Gjennomgang av BitTube (TUBE): Alt du trenger å vite

BitTube er et desentralisert blockchain-prosjekt som tar sikte på å erstatte YouTube med sin annonsefrie kryptodrevne videoplattform.

De prøver å gi brukerne et alternativ som er sensurbestandig og ikke kontrolleres av en stor sentralisert organisasjon. BitTube ble utviklet for å gi innholdsskapere en andel i nettverket de bidro til.

Ambisiøs, men har BitTube det som trengs?

I denne gjennomgangen av BitTube vil vi ta et dypdykk på prosjektet og effekten det sannsynligvis vil ha. Vi vil analysere teknologien, teammedlemmer, fordeler / ulemper samt de langsiktige utsiktene for TUBE-tokens.

Hva er BitTube?

BitTube-plattformen er designet for å gi utgivere av videoinnhold et utsalgssted for sine videoer som er sensurfrie. Det fjerner også sentralisert lagring, og tar sikte på å fjerne behovet for reklame for å generere inntekter.

BitTube plattformdeksel

Brukergrensesnitt for BitTube-plattform

I stedet vil innholdsprodusenter motta betaling bare for å produsere og laste opp videoer. Seere kan også motta betaling for å se på videoer. Betalingene gjøres i den opprinnelige valutaen til BitTube-plattformen, kjent som BitTube-mynt (TUBE).

For å få en enda mer grundig titt på teknologien som brukes til BitTube og dens mål, kan du se på prosjektene hvitt papir.

Desentralisert BitTube-plattform

Desentralisering er kjernen i BitTube-plattformen, noe som gjør den til en frontløper for tittelen “Bitcoin YouTube”. En av nøklene til desentralisering av plattformen er at lagring av videofiler håndteres av Interplanetary File System (IPFS).

Denne IPFS er en peer-to-peer hypermedia-protokoll som er en erstatning for HTML og jobber med å desentralisere nettet. Den største fordelen med IPFS-protokollen er fjerning av brukerdata fra hendene til sentraliserte lagringsselskaper, og tilbakelevering av kontroll til brukere og innholdsskapere.

BitTube vedvarende lagring

Vedvarende lagring på BitTube med distribuert nettverk. Via papir

Med IPFS er det ingen sentraliserte servere som lagrer data. I stedet overføres alle dataene til et desentralisert globalt servernettverk. Sikkerheten til dataene er garantert gjennom en hashing-mekanisme, og effektiviteten maksimeres gjennom en algoritme som reduserer overføring av data og unngår dupliserte data. En måte dette oppnås på er at nettverket alltid søker den nærmeste og raskeste datakilden.

BitTube i nettleseren

BitTube-applikasjonen lever fullstendig i nettleseren, slik at brukerne ikke trenger å laste ned og installere spesiell programvare for å se innhold som er lastet opp til BitTube. Det er også mulig å identifisere hvilken som helst video på nettverket med en hash, slik at den også kan vises.

Livevideo er også en mulighet, men skaperne av livevideoene trenger å installere BitTube Sender-applikasjonen som lar dem dele skjermen. Applikasjonen vil levere direktesendinger direkte gjennom IPFS peer-to-peer-nettverket, og unngår behovet for et sentralisert datasenter ved å laste opp data direkte til BitTube-nettverket.

Betalinger for innholdssynere

I tillegg til at innholdsskapere får betalt, gir den økonomiske modellen til BitTube også betalinger for innholdsvisere. Dette skjer når seerne bryter TUBE mens de ser på videoer. Disse myntene blir delt mellom innholdsskaperen, innholdsbrukeren og BitTube-prosjektet.

Betalingsdistribusjon BitTube

Betalingsfordeling i BitTube økosystem

Siden innholdseiere kan få betalt fra den aller første visningen av videoene sine, er det ikke nødvendig å ha enorme antall abonnenter for å tjene TUBE-belønninger. Innholdseiere får 70% av belønningene ved gruvedrift, mens seerne får 20% og BitTube-prosjektet får 10% for å hjelpe med utviklingskostnadene. Denne modellen lar brukere fra lavinntektsområder lage en potensielt betydelig inntektsstrøm ved å se på videoer.

BitTube Transparens og anonymitet

BitTube gir full gjennomsiktighet gjennom blockchain explorer som viser alle transaksjonene som noensinne er gjort på blockchain. Du kan se den nøyaktige fordelingen av belønninger, som vil fortelle deg hvilke videoer og hvilke seere som har skapt belønninger.

BitTube gir også anonymitet til alle brukerne, som du forventer av en blockchain-plattform. Det er ingen personlig identifiserbar informasjon samlet inn fra noen brukere eller lagret av en eller annen grunn.

BitTube-teamet

BitTube er en ganske ny plattform, etter å ha blitt lansert av Saber Maram i desember 2017. Saber er også nåværende administrerende direktør i BitTube, og hovedkvarteret til prosjektet ligger i Santa Cruz de Tenerife-området i Spania, som ligger på Kanariøyene. Saber har 15 års erfaring som gründer, både grunnlegger og ledende forskjellige selskaper før lanseringen av BitTube.

