Efforce (WOZX): Apple medstifter Steve Wozniaks Cryptocurrency

Med jevne mellomrom frigis en kryptovaluta som gjør at du tar dobbelt. Efforce (WOZX) er absolutt en av disse kryptovalutaene. Efforce ble grunnlagt av verdensberømte Apple-medstifter Steve Wozniak, og WOZX-kryptokurrency-token gikk fra en pris på 10 cent USD til over 3 $ USD de første dagene på markedet. I løpet av bare de første 13 minuttene av handlingen hadde WOZX en urealisert markedsverdi på 950 millioner USD.

Selv om denne prishandlingen gjorde overskriftene begge inne og utenfor av kryptovalutaområdet ser det ut til at ikke en eneste artikkel eller YouTube-video har klart å pakke ut Efforce eller WOZX-token på riktig måte..

Dette er uheldig fordi det absolutt er mange som ønsker å vite om prisaksjonen til WOZX-token er berettiget, eller om det bare er navnet på sprøytenarkomanen. Dette er hva vi er her for å finne ut.

En kort historie om Efforce

Mens ansiktet til Efforce kan være Apple medstifter Steve Wozniak, ifølge Trafikk veikart prosjektet har sine røtter i et italiensk selskap som heter AitherCO2. Grunnlagt i 2010, AitherCO2 er en “leverandør av finansielle tjenester til verdens miljø- og energimarkeder som tilbyr rådgivning og handelsløsninger”.

AitherCO2Website

AitherCO2 ser ut til å være den primære enheten bak Efforce.

De nøyaktige finansielle tjenestene AitherCO2 tilbyr er ikke den typen du forventer, eller typen den gjennomsnittlige personen vil bruke. AitherCO2 kjøper, selger og tilbyr handelstjenester (spot, futures, etc.) av energi- og karbonkvoter utstedt til europeiske selskaper av EU.

I et intervju, Steve bemerket at han har “jobbet skjult med denne gruppen i et par år”. Om han var der da Efforce-konseptet ble opprettet av AitherCO2 i september 2017, er ikke helt klart. Efforce Limited var innlemmet i Malta i juni 2018, men ble ikke avslørt offentlig før i juli 2019 da en maltesisk avis publiserte en artikkel om Steve og hans nye oppstart, Efforce.

EfforceFounders

Det har vært mange spørsmål om hva Steve akkurat er i Efforce. I et intervju han bemerket at han er “i en ingeniørrolle, og bidrar til blockchain-tenking og tilgjengelighet til WOZX.” Dette gjenspeiles også på nettstedet Efforce hvilke lister forskjellige medlemmer av AitherCO2 som medstiftere av Efforce sammen med Steve.

WOZX Kunngjøring

1. desember 2020, Efforce annonsert at deres WOZX-token vil bli notert for handel på HBTC 3. desember og på Bithumb like etterpå. Den imponerende prishandlingen på tokenet gjorde overskriftene i store aviser, spesielt etter at Steve bemerket at han anså WOZX-token som tilsvarer aksjer i Efforce’s aksjer.

Hva er Efforce?

Kraft søker å øke energieffektiviteten av forskjellige bransjer ved å gjøre det mulig for bedrifter å crowdfundere sine prosjekter for ombygging av energi ved hjelp av kryptovaluta (f.eks. installere solcellepaneler). Bidragsytere som finansierer disse initiativene, vil igjen motta en del av selskapets energibesparelser.

EfforceLogo

Dette oppnås via Efforce-plattformen som bruker smarte kontrakter på Ethereum blockchain for å lage avtaler mellom bidragsytere og selskapene som de crowdfunding. Efforce bruker også Ethereum for å skape tokeniserte energibesparelser. Disse kan handles fritt og til og med brukes til å kompensere energikostnadene for bidragsyterne som har symbolet.

Hvordan fungerer Efforce?

For å forstå hvordan Efforce fungerer, er det nyttig (hvis ikke nødvendig) å forstå Kyoto-protokollen. Kyoto-protokollen er langt fra et kryptografisk program, og er en internasjonal traktat opprettet av FN tidlig på 90-tallet for å redusere karbonutslipp for å bekjempe klimaendringene. Traktaten ble undertegnet i 1997 og introduserte noe som heter Carbon Credits for mange utviklede land.

KyotoProtocolSignatories

Nåværende signatarer til Kyoto-protokollen. Alle land bortsett fra de i rødt er en del av det i en eller annen form.

Hver Karbonkreditt representerer “retten til å slippe ut ett tonn karbondioksid eller tilsvarende mengde av en annen klimagass”. Bedrifter tjener karbonkreditter fra myndigheter og reguleringsorganer når de driver praksis som reduserer utslippene.

