Er Puerto Rico det ideelle hjemmet for Crypto Hodler?

De siste månedene har øya Puerto Rico blitt et fokuspunkt for Crypto-samfunnet.

Investorer, bedrifter og velstående spekulanter strømmer alle til øya som presenterer seg som et skatteparadis som de kan bygge en Crypto Utopia, eller “Puertopia” for..

Dette forholdet er ikke ensidig, da Puerto Rico allerede har opprettet et rådgivende råd for å lette utviklingen av nye Blockchain-virksomheter på øya..

IQ Option Trade kredittkort

Hvorfor Puerto Rico? Vel, øya tilbyr en rekke fordeler som kryptosamfunnet kan dra nytte av.

Skatteloven

For det første har Puerto Rico posisjonert seg som et gunstig sted for nye virksomheter; en skattevennlig utvidelse av USA.

Som et amerikansk samfunn regnes Puerto Rico som en del av USA, men er fortsatt noe uavhengig. Deres skattesystem kombinerer derfor elementer i den amerikanske skattekoden med sine egne.

I 2012 ble en lov (Lov 22 eller lov om individuelle investorer) ble vedtatt som i utgangspunktet gir skattefritak til kvalifiserte personer bosatt i Puerto Rico. For å motta disse fordelene, må en person bli bosatt i Puerto Rico og søke om dekret for skattefritak.

Puerto Rico skatter Bitcoin

Bilde via Fotolia

Fordelene inkluderer en inntektsskatt på bare 4%, samt null skatt på utbytte og kapitalgevinster.

Alt dette høres kanskje perfekt ut, men advarselen er at det å bli bosatt i Puerto Rico betyr at du faktisk må flytte dit.

Mange som velger å flytte til Puerto Rico forplikter seg fullstendig ved å selge hjemmet sitt, flytte familien og si opp medlemskap i lokale klubber eller treningssentre, alle for å sende en klar melding til skattemyndighetene om at selv om de fremdeles har sine amerikanske pass, er de nå innbyggere i Puerto Rico, og mottakere av deres skattelover.

Videre må søkere ikke ha vært bosatt i Puerto Rico de siste 15 årene, må bo der i 183 dager i året, og må fullføre søknadsprosessen innen desember 2035.

Puerto Rico skapte disse nye skattefordelene for å få selskaper til å etablere seg på øya, men det er ikke første gang de prøver å tegne ny virksomhet ved å tilby skatterettighet.

En økonomi på nedgang

Skatteregler har alltid spilt en viktig rolle i Puerto Ricos økonomiske velstand.

På 1940- og 50-tallet var landbruket øyas viktigste økonomiske sektor, med mye av deres sukkerrør som ble eksportert til USA. Denne sektoren sysselsatte 43% av Puerto Ricos arbeidere.

På 1960- og 70-tallet ble Puerto Ricos største økonomiske sektor produksjon. ‘Operasjon Bootstrap’ åpnet landet for å akseptere investeringer utenfor, mens den økte den lokale arbeidsstyrken. Deretter avsnitt 936 av den amerikanske skattekoden ga skattekreditter til amerikanske selskaper som driver forretning i Puerto Rico. Disse skattekredittene var ansvarlige for å ansette over 100.000 mennesker og bidro til å opprettholde øyas økonomi i mange tiår.

Imidlertid utviklet president Clinton i 1993 en plan for sakte å kutte seksjon 936 og erstatte den med seksjon 30A innen 2006. Seksjon 30A var en mer moderat form for skattelette som tillot selskaper å kreve 60% av lønn og kapitalinvestering som ikke-skattepliktig. inntekt.

Ved å erstatte det profittbaserte skattesystemet med en lønn og investeringer, mistet mange selskaper som opererer i Puerto Rico fordelene som de opprinnelig lovet dem, og bestemte seg for å lukke butikken, noe som resulterte i tapet av halvparten av alle produksjonsjobber innen 2014.

Puerto Ricos nåværende arbeidsledighet er 11%, som er mer enn det dobbelte av USA, som øyas økonomi er avhengig av mer enn noen gang i dag. Turisme er fortsatt de landene som er mest stabile bidragsytere til BNP, men har også blitt påvirket negativt av de nylige orkanene.

Orkanen Irma og Maria

I september 2017 ødela orkanen Irma og Maria store deler av øyas infrastruktur, kuttet strøm for 1,5 millioner mennesker og forårsaket så mye som $ 100 milliarder dollar i erstatning..

Den overveldende nødhjelpsinnsatsen som ble fremført av USA, drev bare behovet for å tiltrekke flere bedrifter til å investere og hjelpe øya til å utvikle en viss uavhengighet.