BitTube-teammedlemmer

Noen medlemmer av BitTube-teamet

Teamet består av omtrent to dusin individer, og dette inkluderer konsulenter og rådgivere i tillegg til utviklere og markedsføringspersoner.

TUBE tekniske detaljer

BitTube-plattformen ble opprettet ved hjelp av programmeringsspråket C ++, og Monero-kodebasen ble brukt som en mal for prosjektet. Dette betyr at TUBE opprinnelig var basert på CryptoNight proof-of-work konsensusalgoritmen, som gjorde den fullt ASIC-motstandsdyktig.

Fordi ASIC-gruvearbeidere ble opprettet for CryptoNight-algoritmen tidlig i 2018, gaffel BitTube seg 2. juli 2018 og byttet til CN Sabre-algoritmen, slik at den kunne forbli fri for ASIC-gruvedrift. Det betyr at gruvearbeidere fortsatt er i stand til å gruve TUBE-mynter med datamaskinens GPU.

Spesifikasjoner for BitTube-protokollen

Spesifikasjoner for BitTube-protokollen

Som du kanskje har gjettet fra begynnelsen av Monero, er TUBE en personvern-sentrisk mynt. BitTube brukte The CryptoNight-algoritmen for å sikre ekte personvern gjennom kryptografi og egalitarisme.

BitTube har gitt en oversiktlig og lettlest guide til gruvedrift her, slik at hvem som helst kan dra nytte av å utvinne TUBE-kryptovalutaen. Ettersom ASIC-rigger tar over flere og flere algoritmer, er det bra å ha ASIC-resistente alternativer som TUBE.

TUBE er også noe unikt i kryptovalutaer, da det ikke var noen ICO for prosjektet, og ingen forhåndsgruve for å fylle selskapets kasser og utvikleres bankkontoer. BitTube har begrenset antallet gruverbare TUBE-mynter til 1 milliard mynter. Og gruvedrift kan oppnås så enkelt som å se på videoer.

Som en desentralisert videotjeneste har BitTube planer om å lage et stemmesystem innen plattformen for å engasjere brukerfellesskapet fullt ut i beslutningsprosessen rundt fremtidig utvikling av plattformen. I tillegg vil Baseline Improvement Proposals (BIPs) brukes til å bestemme mulige gaffelbaner for mynten, samt avgjørelser angående myntreserven.

RØR Prishistorie

BitTube Coin (TUBE) er for tiden rangert som nummer 429 på Coingecko.com med en pris på $ 0,037 og en markedsverdi på $ 9,637,465 og en total forsyning på 99,120,263 TUBE. TUBE begynte også med en utgivelsespris på $ 0,10 i desember 2017, så prisen forblir uendret fra den første lanseringen, og gitt det ekstremt svake markedet for kryptovalutaer gjennom 2018 er dette ganske oppmuntrende. Svært få mynter er uendret siden desember i fjor, de fleste er faktisk ganske mye lavere.

RØR Prishistorie

TUBE Token Performance. Kilde: Coingecko

Vi må huske at TUBE faktisk er et verktøy-token, som brukes til å gi et økonomisk incitament for brukere å laste opp og se videoer på BitTube-plattformen. Dette betyr at prisaksjon skal være forskjellig fra verdipapirtokener, som ofte ser mye mer volatilitet, både opp og ned. Dette kan gi TUBE en fin, jevn fremgang høyere når kryptovalutamarkedene gjenoppretter seg.

Hvis du er interessert i å anskaffe TUBE-mynter, er den viktigste børsen for handel med TUBE for tiden Bittrex. Det er også en moderat mengde volum på børsene Upbit og TradeOgre.

Hvor skal du oppbevare TUBE

Fordi BitTube er sin egen separate blockchain, er TUBE-mynten innfødt til plattformen, ikke et ERC-20-token som så mange andre plattformer i disse dager. Det betyr at BitTube har sine egne proprietære lommebokløsninger for lagring av TUBE. Det er faktisk flere alternativer, og det enkleste er å bare la TUBE-myntene dine ligge i den online lommeboken som er koblet til BitTube-kontoen din..

Det er også en dedikert stasjonær lommebok som kan lastes ned og installeres, og det har den ekstra fordelen at du kan gruve direkte fra lommeboken. Og for Apple-brukere er det en mobilapp som kan lastes ned fra Apple app store.

Konklusjon

BitTube startet sterkt som en desentralisert videotjeneste, og hvis den kan oppfylle sine fremtidige mål om å hente inn videoer fra profesjonelle innspillingskunstnere, legge til opphavsrettsbeskyttelse, frigjøre et debetkort for å bruke RØR og andre førsteklasses innholdsfunksjoner, vil det enkelt opprettholde ledelsen på andre desentraliserte videohostingsplattformer, for ikke å nevne begynne å innhente de etablerte sentraliserte selskapene som YouTube og Vimeo.

BitTube-teamet har gjort store fremskritt på mindre enn et år, noe som er veldig oppmuntrende for fremtiden for prosjektet. Myntprisen har også holdt seg bra i møte med et bredt bjørnemarked i kryptokurver.

Selv om det virker vanskelig å tro på dette punktet, kan BitTube overta som den ledende plattformen for videoleveranse, og til og med overskyne YouTube. Og ville ikke det være fantastisk.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me