Cryptocurrency Dark Pool Trading: Mass Liquidity Hidden from Sight

Kryptovalutaer er blitt hyllet som et middel for å øke gjennomsiktigheten i finansmarkedene. Hele forestillingen om en desentralisert blockchain var ment å redusere den ugjennomsiktige naturen til noen transaksjoner.

Gå inn i Cryptocurrency mørke bassenger, store masser av likviditet som flyter rundt under overflaten, klar til å bli utnyttet av hvaler og store hedgefond. Dette har blitt en realitet takket være et selskap som heter Republic Protocol (REN).

Dette er egentlig et stort og desentralisert mørkt basseng som investorer kan bruke til å handle sine tokens. Den bruker atombytter som gjør det mulig å bytte to forskjellige kryptovalutaer fra blockchain.

Gjennom en ICO hevet prosjektet over 35.000 ETH i bytte mot de proprietære REN-tokens. Teknologien bak prosjektet vil skape et mørkt basseng som gjør det mulig for store kryptovalutahandlere å bytte Bitcoin, Ethereum og andre ERC20-tokens.

Før vi dykker inn i effekten av handel med mørkt basseng på kryptovalutamarkedene, kan vi ta en titt på hvordan tradisjonelle mørke bassenger faktisk fungerer.

Hva er Dark Pools?

Mørke bassenger har eksistert i aksjemarkedene en stund og har bidratt til å legge til rette for OTC-handel med store aksjeblokker. De brukes for det meste av store institusjonelle investorer som hedgefond for å handle av børser.

Denne formen for handel har økt betydelig i løpet av årene. Faktisk utgjorde handel i utenlandsk valuta i 2014 nesten 40% av alle handler i amerikanske aksjer. Dette sammenlignes med de 16% som bare var 6 år tidligere.

Hvorfor behovet for mørke bassenger?

Eksempel på Equity Dark Pools

Eksempel på Equity Dark Pools

Det er mange formål som investorer kan ha for mørke bassenger, og ikke alle er skumle. For det første kan personvern være viktig når du kjøper / selger store stillinger som pengesjef. Dette er fordi disse posisjonene er din fordel, og at du ikke vil at konkurrentene skal kopiere deg.

Hvis du skulle handle på en sentralbørs, kunne konkurrentene dine lett se hvilke handler du plasserte. Hvis de er i stand til å se dette, kan de enten prøve å blokkere oppkjøpene dine (av kontrollhensyn), eller de kan prøve å kjøre posisjonene dine foran.

Videre, når du handler så store mengder aksjer på markedet, kan din faktiske ordre ha en innvirkning på aksjekursen. Når en aksjetransaksjon er plassert gjennom en sentralisert børs, kan store ordrer mangle likviditet.

Når det er mangel på likviditet, må personen som prøver å kjøpe / selge aksjene enten justere prisen eller godta ordrer som ikke blir fylt. Den tekniske betegnelsen for en stor ordre på markedet som påvirker prisen er “glidning”. Videre er det sannsynlig at virkelig store ordrer kan skremme markedet og gjøre prisen ustabil.

Det finnes også flere forskjellige typer mørke bassengoperasjoner som investoren kan benytte seg av. Det er meglerforhandler mørke bassenger, elektroniske markedsplasser samt byrådrevet eller børs eid.

Mens mørke bassenger har blitt sett på som en flott måte å skaffe likviditet på, har de også fått skylden for rollen de har spilt i noen flash-krasjer på markedet. Ettersom handlene er utenfor børs, påvirker de ikke markedssentimentet. Men når de blir rapportert, kan de ha en overdreven innvirkning på markedsprisene ettersom handelsmenn skjønner hvor mye som har byttet hender.

Mørke bassenger i kryptovaluta

Det er også stor etterspørsel etter underjordisk likviditet i kryptovalutamarkedene. Derfor er handel med mørkt basseng i disse markedene uten tvil et attraktivt alternativ. Dette har også eksistert før republikkprotokollen.

For eksempel startet kryptovalutautvekslingen i Kraken tilbyr mørkt basseng kryptovalutahandel. Selv om dette var interessant den gangen, var det et gebyr knyttet til handelen. Videre har Kraken hatt store tekniske avbrudd.

