CryptoCurrency Arbitrage: Hvordan tradere tjener penger på feil pris

Ingenting kan være så interessant som utsiktene til en “risikofri” handel.

Er det til og med slike ting? Kan en næringsdrivende virkelig gi avkastning uten å akseptere et visst risikonivå fra sin posisjon? Stryker ikke dette med forestillingen om risiko vs. avkastning??

Dette er noen av de mange spørsmålene som en næringsdrivende vil stille seg når noen nevner en risikofri handelsmulighet.

Likevel er det en rekke handelsmenn som gjør nettopp det. De gir risikofri avkastning ved å delta i cryptocurrency arbitrage.

I dette innlegget vil vi ta deg gjennom alt du trenger å vite om prosessen og hvordan du kan få mest mulig ut av kryptomarkedsarbitrage.

Hva er CryptoCurrency Arbitrage?

Cryptocurrency arbitrage er bare en utvidelse av arbitrage i mer tradisjonelle markeder og miljøer. Det er forestillingen at en fortjeneste kan oppnås ved å bare kjøpe og selge de samme eiendelene i forskjellige markeder for å dra nytte av prisforskjellen..

Gitt at den næringsdrivende bare kjøper og selger eiendelen samtidig, bør det være ingen markedsrisiko. Dette er grunnen til at de vanligvis betraktes som en risikofri handel, og hvorfor de generelt er vanskelig å finne i tradisjonelle finansmarkeder.

Faktisk er det tenkt så vanskelig å finne at det til og med er en teori om at opsjonspriser er basert på det som kalles “ingen arbitrasjeprising” som hevder at arbitrasjemuligheter ikke bør eksistere.

Ingen arbitrasjepriser

Ingen arbitrasjepriseringsmetode forklart

Med kryptovaluta-arbitrage er saken imidlertid en annen.

Dette er på grunn av den relativt nye og underutviklede tilstanden til kryptovalutamarkedene. Det er fremdeles markedsineffektiviteter og barrierer som muliggjør arbitrasjemuligheter.

Etter hvert som flere handelsmenn og utviklere begynner å bli involvert i markedet, vil de sannsynligvis ta disse mulighetene med åpne hender. Etter hvert som flere handelsmenn blir involvert, og de begynner å dra nytte av arbitrage, vil den potensielle fortjenesten avta.

Nå er det et ideelt tidspunkt å bli involvert i crypto arbitrage hvis du fortsatt vil være i stand til å tjene anstendig avkastning.

Eksempler på Crypto Arbitrage

Det er en rekke forskjellige arbitrasjemuligheter som finnes i kryptovalutamarkedene. Noen av disse eksisterer på tvers av børser, andre i en børs og andre en feilpris mellom en avledet pris og det underliggende fysiske produktet.

Enkel arbitrage

Dette er bare en arbitrage der du vil kjøpe en eiendel på en børs, og du vil selge den i en annen på samme tid. Hvis det er feil pris i token, vil du legge ut spredningen i det øyeblikket du gjør dette.

Anta for eksempel at Ripple XRP handler for 0,58 på Binance og handler for 0,56 på Bitstamp. Det finnes nå en umiddelbar mulighet for arbitrage ved å kjøpe mynten til 0,56 og deretter selge den til 0,58.

Fiat Triangular Arbitrage

Konseptet med trekantet arbitrage er oftest forbundet med prisforskjeller i valutamarkeder. Det innebærer en arbitrage der tre forskjellige valutaer brukes. Feilprisingen eksisterer mellom de relative prisene på forexparene.

Dette kan også eksistere i stor grad i kryptovalutaaktiver som er priset i andre valutaer. For eksempel er Kimchi-premien et velkjent markedsfenomen som eksisterer mellom prisen på Bitcoin i USD på en amerikansk børs, mot den tilsvarende USD-prisen på Bitcoin i sørkoreansk vant som er notert på en sørkoreansk børs.

Det virker som en munnfull, la oss se på et eksempel.

Anta at en næringsdrivende skulle kjøpe Bitcoin i USD på Coinbase Pro, sende den til en sørkoreansk børs og deretter selge myntene for KRW. Den koreanske vinneren de får, når den blir omregnet til USD, vil gi den næringsdrivende et godt overskudd. Her er et grafisk eksempel med priser på publiseringstidspunktet.

Triangular Fiat arbitrage

Triangular Fiat arbitrage mulighet (eksklusive avgifter)

Faktisk har Kimchi-premien vært så høy tidligere at CoinMarketCap til og med fjernet den koreanske kursprisen fra deres samlede diagrammer gitt forvrengningen den hadde. Det var anledninger at Kimchi-premien til og med nærmet seg 30%.

Feilprisingen skjer på en rekke forskjellige børser som betjener lokale markeder. Hvis du for eksempel ser på bildet nedenfor, vil du se prisen på Bitcoin i USD på Kraken er $ 6 680.

