Dekredert anmeldelse: Hybrid konsensus, styring og personvern

I verden av kryptovaluta er Decred et av få prosjekter som har stått tidstesten. Forkortelse for “desentralisert kreditt”, Decred søker å løse en håndfull alvorlige problemer som kjerneutviklerne identifiserte i Bitcoins styring, konsensusmekanisme og gruvedrift / utviklingssentralisering..

Kort sagt, Decred er en autonom kryptovaluta – den er “Bitcoin med styring”. Selv om vi allerede dekket Decred i 2018 og igjen i 2019 på YouTube-kanalen vår, det er på høy tid å ta en ny titt på dette spennende prosjektet.

Bruken av Lightning Network, den fortsatte utviklingen av den desentraliserte styringsplattformen Politeia, og den nylige integrasjonen av personvernteknologier som ligner på Monero, har gjort Decred til en seriøs kandidat for den ultimate kryptovalutaen som eksisterer.

Decred’s Epic History

Decreds tidslinje begynner med en mann som heter Jake Yocom-Piatt. Yocom-Piatt er medstifter av Conformal Systems (nå kjent som Bedrift 0), et programvare med åpen kildekode som fokuserte på personvern og sikkerhet. Han ble involvert i kryptokurrency etter å ha hørt om Bitcoin i 2011 og laget et verktøy for Bitcoin-utviklere kalt btcsuite i årene som fulgte.

Dekret grunnlegger

Yocom-Piatt btcsuite grunnlegger. Bilde Kilde

Mens du jobbet med andre utviklere i Bitcoin-samfunnet, ble Yocom-Piatt gulvet av nivået av sentralisering og stammetanking i Bitcoin-økosystemet. Spesielt la han merke til at Bitcoin-gruvedrift ble farlig sentralisert, og at enheter som Blockstream, et blockchain-teknologiselskap, hadde utrolig innflytelse i Bitcoin-utviklingssamfunnet..

Da Yocom-Piatt uttrykte bekymringene for samfunnet, han ble effektivt unngått sammen med btcsuite. Dette førte til at han lekte med ideen om å lage en ny kryptovaluta som ville være akkurat som Bitcoin, men uten feilene i beviset på enighet om arbeidskonsensus, den giftige styringsstrukturen i utviklingssamfunnet som resulterte i mange gafler og mangel på ærlig finansiering for Bitcoin-utviklere.

Monero Crypto


Bilde Kilde

I 2014 henvendte en anonym utvikler ved navn _ingsoc seg til Yocom-Piatt med Memcoin2 (MC2) whitepaper som detaljerte et hybrid bevis på stav / bevis på arbeidskonsensusmekanisme. MC2-papiret ble skrevet av en annen anonym utvikler ved navn tacotime som opprettet den (in) berømte personvernmynten Monero samme år.

Etter å ha blitt egget i flere måneder av _ingsoc for å undersøke MC2-arkitekturen, gikk Yocom-Piatt til slutt, og Company 0 begynte å jobbe med å bygge en ny blockchain med en hybrid konsensusmekanisme med støtte fra både _ingsoc og tacotime. Decred ble offisielt kunngjort i 2015, og hovednettet ble lansert i 2016.

Dekredert ICO

I motsetning til mange kryptovalutaer, Decred hadde ikke ICO. I stedet ble 8% av den faste forsyningen på 21 millioner DCR (det samme som Bitcoin) forhåndsutvunnet og distribuert i 2016, med 4% gitt til utviklere og de andre 4% ble sendt til nesten 3000 tidlige tilhengere av prosjektet..

Dekrert mot Bitcoin

Dekrert mot Bitcoin. Bilde Kilde

Da den ble utstedt, var kostnaden for DCR i underkant av 1 $ USD per mynt. Selv om Decred ble inspirert av Bitcoin, er Decred ikke en gaffel av Bitcoin og er heller ikke et symbol på Ethereum eller noe annet nettverk – det er sin egen uavhengige blockchain.

Hva gjør DCR?

