprettholder sin egen konsensus uten å måtte bruke Tendermint.

Cosmos SDK gir utviklere midler til å bygge en blockchain og dApps mens de bare bekymrer seg for applikasjonslaget. Med tillegg av ABCI applikasjonsstatus administreres i en egen konsensusprosess, slik at Cosmos kan støtte et bredt utvalg av skriptspråk og kryptovalutaer..

Blokkjeder tilknyttet Cosmos Hub vil kunne kommunisere med hverandre ved hjelp av IBC-protokollen, uten hensyn til hvilken konsensusalgoritme som brukes. Dette vil tillate overføring av eiendeler mellom blokkjeder samtidig som kontraktsmessige funksjoner de har.

Cosmos Hubs og soner

Kosmos soner og nav. Bilde via Offisiell blogg

IBC vil fungere best med blokkjeder som har høy finalitet, for eksempel Proof-of-Stake blockchains, men kan også fås til å fungere med Proof-of-Work-blokkjeder ved bruk av pinnesoner. Et eksempel på dette er Ethermint, som i utgangspunktet er et Tendermint-basert Ethereum med sine PoW-funksjoner fjernet og fungerer på toppen av PoS-konsensus..

Forklare tendermintalgoritmen

Tendermint er den første Proof-of-Stake-konsensusalgoritmen opprettet ved hjelp av den praktiske byzantinske feiltolerante (PBFT) algoritmen først foreslått i 1999 av Castro og Liskov etter 30 års forskning. Denne BFT-baserte PoS-protokollen tildeler retten til å foreslå nye blokker på en pseudo-tilfeldig måte til validatorer i en flergangsavstemningsprosess.

Å fullføre og begå disse blokkene krever imidlertid et stort antall validatorer som signerer den foreslåtte blokken. I tilfelle Cosmos er dette to tredjedeler av quorumet. Å oppnå konsensus på denne måten kan ta flere runder å fullføre blokkene. Et BFT-system tåler bare opptil en tredjedel feil, med feil inkludert ondsinnet og vilkårlig oppførsel.

Tendermint Fordeler

Fordeler med Tendermint. Bilde via Tendermint Nettsted

Tendermint-algoritmen har følgende funksjoner:

 • En sikkerhetsterskel på 1/3 av validatorene
 • Kompatibel med offentlige eller private kjeder
 • Konsensus sikkerhet
 • Prioritering av konsistens
 • Øyeblikkelig finalitet på under 3 sekunder

Cosmos bruker en Proof-of-Stake-konsensus kjent som delegert PoS. Dette organiserer stakerne i grupper av validatorer og grupper av delegatorer. Delegatorene bestemmer hvilke validatorer som skal delta i konsensus, og validatorene jobber med å validere transaksjoner og legge til nye blokker i blockchain.

Belønninger gis til validatorer og delegatorer i form av ATOM-tokens, men Cosmos Network er designet på en slik måte at en innpakket form av hvilken som helst kryptovaluta teoretisk sett kan brukes som belønningstoken. I dette systemet blir enhver nikk som blir funnet å fungere på en skadelig måte fjernet fra nettverket, og tokens blir tatt bort.

Hva gjør Cosmos Superior?

Cosmos jobber med å løse både begrensninger for skalerbarhet og brukervennlighet innen blockchain-teknologi. Skalerbarhet har vært det største problemet blant verdens største blokkjeder de siste årene, og ingen har vært i stand til å implementere en løsning ennå som gjør det mulig for dem å komme i nærheten av skalaen de trenger for å imøtekomme vanlige adopsjonsrater.

Når det vurderes brukervennlighet, er både utviklere og brukere begrenset. Utviklere mangler fleksibilitet når de lager blockchain-applikasjoner, og brukere har vært begrenset av mangelen på lett tilgjengelige applikasjoner. Cosmos mener at det kan løse dette gjennom bruk av Go-programmeringsspråket og en flerlagsstruktur.

Cosmos Team

Det er et stort press bak Cosmos-prosjektet, inkludert en rekke selskaper, team og stiftelser. Ideen til Cosmos kom fra Jae Kwon og Ethen Buchman, men hovedstøtten til Cosmos kommer fra den sveitsiske ideelle organisasjonen Interchain Foundation (ICF).

ICF har inngått kontrakt med All in Bits Inc. (dba Tendermint Inc.) for å utvikle Cosmos Network og økosystemet som omgir det. Dette økosystemet er ekstremt bredt som du vil se senere. Forbindelsen blir litt tydeligere gitt at Jae og Ethen er grunnleggerne av Tendermint. Det bredere Tendermint-teamet er ganske stort med over 30 medlemmer.

Tendermint Grunnleggere

Tendermint Founders utvikler Cosmos Network

Til slutt er det IRIS Foundation, som har funnet støtte fra ICF for å opprette Cosmos Hub IRISnet, som er ment å lette konstruksjonen av distribuerte forretningsapplikasjoner. Alle disse enhetene jobber veldig tett sammen, og det kan være vanskelig å skille mellom de forskjellige organisasjonene og hvordan de bidrar til utviklingen av Cosmos.

