Cryptopia Review: Komplett nybegynnerveiledning

Cryptopia er en kryptovaluta-utveksling som tilbyr et av de største utvalget av altcoins på markedet i dag. Handlere henvender seg ofte til børsen når de leter etter lovende altcoins med lav markedsverdi.

Imidlertid er Cryptopia trygt og kan de stole på?

I denne omfattende gjennomgangen av Cryptopia vil vi se på denne utvekslingen og alt den har å tilby. Vi vil analysere plattformen, sikkerhet, gebyrer og handelsopplevelse.

Vi vil også gå deg gjennom plattformen og gi deg innsikt i dos og don’ts av Cryptopia.

Oversikt over Cryptopia

Cryptopia er en New Zealand-basert kryptokursutveksling som er basert i Christchurch. Børsen fungerer som et legitimt New Zealand-selskap med registreringsnummer 5392901.

Når det gjelder New Zealand-baserte regler, er Cryptopia ikke registrert som en “finansiell tjeneste”. Selskapet er oppført som en “programvareutviklingstjeneste” som mest sannsynlig knytter seg til mangelen på generell global regulering for digitale eiendeler.

Det ble startet i 2014 av to grunnleggere kalt Rob Dawson og Adam Clark. De startet utvekslingen som en hobby, men bestemte seg for å slutte i jobben i fjor og drive sentralen på heltid.

Ettersom prisen på Bitcoin har eksplodert det siste året, har Cryptopia gjennomgått en enorm utvidelse. I fjor hadde de for eksempel bare de to grunnleggerne som drev børsen. Nå har teamet utvidet seg til over 50 når de prøver å takle etterspørselen i markedet.

De er en peer-to-peer-utveksling hvor brukere handler direkte innbyrdes på plattformen. De er også ganske unike ettersom de inkluderer en markedsplass hvor Bitcoin kan brukes på omtrent hva som helst.

Er Cryptopia trygt?

Som mange andre børser tidligere har Cryptopia vært offer for et ganske stort hack. Dette skjedde 14. januar 2019, hvor hackerne fikk tilgang til 17 000 av børsens lommebøker.

Selv om det ble rapportert til politiet 14. januar fortsatte hacket i over to uker etter det. Dette betyr at hackerne hadde klart å hente ut tusenvis av private nøkler, hvorav noen Cryptopia ikke en gang visste om.

Resultatet av dette var at hackerne var i stand til å sifonere hvor som helst mellom $ 16m og $ 23m fra sentralen. Imidlertid virker det som om børsen var i stand til å demme strømmen, og politiet sa at børsen kunne begynne å operere igjen den 13. februar.

Så mens børsen var i stand til å stoppe hacket og bane vei for å komme tilbake på nettet, gir det ikke stor selvtillit. I det minste er Cryptopia åpen om det og har jevnlig oppdatert brukere om status for etterforskning og utveksling.

Hva betyr dette fremover?

Vel, som nevnt, har det vært en rekke andre sentraler som har blitt hacket og som har klart å komme tilbake ganske effektivt. Disse inkluderer slike som Poloniex og Bitstamp. Det som er viktigst for Cryptopia er at de har lært av denne erfaringen og har patched systemene deres samt sårbarhetene som gjorde at det kunne skje.

Det er fremdeles sparsom informasjon om de interne sikkerhetsprotokollene som blir fulgt av Cryptopia, og vi kan bare håpe at de følger beste praksis når det gjelder lommebok kaldlagring og multisignaturprotokoller..

Det er imidlertid viktige brukersikkerhetsbeskyttelse som er på plass.

Brukersikkerhet

For det første kan vi umiddelbart se at sentralen er SSL-beskyttet. Dette betyr at all trafikken din med sentralen er kryptert.

Cryptopia SSL-sertifikat

Cryptopia SSL-sertifikat

Det er ganske viktig at du sørger for at du besøker riktig nettsted som har SSL-hengelås i nettleserens adressefelt. Hackere bruker ofte phishing for å sende deg til illegitime nettsteder.

Når det gjelder påloggingssikkerhet, ser Cryptopia ut til å ha alle standard 2-faktor autentiseringsprosedyrer. Dette er ikke angitt som standard, så det anbefales at du aktiverer denne funksjonen i det øyeblikket du oppretter en konto. Dette er fordi mange brukere har rapportert ukjente påloggingsforsøk på Cryptopia-kontoene sine.

Uavhengig av sikkerhetsprosedyrene ved en børs, bør du aldri legge til vane å legge igjen store mengder mynter på en børs. Fra Bitgrail hack til Mt. Gox one, folk har lært den harde måten å legge igjen midler på en børs.

