DigixDAO gjennomgang: Hva du trenger å vite om DGD og DGX

Kryptovaluta ble født med den edle ideen om å ha en valuta uten sentral kontrollmyndighet, og verdi basert på valutaens faktiske nytteverdi..

Bitcoin var den første kryptovalutaen, og verdien eller prisen på Bitcoin skulle bestemmes av tilbud og etterspørsel. Siden Bitcoin har det vært hundrevis av andre kryptovalutaer opprettet med de samme målene. For å komme dit ble noen mynter opprettet med et tak på antall mynter (som Bitcoin) for å begrense inflasjonen, mens andre med vilje tillater et ubegrenset antall mynter å gi insentiver til gruvearbeidere.

En idé er ikke prøvd, men DigixDAO ønsker å endre det med en unik ny plattform og token. Den neste nye valutaen som skal opprettes av DigixDAO er planlagt å være bundet til en fysisk vare, hvor hver mynt støttes av et gram gullgull. Det er jordskjelvende da det vil gi oss tilbake noe vi har savnet i flere tiår – en valuta på gullstandarden.

Veiledningen nedenfor er ment å gi deg fart på hva DigixDAO er, hvordan det fungerer, detaljene til mynten som blir opprettet, og om det er en plattform du føler at du bør støtte.

Bevis for proveniens (PoP) -system

DigixDAO har allerede et token kjent som DGD, som var mynten som ble tilbudt i en massesalg for plattformen, og som for øyeblikket handles på flere børser. Det har hatt massiv vekst siden publikumssalgsprisen, og er for tiden (april 2018) 39. største mynt etter markedsverdi som målt av Coinmarketcap.com.

DGD-token gir innehaverne rett til å stemme om utviklingen av DigixDAO, og gir hver person som eier token en andel i å godkjenne eller avvise nye utviklingsforslag. Det vil også belønne hver person som holder det med det nye DGX-tokenet – og dette er symbolet som vil bli bundet til gull, med hvert token bundet til ett gram gull.

Bevis for herkomst DigidaoX

Ideen bak DGX-token er at ved å knytte den til prisen på en allerede stabil vare – gull – vil også prisen på token forbli stabil. Nåværende gullreserver holdes i et hvelv i Singapore, kjent som Det trygge huset. Det hvelvet har planer om å holde opp til 2 milliarder dollar gullgull, men hvis etterspørselen krever et større beløp, er DigixDAO forberedt på å åpne et andre hvelv.

Konsensusmekanismen som brukes for DGX-token vil være et bevis på herkomst (PoP). I dette systemet vil hver gullstang ha informasjonen registrert på Ethereum blockchain. Informasjonen vil omfatte tidspunktet den ble opprettet, serienummeret, forvaringshistorikken og gebyrene knyttet til den.

Merk at dette i utgangspunktet ble kalt Proof of Asset (PoA), men Digix-teamet bestemte meg for å endre dette for å unngå forveksling med konsensusmekanismen Proof of Authority når du bruker akronymet “PoA”. DigixDAO-teamet presenterte følgende:

Siden vår protokoll i sin kjerne adresserer spørsmålet om å bevise eksistensen av den fysiske eiendelen (gull i første omgang for DGX 2.0) og ektheten av dets eierskap, fanger bevis av herkomst (PoP) som et navn nøyaktig essensen av vår teknologi , samtidig som man unngår forvirring som kan være forårsaket av et identisk og populært brukt akronym

DGX-token

Nå som vi vet hvordan informasjonen om gullet vil bli lagret på blockchain, la oss se på hvordan token vil passe inn.

I utgangspunktet, når PoP-kortet behandles av en DigixDAO-smart kontrakt, vil det opprette DGX-tokens for hvert gramvekt på linjen. Det er også mulig å reversere prosessen. Så hvis noen har 200 DGX-tokens, vil de kunne løse dem inn for en 200 gram gullstang.

DGX-token

De kan da enten fysisk samle gullet eller få det sendt til dem. Det er uklart om DigixDAO også vil tilby et fasiliteter for lagring av gull som er innløst fra DGX-tokens, men det vil absolutt være fornuftig å gjøre det.

