Edge Wallet Review: Komplett guide til mobil lagring

Edge-lommeboken er en krypteringslommebok som er utviklet av det tidligere Airbitz-teamet og ble utgitt i februar 2018..

Den støtter både Android- og iOS-mobile enheter. En av styrkene er støtte for lagring, sending og mottak av 21 forskjellige altcoins, samt alle ERC-20-tokens. Teknologien er også ganske godt etablert gitt at Airbitz-lommeboken opprinnelig ble utgitt som en Bitcoin-lommebok i 2014.

Er Edge imidlertid den riktige mobillommeboken for deg?

I denne Edge Wallet-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om funksjonene, sikkerheten og utviklerstøtten. Jeg vil også gi deg en trinnvis guide hvordan du setter opp og begynner å bruke kantlommeboken.

Edge Wallet-funksjoner

Fem års utvikling har gitt oss en lommebok som er full av funksjoner. Alle, fra nybegynnere av cryptocurrency-brukere til erfarne hodlers, vil sette pris på følgende to hoveddesignfunksjoner i Edge-lommeboken:

Brukervennlighet

Et av hovedfokuspunktene i utviklingen av Edge-lommeboken var brukervennligheten. De ønsket en lommebok som ikke var skremmende på noen måte, og den resulterende Edge vil tillate deg å opprette en konto og begynne å bruke lommeboken din om et minutt eller to.

Fordeler med Edge Wallet

Fordeler med Edge Wallet over alternativer. Bilde via Edge.app

De gjorde det også like enkelt å gjenopprette en lommebok, slik at du kan installere Edge på en hvilken som helst enhet og gjenopprette en lommebok ved hjelp av brukernavn og passord. Det er ikke nødvendig å huske en frase på 25 ord. Selvfølgelig betyr dette at Edge ikke er så sikker som noen andre lommebøker, så det er lurt å ikke ha en stor balanse i Edge-lommeboken.

Husk?: Dette er en mobil lommebok som er enkel å bruke når du er på farten. Det er ikke et sikkert kaldt lagringsalternativ for dine betydelige myntbeholdninger.

Brukergrensesnitt

Brukergrensesnittet anses å være ganske enkelt og lett å navigere. Det er fordi Edge ble designet med fire hovedskjermer i stedet for endeløse sider med alternativer. Du kan velge mellom “Wallets”, “Request”, “Scan” og “Exchange” skjermene. Og dette er alt du virkelig trenger for å samhandle effektivt med kryptovalutaene dine.

Det er mange andre funksjoner i Edge-lommeboken, og du blir mer kjent med dem i brukerhåndboken til Edge nedenfor.

Edge Cryptocurrency Support

En grunn til å velge Edge som din mobile kryptovaluta-lommebok, er støtten til et stort antall forskjellige altcoins. Mens mange mobile lommebøker har begrenset støtte, vil Edge la deg lagre, sende og motta:

Edge Wallet Coin Support

Noen av myntene støttes av Edge Wallet

Dette er en ganske omfattende liste, og du vil legge merke til noen kjente mynter. Det som også er overraskende er at det er en av offisielt sanksjonerte mobile lommebøker for XMR av Monero kjerneteam. Disse utviklerne er noen av de teknisk dyktige og personvernbevisste der ute, så det er en stor tillitserklæring.

Videre er Edge en av de få mobile lommebøkene som støtter lagring av alle ERC-20-tokens. Hvis du har noen av disse tokens, trenger du bare å sende dem til Ethereum-lommeboken din på enheten, og de vil bli lagret sikkert.

Edge Security

Som nevnt ovenfor er Edge-lommeboken ikke den sikreste lagringsplassen for kryptovalutaen din, ganske enkelt fordi mobile lommebøker generelt er mer utsatt for sårbarheter. En mobil lommebok som Edge skal brukes til daglig bruk og skal ikke inneholde mye valuta på en gang. Med det i bakhodet er Edge sikkert for en mobil Android / iOS lommebok.

