Fantom anmeldelse: DAG-basert distribuert hovedbok for smarte byer

Fantom (FTM) er et ganske ambisiøst prosjekt som prøver å skape en smart kontraktplattform som vil være “nervesystemet for smarte byer”.

Ved hjelp av avansert Directed Acyclic Graph (DAG) -teknologi, tar dette prosjektet sikte på å gi nær uendelig skalerbarhet og øyeblikkelige transaksjoner til nesten null pris. De jobber også med en høyytelses virtuell maskin med sikker, sikker smart kontraktutførelse.

Men kan de virkelig utføre på slike ambisiøse mål?

I denne Fantom-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om prosjektet. Jeg vil også analysere de langsiktige brukssakene og adopsjonspotensialet til FTM-tokens.

Hva er Fantom?

Fantom er distribuert hovedboksteknologi som bygger en DAG-basert plattform som kan brukes til å drive smarte byer og alle tjenestene som utgjør den.

Fantom Technology brukstilfeller

Bruk saker til Fantoms teknologi

Som en ultrahastighets- og høyytelsesplattform, tror Fantom at den kan bli IT-infrastruktur-ryggraden for de nye smarte byene. Med et mål om å utføre 300 000 transaksjoner per sekund, og muligheten til å kommunisere på tvers av flere tjenesteleverandører, mener Fantom at det er løsningen for å lagre store mengder data sikkert.

Det håper å oppnå dette ved å være tilgjengelig for interessenter for smarte by-datadrevne smarte kontrakter og dApp-adopsjon. Fantom-teamet ser for seg at plattformen skal brukes i et bredt spekter av sektorer, inkludert offentlige verktøy, smarthus-systemer, helsetjenester, utdanning, trafikkstyring, ressursadministrasjon og miljømessige bærekraftprosjekter..

Fantom Technology

Fantoms arkitektur har protokollen delt inn i tre lag, hvor hvert lag håndterer forskjellige ansvarsområder. Dette er Opera Core Layer, Opera Ware Layer og Application laget.

La oss se nærmere på hvert av disse lagene og hva de gjør for Fantom-protokollen generelt.

OPERA Core Layer

Dette er det nederste laget og har ansvaret for å opprettholde konsensus på tvers av nodene i Lachesis Protocol. Det er også ansvarlig for å lage arrangementer. Den bruker en DAG for å bekrefte transaksjoner, og noder kan behandle dem asynkront takket være bruk av DAG-teknologi.

Hver behandlet transaksjon lagres på hver node i nettverket, på samme måte som en blockchain lagrer transaksjoner. Forskjellen er at med DAG-teknologi er det ikke nødvendig å lagre dataene på hver enkelt node.

Fantom Technology Stack

Visuell representasjon av Fantom Technology Stack. Bilde via Kortfattet sammendrag

I stedet bruker nettverket en annen type node kalt en vitne-node for å validere transaksjoner. Disse vitneknutepunktene er ansvarlige for å kontrollere gyldigheten til dataene som noder har i hele nettverket. Vitneknodene er avhengige av en delegert bevis for innsats konsensusmetode for å velge validerende noder.

OPERA Ware Layer

OPERA Ware-laget sitter midt i protokollen og er designet for å utføre funksjoner på plattformen, for eksempel å utstede belønninger og betalinger og skrive “Story Data.”

OPERA Application Layer

Øverst er OPERA Application-laget, som inneholder de offentlig tilgjengelige API-ene som utviklere vil bruke for å la dApp-ene deres grensesnitt med OPERA Ware-laget. Et spesielt interessant samspill vil være med det Fantom omtaler som “Historiedata.”

Story Data er Fantoms metode for å la alle tidligere transaksjoner spores, i motsetning til Ethereum der sporing av tidligere transaksjoner er begrenset. I Fantom lagrer hver transaksjon og smart kontraktutførelse et lite stykke data, Story Data, som brukes i funksjoner for sporing av transaksjoner.

Dette er en utrolig verdifull funksjon i visse sektorer der ubestemte registreringer av data er essensielle, for eksempel innen forsyningskjedestyring eller helsevesen.

Fantom-teamet

Teamet bak Fantom har gått gjennom noen endringer siden de tidligste dagene, og det tekniske teamet består av 11 plattformutviklere. Det er i tillegg to teammedlemmer som jobber med partnerskap og ytterligere 2 tekniske rådgivere, i tillegg til de fire ledelsesmedlemmene.

