Ethereum Dapps: 10 desentraliserte apper du kan bruke akkurat nå

Desentraliserte applikasjoner (dApps) er en av de viktigste brukssakene for Ethereum Network. Det er allerede en rekke av dem, og de vokser.

Med smarte kontrakter som hjertet i protokollen, kan du finne desentraliserte applikasjoner (dApps) bygget med smarte kontrakter som spenner fra spill og gambling til aktivautveksling og finansiering til media og sosiale dApps og mer.

I dette innlegget skal jeg gi deg alt du trenger å vite om Ethereum dApps. Jeg vil også ta en titt på åtte av de beste dAppene som for øyeblikket er fullt funksjonelle og klare for bruk.

Hva er Ethereum Dapps?

Mens blockchain er en uforanderlig hovedbok, har Ethereum tatt blockchain videre gjennom opprettelsen av smarte kontrakter som tillater utviklere å lage programvare med åpen kildekode bygget på baksiden av blockchain for å utnytte de mange fordelene.

Grunnleggende dApp-struktur

Typisk struktur for en grunnleggende dApp. Bilde Kilde.

Fordi blockchain er desentralisert, er også applikasjonene som er bygget oppå en blockchain desentralisert, noe som betyr at de ikke har noen sentral autoritet eller eierskap. Når en dApp er distribuert, har ikke utviklerne lenger kontroll over den.

Vanlige Ethereum dApp-funksjoner:

  • Åpen kilde – Dapps bør ideelt sett være programvare med åpen kildekode med koden som kan undersøkes og bevises fri for skadelig kode.
  • Desentralisert – Ethereum dApps er bygget på en desentralisert blockchain, og eventuelle endringer bør bestemmes av konsensus om brukerstemmer.
  • Incentivisert – Brukere som fungerer som validatorer av transaksjoner på blockchain, bør få insentiver i form av digitale tokens for deres aktivitet.
  • Protokoll – Samfunnet av applikasjonsutviklere og brukere må bli enige om den kryptografiske algoritmen som brukes til å vise bevis på verdi. For Ethereum er dette for øyeblikket Proof-of-Work (PoW).

Basert på data samlet inn av StateoftheDapps.com det er for øyeblikket (5. juni 2019) 1876 dApps bygget på Ethereum blockchain. Konkurrerende side DappRadar.com lister bare 1 503 Ethereum dApps, men uansett vokser universet av Ethereum dApps raskt med tanke på at det var omtrent 400 dApps ved utgangen av 2017 og 1400 dApps ved utgangen av 2018.

Typer av Ethereum dApps

Mens kategoriseringen av dApps er bredere, har Ethereum-dokumentet identifisert og definert tre typer dApps:

dApps for å administrere penger

Dette er den vanligste typen dApp og består av et program som krever at en bruker betaler Ether for å gjøre opp en smart kontrakt og motta noe godt, service eller data.

dApps for å administrere penger som involverer ekstern informasjon

Denne typen dApp krever betaling i Ether, og krever også inndata av informasjon utenfor. Et godt eksempel på dette er Augur og andre prediksjonsmarked dApps. I ethvert prediksjonsmarked vil det være en utenforstående begivenhet, og utfallet av den hendelsen er nødvendig for å avtale kontrakten.

dApps Administrere stemmegivning og styring

Når du administrerer styring eller stemmegivning, bruker de fleste dApps desentraliserte autonome organisasjoner (DAO). Ved å gjøre det kan de lage virkelig desentraliserte apper uten å stole på et sentralisert styre for ledelseshierarki. Regler angående stemmegivning og konsensus, samt fordelingen av midler er satt når DAO initialiseres, og dAppene kan da fortsette å kjøre for alltid.

Topp 10 Ethereum Dapps

Med den bakgrunnen angående funksjonene og typene av dApps, kan vi forvente at her er en liste over 8 utmerkede Ethereum dApps du kan bruke akkurat nå. Jeg har prøvd å gi et godt tverrsnitt av typer og kategorier, og de fleste av disse er populære dApp-er som allerede har sett mange brukere i bruk.

