EOS: Hva du trenger å vite om Next Generation Blockchain

EOS har blitt et av de viktigste kommende blockchain-prosjektene de siste årene. Skapt av Dan Larimer, skaper av både BitShares og Steemit, er det ment å ikke bare være en konkurrent til andre smarte kontraktplattformer som Ethereum, men også å representere en ekte tredje generasjons kryptovaluta-plattform..

EOS kjører på et helt annet sett med prinsipper enn andre blockchain-prosjekter, da det bruker et system kjent som delegert bevis på innsatsen.

I denne artikkelen skal vi gå over noen av de viktige og kritiske forskjellene som EOS planlegger å tilby, samt noen bekymringer som blockchain-samfunnet har hatt om prosjektet..

Hva er EOS? Det grunnleggende

I sin kjerne er EOS ment som en svært skalerbar plattform der distribuerte applikasjoner enkelt kan kjøres. Mens konkurrenter som Ethereum kan betraktes som en global datamaskin, er EOS mer som et globalt operativsystem. Hensikten med designerne er å tillate rask og enkel distribusjon av distribuerte applikasjoner (eller Dapps).

Mens Ethereum-baserte applikasjoner må opprettes fra bunnen av hver gang, hevder EOS at det vil tillate at et stort utvalg av standard applikasjonstyper distribueres med minimal innsats. Dette vil tillate at skaperen av en EOS Dapp bare trenger å tilpasse programmet sitt, og ikke finne opp hjulet på nytt.

Fra et teknisk perspektiv er EOS veldig forskjellig fra Ethereum på grunn av sin konsensusmodell. I dag kjører Ethereum på en proof-of-work (POW) -modell. Til slutt vil den overgå til en proof-of-stake-modell kalt Casper POS

Skaperen av EOS, Dan Larimer, ønsket å forhindre dannelse av gruvebassenger som i teorien kan true sikkerheten til en blockchain ved å sentralisere ressurser. For å forhindre dette, innfører Larimer en konsensusmodell som han selv opprettet, kalt delegert bevis på innsats.

EOS-konsensusmodellen

Delegert bevis på innsats EOS

Bilde via Steemit

Delegert bevis på innsatsen betyr at bare 20 enheter får lov til å opprette nye blokker. Disse 20 enhetene (enten det er enkeltpersoner eller gruvearbeidere av institusjonell størrelse) kalles vitner. For å bli vitne, må enkeltpersoner som har EOS-tokens avgi sin stemme som de ønsker å bli vitne for.

Til slutt vil topp 20 velges automatisk i løpet av hver 21-blokk runde. Prosentandelen av opptjente stemmer bestemmer antall blokker som vitnet er autorisert til å opprette eller utvinne. Ettersom enheten som utvinner blokken får hele blokkbelønningen, vil det å bli vitne være en veldig verdifull og ettertraktet stilling.

Årsaken til å opprette delegert proof-of-stake er å forhindre at gruvebassenger dannes og øke sikkerheten i nettverket. Ved å kreve stemmer og begrense bassenget av gruvearbeidere til 20, reduseres antall enheter som er i stand til å påvirke blockchain på en potensielt skadelig måte..

På samme måte, hvis noen blir valgt som et vitne, blir de oppmuntret til å oppføre seg i blockchainens beste, slik at de ikke mister sin stilling som vitne og mister all potensiell fortjeneste fra å være en.

Millioner av transaksjoner per sekund

I et intervju gjort på YouTube med YouTuber Ivan på Tech, bemerket Larimer at for at et blockchain-prosjekt skal bli vedtatt, må det ha en friksjonsfri sammenføyningsopplevelse. Enkelt sagt, hvis du må starte med tokens fra tredjepartsutveksling, vil den gjennomsnittlige personen rett og slett ikke være interessert i å bli med på grunn av vanskeligheter involvert..

Som sådan ble EOS designet for ikke å kreve kryptovalutaenheter av noe slag for å delta i eller samhandle med EOS-blockchain.

Videre er blockchain designet for å støtte millioner av transaksjoner per sekund. EOS er fortsatt under utvikling og vil ikke bli gitt ut senere i år. Utviklingsteamet har mye tid til å komme foran potensielle skaleringsproblemer før de begynner å forårsake problemer.

