Dusk Network Review: Privacy Blockchain For Security Tokens

Dusk Network har fløyet under radaren de siste månedene, men har nylig skapt litt interesse.

Det flyr varmt fra hælene på en nylig Binance-børsnotering, og handelsvolumene gjenspeiler dette. Prosjektet prøver å ta konseptet med personvernbaserte blokkjeder og bringe det til en verden av digitale verdipapirer og STO-er.

Likevel er all denne sprøytenarkomanen overdrevet?

I denne Dusk Network-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om prosjektet. Jeg vil også se på potensialet på lang sikt og bruke saker for DUSK-tokens.

Hva er Dusk Network?

De Dusk Network er en personvernblokkjede som er fokusert på utstedelse av digitale verdipapirer, med sikte på å gjøre handelsoverensstemmelse automatisk, samtidig som individuell brukers personvern og revisjon kan opprettholdes. I følge Jelle Pol, forretningsleder for prosjektet:

Dusk Network ble opprettet for å digitalisere regulerte (finansielle) markeder. Bygget fra grunnen av for å takle utfordringen på det dypeste laget

Protokollen kombinerer en spesialbygd konsensusmekanisme og kryptografi uten kunnskap for å gi både samsvar og konfidensialitet. Målet er å skape en plattform som fjerner de dyre mellommenn som finnes i tradisjonelt regulerte markeder, men likevel opprettholder myndighetsgodkjenning.

Dusk Network har nylig flyttet til et offentlig testnett og har planer om å bli en blockchain-protokoll som muliggjør enkel distribusjon av Zero-Knowledge dApps, noe som vil gjøre det til ryggraden i et globalt, tillatelsesløst dApp-økosystem.

The Dusk Network Goals

Dusk ble opprettet for bruk i finansnæringen, med en kombinasjon av nødvendig personvern og overholdelse av regelverk.

Mens det er flere potensielle brukssaker for Dusk Network, er den primære strategien for første adopsjon fokusert på Security Token (STO) -markedet, som de føler vil ha nytte av tillegg av en privatlivs- og compliance-fokusert blockchain bygget spesielt for behovene og utfordringene i STO-rommet.

For å bli den primære blockchain som brukes til STO, er det avgjørende for teamet å sørge for både personvernet til transaksjoner og krav til samsvar. Personvern for transaksjoner er et av nøkkelelementene i regulerte markeder.

Tenk på følgende eksempel: Eventuelle store bevegelser av Bitcoin fra forskjellige hvalplater kan forårsake store pigger i Bitcoin-volatiliteten, enten oppover hvis det er et stort kjøp, eller nedover når det er et stort salg. Hvis Bitcoin var en regulert eiendel som en aksje, ville gjennomsiktigheten av blockchain og transaksjoner ikke bare motet av regulatorer, men kan også betraktes som ledende til markedsmanipulering, en praksis som er ulovlig i ethvert regulert marked..

Hva er Dusk Network

Fordeler med Dusk Network. Bilde via Dusk Nettsted

Mens personvernet til transaksjoner er viktig for å opprettholde et ordnet marked, er samsvar like viktig i lovlig markedshandel. Dette betyr sjekker for handelsmenn som KYC og AML, som bekjemper hvitvasking, samt restriksjoner på bostedslandet, mengden aktiva som utstedes, om eiendeler kan være brøkdeler, og andre detaljer om et sunt aktivamarked.

Det er viktig å vite at Dusk Network som et lag 0-protokoll skiller seg fra andre lignende løsninger som PolyMath, som fungerer som en mellommann i STO-markedet, som trenger å ta avgifter og tjene penger for å lykkes.

Når du bruker disse plattformene, må du også betale gebyrene, som kan løpe i hundretusener av dollar for nye STO-kampanjer. I kontrast er Dusk Network en protokoll som gjør deres sikkerhetstokenstandard åpen for alle, akkurat som ERC-20-standarden på Ethereum var åpen for alle for bruk i deres ICO.

Det gjør Dusk gratis å bruke, noe som er en enorm forbedring for prosjekter som ønsker å starte en STO.

