Gjennomgang av Aelf (ELF): A Cloud Computing Blockchain Network

Aelf (ELF) er uten tvil et av de mest interessante prosjektene for tiden. Det er et desentralisert og selvutviklende cloud computing blockchain-nettverk som prøver å utvikle et nytt operativsystem eksklusivt for blokkjeder..

Prosjektet har også nettopp gått over i testnettfasen i juli med noen positive forbedringer som ble gjort i protokollen. Imidlertid kan Aelf virkelig klippe seg over mengden og skille seg ut blant konkurrentene?

I denne Aelf-gjennomgangen vil vi ta en grundig titt på prosjektet, inkludert teknologi, konkurranse, team og tokenutsikter.

Et Blockchain-operativsystem

Blockchains har gitt oss apper, og til og med appplattformer, men ikke et fullverdig operativsystem som Windows eller Linux. Men nå er det Aelf, som lover å være et operativsystem designet for blokkjeder. Faktisk har teamet sagt at de lager “Linux-systemet” i blockchain-økosystemet.

Aelf Linux Blockchains

Can Aelf Become a “Linux” of Blockchains?

Det fremhever bare hvor raskt innovasjon skjer i blockchain-rommet. Først hadde vi Bitcoin, en peer-to-peer digital valuta som også kan betraktes som en enkel app. Så kom Ethereum sammen og gjorde det mulig å kode desentraliserte apper (dApps) med smarte kontrakter. Det er i utgangspunktet en appplattform. Så det neste logiske trinnet er å lage et blockchain-operativsystem.

Dette er nødvendig fordi eksisterende operativsystemer ikke effektivt kan kjøre dApps og blockchains har sine egne ulemper. Blokkjeder trenger fremdeles å løse skalerbarhetsproblemet, de har sett problemer med å utføre smarte kontrakter, og det er ingen konsensusprotokoll som er fleksibel, og som lett skal tilpasse seg nye teknologier. Dette er problemene Aelf ønsker å løse.

Hvordan Aelf fungerer

De Aelf teamet er fokusert på to hovedinnovasjoner i deres søk for å løse problemene med eksisterende blockchain-teknologi. Den første er oppretting og bruk av sidekjeder, og den andre er etableringen av et nytt og unikt styresystem.

Aelf planlegger å separere smarte kontrakter og andre ressurser ved å bruke sidekjeder, noe som også vil hjelpe til med skalerbarhetsproblemet. I tillegg vil de bruke en delegert konsensusmetode for bevis for innsats for å gi mer fleksibel styring.

Aelf Side Chains

Aelf vil ha en hovedkjede og mange sidekjeder som brukes til å kjøre smarte kontrakter. Hovedkjeden er selvfølgelig ryggraden i hele nettverket, men den er også i stand til å samhandle med hver sidekjede. Sidekjedene er individuelt dedikert til en bestemt smart kontrakt, og de kan ikke samhandle med hverandre. I stedet overfører de informasjon ved å kommunisere gjennom hovedkjeden.

Sidekjedene kobles til hovedkjeden ved hjelp av et indekssystem som kategoriserer kjeder i to grupper:

  • Eksterne kjeder av høy betydning (Bitcoin, Ethereum osv.)
  • Interne sidekjeder i Aelf OS

Interne sidekjeder på Aelf

Intern bruk av sidekjeder på Aelf. Kilde: Twitter

Som du kan se, kan hovedkjeden ha sidekjeder med mange formål. Bitcoin og Ethereum kunne få hver sine sidekjeder, en annen sidekjede kunne opprettes for forsikring og for en annen for digitale eiendeler. Da kunne disse sidekjedene til og med forgrene seg videre til underkjeder. For eksempel kan sidekjeden til digitale eiendeler ha en underkjede for hver type digital eiendel, og disse kjedene kan deles opp enda lenger.

Denne strategien er ikke helt ny, siden den ligner skjæringsideen i Ethereum. Det skal fungere for å forbedre skalerbarheten dramatisk i nettverket. Ved å skille funksjonelle områder i sidekjeder sørger Aelf for at eventuelle problemer i ett område ikke påvirker hele nettverket.

Aelf’s Token Ecosystem

ELF-token vil bli brukt av sidekjeder til å betale et transaksjonsgebyr til hovedkjeden for indeksering. Avgiftsstrukturen har også innarbeidet et system der sidekjeder betaler mindre transaksjonsgebyrer ettersom deres bidrag til nettverket vokser. Sidekjeder kan også ta gebyrer til underkjedene.

Aelf’s Consensus Method

Aelf er ikke i stand til å bruke en tradisjonell Proof of Work eller Proof of Stake-konsensusmetode fordi den trenger å registrere informasjon fra en rekke sidekjeder, så vel som hovedkjeden. I stedet bruker Aelf-nettverket en delegert konsensusmekanisme for bevis.

Hver Aelf-tokenholder kan stemme på hvilke noder som blir gruveknutepunktene. Deretter bestemmer gruveknutepunktene hvordan man skal distribuere gruvebonuser til alle de andre noder og interessenter.

Aelf bestemmer antall nettverksgruvearbeidere etter ligningen:

Gruvearbeidere = 2N + 1

Hvor “N”Starter kl. 8 og øker med 1 hvert år. Disse gruveknutepunktene er ansvarlige for videreformidling og bekreftelse av transaksjoner, emballasjeblokker og overføring av data.

