Elrond Review: The Sharding Blockchain fokusert på skalering

Elrond er et prosjekt som har fått ganske mye oppmerksomhet i det siste. Som mange andre prosjekter før dem, er de fokusert på skalerbarhet. Når jeg sier litt oppmerksomhet, mener jeg et mer enn 5.000% hopp i verdien av ERD-kryptovalutaen på mindre enn 4 måneder! Det var tidlig i 2020, mellom midten av mars og lanseringen av Elrond-nettet i juli 2020.

I september 2020 gjennomgikk imidlertid ERD-kryptovalutaen en endring da den ble overført til den nye eGLD, eller eGold, kryptovalutaen. I tillegg til å bli den opprinnelige kryptovalutaen til Elrond-blockchain (alle ERC-20 og BEP-2-tokens ble byttet), så det også en redenominering på 1000 ERD til 1 eGLD, som var i tråd med den endrede økonomiske modellen som så den totale levering av kryptovaluta faller fra 20 milliarder for ERD til 20 millioner for eGLD.

Du kan lese mer mot slutten av denne artikkelen når vi dekker ERD- og eGLD-tokens og tokenomics til Elrond-prosjektet.

Vi vil imidlertid merke oss her at eGLD-token også har sett en økning på omtrent 300% de fem månedene siden den ble utgitt.

Skalering og gjennomstrømning er kanskje en av de mest presserende bekymringene som noen av de største blokkjedene i dag står overfor. Vi har alle vært vitne til blockchain-oppblåsthet og de uunngåelige frustrasjonene som kommer med lav gjennomstrømning og langsomme transaksjoner.

Likevel, med så mange konkurrerende løsninger, er Elrond verdt det? Kan vi rettferdiggjøre den enorme økningen i prisen som kommer som svar på den offisielle lanseringen av Elrond blockchain? Gitt at etter en kort periode med fortjeneste i token, gjenopptok den sin stigning høyt, virker det som om det er berettiget for Elrond-investorer.

I denne Elrond-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om prosjektet. Jeg vil også se på de langsiktige utsiktene for eGLD-token.

Hva er Elrond?

De Elrond Network er en offentlig blockchain opprettet for å gi skalerbarhet, interoperabilitet og høy gjennomstrømning på høyt nivå. Målet er å skape et desentralisert nettverk som kan gi samme eller bedre ytelse sammenlignet med sentraliserte nettverk, samtidig som det gir brukerne større privatliv.

Elrond Sammenlignet

Erond Network i sammenligning. Bilde via Elrond.

Elrond Network planlegger å nå disse målene gjennom sin unike teknologi Adaptive State Sharding, og ved å bruke Seco Proof of Stake (SPoS) konsensusmekanisme.

Elrond Architecture

Elrond Network har flere viktige brikker som utgjør rammen for blockchain.

Noder og brukere: Dette er de to hoveddelene som holder nettverket i gang. Brukere distribuerer transaksjoner på nettverket, enten som en overføring av verdi eller som gjennomføring av en smart kontrakt. Noder er enhetene i nettverket som behandler disse transaksjonene både på en aktiv og passiv måte.

Validator: Dette er spesielle nodetyper som gir blokkgenerering og konsensusbygging mot belønning. Validatorer er pålagt å stake tokens for å bli kvalifisert, og blir deretter nominert av andre interessenter. Andre spesielle nodetyper inkluderer observatører og fiskere, som vi vil beskrive senere.

Skår: Shards er mindre partisjoner av Elrond-nettverket og brukes til skalering: hver shard er ansvarlig for en del av staten (kontoer, smarte kontrakter, blockchain) og transaksjonsbehandling, slik at hver shard bare kan behandle en brøkdel av transaksjonene parallelt med andre skjær.

Metakjede: Metachain er blockchain som kjører i en spesiell skjær, hvor hovedansvaret ikke er behandling av transaksjoner, men notarisering og sluttbehandling av de behandlede skjærblokkoverskriftene, forenkler kommunikasjon mellom skjær, lagring og vedlikehold av et register med validatorer, utløser nye epoker, bearbeiding av fiskerutfordringer, givende og kuttet.

eGLD-tokens: EGLD-token er det som driver nettverket, og fungerer som inngangspunkt for nettverket, og gir midler til å betale for transaksjoner, dApp-distribusjon, lagring, smart kontraktutførelse og belønninger til validatorer. Transaksjonsgebyrer er delt mellom validatorer og Elrond Community Fund.

