Ethereum Classic Mining: trinnvis nybegynnerguide

I dette innlegget vil vi gi deg alt du trenger å vite om gruvedrift Ethereum Classic som nybegynner.

Selv om Ethereum Classic (ETC) regnes som en relativt enkel mynt å bryte, er det en rekke ting du må vurdere før du begynner å hashe for noen ETC.

Disse inkluderer faktorer som typen maskinvare du kjøper til gruveprogramvaren du installerer og konfigurasjonen av programvaren. Det er mye optimalisering som kan gjøres for å øke gruveavkastningen.

Med det sagt, la oss hoppe rett inn i vår trinnvise guide til Ethereum classic mining.

Oversikt over Ethereum Classic

For de som ikke vet, er Ethereum classic faktisk den opprinnelige Ethereum blockchain. Den nåværende Etheruem-blockchain er faktisk en gaffel av Ethereum classic.

Vi har dekket dette grundig i innlegget vårt om Etheruem classic vs. Ethereum, men bare splittelsen kom til en uenighet i Ethereum-samfunnet. I juni 2015 skjedde en kjent hendelse kalt DAO-hack. Dette var da en hacker var i stand til å utnytte et prosjektkode for å sifonere av millioner av ETH.

Det var noen utviklere som var for hardt forking av koden (nåværende Ethereum-avvik), men det var andre som så på dette som et brudd på “koden er lov” -maksimum. Derfor forkuppet Ethereum-koden koden for å redde brukerne som hadde stjålet ETH i hacket.

Ethereum klassiske utviklere avviste og fortsatte å kjøre den eksisterende Etheruem blockchain. Dette er den nå Ethereum-klassikeren vi har i dag.

Can We Mine Ethereum Classic?

Akkurat som Ethereum er en Proof-of-Work-kryptovaluta, er også Ethereum Classic en Proof-of-Work-kryptovaluta. Dette betyr at den kan utvinnes, og den gode nyheten er at nettverksvanskeligheten for Ethereum Classic er langt lavere enn for Ethereum, noe som gjør den mer egnet for gruvearbeidere som bruker GPUer i stedet for ASIC-rigger..

Et av de beste stedene du kan se på for å få et inntrykk av gruvedriftens lønnsomhet for forskjellige mynter er whattomine. Ethereum classic har ofte en av de mest lønnsomme myntene. Nedenfor er et skjermbilde fra ETC-gruvekalkulatoren.


ETC-fortjeneste på hva jeg skal gruve

Ethereum Classic lønnsomhet på WhattoMine

Som du kan se, er det nødvendige hashratet for å bryte for gruvedriften din bare 56 Mh / s på tidspunktet for dette innlegget. Dette er nesten halvparten av det for hashpower som kreves for å bryte på Ethereum. Gitt at de begge utvinnes med Etash-gruvedriftalgoritmen, er det en no-brainer hvor du vil snu hashkraften din på.

What’s Needed to Mine Ethereum Classic

Mining Ethereum Classic ligner alle andre Proof-of-Work-mynter, og du trenger stort sett samme maskinvare og programvare. Til å begynne med trenger du en lommebok som kan lagre Ethereum Classic. Mens det er mange lommebøker for å holde Ethereum, er det mindre som kan holde Ethereum Classic, så sørg for at din er en ETC-lommebok, ikke en ETH-lommebok. I forbindelse med denne opplæringen bruker jeg Exodus-lommeboken, men du kan også bruke Coinomi eller en av maskinvarepungene, blant andre valg.

Selvfølgelig trenger du maskinvare for gruvedrift, og jo bedre valg er Nvidia-grafikkortene i overkant som 1080 og 1080i. Du kan også gruve ved hjelp av AMD GPUer, men de har vist seg å være mindre kraftige for Ethereum Classic-gruvedrift. Et ytterligere krav er minimum 4 GB RAM, enten dedikert video-RAM eller system-RAM. Hvis du er teknisk tilbøyelig, er det beste oppsettet som inkluderer flere GPUer, så mange som 6 kan kombineres i en gruvedrift.