Det har også vært andre alternativer fra den store kryptokursutvekslingen, Bitfinex. Selv om denne børsen uten tvil hadde hatt likviditeten, er det fortsatt mange rykter og bekymringer rundt tether.

Crypto vs. Equity Dark Pools

Mens de mørke bassengene i kryptokurver utfører samme funksjon som egenkapitalbrødrene, blir de henrettet på forskjellige måter og for et annet klientsett.

Når det gjelder å kjøpe store mengder kryptovaluta, har institusjonelle så vel som store individuelle “hval” -investorer måttet kjøpe likviditeten selv. Gitt størrelsen på ordrene, ville de prøve å unngå sentraliserte utvekslinger da glidning kunne hindre bestillingen deres.

Før introduksjonen og adopsjonen av atombytter, ville krysskjedetransaksjoner måtte ha blitt tilrettelagt av en sentralisert megler. For eksempel vil en motpart indikere sin interesse for å selge en stor mengde ETH for BTC.

Deretter vil megleren skaffe likviditet i det mørke bassenget og matche kjøperen og selgeren. Dette var hvordan de mørke bassengene Kraken og Bitfinex hadde operert før atombytter på tvers.

Skriv inn republikkprotokollen

Republic Protocol Dark Pools

Bilde via Fotolia & Republikkprotokollen

Mens atomkjekser med krysskjede ble utviklet som en enkel måte for brukere å bytte kryptovaluta mot lave avgifter, var Republic-protokollen et av de første selskapene som så det enorme potensialet for bruk i mørke bassengtransaksjoner..

Dette betyr at kjøper og selger i kryptovaluta-transaksjonen vil håndtere direkte motstanderen på en helt anonym, men pålitelig måte. Dette vil også gjøre transaksjonen billigere, da det ikke er noen sentralisert megler som forenkler innkjøp.

Utførelsen av ordrene med Republic er også mye mer avansert. Med tidligere modeller ville det være en direkte samsvar mellom kjøper og selger for store blokker av eiendelene. Imidlertid vil republikkprotokollen bruke en matchende motor som forklart i deres hvitt papir.

Mer teknisk bruker den MPC-motorer (multiparty computation protocol). Det vil ta de store kryptovalutaordrene og dele dem opp i en haug med mindre ordrer. Dette blir deretter matchet med en rekke forskjellige kjøpere i bassenget.

Disse mindre ordrene vil deretter utføres og når de er fullført, vil de bli samlet tilbake til den tilstanden de var i før de ble brutt ned.

Bortsett fra å lette på likviditeten, tjener MPC og fragmentering av ordre en annen veldig viktig funksjon. Det sikrer videre sikkerhet og anonymitet. Ettersom ordrene er delt, kan det være vanskelig å identifisere den igangsatte transaksjonen.

Derfor har protokollen lignende egenskaper som bitcoin-tumblere ved at den skjuler transaksjonen og den tilsvarende bytten. Dette er en flott løsning for de store hedgefondene og hvalene som ikke vil at andre deltakere skal vite om deres krypto-bytter.

Hvilken innvirkning vil dette ha?

Gitt effekten av Bitcoin futures trading har hatt på markedene nylig, er mange i samfunnet bekymret for effekten av mørke bassenger på prisene. Selv om dette er berettiget, vil effekten sannsynligvis være begrenset.

For det første handler alle transaksjonene og gjennomføres gjennom atombytter. Markedsaktørene vet ikke hva som byttes ut i de mørke bassengene. De trenger ikke bringes til de sentraliserte børsene.

Videre er estimatene for volumet som vil bli utført gjennom republikkets mørke bassenger, bare rundt 9 milliarder dollar per måned. Dette sammenlignes med c. $ 9 milliarder dollar som Bitcoin har hatt i løpet av siste døgnet.

Så selv om det ikke er sannsynlig at de mørke bassengene vil ha en markant innvirkning på prisingen, vil den ekstra likviditeten være et flott alternativ for de av oss som er heldige nok til å ha millioner i Bitcoin vi vil bytte..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me