Grunnlegger og administrerende direktør i Fantom er Dr.. Ahn Byung Ik. Han har en doktorgrad. innen informatikk og er også president for Korea Food-Tech Association. Dr, Ahn er en medvirkende forfatter på Fortune magazine og har ofte blitt publisert i Sør-Koreas store forretningsmedia.

Tidligere var han grunnlegger av matteknologisk plattform SikSin, som ligner på Yelp. Denne plattformen har over 22 millioner månedlige sidevisninger, og mobilappen har blitt lastet ned over 3,5 millioner ganger.

Fantom-teammedlemmer

Noen av Fantom-teammedlemmene

Informasjonssjef for Fantom er Michael Kong, som har flere års erfaring i blockchain-området som en smart kontraktutvikler. Før han begynte i Fantom, var han Chief Technology Officer for blockchain-inkubatoren Block8. Han bygde også en av de første Soliditets dekompilatorene og en av de første detektorene for sårbarheter i smarte kontrakter.

Resten av teamet består av svært vellykkede, motiverte og erfarne medlemmer fra en rekke fagområder, inkludert økonomi, kryptografi, forretningsutvikling, programvareutvikling og arkitektur og andre relaterte fagområder.

Fantom Community

Når det gjelder adopsjon av en kryptovaluta, er en av de mest effektive metodene for å skape bevissthet gjennom et aktivt og engasjert samfunn. Derfor liker jeg ofte å grave i dette og se hvor entusiastiske de egentlig er.

Fantom Foundation har en tjenestemann Twitter konto med litt over 15 000 følgere. Teamet er aktivt på sitt Twitter og deres følgere ser ut til å være ganske engasjerte med tweets.

Deretter har de også en engelsk Telegram kanal med over 18 000 medlemmer. Jeg dykket inn i det for å få en følelse av diskusjonen, og de ser ut til å være ganske aktive. Diskusjonen virker entusiastisk og mer teknisk innstilt (mindre av “Moon boys”).

Fantom Telegram

Fantom English Telegram Channel

Det er også en Facebook-konto, men dette har langt mindre engasjement som det er på Twitter eller Telegram. Det er for tiden 915 likes, og det siste det ble oppdatert var tilbake i oktober 2018.

Det er selvfølgelig verdt å nevne at dette bare er de engelsktalende sosiale kanalene. Du har også deres koreanske og kinesiske samfunn som de kommuniserer med gjennom forskjellige sosiale nettverk og meldingsapper.

FTM Token Oversikt

FTM-token er et ERC-20-token som brukes til staking og til å belønne Fantom vitneknuter. Det er også planer for å bruke FTM-tokens som belønning for brukere og for å tiltrekke bidragsytere til Fantom-plattformen. Det er også planer om å utstede et innfødt FTM-token når mainnet er lansert, og da vil ERC-20 FTM-tokens byttes ut mot innfødte tokens og låses på plattformen..

Fantom holdt sin ICO i juni 2018 og solgte 40% av den totale forsyningen av 3 175 000 000 FTM-tokens. ICO-prisen var $ 0,04306, og teamet samlet inn $ 39,650,000 i ICO.

Dessverre tok det flere måneder før tokens faktisk ble utstedt, og på den tiden (oktober 2018) var markedet dypt inne i bjørneterritorium, noe som førte til en innledende pris rundt $ 0,02-nivået, eller halvparten av ICO-prisen..

FTM-prisytelse

FTM Token-prisytelse. Bilde via CoinMarketCap

Og fordi det var dypt midt i bjørnemarkedet i kryptokurver, gikk kursen fortsatt lavere derfra, og nådde endelig et helt lavpunkt på 0,003105 dollar 4. februar 2019. Prisen begynte å komme seg derfra og steg mer enn 200% i løpet av neste tre måneder.

Og i mellomtiden utstedte Fantom BEP2-tokens i Binance-kjeden for å øke interoperabiliteten ved å skape et multi-asset cross-chain økosystem. Dette så også oppføringen av Fantom først på Binance DEX og flere dager senere på den viktigste Binance-plattformen.

Noteringen skapte en økning i prisen på Fantom som så at den fikk over 300% i løpet av en måned og nådde sin heltidshøyde på $ 0,039614 den 11. juni 2019. I den følgende uken trakk prisen tilbake med omtrent 30% , selv om det bredere markedet forble sterkt, og på dette tidspunktet er det usikkert hvor prisen vil være på vei videre.

Kjøpe & Lagring av FTM

FTM er oppført på en rekke forskjellige børser. Disse inkluderer slike som Binance, KuCoin, BitMax, BiteBTC og noen få andre. Imidlertid foregår omtrent 60% av handelsvolumet for øyeblikket på Binance.