Ethereum utvikler egne løsninger for å løse skaleringsproblemer. EOS vil ha fordelen av å ha robuste løsninger allerede på plass på lanseringsdagen.

ERC-20 token kontrovers

EOS Token Distribution

EOS Token Distribution. Bildekilde: eos.io

Eos startet sin ICO i midten av fjoråret. Mens mange ICO-er den gangen gikk i bare noen få dager, eller i noen tilfeller mindre enn et minutt, ble EOS-salget planlagt å vare i et helt år. Men fordi blockchain ikke eksisterer ennå, kunne ikke salget direkte frigjøre native EOS-tokens.

I stedet ble det innført et stopgap-tiltak. Ethereum ERC-20-tokens ble utgitt med forventning om at de senere kunne byttes mot innfødte EOS-tokens. Det vil si at når plattformen er i live i midten av 2018.

Nøye observasjon av EOS ICO-dokumentasjonen avslørte en svært mistenkelig oppføring. Spesielt bemerket offisiell dokumentasjon at innehavere av EOS ERC-20-tokens ikke nødvendigvis hadde rett til noe som helst. Dette førte til en relativ storm for bekymrede investorer. De fryktet at ERC-20-tokens ikke ville bli hedret og ikke byttes ut mot de endelige EOS-tokens.

ERC-20-tokens har også møtt en viss betydelig prisvolatilitet. Tilbake i juli 2017 handlet tokens for omtrent to dollar hver. På et tidspunkt mistet de mer enn halvparten av verdien og dybden godt under en dollar hver.

I dag, når utgivelsen av plattformen nærmer seg, handler ERC-20-tokens for over åtte dollar hver. Dette betyr at alle som kjøpte tokens i løpet av den betydelige prisdypen, ville ha økt sin investering tidoblet på bare noen få måneder.

Kjøpe & Lagring av EOS

Hvis du har bestemt deg for at du vil kjøpe EOS, må du gå videre til en av børsene som viser token. EOS er en ganske populær mynt og har derfor ganske mye dekning på disse børsene. Noen av de største børsene du kan ta en titt på er Binance Exchange og Huobi.

Imidlertid krever disse børsene at du først skaffer deg en annen kryptovaluta som Bitcoin osv. For å kjøpe myntene. Det kan være lurt å vurdere Kraken som lar deg finansiere kontoen din med en Fiat-valuta og kjøpe tokens. Begrepet for disse typer børser er “Fiat Gateways”.

Når du har din EOS, vil du lagre dem sikkert i en lommebok. Dette er fordi det ikke er forsvarlig å holde en stor beholdning av mynter på en børs med tanke på risikoen som følger med den. Vi har dekket en omfattende liste over de beste EOS-lommebøkene for å lagre poletter.

Siste tanker

Det EOS tilbyr er absolutt overbevisende. Selv om det ikke nødvendigvis erstatter Ethereum, kan det vise seg å være en seriøs tungvektsutfordrer. Kanskje mye på samme måte som Apple og Microsoft kjemper for PC-markedet i dag.

EOS er heller ikke alene. I løpet av de siste månedene har en rekke andre smarte kontrakter og en desentralisert app-fokusert blockchain-prosjekt blitt lansert. Noen har tilbudt ICO, eller forbereder seg på lansering veldig snart. For eksempel kan Cardano og QTUM utgjøre trusler mot ikke bare EOS, men Ethereum selv.

Til slutt vet vi ikke om kryptovalutasamfunnet generelt vil ta i bruk EOS for distribusjon av desentraliserte apper. Hvis EOS virkelig er i stand til å tilby gratis transaksjoner, kan det gi det en svært betydelig fordel i forhold til Ethereum.

Noen nylige blockchain-prosjekter som Kik ICO har gått bort fra Ethereum. De gjorde det på grunn av bekymringer over transaksjonsgebyrer og hastighet.

Hvis EOS er i stand til å fravike alle disse problemene fra utgangsposisjonen, kan det gi den fordelen den trenger for å finne sin plass i blockchain-rommet.

Ansvarsfraskrivelse: Dette er skribentmeninger og bør ikke betraktes som investeringsråd

Utvalgt bilde via eos.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me