Med denne ordningen blir det langt lettere for alle å eie gull, selv om det bare er noen få gram. Å ha en digital valuta som representerer en bestemt mengde faktisk fysisk gull, vil gjøre det langt enklere å øke eierskapet til gull.

DGD-token

De allerede opprettede DGD-tokens er ikke så mye en valuta, da de begge er stemmerett og en andel i det kommende DGX-tokenet i gullstandard. Å eie DGD-tokens gir deg noe som ligner på aksjonærrettigheter når du eier et selskap. Som innehaver av DGD-token kan du stemme på utviklingsforslaget og hjelpe deg med å styre retningen til DigixDAO. Innehavere har også rett til rabatter og rabatter.

DGX-token har ikke blitt utgitt ennå, så vi må alle vente og se de faktiske effektene av de foreslåtte rabattene og rabattene, men så langt virker kryptovaluta-samfunnet ganske positivt med det kommende DGX-tokenet. Når den er utgitt, ser vi hvordan ting utvikler seg og ordner seg.

Det er fortsatt forvirring over den faktiske funksjonen til DGX-belønningssystemet. DigixDAO-teamet har allerede sagt at det å holde DGD-token ikke er en måte å skape en passiv inntekt på.

Sammenligning DGX vs. DGD

De har sagt at å holde DGD ikke vil gi deg rett til en del av opprettet DGX på den måten NEO-innehavere har rett til GAS. I stedet ser det ut til at belønninger vil komme som en del av gebyrene som belastes for transaksjoner, men vi må vente på avklaring fra DigixDAO-teamet for å være sikre på hvordan dette vil fungere.

Historien om DigixDAO

Digix ble startet i Singapore i 2014 innenfor Ethereum-nettverket som en Distribuert autonom organisasjon (DAO). I 2016 hadde de en massesalg for DGD-token, og nådde finansieringsmålet på $ 5,5 millioner på under 24 timer.

I løpet av de korte to årene etter publikumssalget er DigixDAO nå klar til å ta sitt neste skritt – utgivelsen av gullstøttet DGX-token.

Ved å knytte tokenet til faktisk fysisk gull, føler Digix at det kan gi kryptovaluta-samfunnet et stabilt verdialternativ mot mange andre kryptovalutaer, som kan endre verdi dramatisk i løpet av noen timer.

Digix-teamet

DigixDAO-teamet består av medlemmer med bakgrunn i blockchain-teknologi, økonomi og utvikling, noe som gjør det til en sterk konkurrent i kryptovalutaområdet. Lederen for teamet er Kai Cheng, som tidligere var valutahandler på Wall Street.

De to andre grunnleggerne er Shaun Djie, en blockchain-utvikler som har lang erfaring med å jobbe for den singaporeanske regjeringen på data- og nettverksløsninger for å øke økonomien, og Anthony Eufemio, en programvareutvikler med nesten 20 års erfaring.

Tilførselen av DGD og DGX

Det ble 2 millioner DGD utgitt i Crowdsale i 2016, og dette tallet vil forbli fast, med mindre interessentene alle stemmer for å holde en ny Crowdsale. DGX var planlagt å bli utgitt innen utgangen av første kvartal 2018, men har blitt forsinket, og så har det ennå ikke blitt utgitt.

Vi kan ikke si sikkert hva prisen på DGX vil være når den er utgitt, men den vil åpenbart være knyttet til prisen på gull. Det er lite sannsynlig at prisen på DGX vil synke under markedsverdien på 1 gram gull hvert token støttes av, men det kan handle til en premie til den prisen.

DigiDao Market

Hvelvet som brukes av DigixDAO har for tiden bare 2 milliarder dollar i gull, som dekker antall DGX som kan utvinnes i utgangspunktet, men teamet har allerede uttalt at de kan utvide til flere hvelv hvis det er nok etterspørsel etter DGX-token.

DigixDAOs fremtidige planer

Selv om det er et ambisiøst prosjekt å lage tokens som er støttet av gull, er det planer om flere funksjoner på DigixDAO-plattformen i fremtiden.

Arvesystem – Dette vil tillate DGX-holdere å testamentere sin DGX-formue til en annen person ved å oppgi deres Ethereum-adresse.