DCR søker til slutt å være alternativet til Bitcoin som en butikk med verdi i kryptovalutaområdet. DCR brukes også i Decreds økosystem for plattformer for stemmegivning, innsats og drift Decred’s desentraliserte børs (DEX) som fremdeles er under utvikling.

Siden Decreds utvikling er fundamentalt fellesskapsdrevet, vil hva DCR kan og vil bli brukt til trolig endre seg etter hvert som årene går.

Hvordan fungerer Decred?

Selv om Decreds indre arbeid er legitimt komplisert, har utviklerne gjort en fantastisk jobb med å forklare dem i lekmannsbetingelser.

Hvordan dekreter fungerer

Hvordan dekreter fungerer. Bilde via Decred

For å forstå hvordan Decred fungerer, er det best å begynne med å undersøke Avgjort grunnlov som ble utgitt sammen med Decred-hovednettet. Dette dokumentet inneholder de 6 prinsippene prosjektet vil følge.

 1. Gratis programvare med åpen kildekode
 2. Ytringsfrihet og omtanke
 3. Inkludering av flere interessenter
 4. Inkrementelt personvern og sikkerhet
 5. Fast endelig forsyning
 6. Universell soppbarhet

Enkelt sagt er nesten alle aspekter av Decred strukturert rundt disse 6 prinsippene. Disse totems er det som har inspirert den unike konsensusmekanismen, innsatsinsentivene, styringsprotokollen og den nylig utviklede personvernprotokollen. Stol på oss når vi sier at utviklingsteamet er sanne troende!

Dekredert hybrid konsensus

Decred bruker en hybrid av bevis på arbeid og bevis for innsats for å oppnå folketelling på sin blockchain. Som du kanskje allerede vet, som bevis på arbeid, pakkes transaksjoner inn i blokker som deretter “løses” av gruvearbeidere som bruker datakraft, med riktige blokker som blir lagt til blockchain. Som bevis på innsatsen stikker brukerne en viss mengde kryptovaluta for en sjanse til å produsere en blokk.

Dekret hybrid

Decred bruker Proof-of-Stake og Proof-of-Work. Bilde kilde

Dekret blander disse to systemer sammen ved å ta det klassiske beviset på arbeidsstrukturen og legge til 5 validatorer som har stilt DCR for å sjekke gruvedriftens arbeid. Hvis 3/5 validatorer stemmer at arbeidet er bra, blir blokken lagt til Decred blockchain.

Dette gir en blokkbelønning (i DCR) hvor 60% gis til gruvearbeideren, 30% gis til validatorene og 10% gis for å finansiere vellykket Decred-utvikling forslag i Politeia (mer om det senere).

Decred Staking

Decreds innsatsmekanisme er unik fra andre kryptovalutaer ved at du ikke spiller direkte med DCR. I stedet brukes DCR til å kjøpe billetter som deretter brukes til staking.

Dekred inflasjon

Dekredert inflasjonsplan. Bilde kilde

Decred er utformet slik at sannsynligheten for å motta en innsatsbelønning øker over tid, begynner nær null prosent de første dagene, øker til 50% etter 28 dager, og til slutt til 99,5% etter 160 dager.

Prisen på hver billett varierer etter behov og endres hver 12. time. I skrivende stund er prisen per billett 135 DCR, eller omtrent 2300 $ USD. Billettpriser finner du enkelt ved hjelp av Avvist Block Explorer, som også inneholder en oversikt over tidligere billettpriser sammen med en projeksjon av fremtidige billettpriser. Innskuddsbelønninger kan også endres over tid og ligger for tiden på rundt 7,4% per år. Maksimum 20 billetter kan holdes av en person til enhver tid.

Dekredte innsatsbassenger

Oversikt over Decred Stake Pool. Bilde via Decred

Det er to måter du kan satse DCR på. Du kan enten være en solo-velger som krever litt teknisk kunnskap, samt en konstant internettforbindelse, eller du kan bruke en Stemmeleverandør.

