Ethereum Classic Review: Den opprinnelige Ethereum Blockchain

Selv om Ethereum Classic er en velkjent Ethereum-gaffel, er det en rekke ting som gjør at dette prosjektet skiller seg ut i seg selv.

Det er fordeler med Etheruem Classic fra å være en gaffel. Gitt likhetene med Ethereum, er utvekslingsintegrasjon så mye enklere, og dette er det som har ansporet en bred adopsjon av Ethereum Classic og dens opprinnelige ETC-token..

Men er det virkelig verdt å vurdere?

I denne Ethereum Classic-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det. Jeg vil også analysere langsiktig adopsjon og prispotensial for ETC-tokens.

Hva er Ethereum Classic?

Ethereum Classic er en blockchain-basert desentralisert kryptovaluta-plattform, og den eldste som kjører smarte kontrakter, selv om det ikke er den mest kjente å inkludere disse selvutførende autonome applikasjonene.

Ethereum-plattformen, som er blockchain som gaffel for å lage Ethereum Classic, er sannsynligvis den mest kjente smarte kontraktplattformen, men mange vet ikke at den ikke er den eldste.

Hva er Ethereum Classic

Etheruem gaffel fra Ethereum Classic. Bilde Kilde

Smarte kontrakter på Ethereum Classic brukes til å gi fordelen av et desentralisert styringssystem. Gjennom bruk av smarte kontrakter garanterer Ethereum Classic at det ikke er noen mulighet for sensur, manipulasjon, overvåking eller ekstern forstyrrelse i styringssystemet..

Dette var den opprinnelige hensikten for smarte kontrakter, og Ethereum Classic holdt fast ved det etter splittelsen i juni 2016 i Ethereum blockchain som opprettet Ethereum Classic. Denne splittelsen skjedde som et svar på DAO-hacket som så $ 70 millioner stjålet i løpet av få minutter.


Ethereum Classic Fork

Gruppen som kjempet for gaffelen hadde til hensikt å rulle tilbake blockchain til et punkt før hacket, og dermed gjenopprette tapte midler. De som kjemper for Ethereum Classic, som er den opprinnelige Ethereum-blockchain helt tilbake til genese-blokken, følte at mens det i utgangspunktet virket riktig å gjenopprette de stjålne midlene, var det en veldig god grunn til ikke å gjøre det.

Ifølge ETC Uavhengighetserklæring, det ble holdt flere klager mot de grunnleggende medlemmene av Ethereum, hvorav de fleste dreide seg om handlinger som ble tatt imot prinsippene for desentralisering.

Viktigst av alt, selv om de hevdet at en hardfork for å gjenopprette de tapte DAO-midlene brøt med to viktige aspekter av det som gir peer-to-peer-kontanter og smarte kontraktsbaserte systemer verdi: soppbarhet og uforanderlighet.

DAO Hack History

Historien om DAO Hack. Bilde Kilde

Fungibility er funksjonen i alle penger der en valutaenhet er lik enhver annen valutaenhet. Så, en dollar er lik en annen dollar, og en Bitcoin er lik hvilken som helst annen Bitcoin.

Når det gjelder Ethereum, hevder Ethereum Classic-støttespillere at ved å rulle tilbake blockchain er en ETH ikke lenger lik en ETH. Tilbakebetalingen gjorde at $ 70 millioner i ETH ble stjålet ikke like god som andre ETH, og ble ansett som verdig sensur.

Uforanderlighet betyr at en blockchain i uforanderlig og ukrenkelig. Transaksjonene som har blitt ansett som gyldige er de som har blitt akseptert av nettverket gjennom den matematiske kryptografiske protokollen.

Dette gjør det mulig å stille spørsmål ved transaksjoner, og hvis dette er brutt, må vi vurdere at alle transaksjoner nå er tvilsomme, siden en foranderlig blockchain betyr at enhver transaksjon kan endres. Dette etterlater blockchain åpen for svindel, og setter spørsmålstegn ved alle distribuerte applikasjoner som kjører på toppen av blockchain.

Hvorfor Ethereum Classic

Til tross for at mange blir oversett, har Ethereum Classic konsekvent noen av de største blockchain-nettverksaktivitetene. Aktiviteten er på nivå med Litecoin og er større enn det vi ser fra Bitcoin Cash.

Hvorfor Ethereum Classic

Hvorfor Ethereum Classic. Bilde via nettsted

I tillegg til nettverksaktiviteten har Ethereum Classic også et stort antall engasjerte utviklere. Faktisk er det tre forskjellige utviklerlag forpliktet til den langsiktige visjonen til Ethereum Classic.