Dusk Network og Zero-Knowledge

The Dusk Network bruker Zero-Knowledge-kryptografi som et middel for å validere et bredt utvalg av nettverksoperasjoner. Dette inkluderer transaksjoner, rett til tilgang til en tjeneste, rett til å delta i auksjoner med blind budgivning og mye mer.

I tillegg betyr bruk av nullkunnskapskryptografi at brukere kan delta uten å avsløre identiteten eller noen detaljer om transaksjoner, samtidig som de gir bevis for riktig beregning på en tillitsfull måte. Alle disse bekreftelsene håndteres av nettlesernoder.

Blind Bind Dusk

Blind Bind på Dusk Network. Bilde via Blogg.

Disse nodene konkurrerer med hverandre ved å sette en ukjent mengde Dusk tokens for å delta i blokkvalgprosessen. Dette genererer overholdelse av prosessen ettersom det genererer bevisstheten om null kunnskap om at transaksjoner i blokken har skjedd.

Skiftingen av arbeidsmengden for å verifisere (og til slutt generere) nullkunnskapssikkerhet lar samfunnet legge til beregningskraft, og dermed utnytte prinsippene for spillteori og bringe Dusk ett skritt nærmere å bli fullt nettleserbasert.

Personvernfunksjoner

Dusk bruker et bredt spekter av teknologier for å opprettholde personvernet i nettverket, samtidig som det minimerer potensialet for datainnbrudd eller transaksjon og gjenkjenning av kontoen. Listen over funksjoner som brukes inkluderer:

  • Snikadresser;
  • Ring konfidensielle transaksjonssignaturer;
  • Et anonymt nettverkslag;
  • Ikke-interaktiv verifiserbar hemmelig deling;
  • Kryptografisk engasjerte forsørger;
  • En segregert bysantinsk avtale (SBA) konsensusalgoritme.

Alt dette er innlemmet i et sladdernett med lav latens ved hjelp av hvitløksruting og et ikke-replikerbart datagram for å forhindre forekomster av IP-adresseutbredelse.

Hele nettverket er sikret med konsensusprotokollen for segregerte bysantinske avtaler. SBA-protokollen er en tillatelsesfri algoritme som inkluderer statistisk blokkfinalitet.

Dusk Network Consensus

Oversikt over Dusk Network Consensus

Den inkluderer også den unike Proof of Stake-konsensusen, kjent som Proof of Blind Bid, som gjør at blokkgeneratorer kan stake tokens anonymt. SBA komplimenterer mange av ideene som først ble introdusert av den bysantinske avtalen om konsensus, inkludert konseptet med skjult tidslåste transaksjoner for å beskytte mot Sybil-angrep..

En ytterligere fordel med SBA er at den bare tillater de vanlige transaksjonsnodene å konkurrere om blokkgenerering. Alle nettverks- og beregningsintensive oppgaver blir henvist til ikke-transaksjonelle noder kalt Provisioners.

Dette herder Dusk Network da det reduserer mengden nettverkskommunikasjon, reduserer sannsynligheten for nettverkspartisjonering og bidrar til å opprettholde den generelle tilgjengeligheten av Dusk Network.

Dusk Team

Dusk-teamet består av en rekke tekniske og forretningseksperter, men ledelsen til teamet kommer fra grunnleggerne Emanuele Francioni og Fulvio Venturelli.

Emanuele Francioni fungerer som prosjekt og teknisk leder for Dusk Network. Hans bakgrunn er innen robotikk og automatiseringsteknikk, og har en Master of Engineering grad fra Universita degli Studi di Roma Tre.

Han er ikke bare grunnleggeren av Dusk Network, men utviklet også den segregerte bysantinske avtalen konsensusmekanisme. Før han opprettet Dusk Network brukte han 15 år på å jobbe i teknologibransjen. Hans siste oppdrag var hos TomTom hvor han var en masteringeniør. Han er også sterkt involvert i blockchain-sektoren generelt og har stillingen som administrerende direktør i Web 3 Ventures.

