CryptoCurrency Airdrops: Hvor kunne SEC stå på dem?

Vi er alle klar over den vanlige praksisen i kryptovaluta-økosystemet kalt Airdrops.

Dette er i det vesentlige gratis gaver av mynter som er “airdropped” på en gruppe kryptovalutaentusiaster. Det er den raskeste måten å distribuere myntene dine på markedet, uten å gjøre et Initial Coin Offering (ICO).

Imidlertid, hvordan passer Airdrops inn i det gjeldende regelverket som fastsatt av Securities and Exchange Commission? Kan airdrops være en mindre belastende måte for utviklerne å finansiere sine prosjekter?

Vi vil se på gjeldende reguleringsmiljø og hvordan kryptovaluta airdrops sannsynligvis vil passe inn i det.

Hvordan Airdrops fungerer

Mekanikken til en Airdrop er egentlig ganske enkel.

Et utviklerteam tar et øyeblikksbilde av en allerede etablert kryptokurrencykjede. Dette vil gi dem en oversikt over adressene som for øyeblikket er i kjeden. De vil da gi ut sine gratistegn til alle disse innehaverne.

Utviklerne av dette symbolet vil “forkaste” kjeden sin fra den eldre kjeden og deretter bygge videre på den teknologien. Noen av de største kryptovalutaene som er tilgjengelige akkurat nå er resultatet av disse, inkludert Bitcoin Cash (BCH).

Det er også ganske enkelt å starte en airdrop. For eksempel kan du gå videre til Åpne Zeppelin og bruk en av deres smarte kontraktmaler for Ethereum blockchain.

Du vil da ta et øyeblikksbilde av blockchain, og du vil distribuere et visst antall mynter i et slags forhold til ETH som de allerede har. Utviklerne vil også holde på en viss prosentandel av alle tilgjengelige mynter.

Hvorfor Airdrop Coins?

Airdrop Definisjon

Bilde via Fotolia


Bortsett fra å distribuere myntene dine så bredt som mulig, er det andre veldig viktige insentiver for et prosjekt for å lufte mynter. Det er en enkel måte for utviklerteamet å finansiere prosjektet sitt.

Ja, de skaffer seg ikke krypto eller Fiat gjennom en ICO eller en frørunde, men de holder en stor andel i myntene de har droppet.

Hvis prosjektet fortsetter å gjøre det bra og publikum begynner å legge merke til, vil verdien av tokens sannsynligvis øke. Derfor vil teammidlene bli verdifulle, og de kan deretter selge noen av disse tokens for å finansiere det aktuelle prosjektet.

De er også mye mer kostnadseffektive enn å fullføre en ICO eller prøve å sikre finansiering i en seed-runde. Disse finansieringsmetodene blir nå utrolig dyre ettersom investorer krever mye mer enn en enkel whitepaper.

Airdrops kan også være mindre belastende når det gjelder regulering.

Verdipapirbestemmelser og krypto

Hvis et kryptovaluta-aktivum er klassifisert som et verdipapir, faller det under jurisdiksjonen til SEC og må derfor oppfylle alle kravene. Om det er klassifisert som det, avhenger av om det består Howey-testen.

Dette er tommelfingerregelen som brukes til å bestemme om en eiendel skal klassifiseres som et verdipapir. Mer spesifikt er en investeringskontrakt definert som:

En kontrakt, transaksjon eller ordning der en person investerer pengene sine i et felles foretak og ledes til å forvente fortjeneste utelukkende fra promotoren eller en tredjepart

Under denne definisjonen er det helt klart at mange av ICO-ene i dag kan klassifiseres som slike. Faktisk var det til og med spekulasjoner om at Ethereum kan ha blitt klassifisert som en sikkerhet da de gjorde sin ICO.

Likevel, hvordan blir luftdropene sett av SEC?

Airdrops And Securities

Howey Test Investment Contract Crypto

Kriterier for “investeringskontrakt”. Kilde

Ikke overraskende er det ingen juridisk presedens for gaver.

Airdrops er gratis gaver av myntene, og ICO-utviklerne skaffer ikke midler fra befolkningen. Investorene setter ikke noen midler i fare, og kan derfor ikke påstå at de hadde forventninger om avkastning på investeringen.

Men hva med tilfellene da tokens til slutt traff markedet og sekundære investorer kjøpte tokens på en børs? Her kjøper de virkelig disse tokens i forventning om fortjeneste.

Selv om de kanskje forventer avkastning på investeringen, kan de virkelig klassifiseres som å investere i en “felles bedrift”? Spekulerer disse investorene ikke bare på prisen på en eiendel omtrent som de vil gjøre når de kjøper Forex, råvarer eller til og med andre kryptovalutaer som Bitcoin.

Dessuten kan dette til og med betraktes som investering?

Tokens er ikke som egenkapital i et selskap eller gjeldspapirer. Mange av dem er “verktøytegn” som betyr at de har en underliggende brukssak. Derfor kan man realistisk hevde at de kjøper tokenet for et annet formål enn spekulasjoner.

De som kjøper tokens på en børs, kjøper det fra andre mennesker og ikke fra utviklerne selv. Derfor kan du ikke hevde at utviklerne er hovedmottakerne av investorenes midler.

Alt dette betyr at det ville være utrolig meningsløst for SEC å hevde at en airdrop er en sikkerhet. Dette kan være lik dem som hevder at en gratis giveaway av noe godt på gaten også kan betraktes som en sikkerhet.

Dessuten, hva vil SEC gjøre med de myntene som allerede er luftdroppet og ikke har noen sentral autoritet? Hvem vil de målrette mot i noen form for håndheving når nettverket er desentralisert??

Konklusjon

Airdrops er en rask og enkel måte for utviklere å få myntene sine ut i økosystemet og begynne å jobbe med prosjektet. SEC har fortsatt ikke gitt sin dom om ICO ennå, men mange mener at det bare er et spørsmål om tid.

Det ser ut til at de får så mye mer aktiv med håndhevelsen. Det har vært en rekke ICO-er som har mottatt opphørs- og avvisningsbrev i operasjon “kryptosveip”.

Så, burde luftdråper være det foretrukne alternativet? Ikke helt.

Mens de er mindre belastende, er en airdrop mye mindre effektiv av en innsamlingsmetode som en ICO eller andre metoder for frøfinansiering.

Utviklingsteamet vil fortsatt måtte vente før det er noe slags marked for myntene sine før de kan selge noen og bruke inntektene. Å bygge banebrytende teknologi er ikke billig, og disse utviklerne må fortsatt legge mat på bordet.

Til slutt må det komme ned på behovene, preferansene og risikoen som utviklerne er villige til å ta.

Utvalgt bilde via Fotolia & Wikipedia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me