Dette er en fancy betegnelse på et innsatsbasseng. Å bruke en VPS for å stake krever ingen teknisk kunnskap eller en konstant internettforbindelse. Du kan enkelt få tilgang til VPS-er via Decreds opprinnelige Decrediton desktop lommebok. Du kan lese mer om Decred staking og annen cryptocurrency-staking i vår siste artikkel.

Politeia

Lansert i slutten av 2018, Politeia er en desentralisert autonom enhet (DAE) som styrer styringen av Decred blockchain. Det som er bemerkelsesverdig er at det også er åpen kildekode og teoretisk kan integreres i omtrent ethvert annet kryptoprosjekt. Med Decreds egne ord:

Politeia (Pi) er et sensurbestandig blockchain-forankret offentlig forslagssystem, som gir brukerne mulighet til å sende inn sine egne prosjekter for egenfinansiering fra DCRs blokkeringsstøtte. Pi sørger for at økosystemet forblir bærekraftig og trives.

Hvis du lurer på hvordan Politeia fungerer på det tekniske nivået, det er ganske darn komplisert. På overflaten er det imidlertid ganske lett å forstå. Hvis du vil opprette en konto i Politeia, en liten avgift på 0,1 DCR må betales.

Politeia systemarkitektur

Oversikt over Politeia systemarkitektur. Bilde kilde

På det stadiet kan du sende inn utviklingsforslag. Alle forslag blir undersøkt for ting som spam av et team av administratorer. Forslag som består screeningprosessen deles deretter med Politeia-samfunnet.

Andre brukere i Politeia kan sende tilbakemeldinger om forslaget, og personen som sendte inn forslaget kan åpne et stemmevindu som varer i omtrent en uke. Brukere som hadde billetter i løpet av en ukesperiode, kan velge å stemme på forslaget. Minst 20% av alle “aktive” billetter må stemme og minst 60% av dem må stemme Ja for at forslaget skal bli godkjent.

Politeia-deltakelse

Decred Politeia-forslag & Deltakelse. Bilde kilde

Etter at en stemme er avgitt, returneres mengden DCR som ble brukt til å kjøpe billetten til brukeren pluss en liten belønning. Hvis samfunnet stemmer for forslaget, blir utviklingsmidlene utstedt manuelt fra Decred Treasury til utviklerne som implementerer endringen. Hovedutviklingsentreprenøren for Decred er selvfølgelig selskap 0.

Dekredert personvern

I mange år var Decreds frittalende utviklere, først og fremst Jake Yocom-Piatt og Marco Peereboom (som vi intervjuet i 2018), nøye med å diskutere implementeringen av personvernteknologi. Dette var selvfølgelig fordi den endelige avgjørelsen til slutt er opp til samfunnet. Tidligere i år kunngjorde Yocom-Piatt offisielt en personvernteknologi kalt Coinshuffle++.

Dekredert personvern

Avvist personvern sammenlignet. Bilde kilde

Mens den detaljerte arkitekturen til denne teknologien ligger utenfor omfanget av denne artikkelen, gjør Yocom-Piatt en ganske god jobb med å forklare det i denne videoen. Hovedideen er at koblingen mellom innganger og utganger av transaksjoner på Decred blockchain ikke kan identifiseres av noen part.

Mens Yocom-Piatt innrømmer at andre personvernteknologier som Zcash’s zk-SNARKS er de beste, er den underliggende arkitekturen for komplisert til å bli revidert riktig av selv de mest erfarne kryptoutviklerne. Som sådan opprettet han Coinshuffle ++ for å gi optimalt privatliv, samtidig som det ble gjort det enkelt for utviklere å identifisere eventuelle feil eller ondsinnede endringer i koden..

Dekredert veikart

Decred la ut sin første veikart på Medium i 2017. Selv om det ikke er gitt noen oppdatert veikart siden den gang, har utviklingen gått i samsvar med milepælene skissert i 2017 med bare noen få forsinkelser.