Dusk teammedlemmer

Noen av Dusk Team-medlemmene

Fulvio Ventureli er hovedforsker ved Dusk Network og har en grad i IT-ingeniørfag fra Sapienza Universita di Roma. Han har mer enn 20 års erfaring innen IT-feltet og har jobbet for internasjonale teknologiselskaper som TomTom, Amazon og Excite. Som sin medstifter er Fulvio også sterkt involvert i blockchain-rommet og har stillingen som administrerende direktør i Web 3 Ventures.

Foruten det tekniske teamet på Dusk Network, er det også et forretningsteam som ledes av Jelle Pol, en tredje medstifter av Dusk Network. Han ble uteksaminert fra Rotterdam School of Management med en Bachelor of Science in Business Administration.

Han fortsatte med å motta en Master of Science i Business Information Management og senere en Technology MBA fra Korea Advanced Institute of Science and Technology. Han har tilbrakt hele sin karriere siden 2015 i blockchain-rommet.

I tillegg til grunnleggerne er det 17 andre teammedlemmer, hvorav de fleste er enten blockchain-ingeniører, kryptografer eller andre teknikere. Teamet støttes også av et 9-medlem rådgivende utvalg som gir omfattende forretningserfaring til prosjektet.

DUSK-token

DUSK-token er et ERC-20-token som kan brukes til innsats og konsensus i nettverket, og vil også bli brukt til å betale nettverksgebyrer, for å distribuere dApps og som gass.

Det vil også bli brukt som en belønning for konsensusdeltakere. Det vil være mulig å handle DUSK for noen av XSC-tokens i enveisutveksling eller via atombytter, og det vil også bli brukt til styring i kjeden innen XSC. I Dusk Network betales blokkbelønning gjennom utslipp av DUSK definert i protokollen.

Teamet holdt en ICO gjennom Bitfinex tilbake i november 2018, lenge før Tokinex-plattformen ble lansert av Bitfinex. Det var ingen kjempesuksess, og samlet inn bare $ 8 millioner mot en hardcap på $ 14,4 millioner.

DUSK-prisytelse

DUSK Token Performance. Bilde via CMC

Imidlertid kan investorer ha vært lurt med å kjøpe mer av ICO-token ettersom prisen på DUSK-token har økt omtrent 75% i USD-termer siden ICO.

Tokens ble solgt for $ 0,05760 i løpet av ICO-perioden, og per 7. august 2019 selger de til $ 0,101, noe som er betydelig lavere enn prisene som ble rammet i juli 2019..

Dessverre har CoinMarketCap kun prisdata som går tilbake til 11. juli 2019. Siden da har prisen på DUSK-tokens vært så lave som $ 0,0,98772 den 5. august og så høyt som $ 0,674791 den 22. juli.

Kjøpe & Lagring av DUSK

DUSK-token ble nylig notert på Binance, og det er også børsen med det største handelsvolumet. Det er også små volumer på HotBit, Bittrex og Ethfinex. Interessant gitt at ICO ble holdt gjennom Bitfinex, viser de for øyeblikket ikke tokenet.

Gitt at Binance har over 90% av volumet for tokenet, kan det utgjøre en stor risiko fra et “nøkkelutvekslingsperspektiv”. Hvis det noen gang var en situasjon der handel på Binance skulle opphøre, kan likviditeten i det åpne markedet falle med den.

Binance DUSK

Registrer deg på Binance og kjøp DUSK Tokens

Når det er sagt, er omsetningen på Binances bøker mye sterkere enn altcoins med lignende størrelse. Dette betyr at ordrebokslikviditeten er ganske sterk og dermed kan absorbere store blokkeringsordrer uten for mye glidning.

For øyeblikket kan DUSK-tokens lagres i en hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok. Mainnet er planlagt å lanseres i fjerde kvartal 2019, og det forventes at en innfødt DUSK lommebok vil være tilgjengelig på det tidspunktet, selv om det ikke har vært mye i veien for detaljer angående lommeboken fra Dusk-teamet.

