Cryptocurrency Spoofing: How Bitcoin Whales Fool Markets

Kryptovaluta spoofing har nå kommet i søkelyset.

Det som en gang var en underjordisk taktikk som ble brukt av store hvaler og algoritmer for å manipulere markedet, har nå fått oppmerksomhet fra CFTC og amerikanske regulatorer. Det har også åpnet for en debatt om handlingene som iverksettes i uregulerte markeder.

Bitcoin spoofing har fått mange kryptovalutahandlere til å klø seg i hodet ved tilsynelatende uforklarlige markedsbevegelser. Det er også noen som har blitt offer for taktikken til disse deltakerne. Det er ikke noe mer frustrerende enn å føle at narr blir gjort av en mye rikere handelsmann.

I dette innlegget vil vi ta en grundig titt på falske taktikker som foregår i markedet i dag, samt hvordan regulatorer sannsynligvis vil reagere og hvordan du kan unngå å bli offer.

Hva er Spoofing?

Spoofing (også kalt dynamisk lagdeling) er ikke noe som er nytt for kryptovalutamarkedene. Faktisk har den blitt brukt i stor grad i andre markeder, inkludert råvare- og aksjemarkedene. Det har nylig blitt brukt av HFT (High Frequency Traders).

I utgangspunktet er spoofing praksis med å plassere flere synlige ordrer for en eiendel for å manipulere markedets oppfatning av tilbud og etterspørsel etter eiendelen. Den svenske finanstilsynet har definert forfalskning / lagdeling som:

en strategi for å plassere ordrer som er ment å manipulere prisen på et instrument, for eksempel gjennom en kombinasjon av kjøps- og salgsordrer

Mens målet med spoofing er å tjene penger ved å flytte markedene litt, har det vært noen katastrofale markedsbevegelser som var forårsaket av overdreven spoofing. En av disse var flash-krasj i 2010 på Dow Jones-indeksen.

Selvfølgelig kommer spoofing i denne grad i regulerte finansmarkeder med stor risiko for den næringsdrivende. Bestillingsbøkene er ofte åpne og kan spores tilbake til en næringsdrivende eller HFT-megling. Slik klarte myndighetene å finne og tiltale en rekke handelsmenn de siste årene.

Men hva med tilfellene av et uregulert marked der handelsmenn stort sett er anonyme og børsene ofte er ganske ugjennomsiktige?

Legg til det gjennomsnittlige ferdighetsnivået til en kryptovalutahandler, og du har de ideelle forholdene for virkelig lønnsom spoofing.


Eksempler på kryptovaluta spoofing

Kryptovaluta spoofing er noe som ikke er så vanskelig å legge merke til etter det faktum. I hovedsak vil du sannsynligvis legge merke til et stort kjøp eller salg av ordre som ser ut til å formidle sterk markedsinteresse i en bestemt kryptovaluta.

For eksempel, hvis du ser på ordrebøkene nedenfor fra GDAX-børsen, kan du se store salgsvegger. Dette vil virke for de fleste markedsdeltakere som et bearish tegn, da det gir inntrykk av at noen ønsker å selge mye Bitcoin. Det får det også til å virke som et okseløp er nesten umulig.

Store selge vegger på GDAX Spoofing

Store salgsvegger av ordrer på GDAX

For de fleste kryptovalutahandlere kan dette være litt skremmende, og de vil velge å enten selge Bitcoin eller helt trekke tilbake eventuelle kjøpsordrer de måtte ha. Dette er imidlertid akkurat det spoofing-agenten ønsker.

I det øyeblikket markedet har panikk solgt noen av myntene sine, vil spooferen plukke dem opp og fullstendig avbryte de massive salgsordrene de har lagt i bøkene. Du blir forbløffet med at Bitcoin er kjøpt fra deg og salgsordrene er eliminert.

Nedenfor er en annen ganske åpenbar spoof og misbruk på kjøpesiden. Til venstre har du Bitfinex ordrebøker for Bitcoin med massive kjøpsvegger med en enkelt 500 BTC-ordre plassert til $ 8900. Så til høyre kan du se ordreboken bare noen få sekunder senere.

Bitfinex Bestill bøker før og etter

Før & Etter ordrebøker. Kilde: Bitfinex’ed

Som du kan se, er den massive 500 BTC-kjøpsordren fjernet fra bøkene. Dette ble kanskje gjort etter at deltakeren la merke til at ordrene kunne utføres, og derfor trakk han den.

Det faktum at en slik markedsmanipulering så skjevt kan skje på Bitfinex er ikke altfor sjokkerende. Bitfinex har hele tiden stått overfor beskyldninger knyttet til Tether og deres ganske ugjennomsiktige driftsstruktur. Handlere på Bitfinex kan føle seg ganske komfortable med sin falske taktikk.

For de av dere som fremdeles ikke er klar over nøyaktig hva Tether er og hvordan det faller inn i den bredere kryptovaluta-ligningen, har vi denne nyttige oversikten for deg å lese.

Algorthmic Bitcoin Spoofing

Med fremveksten av utvekslings-API-er og avanserte handelsalgoritmer er det fullt mulig at mye av spoofingen som gjøres i dag, er et resultat av bots.

Disse roboter er typen som er utviklet av programvareingeniører for å samhandle med sentrene og legge inn ordrene. De skal ikke forveksles med Bitcoin Trader-roboter som er en kjent svindel i kryptovalutaindustrien.

Faktisk har det vært påstander om store automatiserte handelsboter som har blitt brukt for å manipulere børsbestillingsbøker. En slik bot har treffende blitt kalt “Picasso” som engasjerte seg i å male markedet med falske ordrer i desember 2017.