Som skjebnen ville ha, begynte prisen på kryptokurver å sveve, akkurat rundt denne ødeleggende tiden, og skapte et mulighetsvindu for nylig velstående individer å strømme til øya og begynne gjenoppbyggingen i henhold til deres visjon..

Nyankomne

En håndfull høyprofilerte kryptoentreprenører foretok den første migrasjonen, kjøpte eiendom, gjenoppbygde skadet eiendom og til og med forhandlet med den Puerto Ricas regjering om å åpne en kryptovaluta-bank.

Noen av disse menneskene inkluderer:

  • Brock Pierce, tidligere barneskuespiller, nå styreleder i Bitcoin-stiftelsen og rådgiver for Block.one.
  • Halsey Minor, grunnlegger av Blockchain-selskapet Videocoin, som kaller muligheten til å bo i Puerto Rico som en ‘godsend’ på grunn av den perfekte timingen for Storm
  • Matt Clemenson, medstifter av lottery.com, som bruker Blockchain i lotterier
  • Bryan Larkin – CTO i Blockchain Industries, et børsnotert selskap som nå er basert i Puerto Rico

Det som bundet disse menneskene sammen var deres evne til å se potensialet i Blockchain og Crypto-Currency før det meste av teknologisamfunnet. Naturligvis har slike mennesker en tendens til å være libertariske idealister som fantaserer om å leve i samfunn med selvstyring og den reneste form for individuell frihet..

Selv om deres rikdom ble skapt mens de bodde i USA, har visse handlinger ført til at kryptosamfunnet tror at USA ikke er et ideelt sted for pionerer i en desentralisert revolusjon å blomstre i.

Utfordringer

Til tross for de tilsynelatende fordelene, vil kryptohodlers bosette seg i Puerto Rico møte en rekke utfordringer.

Enkel å gjøre forretninger

I følge Verdensbankgruppen er Puerto Rico rangert som nummer 64 av 190 økonomier for å gjøre forretninger enkelt.

Enkel å gjøre forretninger Puerto Rico

Bilde Kilde.

For Distance to the Frontier (som representerer den beste ytelsen observert på hver av indikatorene i alle økonomier i Doing Business-utvalget siden 2005) har Puerto Rico en score på 68,85, og setter den 10 poeng over det regionale gjennomsnittet (Latin-Amerika) & Karibia)

Mangel på infrastruktur

Den nylige orkanen hadde ikke bare stor innvirkning på strømmen, men også internettforbindelsen. I følge Oracles Internet Intelligence-blogg, DNS-spørrevolumer (som nøyaktig måler internettbruk) fra øya er fortsatt bare en brøkdel av det de var 19. september 2017.

Blockchain-virksomheter må investere tungt i å reparere dette området for å unngå å være i stor ulempe på den globale scenen.

Aksept av lokale

Lokalbefolkningen har blitt revet av hva de kan forvente av de nyankomne, noen ser det som et potensielt løft for økonomien som vil skape nye arbeidsplasser, og andre ser det som bare en annen form for utnyttelse av de rike, hvis gruvedrift kan sette belastninger på Puerto Ricos begrensede strømforsyning.

Til slutt kommer det ned til forventninger kontra virkeligheten. Realiteten i denne situasjonen er at Crypto-samfunnet ikke velger Puerto Rico fordi det ønsker å gjøre en humanitær innsats for å redde øyene. Det er heller ikke ute etter å skape en situasjon som med vilje vil gi dem dårligere stilling.

Crypto Hodlers er først og fremst der for skatteincitamenter, og det bør være opp til Puerto Ricos regjeringstjenestemenn å utnytte behovene til disse tekniske entreprenørene på en måte som gagner befolkningen.

Denne situasjonen (som mange andre der velstående investorer søker å ‘gjenoppbygge’ fattige områder) er en forhandlingsprosess mellom to parter med motstridende agendaer, men altfor ofte blir den feilaktig fremstilt som en samarbeidende humanitær innsats.

En uheldig realitet er at i en katastrofesituasjon vil lokale myndigheter ofte forhandle dårlig med innkommende virksomheter for å motta de fleste fordelene disse virksomhetene gir for seg selv, mens de etterlater folket med tomme løfter..

State of Puerto Rico Economy

Bilde Kilde

For eksempel gir løftet om jobbvekst i en høyspesialisert Blockchain-industri rett og slett ikke mening for de fleste Puerto Ricans som jobber med produksjon. I beste fall kan kryptosamfunnet tilby et løft til arbeidstakere i servicenæringen, men bare noen få lokalbefolkningen vil faktisk kunne bidra med noe av verdi så langt som ‘teknisk kapital’ til Blockchain-virksomheter på øya.