IDEX

IDEX er en desentralisert utveksling og en av de mest populære Ethereum dApps. Det lar brukeren enkelt handle Ethereum og andre ERC-20 par.

Brukergrensesnitt IDEX

Brukergrensesnittet til Idex Marketplace

IDEX-sentralen bruker smarte kontrakter for å administrere brukertransaksjoner. Det tillater også brukere å kjøpe ICO-tokens før de blir notert på større børser. Ofte betyr dette at brukere kan få disse tokens til rabatt. Fordi IDEX er en desentralisert børs, kan den ta avgifter så lave som 0,1% for selgere og 0,2% for kjøpere.

IDEX har bare vært live siden oktober 2018, men har allerede mer enn 200 000 registrerte brukere. Det er den høyest rangerte Ethereum exchange dApp og har vært det i noen tid. Det ser vanligvis hvor som helst fra 800-1000 daglige brukere for tiden, og er rangert rundt den 150. største børsen samlet ifølge CoinMarketCap.com.

Mine Crypto Heroes

Dette er det største og mest populære Ethereum dApp-spillet for tiden, med over 2500 brukere. Etter å ha gått live i september 2018 har spillet hatt jevn vekst, hovedsakelig fra Japan.

Mine Crypto Heroes er en blockchain-basert uformell RPG som kan spilles på både mobile enheter eller PC-er. Spillet er som et digitalt arbeidsbyrå for helter, slik at du kan samle og trene forskjellige helter hentet fra historien.

MyCryptoHeros økosystem

MyCryptoHeros økosystem

Spillet vil tillate brukere å utstyre heltene sine med spesielle evner og våpen, og fordi disse elementene alle er digitale tokens, kan de til og med selges videre. Selvfølgelig er alle heltene også salgbare på Ethereum-nettverket, og det er grunnen til at spillet bruker slagordet “Din tid og lidenskap vil bli ressurs”.

Hvis du har god tid på hendene, elsker RPG-spill og vil prøve å endre den tiden til penger, kan My Crypto Heroes snart bli din favoritt Ethereum dApp også.

0xUniverse

0xUniverse er en annen ekstremt populær Ethereum dApp. Det er en romfartssimulering som lar spillerne finne og samle blockchain-baserte planeter. Disse planetene kan også koloniseres, og nye ressurser kan bli funnet. Utvikle sivilisasjonen din, og de kan bygge romskip for å utforske universet og finne nye planeter. Alle disse planetene, romskipene og ressursene kan samles og kan handles, kjøpes og selges i dApp.

Spillet ble lansert i juni 2018, og selv om det tok litt tid å fange det, har det nå klatret for å bli en av de 20 beste appene med over 500 daglige brukere som spiller spillet..

Planeter å samle 0xUniverse

Noen av planetene å samle på 0x Universe

Spillet ble utviklet med et begrenset antall planeter, noe som betyr at verdien av planeter skal øke over tid ettersom flere blir oppdaget og mindre gjenstår å bli oppdaget. Spillet inkluderer også spesialer i form av fremmede gjenstander som kan oppdages.

Status

Status er et ekstremt ambisiøst prosjekt som fungerer som en Ethereum light client node. På grunn av dette er det blitt kategorisert som en lommebok, men det er langt mer enn det. Den kan brukes til å få tilgang til andre dApper via en mobil nettleser. Og det fungerer som et mobiloperativsystem, noe som gjør dApp-utvikling mer tilgjengelig for alle.

Status mobilapp

Skjermbilder av Staus-mobilappen

Målet med Status er å lage et bedre nett, og de gir verktøyene som er nødvendige for enkeltpersoner for å bygge alt som trengs for å drive det bedre nettet..

Prosjektet ble lansert tilbake i februar 2016 og er en av de eldste dAppene. Selv om det var noen spørsmål angående prosjektets levetid, har de bevist seg og har gjort Status til en av de ti mest populære Ethereum dApps. Med økende adopsjon og bruk kan det være et av de store navnene i dApps i 2019.

Augur

Augur er et desentralisert prediksjonsmarked som lar brukerne lage et marked basert på utfallet av fremtidige hendelser. Dette gjør det mulig å satse på resultatet av sportsbegivenheter, valg, konkurranser og ethvert arrangement du kan tenke deg.