Teamet er også ganske aktivt når det gjelder samfunnsengasjement. De driver en aktiv offisiell blogg der de beskriver alle viktige utviklingsoppdateringer. De har også en Twitter-konto og Telegram Channel. Jeg tok et dykk inn i deres 10.000 medlemmer sterke Telegram-kanal, samtalen var ganske oppmuntrende med mer teknologifokuserte deltakere.

Kosmos økosystem

Cosmos har ikke hatt noen problemer med å tiltrekke partnere til økosystemet. Det er et stort antall prosjekter som allerede utvikler seg på toppen av Cosmos-teknologien og en del av økosystemet. Her er bare en liten gruppe av dem:

 • Binance Chain, som er den emitterende plattformen til det desentraliserte Binance Launchpad-prosjektet, er bygget på Cosmos økosystem. De bruker en forked versjon av Tendermint og Cosmos SDK, samt Cosmos SDK-funksjoner som “bank” som brukes til grunnleggende token-transaksjoner.
 • Akash jobber med å bringe serverløs databehandling til Cosmos, og fungerer som en peer-to-peer supercloud for serverløs databehandling som vil gi utviklere en åpen, sikker, tillatelsesfri markedsplass for ubrukte beregningssykluser. De forventer å redusere kostnadene for cloud computing-ressurser med 90% sammenlignet med tjenester som Microsoft Azure, AWS og Google Cloud.
 • e-Money er en europeisk utsteder av stabile penger. Stablecoins er støttet av fiat-valuta og er unike fordi de bærer renter og er beskyttet av et insolvensfond.
 • IOV oppretter en protokoll mellom blokkjeder og lommebøker som gjør det mulig å sende og motta kryptovaluta i det hele tatt fra en enkelt adresse.
 • IRISnet er en BPoS-blokkjede som ble bygget ved bruk av Cosmos SDK og vil tillate interoperabilitet mellom blokkjeder for å gi grunnlag for neste generasjon distribuerte forretningsapplikasjoner. Den lanserte sin mainnet i september 2019.
 • Kava jobber med Cosmos-nettverket for å gi lommebøker, børser og blokkjeder likviditet og interoperabilitet i Interledger-teknologien. Mer nylig lanserte de sin mainnet i november 2019, og prosjektet er nå i forkant av det blomstrende DeFi-økosystemet.
 • Loom begynte på Ethereum blockchain og byttet senere til Cosmos for å dra nytte av Tendermint-teknologien i utviklingen av sterkt skalerbare spill og brukervendte dApps. Mer nylig har det forgrenet seg for å takle DeFi, og bruk av regjeringer og bedrifter.

Andre prosjekter er rettet mot å tokenisere musikkindustrien (spilleliste), skape et virkelig desentralisert peer-to-peer-nettverk (Sentinel Network), skape en desentralisert autonom innholdsøkonomi (Lino), bygge et sosialt nettverk for å avgjøre når informasjonen er sann eller ikke (TruStory), og lansering av en stablecoin ment for masseadopsjon (Terra).

Det er en mer komplett liste over nesten 100 prosjekter som ønsker å bygge på toppen av Cosmos Network og Tendermint-teknologien. her.

ATOM-token

Cosmos-teamet holdt en ICO i april 2017 og samlet inn 17,3 millioner dollar på bare 28 minutter da de solgte 168 millioner tokens til 0,098 dollar hver. Teamet holdt også tilbake 50 millioner tokens for å finansiere strategiske partnerskap og forretningsutvikling.

ATOM-token var imidlertid noe unikt, ettersom de faktiske tokens ikke ble utgitt før hovednettet ble satt i drift. Det var noen børser som handlet IOU-tokens for ATOM før utgivelsen, men selve token ble satt i drift 14. mars 2019.

To dager senere nådde det en heltidshøyde på $ 8,31, men falt raskt fra det nivået. Det hoppet igjen til nesten $ 7 den 22. april da investorer fikk vite at symbolet hadde blitt notert på Binance Exchange. Prisen falt tilbake igjen, men handelsvolumene har økt jevnt og trutt, og fra 6. mai 2019 er prisen tilbake til $ 4,82.

Binance ATOM

Registrer deg på Binance og kjøp ATOM-tokens

Det er ingen begrensning på antall ATOM som frigjøres ettersom teamet planlegger å øke antallet ATOM årlig basert på en inflasjonsmodell.

Selv om ATOM nylig ble utgitt, er det en rekke lommebokalternativer å velge mellom. Det sikreste valget er å bruke Ledger hardware lommebok. Ellers er det flere mobile lommebøker tilgjengelig som imToken, Cosmostation og WeTez. Det er også IOV- og Lunagram-lommebøkene som er under utvikling og kommer snart.

De som er interessert i å kjøpe noe ATOM, kan gjøre det ganske enkelt, da tokenet allerede er oppført på dusinvis av børser. De største handelsvolumene finnes på Kraken, Binance, Huobi Global, Bibox, Gate.io og OKEx.