Dekredert veikart

Bestemt leverandørkart. Bilde via Decred

Dette er viktig å merke seg fordi Decreds utvikling er fundamentalt fellesskapsdrevet, noe som gjør det ganske vanskelig å vite nøyaktig hvor prosjektet er på vei på lang sikt.. Målene for 2017 var (i ingen spesiell rekkefølge):

 • Konverter Decred til et desentralisert autonomt byrå (DAO) – fullført
 • Tillat stemmegivning med hard gaffel – fullført
 • Lag et offentlig forslagssystem (Politeia) – fullført
 • Lag en desentralisert finansieringsmekanisme for utvikling – fullført
 • Lightning Network support – fullført
 • Forbedre Decred lommebok – ferdig
 • Utvid kjerneutviklingsteamet – ferdig
 • Vær mer til stede på kryptovaluta-begivenheter – fullført
 • Øk personvernet – fullført
 • Arbeid med betalingsselgere for å oppnå integrasjon – pågår

Med ordene til Yocom-Piatt er det endelige målet for Decred-utviklingsteamet å “automatisere seg ut av en jobb”. Som sådan har de vært intenst fokusert på å skyve Decred lenger og lenger ut av selskapets 0 reir og mer i hendene på samfunnet. Den kanskje mest bemerkelsesverdige utviklingen var overføringen av Decred Treasury fra en LLC til en smart kontrakt på Decred-kjeden i 2019.

DCR Treasury

Topp 5 DCR-saldoer. Bilde kilde

Decreds utvikling i 2020 har fokusert på den fortsatte utviklingen av Decred DEX, samt deres personvernprotokoll som er nevnt i forrige avsnitt. Deres nåværende mål er gjennomsiktige og kan bli funnet på Decred Github og Trello sider. Som du kan se, er mange av disse målene ganske spesifikke og tekniske, mens andre er ganske morsomme (se “Sjeldne Pepe Stakey-kort”).

DCR-prisanalyse

Prishistorikken til DCR er ganske standard. Kort tid etter introduksjonen til markedet i februar 2016, samlet den seg til en pris på nesten 3 $ USD før den mistet dampen og falt til rundt 50 cent USD..

I 2017 opplevde den en langsom og jevn stigning til rundt 30 $ USD, og ​​beveget seg sidelengs til den berømte kryptotyren i 2017/2018, hvor den nådde sin høyeste tid på i underkant av 100 $ USD, en imponerende 100 ganger økning fra sin ” ICO ”pris på 95 cent USD.

DCR-prisytelse

DCR-prisytelse. Bilde Kilde

Det utrolige er at DCR opplevde et andre rally i midten av 2018, som nesten presset prisen over den forrige rekordhøye. Dette var i en tid der mange andre kryptovalutaer mistet verdien.

Selv om DCR krasjet noen måneder senere, har prisen holdt seg godt over den opprinnelige prisen på 95 cent USD, og ​​hoppet mellom 10-30 $ USD siden 2019. Denne overraskende høye og stabile prisen kan skyldes sin robuste konsensusmekanisme og styringsarkitektur.

Hvor kan jeg kjøpe DCR?

DCR er tilgjengelig for handel på omtrent et dusin kryptovaluta-børser, inkludert Binance, Huobi og Bittrex. Dessverre ser volumet på disse mer anerkjente børsene ut til å være ganske lavt. Selv om mer enn halvparten av DCRs markedsverdi ser ut til å bli handlet hver dag, kommer nesten 90% av dette volumet tilsynelatende fra en mindre kjent børs.

Gitt at det virkelige 24-timers volumet av DCR kan være ganske lavt og ikke veldig spredt, gir dette det åpent for volatilitet hvis noen avviste hvaler bestemmer seg for å skvette i markedene.

Binance DCR

Registrer deg på Binance og kjøp DCR

Vær forsiktig når du handler, og husk alltid å holde pengene dine trygge i din egen lommebok og ikke la myntene dine være på noen børs veldig lenge. Men hvor kan du lagre DCR-kryptovaluta? Vi er glade for at du spurte!

DCR lommebøker

Som nevnt er DCR bygget på sin egen blockchain. Selv om dette betyr at den har begrenset støtte sammenlignet med andre kryptovalutaer som ERC-20-tokens bygget på Ethereum, fordi Decred er noe av en veteran-kryptovaluta, er det faktisk ganske mange digitale kryptovaluta-lommebøker og maskinvarekryptovaluta-lommebøker som støtter DCR. Vi laget faktisk en fullstendig grundig liste over DCR-kryptovaluta-lommebøker som har de beste alternativene for deg.