Spill med Augur på plattformen

Augur brukergrensesnitt på plattform

Fordi Augur bruker crowdsourcing i sin prediksjonsmodell, kan virksomheten bruke den til å forutsi ting som fremtidige salgsvolumer, budsjetter for forskningsprosjekter og ferdigstillelsestider for prosjekter. Crowdsourcing har vist seg å være mer nøyaktig enn til og med ekspertuttalelser.

I tillegg til å være en av de mest populære Ethereum dApps, er Augur blant de ti beste Ethereum dApps, det er også en av de eldste, etter å ha blitt utgitt i august 2015.

Chainlink

Chainlink er en raskt voksende dApp som gjør at smarte kontrakter kan kobles til eksterne ressurser som APIer eller nødvendige off-chain data. Det gjør dette gjennom et desentralisert orakelnettverk og opprettholder sikre og pålitelige forbindelser. Før Chainlink var det ekstremt vanskelig for smarte kontrakter å få tilgang til off-chain data, noe som begrenset omfanget av dApps. Men med Chainlink er smarte kontrakter i stand til å koble til betalinger, hendelser og data fra den virkelige verden.

Chainlink Ethereum Dapp

Oversikt over Chainlink Ecosystem & Oracle

Chainlink er relativt nytt, etter å ha blitt lansert i august 2018, men det vokser også raskt, noe som ikke er overraskende med tanke på nytten av en dApp som gjør det mulig for andre dApps å koble til informasjon utenfor kjeden..

Chainlink ser over 250 daglige brukere, og antallet har vokst jevnt og trutt. Når du tenker på alle potensielle bruksområder for blockchain-orakler som Chainlink, blir det klart at dette kan forbli en av de beste dAppene i årene som kommer..

Etlanse

Dette er en interessant Ethereum dApp som ønsker å endre måten vi ansetter frilansere på. Du kan tenke på det som en desentralisert versjon av en Upwork eller Fiverr der de som ønsker å ansette en frilanser kan legge ut jobbkravene sine..

Gitt at dette er desentralisert, er det ingen enhet som vil sitte mellom de som ansetter og frilanser. Dette betyr at det ikke påløper noen avgifter verken på arbeidsgiversiden for å liste opp en jobb eller på frilansersiden når de tjener provisjon.

Ethereum Ethlance Dapp

Bilde via Ethlance

Også, gitt at det ikke er noen som styrer hvilke typer jobber du kan legge ut, er det helt åpent og gratis. Du kan legge ut et ubegrenset antall som kan være så bredt som du definerer. Alt du trenger er at du betaler Ethereum Gas-avgiftene som er knyttet til utleggingen.

For å kunne samhandle med denne dAppen, må du sannsynligvis bruke et program som Metamask. Dette vil tillate deg å samhandle med Ethereum blockchain. De har en nyttig guide om å liste opp jobber, betale for arbeid og be om arbeid.

Ethlance er faktisk et av de første “distriktene” på distriktet0x-nettverket. Dette er et blockchain-prosjekt som prøver å utvikle et kollektiv av desentraliserte markedsplasser og samfunn.

Det er også en rekke andre dApps som prøver å avlaste presset som frilansere møter med store sentraliserte markedsplasser. For eksempel er det Jobchain  noe som gjør det lettere for arbeidsgivere å ansette frilansere med kryptovalutaer og nullavgifter.

Desentraland

Decentraland-prosjektet er både ambisiøst og ganske unikt blant dApps. Teamet bygger en åpen virtuell verden på Ethereum blockchain som kjører på åpne standarder. I Decentraland kan brukere opprette, oppleve og tjene penger på nye applikasjoner og innhold. Og siden den er basert på eiendom, til og med virtuell eiendom, kan den bli ekstremt verdifull.

Decentraland Dapp

Noen tomter til salgs på Decentraland Network. Bilde via Decentraland

I tillegg til det unike med å skape en virtuell verden representert av digitale tokens, har Decentraland den ekstra unike funksjonen til å bli skapt av brukerne. Det betyr at kreativitet er ubegrenset, og det kan belønnes sterkt for de som bygger gjenstander som er veldig etterspurt.