CarbonCreditPrice

Merkelig nok har introduksjonen av Carbon Credits skapt et helt nytt marked. Kostnad for karbonkreditt hvor som helst mellom 4 $ USD til over 30 $ USD, avhengig av etterspørsel fra handelsmenn og andre selskaper. Morsomt faktum: Tesla tjener mest av pengene sine på å selge Carbon Credits og er projisert å tjene 1,5 milliarder dollar ved å selge karbonkreditter bare i 2020.

EfforceExplained

Carbon Credits er bare en type energikreditt som kan handles, og dette energikredittmarkedet er fokus for Efforce-plattformen. Investorer (bidragsytere) kan crowdfund-utvikling som reduserer energiforbruket i et gitt selskap (Saver). Til gjengjeld får bidragsyterne en tokenisert representasjon av energikredittene når et selskap mottar dem.

EfforcePlayers

De tre deltakerne på Efforce-plattformen og deres roller.

I likhet med karbonkreditter kan de tokeniserte energikredittene på Efforce handles fritt, og en tredjepart (forbruker) kan velge å kjøpe disse tokeniserte kredittene for å redusere sine egne elektriske kostnader. Som sådan vil vanlige folk som deg og meg sannsynligvis ikke delta på Efforce-plattformen når som helst. Den er rettet mot store selskaper som håndterer disse energikredittene.

Selv om tjenester som Efforce allerede eksisterer (særlig AitherCO2, selskapet som var medstifter av prosjektet), er det som skiller Efforce fra hverandre at det kan strømlinjeforme en ellers kostbar og komplisert prosess. Som med andre kryptovaluta-prosjekter, kan det oppnå dette ved å bruke smarte kontrakter i stedet for mellommenn som banker, meglere og advokater..

Efforce-plattform

Efforce-plattformen er ment å være en markedsplass for energikreditter. Ikke mye er kjent om Efforce-plattformen, da det ikke er klart om den er ferdigstilt i skrivende stund. De Trafikk veikart ser ut til å antyde at plattformen ble ferdigstilt i 1. kvartal i år, og hvis den var det, er den ikke tilgjengelig for allmennheten.

EfforcePlatform

De Efforce whitepaper antyder at det vil være nødvendig med en slags KYC-prosess for å bruke plattformen, som igjen sannsynligvis er reservert for selskaper og personer med høy nettoverdi. De tre partiene på plattformen er allerede beskrevet (bidragsytere, sparere og forbrukere), som etterlater kriteriene for å liste opp et energispareprosjekt.

EfforceProjectCriteria

Hva Efforce krever for å liste et prosjekt på plattformen deres.

Efforce-teamet vil bestemme hvilket prosjekt som skal finansieres og vil hjelpe sparere med å komme med ideer hvis de er faste om å redusere energiforbruket. For dette formål vil Efforce-teamet bidra til å estimere den nødvendige investeringen, avkastningen på investeringen (hvor mange energikreditter de får) og varigheten av kontrakten.

Når detaljene har blitt hamret ut, skaper Efforce en Smart ytelse for energiprestasjoner på Ethereum blockchain som er implementert på plattformen deres. På det tidspunktet vil bidragsytere kunne finansiere prosjektet ved hjelp av stablecoins (tilsynelatende USDT – la oss håpe det var bare et eksempel).

EfforceStructure

Insentivstrukturen til Efforce Platform.

Siden hvert prosjekt har et fast finansieringsbeløp (f.eks. 1 million USD), bestemmes hvilken bidragsyter først å investere av hvor mange WOZX-tokens de har. Whitepaper antyder at WOZX kanskje må satses i forhold til finansieringen (1: 1 WOZX / USDT). Når finansieringen er fullført, begynner Saver å samle en symbolisert representasjon av energien de sparer i sin egen Ethereum-lommebok..

EfforceUklart

Efforce-papiret refererer gjentatte ganger til tokeniserte energibesparelser, men gjør det ikke klart om WOZX-token vil representere de energibesparelsene.

Det er uklart om energibesparelsene som genereres i seg selv er symboliserte, eller om WOZX-symbolet i seg selv er en representasjon av den energibesparelsen. Imidlertid Efforce-papiret sier gjentatte ganger at 1% av alle energibesparelser fra prosjekter på plattformen vil bli omfordelt til WOZX-tokenholdere. Det er igjen uklart hvordan dette vil bli gjort (mest sannsynlig WOZX airdrops som tilsvarer 1% i USD).

