Er Qtum en levedyktig konkurrent, eller vil den gå seg vill i et hav av Ethereum-kloner?

Det kan være at den neste store bølgen av blockchain-trender innebærer å lage prosjekter som er designet fra starten for å appellere til store bedrifter.

Mens mange prosjekter i dag ser ut til å være opprettet av eller for mennesker som ønsker frihet fra sentraliserte virksomheter, monopoler og store myndigheter, har andre besluttet å gå en helt annen vei i et forsøk på å skille seg ut..

Qtum er et blockchain-prosjekt basert i Singapore som er rettet mot store bedrifter. Les videre når vi går gjennom noen av de grunnleggende tingene i Qtum, hva det er og hva det prøver å være.

Qtum, blockchain for bedrifter?

Qtum Business Blockchain

Bilde via Forbes.com

Noen selskaper har en negativ oppfatning om kryptovaluta generelt. Dette kan være av flere grunner, men en av de største klagene er at de føler at de er desentraliserte og ukontrollerte, og som gjør dem upålitelige og uforutsigbare..

Noen bedrifter kan til og med feilaktig knytte alle kryptovalutaer til kriminell aktivitet, eller til og med til antistatistiske tendenser.

Qtum er et kryptokurrencyprosjekt som tilbyr smarte kontrakter og har som mål å gi interoperabilitet på tvers av blokkjeder. Qtum ser ut til å være enten en gaffel av Ethereum, eller noe av en klon. Mens Ethereum i dag fortsatt kjører utelukkende på proof-of-work mining, er Qtum allerede på proof-of-stake og planlegger å holde seg slik.

Siden Qtum er rettet mot bedrifter, har det vært noen innlegg på linjen som indikerer at Qtum allerede har inngått forretningsavtaler med to store selskaper. Den første er kaffekonglomeratet, Starbucks, selv om det ikke er sitert noen detaljer om hva dette partnerskapet vil innebære.

Den andre var med et kinesisk selskap kjent som 360 økonomi som tilbyr antivirus- og brannmurprogramvare, og kjører også en kinesisk språkmotor. Mens 360 ikke har noe i nærheten av markedsandelen som ved å gjøre, representerer det angivelig opptil 10% av det kinesiske søkemarkedet, noe som gjør det ganske verdifullt.

Qtum-tokens

Qtum hadde litt av en merkelig start tidligere i år. Opprinnelig ble en serie Qtum-tokens utgitt som ERC-20 tokens. Disse tokens var imidlertid ikke ment å være den endelige Qtum-kryptovalutaen.

I stedet ble de opprettet med den hensikt å til slutt bli byttet ut mot det som senere skulle bli Qtum hovednett-tokens. I dag er den bytte for de fleste er allerede ferdig, og ikke mange av de originale ERC-20-tokens er igjen.

Dessverre har bytter som dette en tendens til å forårsake mye forvirring, spesielt blant de som ikke nødvendigvis forstår forskjellen mellom et ERC-20 og et ikke ERC-20-token. Det kan tenkes at noen mennesker ved et uhell har sendt de nye Qtum-tokens til en ERC-20-kompatibel Ethereum-lommebok og ikke til en skikkelig Qtum-hovednettlommebok.

Huobi QTUM

Registrer deg hos Huobi og kjøp QTUM-tokens

Qtum-tokens har hatt jevn vekst de siste månedene, men prisen per bitcoin har sett noen ville svinger opp og ned. I dag går ett Qtum-token for rundt $ 38 hver. Dette betyr at de som kom inn tidlig på Qtum, har tjent minst en viss grad av fortjeneste.

I tillegg, da Qtum er en bevis-for-innsats-modell, vil tidlige kjøpere sannsynligvis være i stand til å utføre staking mye lettere enn etterkommere som må betale høyere inngangsavgifter.

En konkurrent for Ethereum?

Det ser ut til at den største forskjellen mellom Qtum og Ethereum hovedsakelig er basert på markedsføring, og at Qtum allerede kjører bevis for innsats. Dessverre for Qtum har Ethereum allerede en massiv start og inkluderer allerede mange hundre forskjellige prosjekter, med mange store selskaper som Microsoft får involvert.

Dette betyr ikke at alt håp er tapt for Qtum, siden tilbudene deres er forskjellige nok til at de kanskje kan tiltrekke seg nok virksomhet til å være levedyktige. Det skal også bemerkes at Qtum ikke er den eneste smarte kontraktplattformen som er rettet mot store bedrifter.

NEM gjør også en lignende taktikk og retter seg mot store bedrifter som deres primære vekstfokus. NEM har eksistert i flere år nå og har også sett jevn vekst. Når vi sammenligner verdsettelsene av de to valutaene på coinmarketcap.com, kan vi se at Qtum er verdsatt til 2,7 milliarder dollar hvor NEM har en total verdivurdering på 6,5 milliarder dollar.

Individuelle enheter av NEM går vanligvis for mindre enn en dollar, fordi det er en total forsyning på nesten 9 milliarder enheter, mens Qtum har en forsyning på rundt 100 millioner eller så.

Hvem som står bak Qtum?

Qtum Team

Qtum-teamet. Kilde: Qtum.org

Qtum drives av Qtum-stiftelsen som ledes av Patrick Dai. Dai kommer fra en bakgrunn fra det kinesiske konglomeratet Alibaba og ble uteksaminert fra Draper University, som er basert i Silicon Valley. Draper University ser ut til å være en teknisk høyskole for profitt. Dai også dukket opp på kinesiske statlige medier for å snakke om Qtum nylig.

Annen medlemmer av teamet har erfaring innen forretningsadministrasjon, programvareutvikling, nettutvikling, mobilutvikling og flere andre prosjekter. Teamet i seg selv består av mennesker som for det meste har en fastlandsbasert bakgrunn, og noen få andre fra hele verden.

Bedriftens nettside viser også Roger Ver som en “backer”. For de som ikke vet, er Roger ganske beryktet i bitcoin-samfunnet. Han kommer ofte med ekstrem pro-bitcoin kontanter og anti-bitcoin kjerneuttalelser. Mens han har mange støttespillere, er han mildt sagt en omstridt figur.

Har Qtum en sjanse?

Mens det ser ut til at det plutselig er ganske mange Ethereum-kloner på markedet i dag som alle ønsker å tilby smarte kontrakter og andre forretningsorienterte løsninger, vil det absolutt være nok plass i markedet for mer enn en spiller.

Det som kommer til å være en viktig avgjørende faktor er hvordan disse prosjektene er i stand til å skille seg fra hverandre. Siden Ethereum først markedsførte, har det allerede blitt gullstandarden på smarte kontraktplattformer.

På samme måte har bitcoin blitt gullstandarden for kryptovaluta. Qtum har ganske mye konkurranse, inkludert det velkjente NEO-prosjektet som også kommer fra Kina.

Qtum har noen få interessante funksjoner som bevis på innsatsmodell og fokus på mobilstøtte. Vil dette være nok til å gjøre det til en suksess? Eller til og med bare en levedyktig spiller noen år lenger nede? Alt vi kan si er at vi er glade for å se hvordan ting utfolder seg.

Utvalgt bilde via Qtum.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me