Pris på Bitcoin på Kraken

Pris på Bitcoin i USD på Kraken

Imidlertid, hvis vi tar en titt på prisen på Bitcoin i sørafrikanske rand på Luno, omregnet til USD, har vi følgende pris.

Pris på Bitcoin på Luno i Rands

Pris på Bitcoin i ZAR på Luno i Sør-Afrika

Så dette viser at det er fortjeneste å kjøpe Bitcoin på Kraken, sende Bitcoin til Luno, utbetale Bitcoin til ZAR og deretter kjøpe USD med den ZAR.

Høres enkelt ut?

Vel, det er en rekke ting du må vurdere, for eksempel avgifter, valutakontroller og fri bevegelse av kapital. Vi vil berøre det kort senere.

Crypto Triangular Arbitrage

Mens Fiat triangulær arbitrage er den mest lønnsomme, eksisterer det også muligheten til å gjøre en trekantet arb-fortjeneste på feilpris mellom tre par forskjellige mynter. Denne feilprisingen kan til og med forekomme på samme sentral.

La oss se på et eksempel på hva jeg snakker om. Nedenfor er feilprisingen vi har mellom prissettingen av Ethereum, Litecoin og Bitcoin på en enkelt børs.

Triangular Arbitrage on Binance

Eksempel på en arbitrasjemulighet for kryptovaluta (unntatt gebyrer)

I dette tilfellet er det en arbitrage mellom BTC-prisen på ETH og ETH-prisen på LTC. Den næringsdrivende er i stand til å lage denne trekantede crypto arbitrage og øke størrelsen på sin Bitcoin pie.

Det er ganske usannsynlig at denne feilprisingen vil skje nå, men det er velkjent at det var mye av det i 2017 bull run. Faktisk designet en utvikler til og med en handelsbot som vil dra nytte av feilprisene i det øyeblikket de skjedde.

Konvergens arbitrage

Dette er en annen disiplin som lånes fra handel med tradisjonelle finansmarkeder. Det er forestillingen at det er en eiendel som er overvurdert på en bestemt børs, men undervurdert på den andre.

Håpet til den næringsdrivende i denne situasjonen er at loven om ingen arbitrage innebærer at prisen på eiendelene sannsynligvis vil konvergere på et tidspunkt i fremtiden. Du vil kjøpe mynten der den er undervurdert på børsen, og du vil selge den på den andre børsen der den er overvurdert.

Derfor, for at du skal fullføre en konvergenskrypto omvendt arbitrage, bør du ha tilgang til en sentral som vil tillate deg å kortsalg krypto eiendelen.

La oss se på et praktisk eksempel.

Anta at prisen for Litecoin for tiden ligger på $ 61 på Huobi. Imidlertid er prisen på Litecoin på Poloniex $ 64. Det er åpenbart at det er en arbitrasjemulighet her.

Du vil da selge LTC på Poloniex ettersom det er overvurdert, og du vil kjøpe LTC på Huobi. Når prisen korrigeres, vil du legge inn fortjenestemarginen på $ 3.

Cash-and-Carry-Arbitrage

Dette er en arbitragestrategi som prøver å utnytte feilpris mellom eiendeler i futures og fysiske markeder. Det er noe som nå er åpent for Bitcoin gitt at futureskontrakter ble lansert i fjor.

Strategien er egentlig en markedsnøytral strategi som innebærer å ta en lang posisjon i de fysiske markedene og deretter en kort posisjon i futuresmarkedet med håp om at du kan tjene penger på en viss feilpris.

Det kalles “Cash and Carry” da det innebærer å bære eiendelen til utløpet av futures-kontrakten. Ved utløpet av futureskontrakten vil du gjøre opp futuresposisjonen med din lange posisjon i eiendelen. Håpet er at du når du leverer eiendelen, kan tjene penger ved å levere eiendelen og sette forskjellen i lomme (minus eventuelle bærende kostnader).

I velutviklede markeder som S&P 500 eller i fiatvalutamarkedene er muligheten for futures arbitrage mye mindre uttalt. Imidlertid, med introduksjonen av Bitcoin-futures på CME og CBOE i fjor, åpner attraktiviteten mange flere muligheter.

La oss for eksempel se på et eksempel på en potensiell arbitrasjemulighet. For tiden er den fremtidige prisen på Bitcoin på CBOE for levering 14. november koster $ 6 800. Prisen på Bitcoin på spotmarkedet på Binance er for eksempel $ 6 686.

Så klart er det en arbitrasjemulighet her. Dette er faktisk relativt mildt sammenlignet med forskjellene man kunne ha sett i desember i fjor, da futures for levering bare noen få uker fremover var 10-20% høyere enn spotpriser..

I mer teknisk snakk er Forward Curve for Bitcoin oppovervendt. Du vil da dra nytte av dette ved å kjøpe Bitcoin og holde den til utløpet av kontrakten. Nedenfor er et nyttig bilde.