I tillegg til alt dette er det mange eksterne finansieringskilder, og en forpliktelse til å skape et sikkert nettverk alle kan bruke, noe som hjelper Ethereum Classic til å fortsette å vokse litt mer hver dag, hver uke og hver måned..

Veiledende prinsipper for Ethereum Classic

Ethereum classic kjøres på prinsippene om uforanderlighet, fellesskap og teknologi. Som den lengste løpende smarte kontrakt blockchain som eksisterer, kan du ha tillit til at Ethereum Classic blockchain vil fortsette å eksistere som en butikk av verdi, ikke bli feid bort av noen villfarne utviklere visjon.

Ethereum Classic Technology

Ethereum Classic kjører på den matematiske verifiserte Ethereum Virtual Machine (EVM) og er et svært effektivt middel for å overføre verdi og kjøre IoT-applikasjoner (Internet of Things). Alt dette gjør Ethereum Classic til et svært effektivt utvekslingsmiddel som er i stand til å koble sammen alle verdens IoT-enheter.

I tillegg har Ethereum Classic flere utviklerlag som jobber med å forbedre teknologien og skape partnerskap som vil spre Ethereum Classic-bruken til alle områder der blockchain-teknologi kan være gunstig..

Ethereum Classic Uforanderlighet

Enhver Ethereum Classic-konto kan ikke endres av andre enn eieren. Dette er en filosofi som deles av kryptovalutaer som Bitcoin og Litecoin. Andre blokkjeder bruker en annen filosofi kjent som styring der innehavere av kryptovalutaen er i stand til å bruke økonomisk eller sosial makt på blockchain for å stemme på endringer som påvirker alles konto.

Ethereum Classic-utviklerne tror ikke på denne modellen. Tenk deg om bankene tillot kontoinnehavere å stemme på kontoendringer basert på hvor mye penger hver person hadde på kontoen sin. Det betyr at de rikeste kontoinnehaverne kunne stemme på endringer som effektivt tok pengene fra de mindre kontoinnehaverne.

Styring er et system der de rike og mektige, de som har mest berømmelse og beryktelse, er de som har det siste ordet om det monetære systemet. Ethereum Classic er designet slik at dette aldri vil skje.

Ethereum Classic Community

Selv om blokkjeder hovedsakelig er kjent som desentraliserte hovedbøker, er sannheten at mange har sentraliserte lokalsamfunn og lederskap. Dette betyr at det er relativt få mennesker som tar beslutninger for alle.

Ethereum Classic er målrettet strukturert slik at dette ikke kan skje. Utviklingsansvar er spredt blant mange forskjellige parter, noe som unngår den skjulte sentraliseringen som andre blokkjeder blir offer for.

Atlantis Hardfork

Ethereum Classic fullførte Atlantis Hardfork 12. september 2019.

Som vi har sett tidligere i denne artikkelen, er hardfork en radikal endring, og kan gjøres for å reversere transaksjoner. Hardforks brukes også til å fikse sikkerhetshull, og til å implementere endringer eller legge til nye funksjoner. I tilfelle Atlantis hardfork blir det forpliktet å legge til både sikkerhetsoppdateringer og nye funksjoner til Ethereum Classic.

Ifølge Ethereum Classic Labs er Atlantis hardfork en no-rush oppdatering ment å utvide funksjonaliteten og forbedre kompatibiliteten med Ethereum, og dermed føre til lettere samarbeid med andre blokkjeder. Hardfork vil også forbedre stabiliteten til Ethereum Classic-nettverket i et forsøk på å unngå den typen 51% -angrep som ble påført av Ethereum Classic i januar 2019.

Ethereum Classic Atlantis

Atlantis Hardfork. Bilde Kilde

I utgangspunktet blir hardfork gjennomført for å implementere en rekke Ethereum Improvement Proposals (EIPs) som er blitt enige om av samfunnet. Noen av disse har eksistert i årevis, og med hardfork vil Ethereum Classic trekkes opp til den siste Ethereum-protokollen, som vil gi bedre interoperabilitet mellom de to blokkjedene..

Totalt sett vil det være 10 EIPer implementert av hardfork, inkludert forbedringer av sikkerheten, forbedringer av ytelsen, kontrakter for å forbedre zkSNARKs, operative kodeoppgraderinger og forbedringer av stabiliteten til Ethereum Classic-nettverket..

Forslaget til hardfork kan sees på GitHub, men det enkle sammendraget er:

“Aktiver de fremragende Ethereum Foundation Spurious Dragon og Byzantium nettverksprotokolloppgraderingene på Ethereum Classic-nettverket i en hard-fork-kodenavn Atlantis for å muliggjøre maksimal kompatibilitet på tvers av disse nettverkene.”

