EtherZero Ethereum Gaffel – Alle tegnene dine tilhører oss

I fjor og i år kan det ha hatt hundrevis av bitcoin gafler, men Ethereum er i ferd med å få sin egen harde gaffel. Gaffelen, som ble kunngjort 6. januar på EtherZero offisielle Weibo-side, vil bruke et øyeblikksbilde av Ethereum-nettverket som skjedde 19. januar.

Så hva er EtherZero, og bør du bry deg om det?

Les videre når vi graver inn i denne svært uvanlige og underlig mistenkelige Ethereum-gaffelen.

EtherZero: Laget i Kina

Mens offesiell nettside sier ikke eksplisitt, det er omfattende bevis som indikerer at EtherZero stammer fra fastlands-Kina. Foreløpig er det offisielle nettstedet bare tilgjengelig på engelsk (med mange feil og feil) og på forenklet kinesisk, standardspråket på det kinesiske fastlandet. I tillegg lenker nettstedet til chineskspråklige grupper på fastlands-baserte sosiale medier, WeChat og QQ.

Vi tok en titt i WeChat-gruppen og fant i underkant av 350 medlemmer. Imidlertid så det ut til at ingen sa noe. Det ser ikke ut til å være noen offisielt godkjente engelskspråklige chatgrupper eller rom som er lenket på den offisielle siden eller Weibo-profilen.

I tillegg, på det offisielle nettstedet, glemte utviklerne å oversette en seksjon, som er overskriften for utvekslingsdelen.

Uoversatt nettsted til EtherZero

Uoversatt overskrift på EtherZeros engelske side

Hva tilbyr EtherZero?

Offisielle kilder hevder at det er en rekke forskjeller mellom EtherZero og standard Ethereum. For eksempel vil blokkeringstiden reduseres til 10 sekunder, det vil angivelig ikke være noen transaksjonsgebyrer, det vil være en funksjon som kalles “øyeblikkelig betaling”, og EtherZero hevder at den vil støtte masternoder på et eller annet tidspunkt. For å kvalifisere for en masternode, må du ha 20 000 EtherZero-enheter.

Personer som har Ethereum på tidspunktet for øyeblikksbildet av hjertegaffelen, får EtherZero i forholdet 1 til 1. Den totale tilgangen på EtherZero-enheter vil imidlertid være omtrent det dobbelte av Ethereum.

Så hvor går alle disse tilleggsenhetene? Den offisielle vanlige FAQen sier:

“Den opprinnelige totale forsyningen er omtrent 194 millioner ETZ. Hver ETH-innehaver mottar 1 ETZ for hver 1 ETH, totalt 97 millioner ETZ og en annen 97 millioner ETZ er reservert for sen utvikling og stiftelsesdrift av teamet.”

Med andre ord, utviklerne av denne gaffelen vil holde utrolige 50% av alle enhetene. Dette ville være det samme som om når Satoshi Nakamoto opprettet bitcoin, holdt han 10 1/2 millioner av dem for seg selv så snart han lanserte plattformen.

Mens Bitcoin Gold-utviklerne ble beskyldt for grådighet for deres forhåndsutvinning av gaffelvalutaen, blekner mengden forhåndsutvundne enheter i forhold til hva utviklerne av EtherZero vil kreve for seg selv..

EtherZero Weibo-siden

EtherZero Weibo-siden

Hva er det (oppgitte) målet for prosjektet?

Å legge til side våre mistanker om at dette bare er en massiv kontantgriping, bare basert på det faktum at utvikleren kommer til å kreve halvparten av alle enhetene helt fra starten, hevder EtherZero å ha noen få prosjektmål. Primært er deres oppgitte mål å støtte DAPP-utvikling gjennom bruk av et masternode-basert system som teoretisk vil tillate høy transaksjonsgjennomstrømning, samt tilby gratis transaksjoner.

Prosjektet nevner også en funksjon den kaller “øyeblikkelig betaling”. Antagelig er dette et forsøk på å utnytte masternoder for å produsere en øyeblikkelig transaksjonseffekt som Dash tilbyr. Selv om dette høres edelt nok ut, er det fortsatt veldig vanskelig å komme forbi utvikleren som vil kreve halvparten av alle enhetene som noen gang vil eksistere.

Utdrag fra EtherZero-nettsiden

Helt anonym utvikling

Etherzero Development Team

Hvem som står bak prosjektet?

Mens bitcoin-gull og bitcoin-kontanter hadde et utviklingsteam som var ute i det fri, ser det ut til at EtherZero ikke har noen informasjon om hvem som står bak denne gaffelen. Dette reiser ytterligere mistanker om målene for prosjektet.

I hvitt papir, det er en seksjon som er til overs for å beskrive hvem teamet er. Det er imidlertid så lite informasjon og utbredt bruk av pseudonymer og kallenavn at det rett og slett ikke er noen måte noen kan identifisere hvem disse menneskene er.

Selskapet lister konsernsjefen som “Gary Lou”. I følge hvitboken:

Kontinuerlige gründere, som dropper ut av college og fant oppstart, har engasjert seg i internettmarkedsføring, shareware, mobilspill og kryptovaluta, ansvarlig for utvikling og drift av flere tokens og DAPP. Prosjektlederen i konseptet med EtherZero-design, utviklingsretning, noe som fører til at EtherZero blir en felles DAPP-utviklingsplattform om 5-10 år.

Igjen er det ingen ytterligere informasjon tilgjengelig, og vi har ingen måte å vite hvem denne “Gary” egentlig er. Det er ingen fotografier, koblede sider på sosiale medier eller virkelig noe som er verifiserbart. Gary Lou kan like godt være John Doe.

Fordi kryptovalutaverdenen gir seg så mange muligheter for svindel, er de mest anerkjente prosjektene ekstremt gjennomsiktige om hvem som står bak prosjektene sine. EtherZero burde ideelt sett ikke være noe unntak. Det er imidlertid åpenbart at de med vilje skjuler identiteten til hvem som står bak dette.

Dette er ganske likt en annen kinesisk hardgaffel som ble satt i drift i fjor, Bitcoin Diamond. Bitcoin Diamonds team nektet også å identifisere hvem som sto bak. Mange har også mistenkt at Bitcoin Diamond bare var en cash grab og ikke et seriøst forsøk på å utvikle en ekte kryptovaluta.

Konklusjoner

Selv om det alltid er fristende å tenke på å skaffe det som egentlig er gratis penger gjennom harde gafler, er det bare for mange røde flagg i dette prosjektet for at det skal være pålitelig. I hvert fall ikke ennå. Det at EtherZero kommer fra Kina er ikke noe problem.

Det er en rekke svært vellykkede og pålitelige kryptokurrencyprosjekter og relaterte selskaper som kommer fra denne delen av verden. Det som er et problem er at utviklerne ønsker å forhåndskrav på 50% av alle tokens. De nekter visstnok også å identifisere seg på en klar og gjennomsiktig måte.

Derfor foreslår vi at de som er interessert i EtherZero, venter i flere måneder etter gaffelen før de prøver å gjøre krav på EtherZero-enheter eller bli involvert i økosystemet. Og selv da bør det utvises stor forsiktighet, og alle bør gjøre sin aktsomhet før de blir involvert.

Utvalgt bilde via Bitcointalk.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me