For de av dere som ikke har lyst til å klikke på lenken, inkluderer digitale kryptovaluta lommebøker for DCR Decrediton (desktop), Exodus Wallet (desktop / mobile), Cobo Wallet (mobile) og Atomic Wallet (desktop / mobile). Fysiske kryptovaluta lommebøker for DCR inkluderer utvalgte Ledger og Trezor enheter..

Våre tak på Decred

Fremtiden til Decred er litt av et tveegget sverd. Både Jake Yocom-Piatt og Marco Peereboom er titaner i rommet når det gjelder deres kunnskap og visjon. Ikke bare det, men de er ekstremt godt snakket og dødt på å sørge for at Decred blir det Bitcoin var ment å være.

Vi kunne lett fortsette og fortsette om hvor alvorlig de tar spørsmål som desentralisering, personvern og styring. Sammenlignet med resten av kryptovalutaområdet er de minst 10 skritt foran i den forbindelse.

Oversikt over avvist struktur

Komplett oversikt over Decred’s Structure. Bilde Kilde

Imidlertid vil verken Yocom-Piatt eller Peereboom eksistere for alltid. På et eller annet tidspunkt vil de enten trekke seg tilbake fra utvikling eller gå bort som dødelige mennesker. Selv om de og andre Decred-utviklere har bygget en kryptovaluta som nesten helt sikkert er overlegen i forhold til alle andre som for øyeblikket eksisterer, er robustheten til protokollene de har fått på plass bare like god som de som opprettholder dem..

Dette er en variant av kritikken mot Decred av Buterin, som hevdet at en så stor desentralisert styringsmekanisme som Politeia ikke er på langt nær så effektiv som Decred-utviklere mener det er. Yocom-Piatts svar på dette var at en velvillig diktator bare kan herske så lenge, og antyder selvfølgelig at Buterin er den velvillige diktatoren i Ethereums utviklingsrom.

Decred Team New York

Noen av Decred Team i New York. Bilde Kilde

Det som er interessant er at Decreds akilleshæl kanskje ikke er i utformingen, men i den er underliggende demokratisk filosofi. En gang kunne argumentere for at partiene som stemmer og eier DCR i Decred-økosystemet ikke alltid kan bli informert nok til å ta de riktige beslutningene. Videre er det ganske enkelt å komme til enighet i Politeia i dag hvor samfunnet nesten utelukkende består av døde hardt Decred fans.

Det er spørsmål om integriteten til Decreds strålende Politeia vil vedvare hvis Decred blir et kjent navn over hele verden. Dette ville umiddelbart gjøre det underlagt de samme spørsmålene om klassisk demokrati, nemlig formidling av propaganda både innenfor og utenfor Decred-økosystemet. Decreds styresystem er en styrke, men det forutsetter at eksterne insentiver forblir objektive.

Decred Governance

Styring i en Blockchain Age. Bilde Kilde

Til slutt, selv om Yocom-Piatt håper å beskytte mot disse problemene ved å implementere større og større personvern i Decreds forskjellige elementer, skjer det motsatte i den fysiske verden.

Både regjeringer og selskaper over hele verden er skamløst besatt av å spore borgere og forbrukere. Hvilket godt vil et sikkert, desentralisert og privat Decred governance-system være hvis de fleste av deltakerne er kompromittert utenfra?

Konklusjon

Decred har fått nesten alt riktig når det gjelder kryptovaluta. Kjerneutviklerne er visjonære med alvorlig store hjerner på skuldrene. Respekten og støtten prosjektet har fått selv fra Bitcoin maksimalister er vitnesbyrd om legitimiteten til dette prosjektet.

Mens Decred har et seriøst fremtidig potensial, kan underliggende filosofiske feil bare undergrave dets grunnleggende prinsipper når kryptovaluta uunngåelig når vanlig adopsjon.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me