Atlantis-gaffelen forventes å muliggjøre bredere interoperabilitet mellom blokkjeder og skaleringsprotokoller utenfor kjeden. Det er viktig å gi denne interoperabiliteten mellom blokkjeder, fordi det er nødvendig hvis de tradisjonelle bank- og betalingssystemene skal forstyrres..

Bredere prosjekt

I motsetning til mange andre blockchain-prosjekter, er utviklingen av Ethereum Classic ikke under ett eneste team. Det er et kjerneteam under Ethereum Classic Labs, men det er andre grupper som utfører deler av Ethereum Classic-økosystemet. Alle disse gruppene jobber sammen for å fremme veksten og adopsjonen av Ethereum Classic-protokollen.

Ethereum Classic Labs (ETC Labs)

Teamet på ETC Labs er der Core utviklingsteamet holder til, og det gir kontorlokaler for prosjekter, samt å utvikle bransjeforbindelser, og gi finansiering til Ethereum Classic-prosjektet.

Ethereum Classic Labs

Bilde via Ethereum Classic Labs

ETC Labs har kontorlokaler i San Francisco og Singapore og opererer med det langsiktige målet om å akselerere utviklingen av alle Ethereum Classic-prosjekter, samt støtte Ethereum Classic-økosystemet og samfunnet.

ETC Labs Core-teamet gjør mesteparten av utviklingen for Ethereum Classic-prosjekter. Det er også involvert i å støtte behovene til blockchain og gi det nødvendige verktøyet for dApp-utvikling, gruvedrift og blockchain-tjenester. ETC Labs Core-teamet arbeider under en oppgaveerklæring som verdsetter bakoverkompatibilitet, desentralisering og tilstandsforanderlighet.

ETC Cooperative (ECC)

ECC ble opprettet som en økonomisk støtte for utviklingen av Ethereum Classic. Det gir finansiering til tre viktige aspekter av Ethereum Classic-økosystemet, nemlig markedsføring, utvikling og samfunn.

For å oppnå sine mål fungerer de også som en liason mellom de forskjellige teamene, i tillegg til å opprettholde noe av den fellesskapsbaserte programvaren, og også nå ut til andre Ethereum-baserte samfunn.

IOHK (Grothendieck)

Denne grenen av Ethereum Clssic-utviklingsteamet er fokusert på å skape et sterkt Ethereum Classic-økosystem, med uforanderlighet som kjernen til blockchain. Teamet består primært av matematikk- og naturfagsdrevne utviklere og ingeniører, hvorav noen har vært med Ethereum Classic siden begynnelsen.

IOHK Ethereum Classic

Bilde Kilde

Hovedfokuset for teamets utvikling er node-klienten Mantis, som gir en enkel forbindelse til IOHK Daedalus Wallet UI, slik at brukerne enkelt kan administrere sine ETC-tokens.

Samfunnet

Som en gaffel av Ethereum, den nest største kryptovalutaen, og med en historie som går tilbake til 2016, er det ikke overraskende å se størrelsen på noen av samfunnene basert på Ethereum Classic.

Den største av disse er deres Twitter-tilstedeværelse, der de har 230 000 følgere. De deltar også sterkt på Twitter, med flere daglige tweets og re-tweets fra andre bemerkelsesverdige kryptovaluta-prosjekter.

De underreddit for prosjektet er også ganske imponerende, med i underkant av 25.000 følgere. Det er også ganske mye aktivitet her, med flere innlegg de fleste dager, og mange svar på mange av disse innleggene. Det er definitivt et levende og aktivt fellesskap.

Et mindre aktivt rom er Ethereum Classic-forumene, men det er sannsynlig fordi folk har en tendens til å trekke seg mot den velkjente sub-Reddit for sine spørsmål og diskusjoner. Fortsatt har forumet aktivitet til daglig, og er langt fra avsluttet.

Sist, men absolutt ikke minst er Telegram og Uenighet kanaler for prosjektet. Førstnevnte har mer enn 6200 brukere for tiden, og sistnevnte er ikke langt etter, med nesten 6100 brukere.

ETC-token

Da ETC ble lansert i juli 2016, var det i underkant av $ 1. Dagen etter at den ble lansert, nådde den sin laveste verdi på 0,452446 dollar og har ikke sett seg tilbake. Den hoppet raskt høyere, og nådde $ 3,53 i løpet av en uke. Det kunne ikke holde det nivået skjønt, og sakte krøp lavere til det handlet tilbake under $ 1 innen oktober 2016.