Cryptopia Asset Support

Sannsynligvis en av de mest solgte poengene til Cryptopia Exchange er at den er ekstremt bred aktivasupport. Antall støttede eiendeler er faktisk så bredt at det er lite sannsynlig at en handelsmann trenger halvparten av dem.

På Cryptopia kan du for eksempel kjøpe PutinCoin (som per i dag hadde et daglig handelsvolum på 0,6 bitcoin) MagnetCoin (med et volum på 0,28 bitcoin i dag) og til og med noe som heter King 93 (med et volum på 0,04 bitcoin).

Ikke bare er aktivavalget utrolig bredt, men nettstedet tillater også direkte utveksling mellom forskjellige populære valutaer som Litecoin og Ethereum. Dette er viktig fordi det betyr at handelsmenn ikke trenger å konvertere alt til Bitcoin først før de kan konvertere til en annen kryptovaluta. Dette kan potensielt spare avgifter, ettersom det belastes et gebyr hver gang en valuta omsettes.

Når det gjelder volumet på børsene på Cryptopia, har du totalt 24 timers volum på omtrent $ 16 millioner for øyeblikket. Nedenfor kan du se en oversikt over det største volumet den siste dagen. Det du sannsynligvis vil merke er at noen av de mer uklare altcoins har større volum enn etablerte mynter.

Cryptopia Exchange-volum

Kilde: coinmarketcap.com

Når det gjelder Altcoin-volum, hadde Cryptopia omtrent 50% av alt dagsvolum for Ormeus-mynt. Dette viser at det ville være riktig børs å gå til hvis du hadde spesiell interesse i å handle denne mynten.

Cryptopia-avgifter

Cryptopia tar et gebyr på 0,20% av den totale verdien av hver handel. Sammenlignet med andre børser koster Binance 0,1% og Polonium mellom 0% og 0,25%. Dette innebærer at Cryptopia-avgifter er mellomklasse, og ikke spesielt høye eller lave.

Når det gjelder finansiering og uttak, har Cryptopia et gebyr for uttak av myntene dine. Disse varierer i henhold til mynten og er en fast sats. For eksempel er de 0,01 BTC for uttak av 1BTC eller tilsvarende.

Du kan se uttaksgebyret for den aktuelle mynten i dashbordet ditt ved å klikke på “innstillinger”. Cryptopia hevder at disse er basert på avgiftene for blokkjeden til den spesielle mynten.

Uttaksgebyrer for mynt

Finansiering / uttak

Cryptopia er basert i New Zealand, og banken de bruker er også basert i landet. Dette betyr at de bare har fiat-finansieringsalternativer for folk som bor i New Zealand og finansierer i NZD.

Imidlertid, hvis du ønsker å handle på Cryptopia og ikke er basert i New Zealand, kan du fortsatt bruke kryptovaluta-finansiering. Du må bruke en annen Fiat-gateway i landet ditt som lar deg kjøpe Bitcoin eller Ethereum med valutaene dine.

Som en ny konto har du et nivå 1-bekreftelsesnivå. Dette lar deg ta ut opptil $ 5000 NZD per dag uten noen form for identifikasjon. Hvis du vil ha et høyere verifiseringsnivå, kan du be om en nivå 2-bekreftelse.

Dette krever at du oppgir dokumentasjon som ID-kort samt bostedsadressen din. Hvis du er bekreftet til nivå 2, har du rett til å ta ut opptil $ 500.000 NZD. Det er et tredje nivå av bekreftelse som er tilgjengelig for enkeltpersoner og forretningskontoer med høy nettoverdi.

Cryptopia kundesupport

Som mange andre populære børser, er kundesupportkategorien en der Cryptopia ser ut til å mislykkes. Et raskt søk på internett avslører mange hundre eller til og med tusenvis av kunder som er sinte på å ikke motta svar, ofte i flere dager eller til og med uker.

Disse klagene er ofte knyttet til innskudd eller uttak som ikke fungerer eller ikke vises. Dette kan være en veldig nervøs opplevelse når en kunde føler at pengene deres i det vesentlige har forsvunnet og ingen ser ut til å bry seg.

I tillegg til kunder, har de som ønsker å ha sine eiendeler notert på børsen også egne klager.

Når vi snakket om tilstanden til anonymitet, bemerket en høyt respektert person som jobbet med flere blockchain-prosjekter som ønsket å bli oppført på den utvekslede følgende:

“..Tillit meg: hold deg unna Cryptopia”, og “det er IKKE et profesjonelt selskap, og jeg forventer mye trøbbel i tider som kommer”.