Det anbefales at sidekjeder slår gruvedrift sammen med hovedkjeden, og at de også utvikler sin egen konsensusprotokoll. Dette gjør at sidekjedene kan tilpasse konsensusprotokollen for å dekke sine egne unike behov.

Aelf Token (ELF) forsyning

Aelf holdt sitt private tokensalg i desember 2017 og distribuerte 250.000.000 poletter, eller 25% av den totale milliarden på 1 milliard ELF-tokens. De resterende 750.000.000 tokens fordeles som følger:

  • 25% eller 250.000.000 til Aelf Foundation, 3 års opptjeningsperiode;
  • 16% eller 160.000.000 til Aelf Team, 2 års opptjeningsperiode;
  • 12% eller 120.000.000 for markedsføring / luftfall, 3 års periode;
  • 12% eller 120.000.000 til gruvedrift, 100 års periode;
  • 10% eller 100.000.000 til rådgivere / partnerskap, 2 års opptjeningsperiode.

Gruvebelønninger er designet for å reduseres lineært over en periode på 100 år. Fra og med august 2018 er bare ELF-tokens fra token-salget i omløp.

Aelf Team, rådgivere og partnere

Aelf-prosjektet ble grunnlagt av Ma Haobo, som tidligere grunnla Hoopox, i tillegg til å være CTO for GemPay og AllCoin. Haobo var en tidlig blockchain-adopter og regnes som en ekspert på området. Han har selskap av en rekke fagpersoner innen teknisk og finans for å skape et godt avrundet team.

Aelf-teammedlemmer

Aelf-teammedlemmer. Fra venstre: Ma Haobo, Chen Zhuling, Rong Peng, Yang Yalong

På den rådgivende siden til Aelf, støtter J. Michael Arrington, grunnlegger og administrerende direktør i TechCrunch, og Zhou Shouji, grunnlegger av FGB Capital, teamet som medlemmer av deres rådgivende styre.

Det er også verdt å merke seg at Aelf-prosjektet har fått støtte fra en rekke risikovillige kapitalfirmaer. Draper Dragon, Blockchain Ventures, FGB Capital og over 10 andre verdipapirforetak deltok i tokensalget. Det private token-salget nådde sitt harde tak på 55.000 ETH innen to uker, og måtte avvise mange interesserte investorer på den tiden.

Aelf er fortsatt et ungt prosjekt og er som sådan midt i å bygge ut sitt produkt, men allikevel har de tiltrukket seg mye oppmerksomhet og har dannet partnerskap med blant annet U Network, Theta og Decent.

ELF Token-pris

Da token-salget skjedde i desember 2017, begynte ELF-token å handle i ganske urolig tid i kryptovalutamarkeder. Prisen steg fra åpningsprisen på omtrent $ 0,87 til den høyeste tiden på $ 2,61 i løpet av uker, men falt raskt igjen da hele kryptovalutamarkedet kom under press.

ELF-prisytelse

ELF Token Performance på CoinMarketCap

Siden den gang så token en økning på litt over $ 2 i slutten av april 2018. Siden den gang har den sakte og jevnt fallet sammen med det bredere markedet, og den 21. august handles til bare $ 0,35 per token.

Hvor kan jeg kjøpe ELF

ELF-token er tilgjengelig på ganske mange forskjellige børser. De mest populære er Binance Exchange, OKEx og Huobi. Binance tillater bare BTC- og ETH-utveksling, men OKEx og Huobi godtar også USDT.

Binanace ELF

Registrer deg på Binance og kjøp ELF-tokens

Det er også et belønningssystem som Aelf lanserte for flere måneder siden, kalt Candy. I Candy-systemet tjener du poeng som kan konverteres til ELF ved å gjøre enkle oppgaver hver dag. Disse oppgavene inkluderer å invitere nye mennesker til Telegram-kanalen, retweeting Aelf-tweets og andre salgsfremmende aktiviteter. Registrer deg for Candy-programmet her.

Lagring av ELF

For øyeblikket er ELF-tokens ERC-20-tokens og kan lagres i alle ERC-20-kompatible lommebøker, inkludert MetaMask, MyEtherWallet og den sikre maskinvarelommeboken Ledger Nano S.

Når hovednettet for Aelf er lansert, bytter ELF-tokens fra ERC-20-tokens til innfødte Aelf-hovedkjede-tokens. Det er ingen indikasjoner på hvordan du vil bytte ERC-20-tokens på dette tidspunktet, og det er heller ikke noe om en lommebok for lagring av de innfødte ELF-tokens. Jeg kan bare gjette at informasjonen vil komme når hovednettet er nær lansering.

Konklusjon

Aelf er et ganske nytt prosjekt og en konkurrent i dApp-økosystemet, men det har ikke hindret det i å få god støtte fra venture capital arenaen. Det får også gode partnerskap for å støtte det når utviklingen går videre. Dette viser at dens unike styringsmodell og bruk av sidekjeder for å kontrollere ressursbruk i blokkjeden blir akseptert som et egnet for et blockchain-operativsystem..

Selvfølgelig ligger prosjektet bak andre mer utviklede lignende prosjekter, men det betyr ikke at løsningen kan ende opp med å være det beste valget for utvikling av et sidekjedebasert operativsystem. I tillegg kunne Aelf se store fordeler med fleksibiliteten og skalerbarheten i nettverket.

Fallet i myntprisen kan være skuffende for de som kom inn da token ble lansert, men det er ikke på linje med tap som har blitt sett på kryptovalutamarkedene siden starten av året. Det er absolutt for tidlig å si at det er for sent for dette ambisiøse prosjektet.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me