Efforce Mining

Kraftgruvedrift er slett ikke som kryptokurvedrift. Efforce mining innebærer å få sparere og bidragsytere til å bruke Efforce-plattformen. Som sådan er det to typer ‘gruvedrift’ insentiver for krefter: De store partnernes påmelding og finansieringspartnerbidrag.

Som navnet antyder, innebærer Major Partners Sign Up å introdusere et selskap for Efforce som vellykket lanserer en crowdfunding-runde for deres energiprosjekt. Dette insentivet tjener 30% av WOZX-tokens som tildeles gruvedrift hvert år.

WOZXMining

Hvordan ‘mine’ WOZX-kryptovaluta på Efforce.

I kontrast tildeles Funding Partners Contribution-belønningen til bidragsytere som investerer mest i energiprosjekter på Efforce-plattformen. De får de resterende 70% WOZX-tokens som tildeles gruvedrift hvert år. Under visse markedsforhold kan tildelingen av WOZX-tokens være verdt mer enn deres opprinnelige stabile investering.

WOZX-kryptovaluta forklart

WOZX er et ERC-20-token brukt av Contributors på Efforce-plattformen som et auksjonsverktøy for å finansiere energibesparende utvikling og motta tokeniserte energikreditter. WOZX kan også representere disse tokeniserte energikredittene, selv om dette ikke er helt klart i skrivende stund.

WOZXTokenAllocation

WOZX har en maksimal tilførsel på 1 milliard og er verken inflasjonær eller deflatorisk. Av WOZXs totale tilbud ble 20% tildelt Efforce med en opptjeningsplan på 1% per år. Når du blir spurt i et intervju, Steve Wozniak bemerket at han ikke har noen WOZX-tokens.

WOZXMiningRewards

Utgivelsesplan for WOZX-tokens tildelt gruvedrift.

20% av WOZXs totale forsyning ble tildelt forsknings- og gruveinsentiver. Disse tokens vil bli utgitt med en hastighet som er beskrevet i bildet ovenfor. Ytterligere 15% av den totale tilførselen ble avsatt til økosystemvekst og til å betale for rådgivning. Disse tokens blir utgitt med en hastighet på 1,5% per måned. De resterende 45% av WOZX-tokens ble solgt under et privat salg som er beskrevet i neste avsnitt.

WOZX ICO

Efforce hadde ikke en ICO for WOZX-token. I stedet ble 450 millioner WOZX-tokens solgt under et privat salg som fant sted i juni 2019. En YouTube-video antyder at ICO-prisen var 10 cent USD per WOZX.

WOZXICO

Efforce-whitepaper antyder en mulig IEO de neste månedene.

De Efforce whitepaper indikerer at disse tokens også er underlagt en uspesifisert låseperiode. Whitepaper fremhever også at fremtidig WOZX-token salg er på bordet, inkludert en IEO.

WOZX Cryptocurrency Price Analysis

Forutsatt at ICO-prisen på 10 cent er riktig, har WOZX-token klart å trekke et 36 ganger trekk i sin første uke med handel, og toppet seg på over 3,60 $ USD. Det meste av denne prishandlingen ser ut til å ha vært drevet av sprøytenarkoman, som har begynt å dø ned og har blitt overdrevet av den nylige nedgangen i kryptomarkedet..

WOZXCryptocurrencyPrice

Bilde via HBTC

Selv om brukssaken til WOZX antyder at tokenet skal se imponerende prisytelse i fremtiden, er det en veldig viktig ting å huske på. Nesten 95% av alle WOZX-tokens holdes med bare tre lommebøker, hvor de to beste står for 85% av den totale forsyningen.

WOZXForsyning

Bare om lag 2,2% av WOZX totale forsyning er for tiden på markedet.

I følge CoinMarketCap, bare rundt 22 millioner WOZX er for tiden i omløp, og står for 2,2% av den totale forsyningen. Hvis du bestemmer deg for å investere, utvis stor forsiktighet, da det ville være veldig enkelt for en hval å krasje dette markedet ved å selge bare noen få millioner WOZX-tokens.

Hvor får jeg WOZX-kryptovaluta

WOZX-token handler ikke på veldig mange hederlige børser. I skrivende stund er ditt eneste alternativ for sentraliserte børser Bithumb.

WOZXTradingPairs

Du kan også få WOZX på Uniswap men vær oppmerksom på tilleggsgebyrene du må betale i ETH-bensin. Handelsvolumet på begge børser er heller ikke så bra.

WOZX Cryptocurrency Wallets

Siden WOZX er et ERC-20-token, kan det lagres på omtrent hvilken som helst lommebok som støtter Ethereum-baserte eiendeler. Så langt som hardware lommebøker går, er de beste alternativene Trezor og Ledger enheter. Disse er gode å få hvis du planlegger å holde WOZX-token i lang tid.