Futures arbitrage på Bitcoin

Handelsforskjeller i futuresmarkeder og spotmarkeder

Selvfølgelig kan det i tradisjonelle finansmarkeder være andre kostnader som er forbundet med det som kan redusere gevinstene dine. Dette er det som kalles “transportkostnader”. Når du holder en digital eiendel, er det imidlertid ingen reelle regnskapskostnader å være bekymret for. Alt du trenger å gjøre er å oppbevare dem i lommeboken og vente til utløpet.

Årsaker til krypto feilpris

Det er en rekke faktorer som kan føre til feilpris i kryptovalutamarkeder. Feilprisfastsettelse av eiendeler vil forekomme i markeder som er mindre utviklede og dermed mindre effektive enn tradisjonelle markeder.

I tradisjonelle finansmarkeder er det høyfrekvente handels Hedgefond som tar små muligheter på relativt kort tid og sørger for at disse markedene holdes effektive.

Disse eksisterer fortsatt ikke i samme grad i kryptovalutamarkeder. Dette er grunnen til at triangulær arbitrage selv på en enkelt utveksling kan eksistere mellom enkle par.

Når det gjelder en Fiat-triangulær arbitrage som Kimchi-premien, kommer det ned til ubalansen i tilbud / etterspørsel i det aktuelle landet, samt den relative vanskeligheten med å flytte Fiat-valuta mellom de forskjellige landene. Noen land har valutakontroll på plass som gjør det vanskelig å bare koble ut store mengder penger.

Når det gjelder Bitcoin futures arbitrage, er det uten tvil en stor faktor i hvorfor det er feil pris, at de er oppgjort i kontanter. I følge Aaron Brown i AQR Capital Management er mangelen på fysisk oppgjør det som driver avviket. Han uttalt at

Den brede arb-spredningen er et stort problem. Det er en illikviditet, den må forsvinne.

Hva er risikoen?

Mens arbitrage er ment å være en “risikofri” handel og en måte å tjene penger på, er det fortsatt noen få risikoer du må ta i betraktning når du begynner på en kryptovaluta-arbitragehandelsstrategi.

Bestill glidning

Slippage er et begrep som brukes i finansmarkedene for å referere til forskjellen mellom prisen som var forventet for handelen versus prisen du faktisk fikk. Dette er faktisk et ganske problem i kryptovalutamarkeder og kan tømme forventet arbitrage-fortjeneste.

Videre er glidning positivt korrelert med størrelsen på en ordre. Jo større ordre du legger inn for å dra nytte av arbitrasjemuligheten, jo større er sannsynligheten for glidning.

Bestill glidningseksempel

Bestill glideksempel i Forex-markeder. Bildekilde: thefxview

Alle beregningene dine kunne ha vært basert på feilpris på det nåværende tidspunktet, men hvis prisen du faktisk fikk for eiendelen var mer eller mindre, vil den redusere den faktiske fortjenesten.

Volatilitetsreduksjoner

I tilfelle av crypto arbitrage, er volatilitet faktisk din venn. Når det er mer volatilitet i prissettingen av disse eiendelene, er det mer rom for at feilprising eksisterer.

Men når markedene er stabile, er det mindre muligheter for å eksistere alvorlige feilpriser. Enhver alvorlig feilpris blir lett oppdaget i tider med rolige markeder, og handelsmenn vil raskt dra nytte av det.

Dette er faktisk ganske tydelig ettersom det meste av feilpris mellom triangulær arbitrage og futures arbitrage skjedde i markedsmøtene i slutten av 2017.

Lav likviditet

Dette er en annen risiko som ofte er ganske utbredt i kryptovalutamarkedene.

Ofte eksisterer kun arbitrasjemuligheter i kryptovaluta fordi markedene er så illikide å faktisk gjøre noe med det. Du vil ofte observere dette for noen Altcoins som har lave markedsverdier.

Ingen store institusjonelle handelsselskaper eller høyfrekvente handelsselskaper kommer til å prøve å dra nytte av en feilpris for en mynt som bare har $ 50 000 i 24-timers volum. Det vil være utrolig vanskelig for dem å komme inn og ut av stillingen.

Dette er kanskje også grunnen til at cryptocurrency arbitrage kan være en så god strategi for en mindre detaljhandler. De lavere nivåene av likviditet betyr at de kan handle uten konkurranse fra disse avanserte handelsalgoritmene.

Konklusjon

Arbitrage er utvilsomt en av de mest interessante mulighetene for handel med kryptovalutaer som finnes på markedet i dag.

Forestillingen om å kunne tjene penger på feilpris uten markedsrisiko er for god til å forsvinne. Selvfølgelig er det andre risikoer, men disse er lett håndterbare.

Det er også en av de strategiene som fremdeles bare er åpen for detaljhandlere. De store institusjonene har kommet inn på markedene ennå og fjernet feilprisene som eksisterer.

Så, mens markedene fremdeles er i disse relativt nye stadiene av utviklingen, lager du høy mens solen skinner.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me