Adaptiv tilstandsdelingsteknologi

Adaptiv tilstandsharding er en unik måte å benytte sharding-teknologi på, og selv om det lenge har vært en databaseoptimaliseringsteknikk, ble den først nylig introdusert for blockchain-applikasjoner.

Elrond Sharding

Sharding Tree Structure & Shard Redundancy over epoker. Bilde via Hvitt papir.

Elrond bruker adaptiv tilstandsdeling for å oppnå en rekke hovedmål:

  • Nettverket vil kunne opprettholde skalerbarhet uten å påvirke tilgjengeligheten til nettverket. Dette betyr at uansett hvor mange skjær som er tilstede i nettverket, bør det ikke påvirke tilstandsoppdateringer eller nettverkets oppetid.
  • Å bestemme destinasjonen for transaksjoner er enkel å beregne og bestemme takket være skjæringsløsningen, noe som fører til øyeblikkelig sporbarhet og forsendelse.
  • Tilpasningsevnen til nettverket betyr at skjær forblir balansert til enhver tid.
  • Den delte skjæringsløsningen som brukes av Elrond, betyr at kravendringer håndteres uten at det påvirker sikkerheten i nettverket.

Elrond Network deler sin tidslinje i blockchain i epoker og runder. Selv om det er mulig å endre epoker ved å endre systemets arkitektur, har epoker for det meste en fast varighet.

På slutten av en epoke beskjæres og omorganiseres skjær over hele nettverket. Runder har også et fast tidsrom. Når hver nye runde begynner, blir en ny konsensusgruppe valgt tilfeldig for å begå en blokk.

Secure Proof of Stake Consensus (SPoS)

SPoS-konsensusmekanismen som ble brukt av Elrond ble utviklet for å forbedre de eksisterende Proof of Stake-løsningene. Det reduserer ventetiden i nettverket og lar enhver node i skjæret bestemme hvilke medlemmer som vil være en del av konsensusgruppen ved starten av hver runde.

Randomisering gis gjennom den samlede signaturen fra den siste blokken. Elrond-teamet anslår at dette reduserer tiden det tar å velge en konsensusgruppe til under 100 ms.

Elrond Secure Proof of Stake

Grafisk fremstilling av Elrond Sharding. Bilde via Elrond Docs.

Det er også innført en vektingsfaktor som tjener til å fremme meritokrati blant noder, mens de også vurderer innsatser. Og Elrond introduserer Bellare og Neven flersignaturordning som ble designet for å redusere antall kommunikasjonsrunder som er nødvendige i signeringsalgoritmen..

Som en mer sofistikert versjon av Proof of Stake, har den som mål å sikre distribusjon av skjær er rettferdig, og det er et kompromiss mellom økte energi- og beregningsbehov og sikkerhet.

Elrond Network Roller

Validator: Validatorer er noder i Elrond-nettverket som behandler transaksjoner og sikrer nettverket ved å delta i konsensusmekanismen, mens de tjener belønninger fra protokollen og transaksjonsgebyrene. For å bli en del av Elrond-nettverket, må en validator sette sikkerhet i form av EGLD-tokens, som er stakes for å justere insentivene mellom validatorer og nettverksmål. Validatorer taper, sin andel hvis de samarbeider for å forstyrre nettverket.

Observatør: Observatører er passive medlemmer av nettverket som kan fungere som en lesning & relégrensesnitt. De kan enten være full, og holde hele historien til blockchain, eller Light, og holde bare to epoker med blockchain-historie. Observatører er ikke pålagt å satse EGLD-tokens for å bli med i nettverket og blir ikke belønnet for deres deltakelse.

