Energi Review: Dash Fork Driving Crypto Mass Adoption

Energi (NRG) is de afgelopen dagen een van de grootste stijgers in de cryptocurrency-ruimte geweest – katapulterend naar de top 100.

In de kern probeert de NRG-blockchain gedistribueerde grootboektechnologie naar de massa te brengen en brede acceptatie te bereiken. Energi wil een veilig, gebruiksvriendelijk platform bouwen dat vertrouwd en wereldwijd geaccepteerd wordt.

Zijn deze ambities echter te verheven? Wat maakt dit project nu zo waardevol voor investeerders?

In deze Energi-recensie zal ik proberen daarop te antwoorden. Ik zal ook kijken naar de use-cases en het potentieel voor hun native NRG-munt.

Wat is Energi?

Net als de meeste andere cryptocurrencies, Energi is gedecentraliseerd en gebaseerd op blockchain. De focus ligt op gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten, en het heeft een goede bestuursmethode, samen met een zelffinancierend treasury-model dat bedoeld is om te helpen het grootste, meest populaire blockchain-platform ter wereld te worden..

Het Energi-project begon in de zomer van 2017 als een vork van de Dash-blockchain. Destijds gebruikte het een Proof-of-Work-consensusmechanisme, met een ASIC-resistent algoritme genaamd Energi-hash dat vergelijkbaar is met Ethereum’s Ethash.

Sindsdien is het overgegaan naar een Proof-of-Stake-consensus met een netwerk van masternodes. Deze masternodes bieden bruikbaarheid en enkele van de opvallende kenmerken van Energi.

Masternodes ​: Als u niet zeker weet wat masternodes zijn en hoe ze werken, kunt u onze uitgebreide Masternode-handleiding lezen.

Hoewel Energi een afsplitsing van Dash is, is het sterk aangepast en heeft het verbeterde privacy, lagere kosten en een hogere schaalbaarheid in vergelijking met Dash.

Het zelffinancierende treasury-systeem van Energi en het on-chain governance-systeem is ingevoerd om de ontwikkeling van het project op lange termijn te waarborgen en dient als een middel om bijdragers en ontwikkelaars aan te trekken.

Energi-functies

Energi heeft dezelfde basisfuncties die u bij bijna elk blockchain-project aantreft; decentralisatie, een on-chain governance-model, een eigen HD-portemonnee en betrouwbare transacties.

Het heeft ook een draai gegeven aan enkele veelvoorkomende functies om ze nuttiger te maken.

Schatkist met eigen middelen

Een zichzelf financierende schatkist is geen ongebruikelijke functie in een masternode-blockchain, maar Energi heeft een van de grootste procentuele toewijzingen aan de schatkist van elke masternode-blockchain. Maar liefst 40% van de vrijgekomen NRG gaat naar de schatkist.

Energi Treasury-financiering

De Treasury Cycle bij Energi. Afbeelding via Wit papier

Aangezien er elke maand 1 miljoen NRG’s worden vrijgegeven en er geen limiet is voor de totale muntvoorraad, geeft dit de schatkist elke maand 400.000 NRG die kan worden gebruikt voor marketing en ontwikkeling van het project. Dit is bedoeld om een ​​lange levensduur van het project te garanderen, geld te verstrekken om de technologie te verbeteren, de gemeenschap te laten groeien en ontwikkelaars te compenseren.

Omdat er geen aanbodlimiet is, heeft Energi dit hoge percentage toegewezen aan de schatkist om de decentralisatie van de blockchain te verbeteren en de prestaties van het netwerk op peil te houden..

Ingebouwde governance

Net als veel van de andere recentere blockchain-projecten heeft Energi een community-based governance-model toegevoegd. In het Energi-model kan elke belanghebbende een voorstel indienen voor open overweging door de gemeenschap.

Als dit eenmaal is gedaan, stemmen de masternode-eigenaren over de voorstellen om te bepalen of ze al dan niet worden geïmplementeerd. Er is voor dit besturingsmodel gekozen omdat het niet alleen adoptie stimuleert door gebruikers een stem te geven, het ook helpt bij de schaalbaarheid en de stabiliteit van het netwerk vergroot..

Masternode voordelen

Als een afsplitsing van Dash bevat het Energi-netwerk zowel de Instant Send- als Private Send-transactiefuncties, maar de masternodes van Energi maken dit mogelijk met verbeterde transactiesnelheid en met lagere kosten.