Dine private nøkler er lagret på din egen enhet, og de bruker en hash av brukernavnet og passordet ditt. De private nøklene, brukernavnet og passordene blir aldri delt med eller lagret på Edge-serverne på noen måte.

Når en lommebok er opprettet, sikkerhetskopieres den av Edge, og du kan synkronisere den på et hvilket som helst antall enheter. Dette gir deg tilgang til pengene dine på hvilken som helst enhet du installerer Edge på. Dette er også gunstig hvis telefonen din noen gang blir tapt eller stjålet, ettersom du raskt kan få tilgang til myntene dine.

Edge Wallet Security

Kryptering på klientsiden, automatiske sikkerhetskopier og kraftige sikkerhetsverktøy

Det anbefales å sette opp tofaktorautentisering på Edge-lommeboken. Edge-nettstedet foreslår at du tar dette trinnet fordi det vil hindre hvem som helst i å bruke programvare for skjermopptak eller nøkkellogging for å hente brukernavnet og passordet ditt og deretter logge deg på lommeboken.

Til slutt, hvis du noen gang mister passordet ditt, er det en annen måte for deg å få tilgang til dine private nøkler. Dette er ved bruk av to sikkerhetsspørsmål og din e-post. Du kan tenke på dette som analogt med en mer brukervennlig versjon av et 25 ords gjenopprettingsfrø.

NB ⚠️: Hvis du skal bruke dette alternativet, må du bruke spørsmål som hackere kan om deg online.

I Wallet Exchange

En annen veldig nyttig funksjon som er inkludert i Edge-lommeboken, er i app-utveksling. Lommeboken har integrerte øyeblikkelige krypto-utvekslingstjenester som Shapeshift, Changelley og Changenow. Dette betyr at du kan bytte en mynt for en annen ved hjelp av gatewayen på enheten din.

Edge Wallet Exchange-funksjon

Dette kan spare deg for mye tid og krefter ettersom du ikke lenger trenger å sende kryptoen din til en sentralbørs, selge dem og deretter trekke tilbake. Alt du trenger å gjøre er å velge myntene du vil bytte, og lommeboken du vil at den skal sendes til. Dette er også sikrere ettersom du alltid vil ha kontroll over nøklene dine.

Merknad om gebyrer?: Valutakursen i app er basert på den fra tredjeparts utvekslingstjeneste som kan være høyere / lavere enn markedet. 

Edge Wallet Brukerhåndbok

Her er en trinnvis veiledning for å komme i gang med Edge mobile lommebok med flere valutaer.

1. Last ned og installer appen

Du kan få det på Google Play-butikk, de Itunes butikk, eller direkte fra tjenestemannen Edge-nettsted. Hvis du bruker iPhone-appen, trenger de at du “autoriserer” et kjøp i appbutikken.

Det er gratis å bruke denne appen, og dette er bare for å sikre at du faktisk er eieren av telefonen. Dette er fordi iStore-kjøp krever fingeravtrykkidentifikasjon av brukeren som er blitt overført til telefonen.

2. Opprett kontoen din

Når du kjører appen første gang, vil det kreve at du oppretter en konto. Som en del av opprettelsesprosessen må du angi brukernavn, passord og en firesifret PIN-kode. Dette er legitimasjonen du vil bruke for å få tilgang til lommeboken din, og for å gjenopprette den hvis det noen gang skjer noe med enheten du har Edge installert på.

Opprinnelig Edge Wallet Setup

Første oppsett av Edge-appen

Etter at du har opprettet kontoen din, gir appen deg muligheten til å sikkerhetskopiere dataene dine. Deretter vil du bekrefte vilkårene for bruk av Edge, og lommeboken din er klar og klar til å akseptere noe kryptovaluta.

Edge Wallet Backup Data

Sikkerhetskopierer data og bekreftelse

NB?: Ikke glem å skrive ned brukernavnet, passordet og PIN-koden din og oppbevar dem på et trygt sted da du trenger dem hvis du noen gang trenger å gjenopprette lommeboken..