Fisker: En node som verifiserer gyldigheten til blokker etter at de er blitt foreslått. De utfordrer ugyldige blokkeringer som følge av motgang fra ondsinnede skuespillere og blir belønnet for deres tjeneste. Fisherman-rollen kan oppfylles av validatorer som ikke er en del av den nåværende konsensusrunden eller av observatører.

Elrond Network Performance

Elrond lanserte sin mainnet 30. juli 2020. Utviklerne ønsker å lage en blockchain som er hjertet i en global, grenseløs og fullt tilgjengelig digital økonomi..

Dette kan oppnås ved å gjøre Elrond til en plattform som bruker en skalerbar verdioverføringsprotokoll sammen med enkel distribusjon av desentraliserte applikasjoner (dApps). Den første slike dApp kalt Maiar ble lansert sammen med mainnet-lanseringen. Maiar mobile dApp, som både er en lommebok og en fiat on-ramp, har en rekke funksjoner som knytter seg til de bredere målene til Elrond.

En av de viktigste funksjonene som Elrond tilbyr, er dens nesten øyeblikkelige transaksjonsytelse og den lineære skaleringen som gjør at nettverket kan vokse. Elrond-nettstedet hevder at nettverket kan behandle 250 000 transaksjoner per sekund, og Elronds Adaptive State Sharding muliggjør opptil 260 000 TPS i henhold til deres nylige testnettresultater.

Plattformen har også reduserte lagringskrav og forbedret lineær skalering etter hvert som flere noder blir med i nettverket. Kombinasjonen av lineær skalering og parallell prosessering er nøkkelen som gjør at Elrond kan overgå gjennomstrømningen til nåværende sentraliserte løsninger.

Interoperabilitet på tvers av kjeder

I tillegg til effektiv desentralisering, ser Elrond også ut til å tilby tverrkjedet interoperabilitet. Teamet ønsker å levere full desentralisering i håp om å minimere muligheten for at dårlige aktører utnytter et eneste feilpunkt.

Teamet håper også å gjøre unna utvekslinger som hovedpunktet for interoperabilitet mellom blokkjeder. Elrond Network har planer om å tillate full kommunikasjon mellom ulike eksterne tjenester, og begynner med implementeringen av Elrond Virtual Machine (EVM).

Elrond Virtual Machine

Komponenter i Elrond Virtual Mahchine

Denne virtuelle maskinen støtter smarte kontrakter skrevet i Solidity, slik at brukerne kan opprette sikre transaksjoner mellom Elrond, Ethereum og andre ERC-20-tokens uten å bruke en sentral. Elrond VM har også en adaptermekanisme som gjør det mulig å kommunisere med andre kjeder som inkluderer adaptere for å jobbe med Elrond.

Maiar dApp

Et av de viktigste målene for Elrond er å utvikle et dApp-økosystem, og det gikk av med et smell da teamet ga ut den aller første dApp, kalt Maiar, i forbindelse med lanseringen av mainnet.

Benjamin Mincu, grunnlegger og administrerende direktør i Elrond, har kalt Maiar-mobilappen for “inngangsporten til de ikke-bankede”, og bemerker at “En stor befolkning i verden er ikke-bankert, uten tilgang til den eksisterende økonomiske infrastrukturen, og dermed deres muligheter til å delta i velstandsskaping er ekstremt begrenset ”

Maiar er en lynrask, personvernfokusert nettleser først og fremst, men den vil også ha et bredt utvalg av nyttige funksjoner. Disse inkluderer muligheten til å lagre, stake, sende og motta eGLD-mynter. Brukere vil også kunne kjøpe eGLD-tokens rett fra lommeboken ved hjelp av mer enn 150 forskjellige fiat-valutaer.

Elrond Maiar

Elrond Maiar-appen på Apple iTunes Store

Maiar har blitt positivt mottatt fra starten, med en 4,4 stjernerangering på Google Play-butikk, og en 5-stjerners rangering på Apple App Store. I motsetning til mange nye dApps er Maiar fullt utviklet ved lansering, med få feil. Den har et rent og lettfattelig grensesnitt som er ment å gjøre adopsjon av nye brukere så stressfri som mulig.