Masternode geeft Energi terug

Masternode keert terug voor Energi blockchain. Afbeelding via whitepaper

Omdat Energi een blokgrootte van 2 Mb en een bloktijd van 1 minuut heeft, profiteren gebruikers van minuscule kosten en snelle transacties. De schaalbaarheid wordt ook verbeterd door masternodes te gebruiken, waarbij de schaalbaarheid van het netwerk groeit naarmate het aantal actieve masternodes toeneemt.

DApps en slimme contracten

Het geplande netwerk van dApps zal het Energi-netwerk bruikbaar maken, waardoor het zijn doel van wereldwijde acceptatie kan realiseren. En de toevoeging van slimme contracten zal vertrouwen, veiligheid, snelheid, efficiëntie en transparantie voor het hele Energi-ecosysteem vergroten.

Slimme contracten zullen ook de ontwikkeling helpen bevorderen, wat op zijn beurt nieuwe gebruikers en investeerders zal aantrekken om de waarde van NRG te verhogen, aangezien het steeds waardevoller wordt als valuta voor het ontwikkelen en voeden van dApps, evenals de basisvaluta in de geplande Energi X-uitwisseling..

Masternodes

Iedereen kan een masternode hosten door 10.000 NRG uit te zetten. Tegen huidige prijzen komt dit neer op een investering van $ 86.100 per 5 juli 2019.

De masternodes bieden verschillende functies van Energi, waaronder de functies Private Send en Instant Send, evenals zelffinanciering en zelfbestuur en verhoogde schaalbaarheid en beveiliging voor het netwerk..

Masternode-eigenaren worden beloond voor het beveiligen van het netwerk met NRG. 40% van de gegenereerde NRG wordt toegewezen aan masternodes. Dit is ongeveer 400.000 NRG per maand. Momenteel zijn er 798 masternodes, wat betekent dat elke masternode ongeveer 500 NRG per maand ontvangt, wat overeenkomt met iets meer dan $ 4.300. Dat is $ 51.600 per jaar of een jaarlijks rendement van 60%.

Het opzetten van een masternode is niet extreem eenvoudig en je hebt wat ervaring met de opdrachtregel nodig om het te doen. Het Energi-team heeft geprobeerd het zo gemakkelijk mogelijk te maken met deze mooie intuïtieve gids.

Alternatieven ​: Degenen die minder dan 10.000 NRG hebben, kunnen ook hun munten inzetten en ontvangen een uitbetaling. Het minimum dat nodig is om een ​​munt in te zetten is slechts 1 NRG en het is ook veel eenvoudiger in te stellen en te configureren.

Het Energi-team

Het Energi-team bestaat uit 18 toegewijde en deskundige individuen, die allemaal toegewijd zijn aan blockchain-technologie en het creëren van een gedecentraliseerd netwerk dat zichzelf financiert en door de gemeenschap wordt bestuurd. Ze komen uit een breed scala aan disciplines, waaronder ontwikkeling, operations, marketing en natuurlijk ondernemerschap.

De CEO en oprichter van Energi is Tommy, ook bekend als TommyWorldPower op zijn Twitter- en YouTube-accounts. Hij is een bekende blockchain-evangelist en opvoeder binnen de blockchain-ruimte. Zijn begrip van hoe blockchain werkt en het mogelijke gebruik ervan, vormden de inspiratie en basis van het Energi-platform.

Energi-teamleden

Enkele Energi-teamleden. Van links: Tommy, Ryan Lucchese & Andrey Galkin

De president van Energi is Ryan Lucchese die toezicht houdt op de dagelijkse gang van zaken. Hij heeft een sterke achtergrond in softwareontwikkeling, wat ongetwijfeld een aanwinst is voor het Energi-project. Voordat hij bij Energi begon, was hij engineer bij Hyland Software en NCH Software.

In de hoofdontwikkelaarstoel zit een man genaamd Andrey Galkin. Zijn LinkedIn vermeldt zijn ervaring niet op Energi, maar misschien is dat een omissie. Andrey heeft een lange technische achtergrond en heeft talloze rollen bekleed in zowel Enterprise- als startup-omgevingen.

Dit zijn slechts enkele van de teamleden, maar u kunt de rest van hun inloggegevens bekijken op hun team pagina.

Gemeenschap

Wanneer een cryptocurrency wordt gelanceerd zonder ICO of premine, heeft deze geen groot marketingbudget om de bekendheid van de munt te vergroten. Dit is waar een sterke en betrokken gemeenschap kan helpen.