Online spill – Det er planer om å introdusere DGX eller muligens et lignende token i online spill, og erstatte de nåværende spill tokens med tokens som har virkelig verdi.

Utlånssystem – Dette vil fungere som et desentralisert peer-to-peer-utlånssystem som bruker stabiliteten i gull for å gi lån til mennesker i form av kryptovaluta..

Andre eiendeler – Det er mulig at Digix-teamet kan lage andre tokens støttet av eiendeler som sølv eller platina i fremtiden.

DigixDAO-konkurranse

DigixDAO er ikke den eneste plattformen som prøver å tilby en kryptovaluta støttet av gull eller andre eiendeler. GoldMoney er et annet gullstøttet prosjekt som tilbyr digitale tokens støttet av $ 2 milliarder dollar i gullbeholdning. De har gjort tokens enda mer brukbare ved å gi innehavere et debetkort som lar brukerne faktisk bruke gullet sitt.

En annen stabilitetsmynt som har sett stor adopsjon er Tether stablecoin. Disse støttes av enten USD eller EUR, og det er også planer om å opprette Yen-støttet tether i fremtiden. Imidlertid har det stilt spørsmål om gjennomsiktigheten til selskapet som utsteder Tether, og de står for øyeblikket overfor en stevning i USAs Commodity Futures Trading Commission for å gi bevis på reserveaktiva..

Trading Digix (DGD)

Mens DGX er ment å være en stablecoin, kan det samme ikke sies om DGD, som har sett sin andel av betydelige prisendringer. For eksempel hadde mynten en pris på rundt $ 3 ved Crowdsale i 2016, men beveget seg så høyt som $ 550 innen slutten av februar 2018, bare for å krasje med mer enn 60% i begynnelsen av april 2018. Prisen har kommet seg ned av disse lavene, men kan absolutt ikke betraktes som stabil.

Imidlertid gjør den svært volatiliteten DGD til en god mynt for handelsmenn. Investorer vil sannsynligvis være mer tiltrukket av stabiliteten til DGX-mynten når den rulles ut, og hvis det sees sterk etterspørsel etter DGX, bør det i seg selv presse prisen på DGD betydelig høyere.

Hvor å kjøpe DGD

Hvis du er interessert i å kjøpe DGD for øyeblikket, er Binance og Huobi de beste stedene, med de to børsene som utgjør mer enn 95% av handelsvolumet for DGD. Husk at det bare kan kjøpes med BTC eller ETH på disse to børsene.

Opprinnelig planlegger DigixDAO å liste DGX på Kyber Network.

I fremtiden vil DigixDAO gi ut sin egen markedsplass, der brukere vil kunne kjøpe DGX med ETH, og det er veldig sannsynlig at de også vil tilby DGD der.

Lagring av DGD

Det er enkelt å lagre DGD siden det er et ERC-20-token. I utgangspunktet vil enhver lommebok som støtter ERC-20-tokens fungere, og det inkluderer den veldig populære online MyEtherWallet. Siden DGX også vil være et ERC-20-token, gjelder det samme når det er utgitt.

For å konkludere

Mye av kritikken mot kryptovaluta hviler på deres volatilitet og mangel på stabilitet. Spesielt når det brukes som et transaksjonsmedium, er det viktig at en digital valuta er stabil. DigixDAO skaper akkurat den typen stabilitet ved å tilby et token som er knyttet til en fysisk ressurs som lenge har vist sin stabilitet.

Selv om vi ennå ikke har sett om dette vil ordne seg, er lanseringen av DGX nært forestående, og resultatene av dette eksperimentet vil være mildt sagt interessant. Hvis symbolet får aksept, kan det være katalysatoren som flytter kryptovalutaer fra en ren spekulativ kjepphest til en vanlig måte å investere, lagre verdi og gjennomføre finansielle transaksjoner..

Hvis DGX viser seg å være levedyktig, kan vi se at det blir laget tokens i fremtiden som er knyttet til et hvilket som helst antall fysiske varer og eiendeler. Dette kan med andre ord være starten på noe veldig stort.

Hvis du vil lære mer om DigixDAO, kan du følge dem på en hvilken som helst av deres sosiale mediekanaler:

Bilder via digix.global

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me