E-Coin: Pump and Dump Scam Coin eller misforstått perle?

En relativt ukjent kryptovaluta kalt E-Coin opplevde nylig en massiv pumpe og dump hendelse. I følge coinmarketcap.com, prisene 6. februar var omtrent $ 6 hver, og etter pumpen på sitt høydepunkt gikk prisen helt opp til $ 280 i løpet av omtrent to timer før den krasjet ned til $ 3 igjen.

Etter en kort to-dagers periode uten endringer, ser det ut til at E-Coin beveger seg oppover igjen og sitter for øyeblikket på rundt $ 60 hver, 10 ganger normalverdien. Så hva er E-Coin, og hva prøver de å gjøre?

Hva er e-mynt?

Det ser ut til at siden pumpe- og dumpeprosessen har nettstedet til E-Coin gått offline. Den siste tilgjengelige sikkerhetskopi på archive.org er fra begynnelsen av januar i år.

Ifølge den arkiv.org-siden ser E-Coin ut til å være en forretningsfokusert kryptovaluta som retter seg mot HR, produksjon, rekruttering og økonomi. Nettstedet ser ikke ut til å tilby noen veldig spesifikk informasjon, og ser i stedet ut til å være mest moteord og andre svært vage generaliteter.

Videre ser skrivingen på nettstedet ut til å være veldig dårlig og inneholder et stort antall typografiske feil. For eksempel er det mange grammatikkfeil, noen stavefeil og mange ord midt i setninger som ikke er skrevet med store bokstaver.

For eksempel lyder den første linjen i beskrivelsen av prosjektet nøyaktig som følger:

“E-mynt er et kompulsivt og omfattende Blockchain-prosjekt, planlagt å skaffe seg en måte å gjøre fremtidens økonomiske transaksjoner bedre for HR / produksjon / rekruttering / finans osv. På samme måte som BTC har gjort en utvikling.”

For å gjøre ting enda morsomere, viser en av de viktigste punktene på nettstedet “ikke-flyktige tokens” som vil “beskytte brukere mot volatilitet i kryptokursmarkedet. Det vil gi forsikring om stabil pris. ” Det er klart de mislyktes i dette.

Selv om det er uklart om dette er sant eller ikke, hevder hovedsiden at publikumssalget tjente gruppen 2.000 bitcoin, 10.000 Litecoin, ca 7.000 Ethereum og 48 millioner Dogecoin. Dette kan selvfølgelig være helt falskt, men på dette tidspunktet har vi ingen måte å bekrefte. Nettstedet hevder at prisen på E-mynt var knyttet til bitcoin, til en bitcoin som tilsvarer 1000 E-Coin. Dette vil bety i dag, 1 E-Coin er verdt omtrent $ 8,50 basert utelukkende på ICO-verdsettelsen.

Hva med forretningsplanen? Den offisielle nettsiden inkluderer dette som en del av det den kaller “E-Coin level 1”:

“Det første trinnet i prosjektet vårt er å skape den økonomiske ryggraden i E-mynt ved å publisere ICO for det offentlige markedet ved å gi E-mynt-tokens: E-mynter er knyttet til gjennomsnittlige virksomheter Transaksjonsgebyrer og støttes av en bedrift.

Transaksjoner er nødvendige for alle virksomheter og avkastningen fra Det er den virkelige kraften for sikkerhetskopiering av E-mynt. Det er den mest omsettelige ressursen i realøkonomien. ”

Klarte du å følge med på det? Det var vi absolutt ikke.

Oppsummert, hva er e-mynt? For å si det enkelt kan vi ikke lage hoder eller haler av det. Det virker egentlig bare som en haug med dårlige skrevne buzzwords og ekstremt vage generaliteter om virksomhet og blockchain.

Er E-Coin en svindel?

Selv om det er ganske klart at E-Coin-nettstedet er svært uprofesjonelt (eller i det minste den eneste eksisterende versjonen fra januar i januar), er det ikke helt klart om dette er svindel eller ikke. Det er fullt mulig at dette prosjektet var en felle for å fange de som ikke har sterke engelskspråklige ferdigheter for å legge merke til den veldig barnslige og dårlige skrivestilen. Hvis du byttet ut hele teksten med plassholdertekst og ba noen om å bare bedømme designet, kan de veldig godt si at det ser pålitelig ut..

Det er også mulig at dette er et ærlig prosjekt som bare var ganske dårlig administrert og villedet.

Når du søkte etter informasjon om teamet som er oppført som kjører E-Coin, ga et søk på LinkedIn ingen resultater. Både den antatte blockchain-konsulenten, lederen og strategirådgiveren ser ikke ut til å eksistere.

Mens folk med samme navn eksisterer, ser ingen av dem ut til å ha noen forbindelse til blockchain-teknologien, eller til og med teknologibransjen i det hele tatt. Dette er svært mistenkelig, uten tvil, men ikke avgjørende da ikke alle bruker LinkedIn.

Siste tanker

Hvis du for øyeblikket er investert i e-mynt, er det sannsynligvis best at du vurderer å gå ut av investeringen din nå mens prisene fremdeles er noe høye. Dette prosjektet har eksistert i nesten ett år nå, og så langt ser det ikke ut til å ha oppnådd mye av noe.

Nå som nettstedet har gått ned, og det er klart at det antatte teamet bak prosjektet ikke ser ut til å eksistere, peker alt dette mot et knallrødt blinkende utgangsskilt for alle som er oppmerksomme..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me