Gjennomgang av Bitshares (BTS): The Original Decentralized Exchange

Bitshares (BTS) ble lansert i juli 2014 som en av de første desentraliserte kryptovaluta-børsene. Det fungerer også som en åpen kildekode-økonomisk plattform, som du vil se senere i denne artikkelen.

Et av de viktigste problemene som Bitshares løser er risikoen som ligger i sentraliserte børser. Det betyr ikke bare tradisjonelle børser, men også de sentraliserte kryptokursutvekslingene, som har vist seg å være usikre sett av den berømte Mt. Gox-hack og den nyere Coincheck-hackingen.

Det har også vært mange andre mindre hack, og dette har ført til tap av midler for mange brukere, bare fordi de måtte stole på en sentralisert tredjepartsleverandør.

Bitshares søker å eliminere potensialet for tap ved hacking ved å desentralisere, noe som gjør det veldig vanskelig å kompromittere utvekslingen siden dataene ikke lagres på ett sentralt sted.

Bitshares Origins

Dan Larimer Startups

Dan Larimer. Bildekilde: Hackernoon

Bitshares ble unnfanget av Dan Larimer, som også er medstifter av Steemit og EOS, i tillegg til å være den nåværende CTO for EOS. Opprinnelig vekket han liv til Bitshares-prosjektet med Charles Hoskinson, som selv er medstifter av Ethereum og Cardano.

Larimer vil bygge Bitshares fordi han trodde at bevis på arbeidsutvinning var feil på grunn av sentralisering av nettverket. For å komme rundt dette kom han opp med Bitshares-konseptet, og en ny konsensusalgoritme som han kalte Delegated Proof of Stake (DPoS). Denne konsensusalgoritmen er ikke bare mer effektiv, men den gir også Bitshares større nettverkshastighet og fleksibilitet.

Hvordan Bitshares fungerer

I motsetning til sentraliserte børser som nå krever ganske omfattende personlig informasjon fra brukerne, er Bitshares raskt og enkelt når det gjelder oppretting av konto. Det er ikke nødvendig å gi dem detaljert personlig informasjon.

Det er faktisk ikke nødvendig å gi dem informasjon. Dette gjør Bitshares veldig attraktivt for de som er personvernbevisste, og det holder også plattformen sikrere, siden brukerdata aldri blir lagret i nettverket, og spesielt ikke på noen sentraliserte servere.

I tillegg til den ekstra sikkerheten, vil du oppdage at noe av volatiliteten fjernes fra kryptovalutautvekslingen når du bruker Bitshares. Dette er fordi børsen bruker noe de kaller SmartCoins som en stabil mynt. Denne bruken viser en av hovedforskjellene til Bitshares sammenlignet med mange andre kryptovalutaer.

I stedet for å prøve å være en peer-to-peer-valuta, ble Bitshares opprettet for å være et utvekslingssystem med tokens knyttet til virkelige eiendeler. Dette ligner på Polymath- eller Bytom-prosjektene, men det fungerer allerede i årevis.

Bitshares-brukere kan stabilisere en hvilken som helst beholdning ved å konvertere til stabile kryptovaluta-eiendeler som er knyttet til fiat-valuta. Merk at det ikke er behov for å faktisk konvertere kryptovalutaen til fiat, og dermed opprettholde brukernes anonymitet. I tillegg til Bitshares blockchain og utveksling, er det også et Bitshares-token.

bitUSD-logo

Bildekilde: Steemit

Dette kan konverteres til andre kryptoaktiva, for eksempel BitUSD, som er knyttet til den amerikanske dollaren med en hastighet på 1: 1. Dette holder verdien stabil til enhver tid, og beskytter brukerne mot volatilitet, og det tjener også til å holde eiendeler på blockchain.

En annen fantastisk funksjon ved Bitshares er skalerbarhet og evne til å behandle transaksjoner. Bitshares er basert på en åpen kildekode-implementering, kjent som Grafen som fungerer som en konsensusmekanisme. Andre prosjekter som bruker Graphene inkluderer Steemit, og det hevdes å være i stand til å håndtere 100.000 transaksjoner per sekund. Det er mer enn Visa- og Mastercard-håndtak, kombinert.