Kilden fortsatte videre med å si

… Jeg vet at kundeservicen deres er uprofesjonell som fuck – å lage sexvitser og slikt mens du vil liste mynten din.

Kilden informerte oss om at prisen for notering på Cryptopia allerede er over $ 400.000 USD i tilsvarende kryptovaluta.

Det skal imidlertid bemerkes at det er sannsynlig at bare de med dårlige erfaringer vil gå på internett for å legge igjen kommentarer om støtten. Hvis noen hadde en god opplevelse, vil de mest sannsynlig ikke legge igjen kommentarer om det. Imidlertid antyder det store antallet negative kommentarer at det fortsatt er mange problemer med Cryptopia kundesupport.

Til Cryptopias kreditt er dette noe de legger merke til. Vi har sett at Cryptopia-teamet har gått fra 2 personer for ett år siden til over 50. Følgende ble lagt ut på deres supportside:

På grunn av fortsatt enestående vekst mottar vi supportbilletter raskere enn vi kan trene nytt personale til å håndtere dem

Ettersom kryptovalutamarkedene har avkjølt seg siden den intense etterspørselen i desember / januar, er det sannsynlig at responstidene på Cryptopia-støtte ville blitt bedre.

Handelsplattform

La oss gå til motoren til dyret. Når vi navigerer til utvekslingsfanen på Cryptopia, kan du se utvalget av markeder som er åpne for handel med. De har også en fin oppsummering av myntene som trender for dagen.

Populære trender for Cryptopia

Dette er nødvendig fordi mengden mynter som er notert på børsen kan være litt overveldende. På tidspunktet for denne gjennomgangen var det 1 737. Man må lure på om det er nødvendig å ha oppført alle disse myntene, spesielt de som nesten ikke har volum å snakke om. Dette er en Cryptopia forretningsbeslutning uten tvil.

Hvis du vil handle en bestemt mynt, velger du markedet til venstre. Når du har valgt markedet, vil du bli ført til ordrebøkene og diagrammene for det aktuelle markedet. Nedenfor har vi et skjermbilde av markedet for Electroneum.

Cryptopia handelsplattform

Du kan bytte mellom de forskjellige markedene her. Bestillingsskjemaene for kjøp / salg er ganske greie. Du kan også se ordrebøkene under bestillingsskjemaet. Dessverre, for de profesjonelle handelsmennene som ønsker avansert kartlegging, ser ikke Cryptopia ut til å tilby dette.

Vi liker heller ikke at markedsdybden er i en egen fane. Du må navigere dit for å se kjøp / selg veggene før du handler.

Når det gjelder handelshastighet, ser motoren ut til å være ganske responsiv og skyver bestillingen din til bøkene relativt effektivt. Forutsatt at det er en rimelig mengde likviditet for markedet du har interesse i, bør bestillingen din utføres relativt effektivt.

Oppsummert, handelsplattformen ser ut til å være relativt enkel å bruke, men lar noe være å ønske for de mer avanserte handelsmennene.

Legge til nye mynter

Gitt Cryptopias rykte for å ha en omfattende liste over omsettede mynter, er det mange mennesker som vil være interessert i prosedyren som kreves for å legge til mynter. Dette kan enten være brukere i samfunnet som ønsker at mynten deres blir lagt til eller prosjektmedlemmer.

Legge til nye mynter ved Cryptopia

Legge til nye mynter ved Cryptopia

Hvis du vil legge til myntene, må du gå til Paytopia-delen. Det er her du vil bestille alle tjenestene og produktene som tilbys direkte av børsen. Du velger alternativet “Exchange Listing”.

Som du ser, koster dette 5m DOT (Dotcoin). Med dagens markedspriser koster det rundt $ 95 000. Selv om det fremdeles er kostbart, er dette betydelig mindre enn kostnadene for noteringer på større markeder som Binance (nær $ 1m).

Når mynten din er oppført med denne pakken, blir den handlet mot tre par (LTC, BTC og Doge). Mynten din vil også bruke Cryptopias trading engine og Arbitrage-verktøy. Det er også en rekke andre byttetjenester du kan kjøpe, som vi ikke kommer inn på her.

Er dette en god idé av Cryptopia? Ja og nei.

Selv om det er flott at børsen gjør det enkelt for hvem som helst å notere myntene sine, betyr det at en rekke mynt med virkelig lav kvalitet kan bli oppført. Så lenge et lag er i stand til å skrape sammen 5m DOT, kan de få en vilkårlig mynt oppført.

