Gjennomgang av Bluzelle (BLZ): Et desentralisert dataøkosystem

Bluzelle er et prosjekt som prøver å desentralisere datalagring ved å tilby et sikkert og rimelig alternativ på blockchain.

Etter å ha fulgt en lang rekke andre blockchain-lagringsprosjekter, prøver de å ta på seg slike som de store databaseadministratorene som Oracle og lignende. Bluzelle prøver også å bygge et rammeverk som fremmer privat datakontroll og datasyndikering.

Men kan de virkelig oppnå dette og skille seg ut blant konkurrentene?

I denne Bluzelle-gjennomgangen vil vi se nærmere på prosjektet, inkludert teknologien som driver det, teamet som driver det og BLZ-tokenet som driver det.

Hva er Bluzelle?

Bluzelle fikk en fantastisk start i 2018, med et av de mest hypede innledende mynttilbudene, en utrolig profesjonell whitepaper og en lansering som så den notere umiddelbart på toppbytte Binance. Denne utrolige starten fikk Bluzelle til å se ut som alle investorer en gang i livet en tidlig investering.

Bluzelle er en datalagring blockchain, som tilbyr desentraliserte applikasjoner (dApps) en desentralisert databaseløsning. Det skaper også en token-økonomi, med et eksternt token for investering og et internt token for å drive nettverket på en avgiftsfri måte, samtidig som masternode-eiere får et incitament til å fortsette å operere.

Hva er Bluzelle

Oversikt over The Bluzelle desentraliserte databasetjeneste på forespørsel. Bilde via Bluzelle Whitepaper

Bluzelle er ikke den eneste blockchain i dette rommet, og kan forvente å se hard konkurranse fra slike som MaidSafeCoin, Siacoin, Storj og Filecoin. Det er uunngåelig at en av disse til slutt vil bli den beste spilleren, og investorer i BLZ-token satser på at denne eventuelle vinneren blir Bluzelle.

Bluzelle har posisjonert seg godt for denne eventuelle dominansen, med kontorer i vest i Vancouver, og i øst i Singapore. Det har også lined-up noen partnerskap som vil hjelpe den med å fange markedsandeler, og hjelpe den til å bli den dominerende desentraliserte databaselagringsløsningen.

Det forventes at når Bluzelle blockchain er fullt implementert, vil den ha 10 millioner ganger større lagringskapasitet i forhold til dagens bedriftens IT-lagring. Og lagringen vil komme til 0,001 kostnaden per Tb lagring sammenlignet med dagens kostnader. Kanskje best av alt, dataene dine vil være helt sikre.

Bluzelle-teknologi & Bruk tilfeller

Det er en rekke forskjellige brukstilfeller for Bluzelle-teknologi, men kjernebruk vil være som en desentralisert og skalerbar databasetjeneste for dApps. Ideen ble inspirert av konsepter introdusert i sharding og NoSQL, og det vil tillate Bluzelle å koble produsenter og forbrukere, der forbrukerne vil være i stand til å kjøpe overflødig databehandlingsressurser (båndbredde, lagring, minne og CPU-prosessering) fra produsentene som skaper det overskuddet..

For å få det til å høres mer blockchain ut, er produsentene faktisk gruvearbeidere som låner ut sine databehandlingsressurser til Bluzelle-nettverket i bytte mot en belønning. Denne produsentøkonomien kalles en sverm av noder i Bluzelle-økonomien, eller en metaswarm.

Bluzelle Metaswarm

Grafisk fremstilling av Bluzelle “Metaswarm”. Bilde via papir

Produsenter vil bli belønnet med enten BLZ eller BNT, som er de to tokens opprettet for Bluzells-nettverket. Bluzelle har også tatt skritt for å garantere tokens for en mer pålitelig og robust databaseøkonomi. Dette bidrar til å sikre at produsenter vil oppfylle minimumsstandarder for databehandlingsressurser.