Du kan også få en lommebok med flere valutaer fra Bitshares, som er tilgjengelig for datamaskiner, nett og mobil (kun Android). Basert på anmeldelser fra Google Play er mobilversjonen noe buggy, men stasjonære og nettversjoner fungerer bra, uten at noen vesentlige problemer blir rapportert.

Delegert bevis på stav (DPoS) og styring i Bitshares

Dan Larimer Startups

dPOS vs. POW. Bildekilde: Steemit

Et av hovedproblemene med bevis på arbeidskonsensus er at det er ekstremt ressurskrevende, og mange har sagt at dette ikke vil være bærekraftig på lang sikt. Et annet problem er sentraliseringen som skjer med bevis på arbeidsprotokoller. Med fremveksten av ASIC-gruvedrift har nye gruvearbeidere effektivt blitt stengt utenfor økosystemet, og etterlot gruvedrift i hendene på et stadig mindre antall gruvearbeidere eller organisasjoner.

Dette førte til ideen om delegert bevis på stav. I den tradisjonelle Proof of Stake-implementeringen blir brukere belønnet for å ha mynter med ekstra mynter. I Delegated Proof of Stake ser vi den samme mekanismen, men det legger også til et styringslag der brukere har lov til å delegere sin innsats til andre..

Dette muliggjør valg av vitner, som tjener til å verifisere transaksjoner, opprette blokker og kringkaste disse blokkene til nettverket. Vitner blir belønnet for deres tjeneste med ekstra Bitshares fra reservasamlingen.

I dette systemet er 1 Bitshare lik 1 stemme. Med de fleste brukere som har marginale mengder Bitshares, kan stemmeprosessen betraktes som belastende. De fleste brukere gidder ikke engang å bruke stemmene sine. Dette førte til økningen i fullmaktsstemming, hvorved stemmer kan delegeres til andre.

Dette fremskynder styringsprosessen sterkt, og mens gruppen av vitner er sentralisert, er det en midlertidig sentralisering, siden ethvert vitne kan stemmes ut når som helst, og opprettholde kjernedesentraliseringen av Bitshares.

Bitshares desentraliserte børs (DEX)

I den tradisjonelle børsen aksepterer børsen fiat-betalinger og utsteder IOU til brukerne, noe som skaper motpartsrisiko. I tillegg fungerer de også som clearinghouse for ordrer, vedlikeholder ordreboken for å lette kjøp og salg. Dette sentraliserte systemet for ordrehåndtering skaper unødvendige sikkerhetsrisikoer som desentraliserte børser som Bitshares ser ut til å unngå.

Takket være Bitshares desentraliserte natur er det ingen sentrale feil. Desentraliseringen fjerner også motpartsrisikoen som oppstår når børsene håndterer alle ordrematchingsfunksjonene. Selv i sentraliserte kryptokursutvekslinger har vi sett hva som kan skje med sentralisering, inkludert feiladministrasjon av nøkler som kan føre til sikkerhetsbrudd og tap av hundrevis av millioner dollar i formuer.

Bitshares, og OpenLedger, som fungerer på Bitshares blockchain, fungerer som tillitsfulle gateways for å utveksle eiendeler, med den utvekslingen som blir registrert på blockchain. Gatewayen går ut for å kjøpe mynten og overfører den deretter til lommeboken din. De holder det ikke for deg som en sentralisert utveksling ville gjort.

BitsharesDex

Bitshares desentraliserte børs (DEX). Bildekilde: bitshares.org

Dette holder deg kontroll over dine private nøkler, og er sikrere enn å tillate utveksling å holde kontroll over nøklene dine. Som det ofte blir sagt i kryptokurrencykretser – “Hvis du ikke holder nøklene, eier du ikke myntene.”

Desentralisering gir også andre fordeler. Det kan utjevne spillereglene for handelsmenn ved å eliminere muligheten for dårlige skuespillere til å drive den typen tull som ofte sees på Wall Street og andre tradisjonelle børser og markeder. I disse systemene er de rike og kraftige innsidere i stand til å plassere infrastrukturen på en slik måte at de får den raskeste utførelsen av ordrer.

