En Crypto Black Swan-begivenhet: Ethereum klassifisert som en sikkerhet

Nylig har det vært mye støy i kryptovalutamarkedene om Ethereum er en sikkerhet eller ikke.

Dette er virkelig det perfekte eksemplet på en “svart svane” hendelse. Dette er hendelser som ingen virkelig forventer og ikke er sannsynlig skje. De er hale risiko hendelser som mange investorer og handelsmenn ikke legger stor vekt på i beregningene.

Men hvorfor betyr det noe? Hvorfor kan bare å kalle Ethereum et “sikkerhet” føre til at hele kryptovalutamarkedet krasjer? I dette stykket vil jeg se nærmere på den nåværende dynamikken i kryptovalutamarkedet for å bryte ned den sannsynlige effekten.

Ethereums sted i kryptomarkedet

Ethereum er den mest populære desentraliserte applikasjonsplattformen og er den nest mest verdifulle kryptovalutaen. Hva brukes Ethereum til?

Kort sagt, applikasjonsutviklere kan bygge appene sine på Ethereum blockchain, i stedet for å gå gjennom bryet med å bygge sine egne. Det er litt som apper i Apple App Store.

Hvorfor bygger ikke hver app sitt eget operativsystem for å kjøre på? Det er rett og slett ikke levedyktig og krever et annet ferdighetssett. I stedet fokuserer apputviklere på å gjøre det de er gode på og bygger på eksisterende operativsystemer.

Ethereum gir også kryptokurrencyprosjekter muligheten til å lansere sitt første mynttilbud på Ethereum-nettverket. Dette betyr at kryptovaluta-prosjekter kan utstede ERC-20-tokens som kan omsettes, mens de bygger sitt produkt eller sin tjeneste. Av de over 1600 kryptovalutaene i rommet for tiden har over 500 prosjekter utstedt et ERC-20-token bygget på Ethereum.

Alt du trenger å gjøre er å ta en titt på antall ERC20-tokens og tilsvarende markedsverdi av alle disse tokens. Nedenfor er bare et utvalg av de 10 beste tokens på CMC. Som du kan se, er 8 av 10 ERC20-tokens. Den samlede markedsverdien av disse topp 8 myntene er på nær 36 milliarder dollar.

ERC20 tokenlister

Bilde via Mynt markedsverdi

Enten du liker Ethereum eller ikke, er det liten tvil om hvor viktig prosjektet er for hele kryptovalutaområdet. Hvis noe skulle skje med denne kryptovalutaen, ville det nesten helt sikkert ha en dramatisk innvirkning på hele kryptovalutaområdet.

Hva kan sikkerhetsklassifisering bety?

US Securities and Exchange Commission (SEC) avgjør om Ethereum er et verdipapir eller ikke. Hvis Ethereum er klassifisert som et verdipapir, vil det bety at bare akkrediterte investorer kan kjøpe og selge Ethereum i USA, samt å underlegge prosjektet strengere regulering..

I USA er definisjonen av en akkreditert investor er:

  • En nettoverdi på over $ 1.000.000
  • Eller en inntekt på over $ 200 000 per år i løpet av de to siste regnskapsårene

Med en så høy terskel for å oppnå akkreditert investorstatus, ville nesten alle amerikanske cryptocurrency-investorer bli forhindret fra å kjøpe eller selge Ethereum. Dette høres ut som et mareritt, og det er det virkelig. For å gjøre ting verre, ville det neste sannsynlige trinnet for SEC være å stille spørsmål om hvert eneste ERC-20-token også var en sikkerhet. Det er over 500 av de 1600 kryptovaluta-prosjektene der ute, som kan bli påvirket.

Hvis Ethereum ble klassifisert som et verdipapir, ville ikke de fleste amerikanske borgere ikke bare kunne kjøpe eller selge ETH, men vurdere hva amerikanske innbyggere ville gjøre hvis de hadde ERC-20-tokens? De fleste kommer til å dumpe dem for fiat hvis de kan, av frykt for at også de vil bli klassifisert som verdipapirer.

Mange av dere tror kanskje at USA er ett land, og at kryptovalutamarkedene er globale. Sannsynligvis kan ekskludering av de fleste amerikanske borgere ikke ha så stor innvirkning på det samlede markedet.

Hvorfor de amerikanske markedene har betydning?