3. Legg til dine andre Altcoins

Hvis du har mer enn en kryptovaluta å lagre, kan du legge til flere lommebøker ved å gå til hovedsiden “Lommebøker” og deretter trykke på “+” -symbolet ved siden av “Mine lommebøker.”

Legge til mynter i Edge

Legge til myntene dine i Edge Wallet

Det vil føre til en liste over støttede kryptovalutaer, og for å legge til en på kontoen din, trykker du bare på den og en ny lommebok for den kryptovalutaen blir lagt til. Du kan da også velge fiat-valutaen du vil vise saldoen din i.

Du kan lagre hvilket som helst ERC-20-token i Edge. For instruksjoner om hvordan du legger til disse ERC-20-tokens, se Edge brukerhåndbok.

4. Begynn å motta mynter

Du kan enkelt be om midler fra andre ved å trykke på “Forespørsel” -fanen i navigasjonsmenyen. Øverst på siden vil du se hvilken lommebok som er satt til å motta, men hvis du vil endre valuta, klikker du bare på lommeboken du vil motta til.

Motta mynter på Edge

Be om midler i Edge

Nå kan du få den andre personen til å skanne den viste QR-koden, dele adressen med en annen app, eller kopiere mottaksadressen til utklippstavlen din.

5. Sende myntene dine

Send mynter til andre brukere. Hvis du er sammen med personen du sender mynter til, kan du trykke på “Skann” -fanen i navigasjonsmenyen, og en skanner åpnes med kameraet ditt slik at du kan skanne en QR-kode. Hvis du helst vil angi en adresse direkte, kan du trykke på “Adresse”, så åpnes en popup som lar deg skrive inn hvilken adresse du vil..

Sende midler ut av Edge Wallet

Sender krypto på Edge Wallet

Når det er fullført, må du bekrefte beløpet du vil sende. Du kan også gjøre en justering av gruvedriften for å gjøre transaksjonene raskere eller langsommere. Når du har gjort alle valgene dine, skyver du ikonet til venstre for å bekrefte sendingen.

6. Bytt kryptovaluta enkelt

Edge har ShapeShift og Changelly integrert i lommeboken, noe som gjør det til en lek å sømløst bytte valuta. Før du bytter, må du sørge for at du har en lommebok for hver kryptovaluta.

Bytte ut lommebok med mynter

Bytte ut mynter i Edge Wallet App

Legg til lommebøker etter behov og begynn med å trykke på “Exchange” i navigasjonsmenyen. Deretter velger du “Source Source Wallet” for å velge eiendelen du vil endre fra.

Deretter trykker du på “Velg mottakerlommebok” for å velge valutaen du bytter til. Nå kan du angi beløpet du vil bytte. Appen fyller ut tilsvarende beløp. Velg “Neste” og bekreft utvekslingen hvis alt ser riktig ut. Skyv deretter ikonet til venstre for å starte utvekslingen.

Konklusjon

Edge-lommeboken var designet for å være enkel å bruke, og den lever opp til løftet.

Videre støtter Edge-lommeboken flere kryptovalutaer enn de fleste mobile lommebøker, inkludert alle ERC-20-tokens. Det er også en av de få mobile lommebøkene jeg kjenner som støtter en rekke kryptovalutaer, inkludert sjeldent støttede kryptovalutaer som Ripple og Monero.

Jeg er også en stor fan av utvekslingsfunksjonen i appen. Dette lar meg raskt og uanstrengt bytte en mynt for en annen. Jeg trenger ikke å flytte myntene mine til Coinbase et al. For å få tak i en annen mynt.

Til slutt, hvis du er på jakt etter en effektiv og sikker mobil lommebok, kan Edge være noe for deg. Selvfølgelig vil jeg foreslå at du bare beholder en begrenset mengde mynter på enheten og holder de fleste av beholdningene dine på et sikrere lagringsmedium som en maskinvarepungebok.

Utvalgt bilde via Fotolia & Edge.app

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me