Elrond har ikke gitt ut en veikart for nye Maiar-funksjoner, men vi kan satse på at den vil inkludere en forbindelse til en dApp-butikk og lenker til kommende DeFi-applikasjoner

Elrond-teamet

Elrond er heldig fordi den har et team som har fagpersoner med både teknisk og gründerbakgrunn.

Administrerende direktør for prosjektet er Benjamin Mincu, som begynte sin blockchain-opplevelse som en del av NEM-kjerneteamet i 1,5 år. Han ledet markedsførings-, forretnings- og samfunnsbyggingsarbeidet for å gjøre NEM til et globalt blockchain-produkt.

CIO på Elrond er Lucian Mincu, en ingeniør med 8 års erfaring med å designe komplekse infrastruktur- og nettverksløsninger for kunder som den tyske regjeringen.

Elrond-teammedlemmer

Noen medlemmer av Elrond Team

COO på Elrond er Lucian Todea, en vellykket gründer som har over 15 års erfaring med å investere i teknologirommet og er aktiv i både oppstarts- og blockchain-områder.

Alt dette har gitt ham betydelig ledelse, forretningsutvikling, ledelse og investeringserfaring. I tillegg til sin rolle i Elrond, er han også administrerende direktør, partner og grunnlegger av flere tekniske oppstart.

Hele teamet består av 24 teknologi- og forretningsfolk, som alle gir omfattende erfaring, ferdigheter og talenter til Elrond Network-prosjektet. Det er ytterligere 7 rådgivere til prosjektet som gir enda mer teknisk erfaring til Elrond.

Elrond Community

Størrelsen og entusiasmen til et samfunn kan ha en direkte innvirkning på bevisstheten og adopsjonen av et kryptokurrencyprosjekt. De påvirker markedsføring så vel som generelle handelsvolumer.

Derfor bestemte jeg meg for å se nærmere på samfunnet som ligger bak Elrond.

For det første har de en tjenestemann Telegram-gruppen som har over 29 000 medlemmer. Merk at dette er mer enn det dobbelte av størrelsen på gruppen bare 6 måneder tidligere. Jeg hoppet inn i Telegram for å få en bedre følelse av samtalen, og samtalen var ganske engasjerende.

Elrond Telegram

Convo i Elrond Telegram

Så, på den tradisjonelle sosiale mediasiden, ser de ut til å bare ha en Twitter-konto. Dette har drøyt 138.000 følgere, noe som er et hopp på over 800% sammenlignet med de 16 000 tilhengerne de hadde bare 6 måneder tidligere. Det er trygt å si at Elrond skaper stor interesse siden lanseringen av nettet.

I tillegg er teamet ganske aktivt på Twitter og deler nyttige oppdateringer om prosjektet. De har også en offisiell blogg som holdes friske med contet som holder samfunnet deres informert.

(Utgått) ERD-token

ERD-token ble brukt til å drive Elrond Network, og det var det andre token som ble lansert på Binance Launchpad. Lotteriformatet opprinnelige aksjetilbudet avsluttet 1. juli, med Elrond Network som samlet inn $ 3,25 millioner. Salget tilbød 5 milliarder ERD-tokens eller 25% av den totale 20 milliarder tokenforsyningen.

ERD-token var et BEP-2-token mens nettverket kjørte på et testnett. Siden lanseringen av mainnet har Elrond-teamet kunngjort en dramatisk endring av den økonomiske symbolmodellen, som jeg vil diskutere nærmere nedenfor.

ERD-tokens ble solgt for $ 0,00065 hver i løpet av IEO, med de vinnende loddinnehaverne som mottok 461 538,61 ERD, eller $ 300 verdt. Det var totalt 10 833 vinnende lodd.

ERD-prisytelse

ERD-prisytelse. Bilde via CMC

Prisen på ERD hoppet opprinnelig høyere etter IEO, og handlet over $ 0,007-nivået. Det falt av høyde og har vært volatil siden, og handlet i området 0,0027 dollar og 0,0075 dollar.

Pr. 5. august 2019 var prisen $ 0,002953, noe som ga lotterivinnerne mer enn 4 ganger avkastning på investeringen..