ETC Mining Cards GPU

Nvidia og AMD GPU-kort brukt i ETC Mining

Du trenger også programvare for gruvedrift, og det er flere valg. Den mest populære, og den jeg skal bruke til denne opplæringen, er Claymore Dual Ethereum gruvearbeider tilgjengelig fra Bitcointalk-fora. Denne gruvearbeideren kan brukes med både Nvidia og AMD GPU og har versjoner for både Windows og Linux. Den støtter også dobbel gruvedrift, så når du blir mer erfaren, kan du dobbeltgruve Ethereum Classic og Siacoin eller Decred blant andre.

Et annet alternativ er Ethminer, som kan lastes ned fra Github og støtter også både AMD- og Nvidia-kort, samt Windows og Linux.

De som bestemmer at de ikke vil bli plaget med alle de tekniske aspektene ved gruvedrift, kan vurdere å bruke MinerGate, som gir et grafisk brukergrensesnitt og ikke har andre oppsettkrav enn å laste ned applikasjonen og la MinerGate vite hvilken ETC-adresse du skal sende myntene til. Dette er den enkleste løsningen, men gir også lavest avkastning.

En siste vurdering er om du skal solo eller om du vil bli med i et gruvebasseng. Du vil gi opp en liten prosentandel av gruvefortjenesten din (vanligvis rundt 1% for de fleste gruvebassenger), men ved å kombinere hashkraften din med andre gruvearbeidere, kan du få mer regelmessige utbetalinger. To populære Ethereum Classic gruvebassenger er Nanopool og Ethermine

Nå, la oss gå inn i trinnvise instruksjoner for gruvedrift av Ethereum Classic.

Gruvedrift Ethereum Classic på den enkle måten

Jeg kommer til å bruke Nanopool som Ethereum Classic-gruvedrift, fordi de har gjort det veldig enkelt å komme i gang ved å lage en hurtigstart-app som gjør det enkelt å laste ned og installere gruveprogramvaren.

Pluss Nanopool er en av de mest populære gruvebassengene, med globale servere og nok historie til at jeg vet at de er pålitelige. Det er en 1% avgift for gruvedrift, men det er ganske standard når du bruker et gruvebasseng.

Først går over til Nanopool.org og klikk på Hurtigstart-knappen under Ethereum Classic.

Ethereum Classic Selection Nanopool

Velge What to Mine på Nanopool

Du får et sett med fem enkle instruksjoner. Den første instruerer deg om å velge enten Nvidia eller AMD for GPUen din. Når du klikker på riktig knapp, vil det ta deg til GitHub for å laste ned gruvedriftprogramvaren. Du laster det ned som et .zip-arkiv og trekker deretter ut arkivet til en mappe på datamaskinen din.

Merk at Nvidia-valget tar deg til FinMiner-programvaren, mens AMD-valget tar deg til Claymore Dual Ethereum-gruver, som faktisk kan brukes til både AMD- og Nvidia-kort, og har vært det foretrukne valget for Ethereum Classic-gruvearbeidere..

Vi tar en titt på gruvedrift med både Finminer og Claymore, selv om sistnevnte er foretrukket.

Bruke Claymore Miner

Når du har lastet ned Claymore-filene og pakket dem ut, må du generere en konfigurasjonsfil for å kjøre den. Det finnes en rekke elektroniske verktøy som vil hjelpe deg med å gjøre dette, men det er enkelt at Nanopool også har det.

Du kan nå gå tilbake til Nanopool Quick Start-menyen og klikke på knappen under trinn 3 for å generere konfigurasjonsfilen. Dette er filen som starter gruvearbeideren og spesifiserer de forskjellige parametrene, for eksempel serveren du skal koble til, og hvilken Ethereum Classic-adresse du skal sende inntekt til, og hvilken adresse du skal sende sekundærinntekt (Siacoin eller PascalCoin) til.