Skumring utvikling

Et av de viktigste spørsmålene jeg liker å stille om et prosjekt er hvor mye utviklingsarbeid de har presset.

Mens fremgang med protokolldesign noen ganger kan være vanskelig å tallfeste med en enkel beregning, er det en rekke forskjellige “tommelfingerregler” som man kan bruke til å bestemme dette..

En av de mest direkte måtene er å se på deres GitHub-arkiver og observer kodingsaktiviteten deres. Nedenfor er antall koder som forplikter seg til de to mest aktive arkivene.

Dusk Network GitHub

Kode forplikter seg til å velge repoer over 12 måneder

Som du kan se, har det vært en ganske anstendig strøm av forpliktelser til disse depotene. Det er også ytterligere 10 andre repoer, men disse har mye mindre forpliktelsesflyt. Dette handler om gjennomsnittlig nivå som jeg har observert på andre prosjekter.

Dusk Network Roadmap

Selv om koden repoer er en flott måte å bestemme den nåværende tilstanden til prosjektet, vil jeg alltid se på prosjektets veikart.

Bortsett fra å gi oss en følelse av hvor et prosjekt er på vei, tillater de oss også å avgjøre om de har vært i stand til å oppfylle tidligere milepæler som ble lagt ut.

I løpet av de siste kvartalene har prosjektet rullet ut både deres private testnett og det offentlige testnettet i rask rekkefølge. Disse ser ut til å ha blitt presset ut i tide og i samsvar med deres hvitt papir.

Ser frem, nedenfor er noen av de mest interessante oppdateringene vi kan forvente fra deres oppdaterte veikart:

  • 3. kvartal 2019: Utgivelse av Zero Knowledge Virtual Machine Architecture & distribusjon av digitalisering av konfidensiell sikkerhet.
  • 4. kvartal 2019: Integrering av Zero Knowledge Virtual Machine. Vi kan også forvente utgivelsen av GUI-lommeboken, regulator-API og den eventuelle Mainnet-lanseringen.
  • Q1 2020: Hvis alt går etter planen, kan vi tidlig i 2020 forvente å se forskning på horisontal skalering og implementering av P2P ZK Channel.

Det er også planer i veikartet som vil øke adopsjonen av nettverket, inkludert dApp-distribusjon, Security Trading-integrering og utstedelse av XSC.

Det vil være interessant å se hvordan prosjektet utvikler seg de neste månedene. Hvis de klarer å holde seg til tidslinjene, kan det gi et positivt løft for prosjektet. Hvis du vil holde deg oppdatert, bør du holde øye med deres blogg.

Konklusjon

Med så mange forskjellige infrastrukturprosjekter som kommer inn i blockchain-rommet, er det greit å lure på hva Dusk bringer som er unikt, og om vi trenger et Dusk Network.

En faktor i favør av Dusk er at det er den eneste protokollen som er laget spesielt for å betjene markedet for sikkerhetstoken. I tillegg ser det ut til at teamet har lagt grundig inn på hva som trengs for at et slikt nettverk skal lykkes, og de ser ut til å forstå markedet. Pluss at teknologien som utvikles for prosjektet er veldig imponerende.

Faktisk er teknologien så avansert at den er ganske vanskelig å forstå. Ta en titt på papiret, så vet du hva jeg mener. Selv om komplekset teknologien er, er Dusk-teamet flinke til å forklare det ganske enkelt.

Og jeg tror det er positivt at de fokuserer ganske utelukkende på sikkerhetstokener før de utforsker andre brukssaker. Dette kan hjelpe dem med å svinge den delen av blockchain-økosystemet.

Det fokuset er en stor sak fordi jeg ser for mange prosjekter som prøver å takle for mange funksjoner samtidig. Med en hvilken som helst oppstart, jo mer fokusert teamet, tror jeg jo mer suksess de kan ha fra starten. Og så kan de bygge videre på disse suksessene.

Jeg tror Dusk Network har potensiale, men selvfølgelig må vi vente til lanseringen av mainnet for å se hvor vellykket teamet er med å markedsføre denne løsningen og lansere STO.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me