Brukere kan også få tilgang til Decentraland Marketplace, som er et fullt desentralisert og åpent marked der du kan oppdage, kjøpe, selge og administrere pakkene dine med LAND..

Til slutt vil du kunne utforske kreasjonene og landene i Decentraland ved hjelp av et VR-hodesett. Interessen for prosjektet har vært økende og gjennomsnittlige daglige brukere har steget over 100.

Storj

Du kan ikke ha nok datalagring, og Storj er en dApp som vil gjøre all tilgjengelig overflødig lagringskapasitet tilgjengelig over hele verden. Ikke bare harddisklagring, men også ubrukt båndbredde vil være tilgjengelig gjennom Storj.

Da Storj begynte i mai 2017, tvilte de fleste på at de kunne ta på seg de store sentraliserte lagringsløsningene som Dropbox og Googles sky. Spol frem til juni 2019, og det ser ut til at de gjør nettopp det. Mens prosjektet fortsatt er i alfatesting, forventes det å kunne komme igjennom beta og i produksjon innen utgangen av 2019. Og når det nærmer seg, øker interessen også med Storj som nå ser nesten 100 daglige brukere.

Storj dApp Ethereum

Fordeler med å bruke Storj desentralisert applikasjon

Ikke bare kan brukere betale for å motta overflødig lagring og båndbredde, men de kan også tilby sin egen lagring og båndbredde til nettverket og få betalt i STORJ-tokens. Når du tenker på at nesten alle med en datamaskin har ledig lagringsplass, kan dette bli en måte å betale for driftskostnadene til PCen din.

Jeg kjørte inntektsestimatoren på Storj-nettstedet og fant ut at med en fiberinternettforbindelse (>200 Mbps laste opp og laste ned) og 2 TB lagringsplass du kan tjene nesten $ 200 per måned for tiden. Ikke dårlig for å leie ut noe du ikke bruker uansett.

CryptoKitties

Dette er nok en av spill-dAppene som var veldig populære tilbake i 2017. Faktisk var den så populær at den faktisk førte til en massiv bremsing i Ethereum blockchain.

I hovedsak er CryptoKitties et blockchain-basert spill der du kan avle, kjøpe / selge og til slutt holde på digitale kattunger på Ethereum Blockchain. Gitt at disse ikke kan replikeres og er uforanderlig lagret, kan de lage interessante samleobjekter. Tross alt vil disse kattene aldri dø (ikke behov for 9 liv).

Cryptokitties kan hente en ganske imponerende sum av krypto. Du kan gå videre til deres hjemmeside akkurat nå og se samlingen av kattunger som er i salg. Det er mange eiendeler som er oppført i over 2000 ETH.

CryptoKitties Ethereum Dapp

Noen av de dyre små kattungene på CryptoKitties

Om disse kryptokittene er verdt det, avhenger av hvor du ser kryptomarkedet bevege seg, da de uten tvil vil spore det. Selvfølgelig, hvis du har en spesielt sjelden kattunge, kan det være verdt mye mer om noen få år (og ikke bare av nyhetsgrunner).

Cryptokitties ansporet også en hel rekke andre interessante krypto samleobjekter. Disse inkluderer slike som Crypto Puppies og til og med crypto-kjendiser – det er riktig. Du kan kjøpe og samle kjendiser på Ethereum blockchain!

Konklusjon

I løpet av de siste to årene har antall dApps på Ethereum blockchain eksplodert med nesten 400%, til tross for at kryptovalutaer, inkludert Ethereum, forble i et bjørnemarked gjennom det meste av 2018 og tidlig i 2019.

Når økosystemet vokser, og etter hvert som Ethereum skalerer, vil sannsynligvis antall dApps eksplodere. Fordi blockchain og smarte kontrakter kan brukes til å lage dApps rundt det meste av alt som har en sentralisert applikasjon eller infrastruktur.

I de kommende årene vil sentraliseringen vike for en mer gjennomsiktig og gratis desentralisert verden, og når det skjer vil dApps være normen snarere enn unntaket.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me