De bruker også komplekse handelsalgoritmer som kan frontdrevne markeder, eller de vil bruke skjulte ordrer for å manipulere handelsvolum og prising. Alle disse shenanigans jobber for å stenge detaljhandleren, men er ikke mulig på en desentralisert blockchain-utveksling som Bitshares.

Fordi Bitshares ble opprettet med muligheten for brukere å lage sine egne digitale eiendeler, kan du handle et hvilket som helst antall digitale derivater med Bitshares. Aksjer, obligasjoner, råvarer og til og med andre kryptovalutaer kan opprettes som derivater og kan handles mot andre digitale eiendeler, slik at du kan handle gull mot bitUSD, eller råolje mot ETH.

Mulighetene er endeløse.

Stabile mynter er et populært tema i kryptokurver, men Bitshares har allerede løst problemet med SmartCoins. SmartCoins tillater oppretting av bitUSD, som er knyttet til den amerikanske dollaren i forholdet 1: 1. 1 bitUSD kan alltid innløses for Bitshares for $ 1, og hver bitUSD støttes 200% av Bitshares.

Vitner opprettholder prispariteten til bitUSD. Denne enkle funksjonen gjør det mulig å opprette opsjoner og pantsettede shorts, noe som åpner muligheten for Bitshares å ta noe av handelen fra markedet for kvadrillederivater på $ 1.

Kanskje best av alt for mange kryptovalutaentusiaster er friheten du oppnår ved å bruke Bitshares. Det er ingen personopplysningskrav, og du kan unngå alle KYC- og AML-kravene, i tillegg til å omfatte omfattende krav til papirarbeid og skatterapportering..

I tillegg er det ingen handelsgrenser pålagt deg av Bitshares DEX. Handle hvilket som helst beløp når som helst og hvor som helst i verden. Det er ingen innskudds- eller uttaksgrenser, siden det ikke er noen godkjenningsprosess eller nivåer basert på mengden personlig informasjon du har gitt bort.

Du vil også finne at Bitshares er en av de billigste handelsalternativene som er tilgjengelige, med gebyrer på bare noen få øre hvis du bruker SmartCoin-par. Gebyrene kan endres, men siden de er fastsatt av aksjonærens godkjenning, er det ikke sannsynlig at de vil øke vesentlig.

Bitshares (BTS) Token

Bitshares BTS-logo

Bildekilde: bitshares.org

BTS-token handles mest på Bitshares-plattformen, men handles også tungt på ZB.com og Huobis børs, da det er ganske populært blant kinesiske handelsmenn på grunn av personvernfunksjonene. Du kan også kjøpe på Binance.com og Poloniex.

Selve tokenet har sett en viss volatilitet de siste seks månedene, og hoppet til $ 0,40 i juni 2017 og igjen i begynnelsen av mai 2018. Det så sin heltid i januar 2018 da den nesten nådde $ 0,90 per token. Fra 16. mai 2018 har den trukket seg tilbake til 0,24 dollar og har handlet så lavt som 0,129 i 2018.

Denne volatiliteten er ikke nødvendigvis dårlig, da den viser at det fortsatt er interesse for mynten, og fra og med mai 2018 er den fortsatt den 36. største mynten etter markedsverdi med en markedsverdi på $ 643 millioner.

Konklusjon

Som du kan se, er det et stort antall fordeler som kommer fra desentraliserte børser, som sannsynligvis vil gjøre dem til valget for fremtiden. Med Bitshares som en av de første som noensinne er opprettet, har den en solid first mover-fordel.

Når det er sagt, har de ikke gjort det beste ut av den fordelen. Bitshares Asset Exchange ser for tiden bare 7 millioner dollar i daglig volum, med det meste som kommer fra Kina. Børsen er ikke veldig brukervennlig, og er mer egnet for avanserte handelsmenn, og det har blitt gjort lite i veien for markedsføring.

Bitshares kan være ledende i desentraliserte børser, men noen må lede den ladningen fremover, og med at skaperen Dan Larimer har gått videre til EOS-prosjektet, er det ingen som forteller hvem det kan være.

Bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me