For programvarelommebøker kan du vurdere Exodus Wallet eller Atomic wallet. Begge er tilgjengelige på mobil og stasjonær og er optimale hvis du planlegger å handle WOZX regelmessig.

Efforce veikart

Selv om Force har en veikart, det gir ikke mange detaljer om den kommende utviklingen. Den eneste milepælen som er nevnt, finner sted i 2. kvartal 2021 og innebærer å lansere det første crowdfunded-energiprogrammet på Efforce-plattformen.

EfforceRoadmap

Prosjektet som lanseres vil antagelig være ett av de to nevnte i Efforce-papiret. Den første er optimaliseringen av et “industrielt tre-generasjonsanlegg” i Italia. Det andre innebærer renovering av et hotellkompleks på den sørlige kysten av Frankrike.

EfforceProject

Efforces forventede avkastning på energiutviklingen av den italienske industribygget.

Effekt ser ut til å antyde at prosjektene de håper å finansiere alle vil være i Europa foreløpig (dette er AitherCO2s nåværende marked). Imidlertid er det noen bevis som tyder på at Efforce ønsker å utvide til Asia neste.

EfforceHuobi

Kan Huobi være utvekslingen Efforce vil bruke til en IEO?

I tillegg til å ha teammedlemmer som er utpekt med potensielle kunder i Asia, Kraft kom inn inn i et “strategisk partnerskap” med kinesisk kryptovalutautveksling, Huobi, i august. Huobi-styreleder Leon Li bemerket at Huobi “vil støtte EFFORCE-vekstprosessen med sine beste verktøy og ressurser.” Steve Wozniaks egen kommentar antyder at det var Huobi som nådde ut til Efforce.

EfforceMission

Efforce whitepaper gir noen få innsikt i mål som ikke er oppgitt i veikartet.

Det ser ut til at Efforce vil fortsette å lene seg på AitherCO2 for vekst i overskuelig fremtid. De Efforce whitepaper notes at inntil plattformen blir lett tilgjengelig, vil det være mulig å betale for tjenester på AitherCO2 ved hjelp av WOZX-tokens. AitherCO2 vil også prøve ombord selskaper fra transportindustrien og den marine industrien i 1. kvartal 2021. Innen 2026 håper Efforce å ha en global tilstedeværelse.

Hvorfor tvinger vi ikke krefter

Et kryptokurrencyprosjekt opprettet av medstifteren av et av verdens største selskaper virker som en no brainer. Som mennesker har vi en tendens til å følge personligheter, og Steve Wozniak er absolutt en av disse personlighetene. På slutten av dagen bør imidlertid et prosjekt som Efforce vurderes ut fra fordelene og potensialet.

Først og fremst er det noe skuffende at Efforce ser ut til å være en plattform som vil være utenfor grensene for den gjennomsnittlige personen. Den eneste potensielle gevinsten for vanlige folk kommer fra prisaksjonen WOZX-token, hvis tilbud er sterkt konsentrert i hendene på de slags investorer som har lov til å bruke Efforce i utgangspunktet.

EfforceBlog

Efforce’s Medium / Blog er fylt med platitudes og veldig lite informasjon om detaljene i prosjektet.

For det andre er Efforce ikke veldig gjennomsiktig. Ikke husk at dekkene til whitepaper er, Efforce har heller ingen Github og ser ikke ut til å ha åpen kildekodeetos funnet i de fleste kryptoprosjekter. Til slutt, gitt prosjektets tilsynelatende størrelse og betydning, er det en bemerkelsesverdig fravær av nyttig dokumentasjon som man kan bruke for å forstå den.

EfforceTokens

Mangelen på informasjon kan rett og slett være fordi Efforce er veldig i begynnelsen. Imidlertid er det mer sannsynlig en konsekvens av at de markedsfører til en eksklusiv type forbruker. På en positiv måte kan prosjektet låse opp en ny markedsplass for kryptovalutaområdet, en som for øyeblikket er utenfor rekkevidde for den gjennomsnittlige personen: energikreditter via WOZX-token.

EfforceTeam

Kanskje Efforce er et prosjekt å følge nøye med av denne grunn alene. Mens Steve insisterer på at han er involvert i prosjektet, spiller han tydeligvis en hjelperolle. Heldigvis ser AitherCO2 ut til å ha en solid track record og deres grunnleggere og team er veldig godt trente og dyktige.

Det vil være interessant å se hva som skjer fremover, men et token som tar sin navnebror fra Steve Wozniak, kommer sikkert til å gjøre det bra i det kommende oksemarkedet. Tross alt, hvem ser virkelig på grunnleggende, ikke sant?

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me