For en mynt av denne størrelsen i Market Cap ser det ut til å være høye nivåer av handelsvolum. Kanskje dette har å gjøre med den nylige oppføringen av token på Binance ettersom flere handelsmenn prøver å få tak i FTM. Uansett er dette et positivt trinn for myntets likviditet og betyr at store blokkordrer kan utføres med liten glidning.

Binance FTM

Registrer deg på Binance og kjøp FTM-tokens

Når du har kjøpt FTM-tokens, er det lurt å få dem fra børsen og inn i en sikker lommebok. Fordi det nå er to versjoner av FTM, må du vite hvilken versjon du kjøper når du bestemmer hvilken lommebok du skal lagre mynten i.

Det eldre og mer utbredte ERC-20-tokenet kan lagres i alle ERC-20-kompatible lommebøker, for eksempel MetaMask eller MyEtherWallet / MyCrypto. Det nye BEP-2-token må lagres i en Binance kjede lommebok, som du må opprette før du kan bruke Binance Bridge for å konvertere ERC-20-tokens til BEP-2-tokens.

Fantom Development

En av de viktigste hensynene for meg når det gjelder fremdriften i et prosjekt er hvor mye arbeid som er gjort på protokollen.

Selv om dette noen ganger kan være vanskelig å fullstendig vurdere, er et av de mest effektive estimatene å se på deres offentlige kode. Derfor bestemte jeg meg for å hoppe inn i Fantom GitHub for å se på hvor mye kode som forplikter seg til de tre mest aktive repoer.

GitHub forplikter seg til Fantom

Kode forplikter seg til valgte repoer de siste 12 månedene

Som du kan se, har utviklerne vært ganske aktive det siste året. Dette er mer forpliktet enn har sett på andre prosjekter på lignende stadier i veikartet. Det er også verdt å påpeke at det er ytterligere 51 repos i GitHub.

Faktisk, hvis du tar en titt på deres veikart som beskrevet i whitepaper, denne utviklingsaktiviteten gir mening. Vi har også mye å se frem til i løpet av det neste året. Disse inkluderer:

  • 3. kvartal 2019: Operett Mainnet lansering
  • 2. kvartal 2020: Global utvidelse av plattformen, utvidelse av systemmodell og etablering av Fantom Council

Teamet er også ganske aktivt når det gjelder oppdatering av Fantom-samfunnet om utviklingen. I deres offisiell blogg de har “tekniske oppdateringer” som gir korte oppsummeringer av hva som ble oppnådd i den siste perioden.

Konklusjon

Fantom er ikke det eneste prosjektet som velger DAG-teknologi som vei til skalerbarhet. IOTA og Nano var noen av de første DAG-baserte prosjektene, og både Constellation og Hedera Hashgraph har en lignende arkitektur som Fantom når det gjelder bruk av smarte kontrakter. Fantom, Constellation og Hedera forblir alle på testnett for øyeblikket, og det vil være et løp å se hvilke som kan starte deres nettopp først.

Fantom lover å tilføre verdi gjennom tilførselen av infrastruktur som støtter smarte kontrakter og dApps, noe som kan gi det et forsprang på prosjekter som IOTA og Nano, som ikke startet med smart kontraktsfunksjonalitet, selv om IOTA nå har et eget lag som gir smart kontraktfunksjonalitet. Den solide ytelsen til IOTA-token gir håp om at investorer også vil se verdien i Fantom.

Det spekuleres også i at Fantom kan kontrollere markedet for smarte byer i Sør-Korea, gitt koblingene til markedet som Fantom-teamet har. Dette er selvfølgelig ikke garantert, og Fantom vil trenge å utvikle seg og oppfylle sine løfter om å opprettholde allerede smidd partnerskap. Hvis de kan gjøre det, bør de ikke ha problemer med å holde grepet om det sørkoreanske markedet.

Å levere høye transaksjoner per sekund og lave avgifter hjelper absolutt Fantom å øke aksepten i noen bransjer og vil presse det nærmere adopsjon av foretak.

Selvfølgelig er virksomhetsadopsjon målet for mange blockchain-prosjekter, og spørsmålet om når en slik adopsjon kan bli en realitet forblir åpent for Fantom sammen med alle de andre.

Når det er sagt, appellerer Fantom-teamet for å ha kompetanse, kunnskap og drivkraft for å bli vellykket, for ikke å nevne bransjeforbindelsene som skal hjelpe dem med å opprettholde et solid grep om de sørkoreanske næringene som er rettet mot teknologien..

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me