Når noen av disse myntene er lagt til, kan de faktisk forsvinne med lite volum som vi har sett.

Andre funksjoner

Som du kanskje har plukket opp, er Cryptopia ganske merkelig utveksling i utvalget av varer og tjenester de tilbyr. Selv om det ikke er tvil om at den viktigste delen av børsen er deres handelsplattform, har de noen få andre funksjoner som garanterer en viss dekning.

Cryptopia Marketplace

Som nevnt ble Cryptopia startet mer som en hobby av de to kiwiene i 2014. En av de interessante utvidelsene de inkluderte, var et kryptovalutamarked. Basert løst på Ebay-modellen kan brukere kjøpe eller selge en rekke varer for kryptovaluta på plattformen.

Cryptopia Marketplace

Cryptopia Marketplace

Som du kan se, er det en rekke forskjellige varer lagt ut for salg. Noen av dem er programvare relatert som Bots og signaltjenester. Det er også omfattende handelsguider og pedagogisk materiale.

Hvis du ønsker å lage en oppføring selv, vil du klikke på “Legg til” -knappen. Når du har fullført informasjonen, har du muligheten til enten å sette en fast pris for noteringen eller la den løpe som auksjon.

Coininfo

Hvis du ønsket en fin og kort oppsummering av alle myntene som er på markedet, samt teknisk informasjon om dem, kan du gå videre til myntinfo-delen. Dette er i topptekstlinjen på sentralen.

Cryptopia Coininfo

Coininfo-seksjonen om Cryptopia Exchange

Det vil gi deg informasjon om mynten, inkludert hashingalgoritmen, brukervurdering, konsensusalgoritme samt gjeldende blokkhøyde. Du kan også klikke på en bestemt mynt, og den vil gi deg en mer detaljert oversikt til venstre.

Denne informasjonen inkluderer ting som lommebøker, myntforsyning, gruvedrift og relevante prosjektlenker. Coininfo-siden er virkelig en fin måte for deg å få en oversikt over mynter med mindre cap. Det beste er at du ikke engang trenger å ha en konto hos Cryptopia for å se denne informasjonen.

Arbitrage

Ønsker å dra nytte av prisforskjeller i mange kryptovalutamarkeder?

Cryptopia tilbyr deg exchange arbitrage-tjenesten. Dette vil i utgangspunktet gi deg informasjon om prisene som mange populære kryptovalutaer er oppført på på andre børser. Dette kan gi deg muligheten til å “arbitrage” de forskjellige prisene hvis du oppdager feilpriser.

Selv om det å tjene penger på arbitrage av krypto kan være ganske vanskelig i disse dager på mynter med større cap, kan det fortsatt være mange muligheter med kryptokurver med mindre cap. Som en generell tommelfingerregel vil myntene som har mindre likviditet og volum ha mer skarpe Arb-muligheter.

Arbitrage Tracker

Arbitrage Tracker

For eksempel ser det ut til at det i bildet ovenfor er en liten arbitrasjemulighet i Einsteinium (EMC2). Du kan kjøpe den på Poloniex (Ask) og deretter umiddelbart selge den på Bittrex (Bid) for et lite overskudd. Selvfølgelig inkluderer dette bytte- og nettverksgebyrer.

Cryptopia-belønninger

Et annet interessant tillegg på Cryptopia er deres belønningsbot. I hovedsak vil dette belønne handelsmenn som fullfører en rekke oppgaver på plattformen. Oppgavene samt mynt- og belønningsbeløpet er egentlig alle tilfeldige og må fullføres i løpet av en viss tidsperiode.

For eksempel kan belønninger gis for å finne visse blokker, for å stemme på noe utfall og vippe eller handle.

Det virker som om de siste belønningene er helt tilbake i mars, så kanskje antall brukere som bestemmer seg for å delta i programmet, er fokusert på andre ting.

Konklusjon

Du må bruke en Fiat-gateway for å få Bitcoin for å finansiere kontoen din. Mens handelsmotoren ser ut til å være relativt effektiv, kan det være lurt å vurdere en annen børs hvis du er interessert i mer avansert kartlegging.

Du må også øve på tålmodighet med kundestøtten, ettersom de er kjent for å være ganske treg når det gjelder billettene. Heldigvis har de et forum på nettstedet slik at du kan spørre andre handelsmenn som kan ha litt innsikt.

Kort sagt, dette er en flott børs for mindre markedsverdi Altcoins som ikke er tilgjengelig på større børser, og er vanligvis testområdet for splitter nye mynter.

Utvalgt bilde via Cryptopia.co.nz

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me