Det var bare begynnelsen skjønt. I 2020 falt ERD-token til et lavt nivå på $ 0,000569 den 13. mars. Derfra begynte entusiasmen for den kommende mainnet-lanseringen, og prisen på ERD steg høyere og fikk over 5100% ved lanseringen 30. juli 2020.

Den faktiske all-time high for token var $ 0,029489 nådd 27. juli 2020. Prisen falt etter lanseringen av mainnet, men holdt fremdeles godt på $ 0,024-nivået i begynnelsen av august 2020.

Mainnet Launch & Tokenomics Change

Mens selve mainnet-lanseringen åpenbart var en stor avtale, var den største kunngjøringen endringen til symbolikkøkonomien til Elrond. Teamet tok beslutningen om å drastisk redusere den totale tilgangen på ERD-tokens fra 20 milliarder til bare 20 millioner.

Sammen med det kunngjorde de også at det i løpet av de neste ti årene ville være maksimalt 11.415.927 nye tokens utgitt. Så den maksimale totale forsyningen er nå 31.415.927, noe som er betydelig bedre enn den gamle modellen siden den nå er avkortet. Etter ti år vil ikke flere poletter sendes ut.

Endringen ble gjort for å vedta en forbedret deflatorisk Bitcoin-lignende økonomisk modell, og for å bygge en mer robust valuta som til slutt kunne bli den globale digitale reservevalutaen.

Endringen forventes å tillate token å tjene som en lavprisen regningsenhet og innsatsmiddel for nå, mens den gradvis senker aksjen til å strømme, noe som vil stimulere brukerne til å holde ERD i lommeboken og bruke den som penger.

Elrond eGLD

Konvertering av ELD-tokens til eGLD. Bilde via Elrond blogg

En annen endring er å migrere de nåværende ERC-20 og BEP-2 ERD-tokens til et nytt native eGLD-token som vil byttes med en hastighet på 1000: 1. Det betyr at 1000 ERD-tokens vil byttes ut mot 1 eGLD-mynt.

Sammen med det vil verdien av eGLD være 1000 ganger den for ERD. Så hvis ERD handler på $ 0,025 på konverteringsdatoen, vil det bety at 1 eGLD vil være verdt $ 25,00. Byttet fra ERD til eGLD ble kunngjort 28. august 2020 og eGLD-token begynte å handle 3. september 2020 mens selve token-byttet startet 4. september 2020.

De som er interessert i å lære mer om økonomi og operativt resonnement bak overgangen fra ERD til eGLD, kan se AMA som ble satt på av Elrond-teamet etter lanseringen av mainnet.

En oversikt over eGLD

Ved å endre den opprinnelige valutaen til Elrond-nettverket så dramatisk, kan du forestille deg at Elrond-teamet hadde veldig gode grunner til å gjøre det.

Så her er en oversikt over de viktigste funksjonene og egenskapene til eGLD:

1. Designet for enkelhet og global adopsjon.

Når vi ser på adopsjon av blockchain-teknologi og kryptokurver, har den største hindringen vært kompleksiteten som ligger i den nye teknologien. Bare prøv å forklare blockchain og bruken av kryptovalutaer til den gjennomsnittlige personen, så ser du raskt at dette er sant. Elrond-teamet så denne hindringen med ERD og visste at for å nå over 1 milliard mennesker trengte de for å revurdere og redesigne tokenomics til den opprinnelige valutaen i Elrond..

2. Digital verdilager og en global reserve.

Da Elrond-teamet opprettet eGLD, visste de at det ville være kjernen i all intern bruk i Elrond-økosystemet. De gikk videre ved å designe det for å skape en sterk butikk med verdi, som ligner på fysisk gull, men med funksjonalitet som kan gjøre det overlegen gull på sikt.

Ved å lage nye tickersymboler som begynner med ‘e’ prefikset, gjør teamet kryptokurrency mer intuitiv og lettere å forstå. I tillegg skaper det en logisk og sammenhengende avledningsbane for fremtidige digitale eiendeler og valutaer.

