Dock Coin Review: Digital Credential Blockchain Protocol

Dock.io (DOCK) er et interessant prosjekt som prøver å gi brukerne kontroll over sine egne digitale referanser og profesjonelle prestasjoner.

Det er en desentralisert utvekslingsprotokoll som bruker blockchain-teknologi for å skape et gjennomsiktig og sikkert legitimasjonsdelingsøkosystem. Tenk på det som en desentralisert versjon av Linkedin som holder kontrollen over dataene helt i hendene på brukeren.

Høres interessant ut, men kan Dock virkelig oppnå dette?

I denne Dock-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om prosjektet, inkludert teknologi, brukssaker og veikart. Jeg vil også analysere adopsjonspotensialet til DOCK-tokens.

Hvordan Dock fungerer

Deling av data på Dock.io plattform er et enkelt konsept. Brukere laster opp dataene de liker til plattformen og bestemmer hvem som skal ha tilgang til dataene.

De kan få kontakt med selskaper eller applikasjoner på plattformen, og hvert av disse forholdene blir registrert på blockchain gjennom en smart kontrakt på Ethereum blockchain. Dette er en kritisk forskjell fra gjeldende sentraliserte plattformer, der brukere kan kontrollere hvem som ser dataene sine, men ikke kan kontrollere plattformens tilgang til dataene sine..

Bruk saker Dock Technology

Bruk saker for Dock Technology

Med Dock kan brukere dele dataene sine på en ukryptert måte, slik at alle på plattformen kan se dataene. Dette er data som ikke betraktes som sensitive av brukeren, for eksempel navn, utdannelse, arbeidshistorie osv. Det er viktig å vite at når dataene offentliggjøres, forblir de offentlige for alltid. Det er ingen måte å fjerne dataene fra det offentlige riket.

Det er også mulig for brukere å kryptere dataene for å holde dem private. Data er kryptert på Dock som standard. Når den er kryptert, kan bare brukeren dekryptere eller gi tilgang til et program for å dekryptere dataene. Dette betyr at brukerdata fortsatt har full kontroll over den enkelte bruker.

Selve dataene kan ha en rekke formater, og brukerfellesskapet vil kunne velge dataformatene, i henhold til hvitt papir. Noen kritikere har stilt spørsmålstegn ved hvor godt dette vil fungere, og har antydet at standardisering av dataformatene vil være nødvendig. Plattformen har oppgitt med formater for CV og arbeidshistorikk.

Løsningen som brukes av Dock er kjent som dataformatsignalering, der applikasjonen signaliserer hvilke dataformater de vil godta. Teamet mener at konsensus om aksepterte dataformater kan oppnås gjennom naturlig markedsvekt.

Den tekniske siden av Dock

Dock-plattformen er bygget på Ethereum blockchain og gitt nettverksbelastningen som allerede er sett på Ethereum, er det ingen måte for Dock å lagre og hente CV-data og de andre dataene den er bygget for å holde.

Så Dock-teamet bruker IPLD-spesifikasjonen, som ble opprettet for å hjelpe åpen kildekode peer-to-peer Interplanetary File System (IPFS) til å utføre innholdsadresserbar datautveksling.

IPLD-funksjoner

Funksjoner av IPLD. Bilder via IPLD.io

IPFS-nettverket ligner på et torrentnettverk, men det lagrer hashede filer i stedet for torrent-filer. Disse hashede filene lagres i samlingen av IPFS-noder, og når som helst en bruker trenger å hente en fil, gjør de det ved å ringe den tilknyttede hashen fra blockchain. Dette senker overhead for blockchain siden det ikke trenger å lagre dataene, bare en tilknyttet hash.

Mens plattformen er forpliktet til Ethereum blockchain, har teamet foreløpig sagt at de vil vurdere å lage sin egen opprinnelige, frittstående blockchain i fremtiden hvis det blir nødvendig.

Dock Data Sharing Model

Dock-datadeling styres av tokenomics-modellen til plattformen, som er ganske unik i verden av desentralisering og insentivisering.

Den første forskjellen er DOCK-symbolet, som teamet har sagt at det skal gjøres i fiat i stedet for Ethereum som de fleste prosjekter. ICO ble faktisk verdsatt i USD i stedet for Ethereum.

Dokk Brukerdata spredt

Brukerdata spredt over apper. Bilde via Dock offisiell blogg

Begrunnelsen for dette er å oppmuntre til prisstabilitet. Det er velkjent hvor ustabile kryptovalutapriser kan være, og teamet mener at ved å bruke fiat til å betegne DOCK-token kan de unngå ekstreme prissvingninger.