Forbrukeren i Bluzelle-økosystemet vil primært bestå av dApp-utviklere som har behov for en uforanderlig desentralisert lagringsplattform. De vil kunne få tilgang til Bluzelle-ressurser og betale for dem i BLZ- og BNT-tokens. BLZ-token er et børsnotert ERC-20-token, mens BNT-token er et privat token som er hjemmehørende i Bluzelle-nettverket.

Ved å bruke et internt token kan nettverket omgå skalerbarhetsbegrensningene til Ethereum-nettverket, samtidig som det gir nettverket større autonomi når det gjelder å diktere hvordan og hvor data lagres. De to tokens vil være festet til hverandre og byttes ut i forholdet 1: 1, noe som sikrer at begge setter pris på samme hastighet, og gir brukerne et større incitament til å bli produsenter for nettverket.

Bluzelle økosystem

Bluzelle Ecosystem med BLZ- og BNT-tokens som interagerer med ERC20-kontrakter. Bilde via papir

Nettverket som helhet vil bli rangert og regulert av en “Karma Index” som avgjør om produsentene opptrer riktig. De produsentene som anses å oppføre seg dårlig vil bli straffet, mens de som anses å ha den beste oppførselen kan ha muligheten til å bli svermleder. Denne Karma-indeksen ble opprettet for å fremme høyere servicenivåer uten at en sentralisert aktør håndhever god oppførsel.

Mens databaseløsningen er det primære fokuset for Bluzelle, er det andre brukstilfeller som Bluzelle vil være passende. Noen andre interessante brukssaker som er identifisert og utforsket for Bluzelle inkluderer:

  1. Bygg mobil lommebøker basert på Ripple og gafler av Ripple
  2. Forsikringsprodukter som bruker Ethereum mainnet og testnet (Ropsten, Rinkeby)
  3. Bygg sofistikerte maskinvarepunger for å beskytte kryptoaktiva på Ripple, Ethereum og Bitcoin.
  4. Bygg KYC-programvareløsninger på toppen av Ethereum for OCBC-, MUFG- og HSBC-banker
  5. Utviklet en fullservicesuite med tjenester for å drive ICO, inkludert sikkerhetsreviserte smarte kontrakter for å drive ERC-20-tokens og salgskontrakter.

Bluzelle Team

Bluzelle-teamet har fått en sterk start, etter å ha tiltrukket seg et team av ingeniører med omfattende bakgrunn i å lage og skalere teknologiprosjekter..

Bluzelle teammedlemmer

Noen av Bluzelle-teammedlemmene

Bluzelle er basert i Singapore, men har også et utviklingsteam i Vancouver, Canada. Teamet består av 10 medlemmer, med en kort biografi av de viktigste teammedlemmene nedenfor:

Pavel Bains – administrerende direktør: Over 18 års erfaring med risikovillig kapital, samt gründererfaring som medstifter av barnas historiestart Panda Stories.

Neeraj Murarka – CTO: Også over 18 års erfaring, men i dette tilfellet innen programvareteknikk for multinasjonale teknologibedrifter som Hewlett Packard, IBM og Google.

Nitin Cunha – Seniorutvikler: 12 års erfaring med programanalyse, sist med TEEMA-rådgivning, som Talent Manager.

Scott Burch – Seniorutvikler: 8 års erfaring som webutvikler, med ekstra erfaring innen apparkitektur, sist med Credit1 Credit Union.

Leandro Bark – salgssjef: 16 års erfaring i forretningsdrift, sist innen risikovillig kapital og private equity.

Bluzelle er helt klart i gode hender teknisk med ledelsen til Murarka og et like sterkt utviklingsteam bak seg. Denne tekniske ekspertisen har hjulpet Bluzelle med å utvikle partnerskap, med flere valutaselskaper, forsikringsselskaper og banker som alle er enige om å samarbeide med Bluzelle som kunder. HSBC og AIA er bare to av de multinasjonale finansselskapene som stoler på Bluzelle og deres teknologiske lederskap.

Konsernsjef Pavel Bains er også kritisk for suksessen til Bluzelle, med sin mangeårige erfaring innen operativ ledelse som bidrar til å styre prosjektet. Sist i rollen som Story Panda var talentene hans kritiske for å lukke lisensavtaler med selskaper som Warner Bros., Dreamworks og Disney..