Innebygd i utformingen av eGLD er forutsetningen om at Elrond-nettverket vil være kompatibelt med andre kryptovalutaer og med fiat-valutaer utstedt av regjeringer. Til slutt vil alle kunne utnytte Elronds enorme båndbreddemuligheter og tilby måter å overføre verdi elektronisk på. I fremtiden planlegger Elrond å lage mange nye ‘e’ tokens som omfatter fiat-valutaer, syntetiske eiendeler og stabile mynter.

3. Innebygd knapphet forsterker etterspørselen etter eGLD

Ved å senke tilgangen på eGLD til 20 millioner er tilgangen på eGLD per person svært lave 0,0025 eGLD per person. Dette stimulerer etterspørselen etter eGLD, forutsatt at det å eie flere hundre eGLD nå ligner på å eie flere hundre Bitcoin tilbake i 2010.

4. Tar insentiv for adopsjon av validator

Validator-noder har et sterkt insentiv til å stake eGLD og sikre nettverket som kommer fra de nylig utstedte eGLD-forsyningene i løpet av det kommende tiåret. Etter hvert som adopsjon øker, blir inflasjonen skapt av ny forsyning erstattet av transaksjonsgebyrer for å dekke innsatsbelønninger. Innsatsinsentivet blir større ved å begrense den totale tilgangen på eGLD til 31.415.926 eGLD, som vil nås innen 2030.

5. Adopsjon reduserer inflasjon og øker knapphet

Ved å erstatte utslipp av nye tokens med transaksjonsgebyrer, reduseres den teoretiske grensen for eGLD, noe som bidrar til tokenets knapphet over tid. Økt adopsjon av eGLD øker denne dynamikken og sørger for at den teoretiske forsyningsgrensen på 31,4 millioner eGLD aldri blir nådd.

Ser vi på bruken av eGLD, styrken til Elrond-nettverket og den potensielle adopsjonen av Maier, er det klart at hver enkelt er veldig verdifull. Når de kombineres, skaper de imidlertid et kraftig økosystem som kan føre til en økonomisk revolusjon som ligner den industrielle revolusjonen som ble opplevd for over hundre år siden.

Gitt den faste tilførselen av eGold, kombinert med den globale distribusjonen og den intuitive enkelheten til Maiar, vil hver nye bruker som blir med i applikasjonen reflekteres direkte i verdien av eGold. Så spørsmålet blir, hvordan vil eGold se ut med 1 million mennesker som bruker Maiar? Hva med 10 millioner eller 100 millioner mennesker?

Kjøpe & Handel med eGLD

Siden mynten ble lansert av Binance Launchpad, bør det ikke komme som noen overraskelse at nesten alt handelsvolumet er på Binance Exchange. Det er bare en håndfull andre børser som noterer mynten, og det eneste andre betydelige handelsvolumet er på OKEx.

Dette betyr at eGLD-likviditet er sterkt konsentrert om en børs. Hvis det noen gang var en forstyrrelse med handel på Binance, kan det utgjøre en risiko for tokens bredere likviditet og dermed ha en negativ innvirkning på handelen. Det er uheldig at dette var tilfelle for ERD-token, og det var ingen endring etter byttet til eGLD-token.

Binance ERD

Registrer deg på Binance og kjøp HOT Tokens

Når det er sagt, er omsetningen på Binance virkelig ganske imponerende. Faktisk, i forhold til lignende markedsverdi-mynter, har Elrond mye høyere nivåer. Dette lover godt for utføring av stor blokkordre på Binance.

For å lagre eGLD-tokens er det beste valget å bruke innfødt eGLD lommebok. Det er en kryptolommebok der du sikkert kan overføre, motta og lagre Elrond-tokens mens du samhandler med Elrond dapps. Du kan også velge å bruke den mobile dApp Maiar, som fungerer som en lommebok og mye mer.

Ta notat &# 128221;: At det også er en Eldorado-mynt som bruker ERD-betegnelsen. Ikke feil en Eldorado lommebok med en Elrond lommebok.

Staking eGLD

Ved begynnelsen av mainnet distribuerte Elrond et lukket staking- og delegeringssystem for å hjelpe bootstrap mainnet. På den tiden var det nei- og no-out for deligatorer og validatorer.