Den andre forskjellen er måten Dock skaper insentiver, som er fokusert på applikasjoner i stedet for brukere.

Incitamenter for applikasjon for dock

Dock-systemet har skapt insentiver for applikasjoner til å dele data med hverandre via DOCK-tokens. I utgangspunktet, hvis et program ønsker å skaffe seg data fra et annet program, må det betale for disse dataene.

Dette systemet forhindrer også applikasjoner i å samle data fordi deling av data er ufrivillig. Det er ingen måte for et program å forhindre at et annet program betaler for dataene. Bare brukeren kan opprette regler som forhindrer at data deles. På denne måten forhindrer Dock at datainnsamling oppstår på plattformen.

Dock User Incentives

I motsetning til nesten alle andre desentraliserte plattformer med tokens, oppmuntrer ikke Dock-plattformen brukere til å dele dataene sine. Dette ble gjort med vilje og bevisst. Dock-teamet vil at folk skal innse at dataene deres er mye mer verdifulle enn de tror, ​​og at det ikke er nok å betale for deres personlige data. I stedet vil de at brukerne skal verdsette dataene for sin egen skyld.

Det er en annen grunn til ikke å stimulere brukere til å levere data, og det er å unngå en flom av mennesker som spammer plattformen med falsk informasjon bare for å samle belønninger. Dock innser at dette ville være den raskeste måten å drepe plattformen på, og de unngår det på noen mulig måte.

Dock User Incentives

Forebygge brukerinsentiver i Dock Protocol. Kilde: Dock Whitepaper

Dessuten gjør mangelen på insentiver ting tydeligere for brukere som ikke trenger å bekymre seg for å holde tritt med mikrotransaksjoner og betalinger. Alt de må fokusere på er å sørge for at deres personlige informasjon er oppdatert.

I stedet for å tilby små betalinger for verdifulle data, gir Dock brukere full kontroll over dataene og bekvemmeligheten. Ved å holde data samlet på ett sted kan brukerne enkelt kontrollere hvem som kan få tilgang til dataene deres, og de kan vedlikeholde dataene uten å måtte gå gjennom bryet med å huske alle de forskjellige nettstedene som har en profil for dem. Dette holder data alltid oppdatert på nettet og unngår scenarier der folk ser data som ikke lenger er oppdatert.

Dock Team & Investorer

Dock-teamet består av 16 medlemmer som er lokalisert over hele kloden, selv om prosjektet har hovedkontor i San Francisco, California. Kjerneteamet har jobbet med prosjekter sammen tidligere, med mange som kommer fra Remote.com.

Administrerende direktør og medstifter av prosjektet er Nick Macario, som kom til Dock med mer enn 10 års erfaring innen markedsføring av nett- og mobilapplikasjoner. Senest var han medstifter og administrerende direktør for Remote.com.

Dock-teammedlemmer

Noen medlemmer av Dock. Team

Den andre medstifter og COO av prosjektet er Elina Cadouri, som også var medstifter og administrerende direktør for Outsource.com. Hun har over 8 års erfaring innen markedsføringsforskning.

Dock har også mottatt investeringer fra en rekke tradisjonelle og blockchain-fokuserte risikokapitalfond. Disse inkluderer blant annet Passport Capital, Digital Asset Fund, Blockwater Capital og Connect kapital.

Dock Community

Når det gjelder å øke adopsjonen og bevisstheten for et prosjekt, er et stort og entusiastisk samfunn viktig. Dette er spesielt tilfelle med Dock hvor økosystemet er avhengig av at disse brukerne deler dataene sine.

Dock har en ganske stor følge på sosiale medier, som vanligvis er et godt tegn for et blockchain-prosjekt. Deres Telegram gruppen har nesten 25 000 medlemmer, og deres Twitter har 45 800 følgere. De er til og med godt representert på Facebook, med nesten 35.000 følgere.

En kobling er prosjektets subreddit. Mens de har over 15 000 følgere, er det nesten ingen interaksjon. Dock-teamet er stort sett de eneste som legger ut der, og innleggene har svært få og ofte ingen kommentarer.

DOCK-token

Dock holdt sin ICO i februar 2018 og solgte 30% av den totale milliardforsyningen på 1 milliard for 0,08329 dollar hver, og økte 20 millioner dollar. Tokene ble ikke utgitt før i april 2018, og kort tid etter at DOCK-symbolet nådde en heltidshøyde på $ 0,242743 4. mai 2018.