Dette er bare logisk da mye spoofing innebærer hastighet. Agenten som prøver å spoof markedet kan ikke risikere å få en stor fylling på den falske ordren. Dette kan føre til at prisen beveger seg i motsatt retning.

Derfor vil algoritmene bli kodet for å drepe åpne ordrer raskt. Det er også fullt mulig at noen av disse større hvalene har handelsroboter som vil ha foretrukket API-tilgang som vil gi dem en eksekveringsfordel i forhold til resten av markedet.

Omfanget av spoofing i Bitcoin-markedene i desember 2017 ble uttalt på grunn av introduksjonen av Bitcoin-futures.

Gå inn i BTC Futures

Da CFTC og CBOE begynte å introdusere Futures for Bitcoin i slutten av 2017, åpnet det en helt ny mulighet for hvaler til å tjene på et trekk i prisen på den underliggende Bitcoin-prisen.

Videre, når en hval (eller en gruppe av dem) har så stor innvirkning på prisen på den underliggende eiendelen, kan de komfortabelt tjene på posisjonene de tar i futuresmarkedene. Det er også mye vanskeligere å lage en forbindelse mellom store futuresposisjoner og massive ordrer i det underliggende markedet.

Det er mange teorier der ute at fallet i prisen på Bitcoin fra høyden på $ 20.000 ble drevet av hvaler i det fysiske Bitcoin-markedet mens de tjente på massive shorts i futuresmarkedene..

Selvfølgelig vil dette være nesten umulig å bevise, og det kan være grunnen til at justisdepartementet nå vil bli mer involvert i å regulere disse tidligere uregulerte markedene..

Criminal Probe av DOJ

Disse ryktene om manipulering og spoofing i kryptovalutamarkedene har bedt tjenestemenn fra US Justice Department om å starte en kriminell sonde.

DOJ Probe Crypto Spoofing

Bilde via Wikipedia

De ser også på andre former for manipulering, inkludert vaskehandel. Dette ligner på spoofing, forvent at utførte handler fullføres av samme enhet for å gi oppfatningen av volum når det ikke var noen. Dette er noe mange har anklaget Bitfinex av å gjøre.

Derfor er det sannsynlig at et av de første målene for sonden i manipulasjonen vil være Bitfinex. Faktisk, tidligere i januar hadde vi nyheten om at CFTC hadde sendt Bitfinex og Tether a Stevning til informasjon.

Dette viser tydelig at noen av de større børsene nå vil ha mer gransking for manipulering eller kryptokurrencyforfalskning. Gitt hvor utbredt praksisen er, er det imidlertid sannsynlig at deltakerne fremdeles driver med dette på en rekke børser.

Derfor, hvordan unngår du som en enkelt kryptovalutahandler å falle i takt med taktikken til en kryptovaluta-spoofer??

Unngå CryptoCurrency Spoofing

Å få øye på et krypteringsforsøk med kryptovaluta er ikke så greit. Det du vanligvis vil se er de store ordrene i ordrebøkene uten noen måte å verifisere at de er “legitime”..

En av de beste måtene å unngå risikoen ved dette er å unngå utvekslinger som er kjent for å operere med et slør av hemmelighold. Børs som Gemimi i USA har for eksempel bedt om hjelp fra Nasdaq-sentralen for å overvåke mistenkelig aktivitet som bidrar til å eliminere praksisen..

Du kan også handle med en sunn dose skepsis. Når du ser ordrebøker som ser ut til å være for gode til å være sanne, er det en realistisk sjanse for at det er det. Faktisk bør man alltid omfatte forsiktighet når man investerer i uregulerte markeder.

Du kan også observere ordrebøkene i et antall dager før du handler for å se om det er bevis på spoofing. Hvis ordrebøkene plutselig endres og ordrer forsvinner og dukker opp igjen med jevne mellomrom, bør du være mistenksom på at noe spoofing er i gang.

Det er kanskje bedre å unngå den utvekslingen i fremtiden hvis dette blir observert. Du kan aldri være sikker på at du får den korte enden av pinnen fra handelsmenn som har mye mer eiendeler og tekniske ressurser enn deg.

Og selv om de ikke får deg ved å bruke taktikker som forfalskning, kan de bruke andre mer lovlige metoder for å få det bedre av deg som å stoppe jakt på kryptovaluta..

Noen av de beste metodene du kan bruke for å unngå risikoen for spoofing, er selvfølgelig å bare bruke de sentrene som er kjent for å være anerkjente. Disse inkluderer slike som Binance eller Kraken-utvekslingen. Du

Konklusjon

Spoofing / lagdeling og handel med kryptovaluta er noen av formene for markedsmanipulasjon som nylig har fått bransjen et dårlig navn.

Selv om denne fremgangsmåten nå har begynt å tiltrekke seg myndighetenes oppmerksomhet, har de fremdeles en lang vei å gå før de effektivt kan slå fast på deltakerne i et stort sett uregulert marked. Det er mer sannsynlig enn ikke at spoofers kan gå til sentraler med mindre gransking.

Om du blir offer for det, avhenger av hvordan du nærmer deg kryptovalutahandelen. Hvis du er den personen som liker å kjøpe og holde, er det usannsynlig at utseendet på kjøp / selg vegger vil endre synet ditt.

Men hvis du er en handelsmann som er avhengig av markedssignaler for å informere dine posisjoner, bør du alltid være klar over det faktum som kan bli manipulert..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map