Cosmos Hub 3

Siden lanseringen av mainnet for Cosmos i mars 2019 kom den eneste andre store oppdateringen fra prosjektet i desember 2019, da de lanserte Cosmos 3. Denne oppdateringen var primært fokusert på å forbedre styringsmekanismen i Cosmos.

En av de viktigste endringene Cosmos 3 har gjort er at styringsforslag ikke lenger bare er en signalmekanisme. Før Cosmos 3 måtte eventuelle foreslåtte endringer som ble vedtatt av samfunnet, vedtas av utviklere og utgis som ny programvare som deretter ble drevet av deltakende validatorer. Dette er også kjent som en hard gaffel.

Cosmos Hub 3

Kunngjør lanseringen av Cosmos Hub 3. Bilde via Cosmos Blogg

Med Cosmos Hub er velgere nå i stand til å endre hvordan Cosmos fungerer på et grunnleggende nivå, og disse endringene kan implementeres uten behov for en hard gaffel. Noen av endringene som kan gjøres inkluderer å øke eller redusere inflasjonen, endre minimumsterskelen der innsatsen påvirker inflasjonen, samfunnsskattesatsen og mange flere.

Oppgraderingen til Cosmos Hub 3 har også gjort det mulig for forslag om å bruke statlige bassengmidler, som for tiden er nesten 250.000 ATOM verdt over $ 1 million.

Utvikling & Veikart

Selvfølgelig, med de fleste av disse blockchain-prosjektene, er beviset i puddingen. For å få en følelse av hvor mye arbeid som gjøres, må vi ta en titt på prosjektkoden forplikter.

En av de beste måtene å få en følelse av denne aktiviteten er gjennom prosjektets forpliktende aktivitet på deres offentlige GitHub. Når det gjelder Cosmos, har du en rekke forskjellige GitHub-repoer både fra hovedprosjekt til Tendermint repositories.

Jeg bestemte meg for å ta en sniktopp i disse for å se hvor mye aktivitet som er til stede. Nedenfor er bare noen av de mest aktive reposene i økosystemet.

Cosmos Network GitHub forplikter

Koden forplikter seg over de siste 12 månedene for utvalgte repoer

Dette er faktisk ganske omfattende og viser hvor mye arbeid som har skjedd på protokollen. Du bør også huske på at dette bare er tre av de beste repoer. Det er over 86 arkiver totalt!

Jeg har ikke sett dette utviklingsnivået på mange andre prosjekter (inkludert de med større ICO-er). Dette bør ytterligere forsterke forestillingen om at dette er alt annet enn et løpende ICO- og blockchain-prosjekt.

Denne omfangsrike og frenetiske kodingsaktiviteten er mest sannsynlig relatert til deres ambisiøse veikart. I løpet av det siste året har laget møtt en rekke viktige milepæler nesten til en tee.

Det er også ganske mange oppgraderingsforslag som ligger foran prosjektet. Disse inkluderer Hub-støtte for IBC-protokollen, som gjør det mulig for noen av SDK-applikasjonene å koble til huben. Du kan se veikartet her.

Konklusjon

Lanseringen av Cosmos hovednett kom med enorme mengder spenning blant samfunnet, noe det fremgår av økningen i prisen på ATOM-token. Det uønskede tillegget av token på Binance og dusinvis av andre børser, og det raske hoppet til ATOM til # 15-punktet i total markedsverdi, støtter forutsetningen om at dette er et seriøst prosjekt som er verdt å følge og investere.

Selv med de begrensede oppdateringene i løpet av året siden lanseringen, forblir ATOM-token det 21. største token etter markedsverdi, og fremhever troen på samfunnet i prosjektet.

Flyttingen til hovednettet tar Cosmos til sin neste fase av utviklingen. Med nettverksstabil har samfunnet allerede stemt for å aktivere ATOM-overføringer. Neste vil aktivere IBC, og hovedlanseringen vil være fullført.

Det er også planer om å frigjøre en offisiell staking lommebok som vil tillate transaksjoner på Cosmos Hub. Når den første produksjonsversjonen av Cosmos er utgitt, komplett med den første Cosmos Network blockchain, vil prosjektet gå inn i den såkalte “Galactic Era”.

Når den galaktiske epoken er nådd, vil utviklingsteamet begynne å jobbe med en desentralisert utveksling, samt broer for Ethereum og Bitcoin.

Det er klart å se at Tendermint- og Cosmos-teamene er ekstremt seriøse om hva de gjør. Mens noen fremdeles vil kalle prosjektet vaporware på grunn av mangel på funksjoner oppført i whitepaper, er det dusinvis av partnerprosjekter som tror på Cosmos Network og har begynt å bruke det.

Hvis Cosmos kan begynne å bli internett av blockchains, vil det bo i en ekstremt viktig og kraftig posisjon i fremtiden for blockchain-utvikling og teknologi..

Så langt ser prosjektet ut til å være på sporet for å gjøre nettopp det, og hvis spenningen i samfunnet er noe mål, kan dette være et prosjekt å følge nøye med i de kommende månedene og årene.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me