Derfra tok bjørnemarkedet over og token sank hele resten av 2018, og nådde endelig bunnen 10. januar 2019, da tokenet traff 0,007543 dollar. Den gjorde den så høyt som 0,020441 i april 2019, men fra 13. mai 2019 har den falt tilbake til $ 0,011445 og er omtrent 90% avslag på ICO-prisen..

Binance DOCK

Registrer deg på Binance og kjøp DOCK Tokens

DOCK-token er ikke notert på for mange børser, men det er på Binance, og det er her nesten all handel i token foregår. Det er også en liten mengde handel på Huobi Global, KuCoin og Gate.io.

Dette kan skape et problem fra et perspektiv på utveksling. Gitt at det meste av BTC-volumet av DOCK handles på Binance, kan likviditet falle av en klippe hvis det noen gang var en avnotering. Selv om dette ikke er sannsynlig, er det en bekymring som potensielle handelsmenn må vurdere.

Når du har kjøpt DOCK, vil du ønske å få den av børsen hvis du har tenkt å hodle dem. Fordi DOCK er et ERC-20-token, kan det oppbevares i hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok, for eksempel MetaMask eller MyEtherWallet.

Dock Development & Veikart

Det er noen ganger vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mye arbeid som gjøres på et blockchain-prosjekt. En av de raskeste metodene for å estimere dette er å ta en titt på kodingsaktiviteten i deres offentlige kodelager.

Derfor bestemte jeg meg for å hoppe inn i publikum GitHub for Dock.io og se hvor mange koder som forplikter utviklerne presset gjennom. Det er 12 repoer totalt i GitHub, men nedenfor er forpliktelsene for to av deres mest aktive.

Dock GitHub forplikter

GitHub forplikter seg de siste 12 månedene

Som du kan se, er det ikke så mye aktivitet i disse repoene. Den siste offentligheten forplikter seg til sine plasma Cash repo var tilbake i februar. Resten av de 12 gjenværende repoer er like karrige.

Selvfølgelig er det alltid muligheten for at utviklerne koder på prosjektet i private repoer. Likevel er dette mindre enn optimalt sett fra et transparensperspektiv, da samfunnet deres ikke er i stand til å overvåke fremdriften i prosjektet.

Når det er sagt, holder teamet samfunnet oppdatert med utviklingen gjennom sitt offisiell blogg. De gir ut månedlige oppdateringer med en oversikt over hva som ble oppnådd av teamet den siste måneden.

For eksempel, i apriloppdateringen, gikk de over noe arbeid de har gjort på lommeboken, samt fremgang som er gjort på plattformen. De ga også en oversikt over hva vi kunne forvente i de kommende månedene.

Det ble ikke gitt noen tidslinje for disse oppdateringene, så det vil være interessant å se hvor lang tid det tar før neste store teknologiutrulling.

Konklusjon

Dock har en imponerende langsiktig visjon for formen på brukerdataøkonomien som kommer til å vokse eksponentielt nå som blockchain-teknologien har blitt tilgjengelig. Suksessen eller fiaskoen til plattformen kommer til å avhenge av hvor raskt den kan tiltrekke seg store partnere og hvor raskt den kan vokse.

På vekstfronten hevder plattformen allerede over 1 million registrerte brukere på litt over et år, noe som er ganske imponerende når du vurderer at brukerne ikke får noe incitament til å dele data.

Åpenbart kan den langsomme utviklingen i GitHub-prosjektet være et område som er bekymringsfullt. Derfor vil vi holde øye med prosjekt kunngjøringer og kode forplikter seg til repoer i løpet av de kommende månedene.

Vi har også snakket om risikoen forbundet med mangel på standardisering i dataformater. Dette kan også hindre vekst for Dock, selv om teamet mener at etter hvert som brukerbasen vokser, vil dataformatproblemet ta vare på seg selv gjennom naturlig markedsvekt. Hvis dette ikke skjer, kan brukere forlate plattformen på grunn av manglende bekvemmelighet.

Og selvfølgelig er det alltid relaterte regulatoriske risikoer når vi diskuterer spørsmål om personvern. I EU har vi allerede GPDR, som er den strengeste databeskyttelsesforordningen så langt. Det er mulig at andre land kan følge EUs ledelse.

Dock har sagt at plattformen overholder prinsippene til GPDR, men det er ikke juridisk bindende, og regulatorer kan ta problemer med plattformen ettersom den vokser i størrelse og innflytelse.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me