USA er det rikeste landet i verden, og studier fra nettsteder som Finder.com har bestemt at rundt 8% av den amerikanske befolkningen eier kryptovaluta. Dette høres kanskje ikke mye ut, men er betydelig høyere enn adopsjonsnivået i andre land.

Når vi ser på Google-trender for kryptovaluta, rangerer USA konsekvent blant de 10 beste landene som er mest interessert i kryptovaluta. Populære YouTubere har også avslørt at USA er det viktigste landet for ham når det gjelder antall seere.

Søk etter kryptovaluta

Bilde via Google Trends

De 325 millioner amerikanerne har betydning i kryptovalutaområdet. Ja, mindre land kan rangere høyere i google-interesse, men det er USAs befolkningsstørrelse og formue som gjør det så viktig for kryptovalutamarkeder.

Hva annet ville skjedd?

Klassifiseringen av Ethereum vil ikke bare påvirke Ethereum-holdere og potensielt ERC-20-tokens. Det vil bety at kryptovalutautveksling også vil være i varmt vann. Hvorfor? Det er fordi de ville handle med verdipapirer og ville bli tvunget til å registrere seg i SEC for å fortsette å operere lovlig.

Ikke-lisensiert sikkerhetshandel er en stor avtale. Ikke bare kunne kryptovalutautvekslinger bli bøtelagt, men folk kan havne i fengsel. US Securities Act of 1933 kan brukes til å sende overtredere i fengsel i 5 år. Det virker usannsynlig at folk som Winklevoss-tvillingene vil ta risikoen. Børser med kryptovaluta som Gemini (eid av Winklevoss-tvillingene) vil trolig stenge Ethereum og ERC-20-handel.

Dette høres ut som armageddon, og det er det. Men situasjonen kan bli verre. SEC har også makt til å beordre ‘avkastning’ av uopptjent fortjeneste. Hva betyr det?

Disgorgement er handlingen med å gi opp noe som fortjenesten oppnådd ved ulovlige eller uetiske handlinger på forespørsel eller ved lovlig tvang. Domstolen kan pålegge ugjerninger å betale tilbake ulovlig fortjeneste for å forhindre urettferdig berikelse

Det er ingen hemmelighet at kryptovalutautvekslinger tjener mye penger og har mye kryptovaluta. Hvis SEC implementerer disgorgement, kan det bety at en betydelig mengde krypto blir dumpet på markedet fra børser. Dette vil mer enn sannsynlig føre til en betydelig reduksjon i kryptoprisene.

Er Ethereum faktisk en sikkerhet?

SEC-logo

Bildekilde: bakken

SECs holdning til Ethereum er ikke kommet ennå. Gary Gensler, den tidligere styrelederen for Commodities Futures Trade Commission, har gått på rekord og sagt at Ethereum oppfyller kriteriene som er angitt i Howey Test (en test for å avgjøre om noe er en sikkerhet eller ikke).

Med Ethereum er problemet at ETH-token på tidspunktet for ICO ikke kunne brukes til noe. Derfor oppfyller den kriteriene for å bli klassifisert som et verdipapir. Som mange av dere vet, er Ethereum usedvanlig nyttig i dag og har absolutt nytte. Mange kommentatorer hevder at selv om Ethereum kan ha vært en sikkerhet i ICO, er det absolutt ikke nå.

Dessverre vet ingen hvilken dom SEC vil komme med. Men det virker sannsynlig at utfallet vil være at Ethereum var en sikkerhet da den ICO ville, men er ikke en sikkerhet nå. SEC kan overse det ‘ulovlige’ sikkerhetssalget eller gi Ethereum Foundation en bot.

Tidligere har SEC gitt Merrill Lynch et slag på håndleddet ved å bøtelegge dem et nominelt beløp på 1,8 millioner dollar for salg av uregistrerte verdipapirer. Et lignende resultat ville trolig forårsake minimal panikk i kryptovalutamarkedene.

Konklusjon

Hvis Ethereum er klassifisert som et verdipapir, vil det mest sannsynlig krasje hele kryptovalutamarkedet.

Det virker imidlertid usannsynlig at SEC vil i det vesentlige utelukke amerikanske borgere fra kryptovalutamarkeder og innovasjonen som skjer i rommet. Bare tiden vil vise, men som en kryptovalutainvestor er denne risikoen noe du bør være oppmerksom på.

Selv om SEC-dommen for øyeblikket er usikker, er spørsmålet de må stille seg om de støtter US Tech og borgernes frihet til å investere i det.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me