Som du kan se, har teamet en god oversikt, både i teknisk gjennomføring og i operativ utførelse. Med Bluzelle-prosjektet en sterk start, ville det være opp til dem å slippe ballen og ikke utmerke seg, ellers er det ingen grunn til at prosjektet ikke lykkes.

Bluzelle Key Partnerships

Jeg har allerede nevnt at Bluzelle jobber med både HSBC og AIA, men de har flere strategiske partnerskap. Flere av dem er med andre blockchain-prosjekter, for eksempel 0x, Zilliqa og Bee Token. Det er blitt antydet at Bluzelle målrettet disse tre prosjektene for deres sterke tilstedeværelse på sosiale medier.

Bluzelle Partners

En samling av alle Bluzelle-partnere. Kilde: Bluzelle Nettsted

Bluzelle vil tilby databasetjenester til hvert av prosjektene som er notert, men på litt forskjellige måter. For tiden forventes samarbeidet å se slik ut:

  • Bluzelle bygger på toppen av 0x for å tilby videresendere en standard og konsistent databasetjeneste.
  • Bluzelle og Zilliqa jobber sammen for å gi en integrert løsning slik at brukere som bygger dApps med Zilliqa som den underliggende blockchain kan bruke Bluzelle til desentralisert datalagring.
  • Bluzelle vil samarbeide med Bee Token for å være den underliggende databaseløsningen for Bee Token-kunder.

I tillegg til allerede nevnte partnerskap, har Bluzelle også bygget databasetjenester for Zagbank, BT Group og Microsoft. Selv om det ikke har vært noen faste forpliktelser fra noen av disse selskapene, har det skapt et samarbeidsforhold som Bluzelle kanskje kan dra nytte av i fremtiden.

Og med tanke på hvor raskt Bluzelle var i stand til å tiltrekke seg store selskaper til å samarbeide med dem, er det ikke vanskelig å forestille seg at det ble dannet flere strategiske partnerskap de neste månedene..

BLZ-tegnet

BLZ token ICO ble avholdt 20. januar 2018 og samlet raskt inn $ 19,5 millioner da 500 millioner tokens ble solgt til en pris på $ 0,12. Prisen økte høyere i løpet av de neste to ukene og nådde en høyde rett over $ 0,77 før den falt tilbake da hele kryptovalutamarkedet kom under press.

Ved begynnelsen av april var det nede på 0,257 dollar, og da kom det tilbake og nådde nesten 0,77 dollar igjen innen utgangen av april. Dessverre har det falt siden mai, og fra slutten av oktober 2018 er det tilbake nær ICO-prisen, og handler til $ 0,131045.

Binance BLZ

Registrer deg på Binance og kjøp BLZ-tokens

Binance plukket mynten rett fra sin ICO, og den er fortsatt børsen med det største BLZ-handelsvolumet. Du kan også kjøpe BLZ fra Huobi, Fcoin og Gate.io, samt fra noen mindre børser.

Fordi BLZ er et ERC-20-token, kan det lagres i hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok, som Coinomi, MetaMask eller MyEtherWallet / MyCrypto.

Konklusjon

Vi har kommet til å akseptere at dataene våre ikke tilhører oss lenger, og at de handles fritt av store selskaper og annonsører, men Bluzelle ønsker å endre det med sin desentraliserte datalagringsløsning. Dette kan ta dataene våre tilbake og legge dem i brukerens hender, i tillegg til at dApp-utvikling kan gå videre til neste generasjon.

Det sterke utviklingsteamet i blek, og de imponerende partnerskapene som raskt har blitt dannet, er begge positive tegn for fremtiden til Bluzelle. Hvis teamet kan opprettholde sitt tidlige momentum og fortsette å både forbedre sin plattform og skape nye og sterkere partnerskap, kan det være den desentraliserte databasen og datalagringsløsningen som vinner i løpet av å levere blockchain-fillagring..

Utvalgt bilde via Bluzelle

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me