I tillegg til å starte et større samfunn, ble den lukkede innsatsen og delegasjonen designet for å skape en økonomisk avskrekkende faktor for nettverksangrep.

Når det var fullført, gikk nettverket over til en firefasestaking og delegeringsovergang som nedenfor:

  • Fase 1 – Incentivisert delegeringskø
  • Fase 2 – Validators Queue
  • Fase 3 – Åpen innsats
  • Fase 4 – Avanserte innsatsfunksjoner

Fase 1 (aktivert 14. oktober 2020)

Den første fasen skapte en incentivisert kø for medlemmer av samfunnet til å delegere eGLD-tokens og reservere et sted i køen, og mottok deretter belønninger for tiden som ble brukt i køen. I fase 1 fikk de eksisterende delegatene også muligheten til å trekke sin delegasjon, og dermed la de første kømedlemmene erstatte dem. I fase 1 var minst 10 eGLD påkrevd for å bli med i køen.

I den første fasen ble delegering gjort mot Elrond-noder. Senere faser åpner delegering til innsatsleverandører. Begrunnelsen var å sikre at grunnleggende noder holdt seg fast på 1454.

Fase 2 (aktivert 1. desember 2020)

Fase 2 introduserte funksjoner som gjør det mulig for enhver validator å stake og fjerne eGLD. Nåværende validatorer som ønsker å legge til nye noder og nye validatorer som ønsker å opprette sin første node, kunne delta i køen ved å sette 2500 eGLD per node.

Køsystemet ble brukt for å holde en liste over nye noder som ønsker å bli med i nettverket, slik at når en eksisterende node fjerner en ny node er i stand til å erstatte den på 1: 1 basis fra validatorkøen. Dette ble gjort for å sikre at antall noder ikke faller under 1 920, noe som gjør det mulig å opprettholde 3 skjær og 1 metakjede. Det tillater også minst 80 ekstra noder på ventelisten for ekstra skjær. I fase 2 holdes april maksimalt 20%.

Fase 3 og 4

Fase 3 og 4 var ment å gå live 4-6 uker etter lanseringen av fase 2, men fra begynnelsen av februar 2021 avventer vi fremdeles disse neste fasene. Når aktivert, vil de tillate en økning i antall noder, muligheten for å sette mer enn 2500 eGLD per node, åpen delegering og et nytt mykt auksjonssystem.

Fase 3 og 4 vil inneholde et forslag til Elrond-validatorer og til samfunnet for å generere kommentarer og tilbakemeldinger. Det forventes at overgangen til disse fasene også vil inneholde den aller første kjedestemmingen.

Konklusjon

Elrond Network har vært i arbeid i tre år, og med utgivelsen av mainnet blir han med i de vanlige blockchain-prosjektene. Det faktum at prosjektet ble støttet av Binance Launchpad er et godt tegn, noe som indikerer at Elrond ble fullstendig undersøkt av Binance og funnet å være et solid prosjekt.

Oppkjøringen i prisen på ERD-token før mainnet-lanseringen er også veldig oppmuntrende, spesielt når du vurderer mangelen på dekning fra kryptovaluta-børser for tokenet. Det er også blitt fulgt opp av en økning i verdien av det nye eGLD-token, som viser at tokenverdien har utholdenhet.

Gjerne, teamet virker veldig kompetent, med en dyp ferdighet. Så langt har de prestert veldig bra, og når tidsfrister og leveranser som lovet. Dette alene er verdifullt i blockchain-rommet.

Med den unike Adaptive State Sharding og Secure Proof of Stake, lover prosjektet fart og skalerbarhet som ikke har blitt sett fra mange prosjekter. Og inkluderingen av støtte for flere smarte kontraktspråk kan bare hjelpe når Elrond flytter inn i det desentraliserte applikasjonsområdet.

Det er et ambisiøst prosjekt for å være sikker, og vi må vente på å se hvor raskt teamet er i stand til å fortsette å utvikle og distribuere løsninger for å bestemme den potensielle levetiden til prosjektet. Selv om prosjektet ser utmerket ut på papir, må det være kvikk og smidig for å ligge i forkant av konkurransen.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me