Daartoe heeft Energi een behoorlijk grote gemeenschap achter zich.

Ze hebben bijvoorbeeld een groot aantal leden in hun Telegram-kanaal met meer dan 14.000 leden. Ik besloot om in het kanaal te springen om een ​​beter idee te krijgen van het lopende gesprek.

Energi Telegram-kanaal

Energi Telegram-kanaal

Zoals je kunt zien, zijn de beheerders erg behulpzaam voor het communitylid en het bovenstaande gesprek. Er is ook een duidelijk gebrek aan je typische “moon boys” in dit kanaal, wat een goed teken is.

Behalve hun telegramkanaal hebben ze ook een Discord-server wat een aantrekkelijk alternatief kan zijn voor gebruikers die dit platform verkiezen.

Op het gebied van sociale media heeft Energi een behoorlijk behoorlijke aanhang Twitter met meer dan 30.000 volgers. Ze houden hun gebruikers hier regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Er is een behoorlijke betrokkenheid bij deze tweets.

Ten slotte is het vermeldenswaard dat Energi ook een officiële blog waaraan ze regelmatig bijdragen. Dit helpt om de bredere cryptocurrency-gemeenschap op de hoogte te houden.

Het NRG-token

NRG begon als een Proof-of-Work-munt zonder ICO en zonder pre-mine. De lancering van het mainnet werd aangekondigd en de mijnbouw begon redelijk.

De eerste notering voor NRG op CoinMarketCap was 24 augustus 2018, met een openingsprijs van $ 0,264592. De prijs steeg onmiddellijk met ongeveer $ 0,10 en bracht enkele maanden door met handelen tussen het laagste punt ooit van $ 0,244958 en ongeveer $ 0,40.

In oktober 2018 begon de munt hoger te trillen nadat masternodebetalingen waren begonnen, en bereikte hij niveaus van meer dan $ 1 toen november begon. Deze rally is veel eerder dan de Bitcoin-rally en het einde van de crypto-bearmarkt voor de bredere cryptocurrency-ruimte.

NRG Prijsprestaties

Prijsprestaties van NRG-munten. Afbeelding via CMC.

De prijs daalde in januari en februari 2019, maar nooit onder $ 0,54 en in maart handelde NRG weer boven $ 1. Het bleef in april 2019 tussen $ 1 en $ 2 en verhuisde vervolgens naar een bereik van $ 2 tot $ 3 in mei 2019.

De echte rally begon in juni 2019, toen NRG op 25 juni 2019 een recordhoogte van $ 9,90 bereikte. Sindsdien is het wat teruggetrokken en wordt het verhandeld tegen $ 8,61 vanaf 5 juli 2019..

Voor geïnteresseerden heeft het Energi-team airdrops van de munt uitgevoerd en is er een laatste ronde van 1 miljoen NRG die wordt uitgezonden. Details zijn te vinden hier zodra de airdrop ronde begint.

Handel & Opslag van NRG

Wilt u uw NRG kopen of verhandelen, dan is er een beperkt aantal beurzen waar u gebruik van kunt maken. Dit zijn onder meer Digifinex, Kucoin en Cryptobridge.

Digifinex heeft echter het grootste deel van het volume en de omloopsnelheid lijkt aan de onderkant te liggen voor een munt met zo’n grote marktkapitalisatie. Dit betekent dat liquiditeit een uitdaging zou kunnen zijn voor die handelaren die grote blokorders proberen uit te voeren.

Als je eenmaal je NRG-tokens hebt, wil je ze van de beurzen halen. We zijn ons maar al te bewust van de risico’s die voortvloeien uit een grote gecentraliseerde exchange-hack.

Als u alleen de munten wilt verzenden / ontvangen en ze wilt “hodl” voor prijsstijging, kunt u de Coinomi-portemonnee gebruiken. Dit is een portemonnee van een derde partij die ondersteuning biedt voor 500 extra cryptocurrencies. Het is beschikbaar op mobiel en desktop in meerdere besturingssystemen.

Helaas kan de Coinomi-portemonnee niet worden gebruikt om munten uit te zetten. Als u dit wilt doen, moet u hun kernportefeuille downloaden en installeren. Er zijn ook een hele reeks meer geavanceerde functies die de kernportefeuille kan uitvoeren.

Energi-ontwikkeling

Ik beschouw de voortgang van projectontwikkeling als een kritische maatstaf die men moet volgen. Dit kan u een idee geven van hoeveel werk er werkelijk dagelijks wordt verzet.