Ethereum Classic Claymore Config

Ethereum Classic Claymore-konfigurasjon

Merk at det sekundære lommebokfeltet er obligatorisk, så du må velge enten SiaCoin eller PascalCoin og generere en lommebokadresse. Det kan bety at du må laste ned og installere en SiaCoin- eller PascalCoin-lommebok.

Klikk “generere”.

Når du klikker på Generer-knappen, opprettes en annen .zip-fil. Du må laste ned denne .zip-filen og deretter pakke ut innholdet (dpools.txt, epools.txt og start.bat) til samme mappe der du ekstraherte gruvearbeideren i første trinn. Du blir spurt om du vil overskrive filer med samme navn. Klikk på Ja.

Plassere Claymore-konfigurasjonsfiler

Plasser Claymore Config Files i gruvedriftmappen

Nå for å gruve noen mynter!

Gå til mappen der du pakket ut alt, og dobbeltklikk på ‘start.bat’-filen.

Claymore Miner kjører i bakgrunnen

Claymore-gruvearbeider for ETC i kommandolinjen. Bilde Kilde

Gruvearbeideren vil gå gjennom flere trinn for å verifisere parametrene, og vil deretter starte gruveprogramvaren. Hvis alt fungerer som det skal, ser du at programvaren begynner å finne aksjer.

Bruke FinMiner

Hvis du velger å bruke FinMiner ved å klikke på Nvidia-valget, må du gjøre noen ekstra endringer.

I likhet med Claymore, må du laste ned .zip-filen fra Github-depot for FinMiner. Når du har lastet ned filene og hentet dem, må du konfigurere gruvearbeideren til å kjøre.

Åpne deretter config.ini fil med Notisblokk eller lignende, og sett inn følgende under linjen “Adresse å sende midler til”, og erstatter linjen “lommebok =”:

lommebok = YOUR_ETH_ADDRESS

algoritme = Ethash

mynt = ETH

rigName = YOUR_WORKER

e-post = YOUR_EMAIL

basseng1 = eth-eu1.nanopool.org:9999

pool2 = eth-eu2.nanopool.org:9999

pool3 = eth-us-east1.nanopool.org:9999

pool4 = eth-us-west1.nanopool.org:9999

pool5 = eth-asia1.nanopool.org:9999

Merk at du må bytte ut DIN_ETH_ADDRESS med din faktiske Ethereum Classic-lommebokadresse, og du kan erstatte den DIN_WORKER og DIN EPOST med faktiske verdier, men det er ikke strengt nødvendig. Lagre og lukk filen.

Nå er alt du trenger å kjøre Finminer.exe-filen, og den starter i kommandolinjen og begynner gruvedrift akkurat som med claymore-eksemplet ovenfor.

Konklusjon

Med Nanopool-konfigurasjonsverktøyet er Ethereum Classic-gruvedrift en enkel oppgave som ikke bør ta mer enn 20 minutter å komme i gang, selv om dette er første gang du noen gang har utvunnet en kryptovaluta. Og hvis det er for lenge, er det bare å gå til MinerGate, hvor du kan laste ned GUO-klienten og bryte om 5 minutter eller mindre, avhengig av hastigheten på internettforbindelsen din.

Den andre gode tingen om gruvedrift Ethereum Classic er at hashkraften som kreves for å være lønnsom, fortsatt er ganske lav siden nettverksproblemet til mynten fortsatt er lav. En sterk spillcomputer ville nesten helt sikkert være lønnsom gruvedrift ETC til nåværende priser.

Og for å gjøre ting enda søtere, kan du til og med doble SiaCoin eller PascalCoin mens du bryter Ethereum Classic, og får mer penger for pengene. Selv om du ikke blir rik av disse myntene siden du skal bryte med CPUen din, er det fortsatt en fin bit av glasur på kaken.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me