Hvis regjeringen virkelig ønsker å lage en plan som vil gå langt mot å tilføre verdi på lokalt nivå, bør de subsidiere kostnadene for at lokalbefolkningen lærer å kode og bli ekspert Blockchain-utviklere i løpet av de neste 10 årene, og deretter eksportere disse ferdighetene til innkommende og lokale Blockchain-selskaper.

En slik plan ville ta tid, men ville i det minste vise at øyas ledere tenker langsiktig på måter å løfte sitt folk økonomisk, redusere avhengigheten av amerikansk bistand og støtte Blockchain-bedrifter som søker tilgang til billigere kodere.

Drep 2 fugler med en stein

Det største med Blockchain-teknologien er potensialet for å løfte fattige samfunn ved å skape tokenbaserte økosystemer som justerer menneskers insentiver til å utføre alle slags oppgaver som kreves for å tjene disse tokens..

Etter denne tanken er den største ressursen Crypto-gründere kan bringe til Puerto Rico deres kunnskap om hvordan man bygger en Blockchain-plattform som vil bruke tokens til å betale lokale innbyggere (så vel som enkeltpersoner eller enheter bosatt utenfor Commonwealth) for å reparere landet og gjenoppbygge infrastrukturen.

De kan kalle det ‘Tokenized disaster relief program “.

De nåværende Crypto-pionerene kan samarbeide med den lokale Puerto Ricas regjering for å utvikle og starte applikasjonen, få ‘TDRP’ -tegnene til å lytte på offentlige børser og gi millioner av mennesker muligheten til å gjenoppbygge øya. Alt mens du unngikk den tunge skattebyrden som det amerikanske fastlandet pålegger.

Denne løsningen kan være spesielt nyttig for de tidligere siterte 11% av Puerto Ricos arbeidsledige innbyggere. Videre kan TDRP-tokens ha verdien knyttet til øyas BNP, og skape et enda større langsiktig insentiv til å kjøpe dem, eller tjene dem ved å bidra til øyas katastrofehjelp og gjenoppbygging av infrastruktur..

Det er ingen grunn til at en teknologi som er klar til å forstyrre alle bransjer og bli neste Internett, ikke skal brukes til å takle de eldgamle problemene med katastrofehjelp og infrastrukturutvikling.

Videre er det sannsynligvis ikke en mer passende måte å introdusere lokalbefolkningen på hvordan en Crypto Utopia faktisk skal fungere.

Konklusjon

Puerto Rico Bitcoin

Bilde via Fotolia

Svaret på om Puerto Rico er det ideelle hjemmet for Crypto Hodler, avhenger av hva hver enkelt ønsker å oppnå.

Hvis å redusere skatteregningen er det primære målet, vil du gjøre suksess hvis du følger reglene i lov 22 i skattekoden (som betyr å flytte til Puerto Rico og bor på øya i 183 dager)..

Men hvis målet ditt er å etablere en Crypto Utopia, tenk først hvilken rolle lokalbefolkningen har å spille i denne Utopia.

Er de invitert til å delta og oppleve fordelene med en tokenisert økonomisk modell som skaper monetære insentiver for å gjenoppbygge øya? Eller er Puerto Rico ikke annet enn et fartøy for den nye klassen av Blockchain-elite for å danne inngjerdede samfunn under dekke av fritt tenkende libertariske idealer?

Hvis sistnevnte er sant, foreslår jeg å omfavne Hodler-tankegangen, da du vil bli møtt med en rekke utfordringer, fra dårlig infrastruktur som resulterer i dårlig internettforbindelse, til motstand fra noen lokale innbyggere som vil skrike ‘ned med kryptokolonialisme!

Alle disse problemene vil være dine å løse alene, så lenge lokalbefolkningen forblir uvitende om og ekskludert fra fordelene med Blockchain-teknologi kan ha på livet..

Det gjenstår å se hvordan tilstrømningen av kryptorikene vil støtte de som er på bunnen av Puerto Ricos samfunn, og om de tidlige fuglene til denne revolusjonerende teknologien kan samle framsynet for å bruke den på katastrofehjelp og infrastrukturproblemer øya for øyeblikket står overfor.

En ting er sikkert; det er ikke mye som skal holde en nåværende eller håpende kryptomillionær borte fra å ta en helgetur over til det solrike skatteparadiset som er Puerto Rico.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me