Hoewel sommige ontwikkelaars mogelijk privé werken, moeten die projecten die open source zijn, een openbare coderepository gebruiken. Gelukkig heeft Energi een publiek GitHub waarmee we in hun code kunnen graven.

Hieronder staan ​​de GitHub-commits voor de belangrijkste Energi Protocol-repository:

Energi Coding Commits

Commits voor Energi in de afgelopen 12 maanden

Zoals je kunt zien, hebben de ontwikkelaars het behoorlijk druk gehad met het verzenden van coderingsupdates naar hun kernprotocol. Het is ook vermeldenswaard dat er nog eens 14 repositories in hun GitHub zijn, hoewel er in het afgelopen jaar slechts 4 code zijn vastgelegd.

Als je de coderingscommits voor de kernrepository vergelijkt met die van de rest van het cryptocurrency-complex, is het redelijk gepositioneerd. Ze staan ​​bijvoorbeeld gerangschikt op 134 op deze site dat is precies tussen Bytom en het Request Network.

Deze coderingsactiviteit zou inderdaad logischer kunnen zijn als je naar de bredere routekaart kijkt. Het Energi-team heeft een aantal belangrijke mijlpalen bereikt en er zijn een aantal echt interessante updates gepland …

Energi-routekaart

Ik neem dit gedeelte op omdat ik vind dat het relevant is om te weten wat het team voor de toekomst heeft gepland. De reden dat dit relevant is, is dat Energi afhankelijk is van een dApp-platform en slimme contractfunctionaliteit, maar tot nu toe heeft het geen van beide. Momenteel is het project niet veel meer dan een andere masternode-blockchain met zijn eigen cryptocurrency.

De Energi-routekaart is compleet en geeft goede details van de ontwikkelingsplannen voor de komende 18-24 maanden.

Het belangrijkste item op de roadmap is nu de lancering van Energi 3.0 in het vierde kwartaal van 2019. Dit omvat slimme contracten en maakt de migratie van Ethereum dApps mogelijk en is de eerste echte stap op weg naar het doel van wereldwijde acceptatie..

Het waard om te overwegen?

Energi is bij veel handelaren gestegen, aangezien het op 5 juli 2019 van meer dan 200 in marktkapitalisatie tot 58 is gekomen. De notering op de populaire DigiFinex- en KuCoin-platforms is zeker ook positief.

Aangezien de rally in NRG in oktober begon, volgt het misschien niet de leiding van Bitcoin. Het zou ook kunnen terugtrekken in de aanloop naar de lancering van Energi 3.0, waarvan ik zou verwachten dat het een nieuwe rally zal veroorzaken, aangezien smart contract en dApp-functionaliteit kernfuncties van het platform zijn.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom deze munt in juni 300% is gestegen, terwijl het op dit moment niet veel meer is dan een PoS masternode-munt. Er is geen wereldschokkend nieuws van het project en geen grote ontwikkelingen. Betekent dit dat dit een gemanipuleerde pomp van de munt is geweest? Er is geen manier om met zekerheid te zeggen, maar als dat waar is, zullen deze winsten snel verdampen.

Energi de moeite waard?

Energi – Ja of nee?

Bedenk ook dat, hoewel Energi zegt dat hun lancering eerlijk was, er eigenlijk geen openbare aankondiging van het mainnet was tot blokhoogte 171897. Dat is niet eerlijk, en aangezien de schatkist 40% van de beloningen ontving en de oprichters 10% van de beloningen, is er geen reden voor dit soort bedrog.

Door de oplopende prijs is het duurder geworden om een ​​masternode te draaien, maar het rendement is nog steeds redelijk goed. Dat is misschien niet het geval, aangezien nieuwe investeerders masternodes opzetten om te profiteren van het jaarlijkse rendement van 60% dat wordt gegenereerd.

Energi zegt dat ze de leidende wereldwijde cryptocurrency willen zijn, maar bijna alle blockchain-projecten hebben dat doel. Energi heeft de laatste tijd zeker grote vooruitgang geboekt, maar wat maakt het project anders of uniek?

Er komen meer mogelijkheden met de introductie van slimme contracten en dApps, maar Energi zal nog steeds niet uniek zijn. En ze hebben de lancering van deze functies al uitgesteld van Q3 2019 naar Q4 2019.

U zult dus moeten beslissen of NRG op deze niveaus nog aantrekkelijk is of dat een retracement op handen is – wat extra kansen kan bieden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me