Det forble mellom $ 0,80 og $ 2 til mars 2017, og deretter startet et møte som så det klatre i sprang de neste månedene. I mai var det over $ 7, og i slutten av den måneden hadde det toppet $ 20. Det fortsatte rundt $ 20-nivået det meste av sommeren 2017.

ETC-prisytelse

ETC-prisytelse. Bilde via CMC

I september hadde det avkjølt seg noe og brukte de neste to månedene på å handle mellom $ 10 og $ 12 for det meste. Rallyet gjenopptok i november, og ETC klatret raskt gjennom $ 20-nivået, deretter $ 30-nivået og $ 40-nivået, og endelig nådde en heltidshøyde på $ 47,77 21. desember 2017.

Etter å ha slitt med å opprettholde høyere nivåer, og kort toppet $ 40 igjen i februar 2018, falt token og brukte mesteparten av de neste seks månedene på å handle mellom $ 15 og $ 20.

Derfra fortsatte den å handle lavere, ikke bunnen før den kom under $ 5 tidlig i 2019. Den var i stand til å komme seg innen juni, og nesten tappe $ 10 igjen. Den gled i juli og august og handles fra og med september 2019 til $ 6,30.

Kjøpe & Lagring av ETC

Hvis du ønsker å kjøpe ETC, er den tilgjengelig på nesten alle de store børsene, og de fleste av de mindre børsene også.

Ser vi på det bredere markedsvolumet, ser det ut til å være ganske høyt og godt spredt over hele børsen. Dette betyr at likviditeten ikke er avhengig av en enkelt børs som lover godt for handel med tokenet.

Binance ETC

Registrer deg på Binance og kjøp ETC-tokens

Ser vi litt nærmere på de enkelte bytteordrebøkene, ser de ut til å være ganske sunne. For eksempel, på Binance ser ETC / BTC-ordreboken ut til å være ganske dyp, og det er sterk omsetning her. Derfor er det lite sannsynlig at det blir mye glid på ordrene.

Når du har kjøpt ETC, vil du ta den av børsen og oppbevare den i en sikker lommebok uten nett. Det er en rekke lommebøker som støtter token. Vi har tidligere dekket en liste over de beste klassiske lommebøkene fra Ethereum som uten tvil vil ha den riktige lommebokløsningen for deg.

Utvikling

Selv om det har vært mye om utviklingen av Ethereum Classic i pressen, er de faktiske resultatene båret?

En av de beste måtene å bestemme rå utviklingsutgang på et åpen kildekodeprosjekt er å ta en titt på deres offentlige kodelager. Derfor bestemte jeg meg for å gå over til Etheruem Classic GitHub.

I GitHub deres tok jeg en titt på antall kodeforpliktelser som har blitt presset det siste året. Nedenfor er den totale forpliktelsen til tre av deres mest relevante arkiver.

Ethereum Classic GitHub

Forplikter seg over 12 måneder til å velge repoer

Som du kan se, har det ikke vært så mye aktivitet i disse depotene. Dette er bare en brøkdel av koden som skyves inn i Ethereum GitHub. Riktignok skjønt, det er mange flere utviklere som jobber med Ethereum.

Du må også vurdere at mye av Ethereum Classic-utviklingen foregår i andre arkiver som den ETC-laboratorier for eksempel. Du har også en hel rekke utvikling som gjøres på toppen av Ethereum Classic-protokollen. Du kan gå videre til deres nettsted og se alle prosjektene som bygger på den.

Konklusjon

Ethereum Classic ble opprettet av en gruppe utviklere og fellesskapsmedlemmer som følte at Ethereum ikke holdt seg til prinsippene for desentraliserte kryptovalutaer da ledelsen bestemte seg for å rulle blockchain tilbake for å returnere stjålne midler til brukere fra DAO-hacket..

Selv om det virker edelt på overflaten, undergraver det selve egenskapene til soppbarhet og uforanderlighet som kryptokurver blir verdsatt for.

Siden splittelsen fra Ethereum har Ethereum Classic-prosjektet fortsatt å vokse og blomstre, og viser at det ikke bare var et innfall som førte til at grunnleggerne splittet seg fra Ethereum. Om det kan fortsette å vokse og utvide rekkevidden, gjenstår å se, og et slikt spørsmål er alltid et stort ukjent i de nye grensene for blockchain-utvikling.

Selv om vi ikke er sikre på at Ethereum Classic bringer noe nytt, annet enn filosofien “Code is Law”, gir den nok til at den kan være en av de overlevende blokkjedene når den uunngåelige konsolideringen i rommet begynner..

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map