Gjennomgang av Electrify Asia (ELEC) – Alt du trenger å vite

Mer enn halvparten av verdens befolkning bor i Asia, og nesten halvparten av dem er koblet til et sentralt strømnett for deres strømbehov.

Dette er en enorm markedsplass, og ettersom land i økende grad liberaliserer elektrisitetsmarkedene, vil det være en eksplosjon av innovasjon fra gründere som vil bruke den eksisterende infrastrukturen til å øke privat energiproduksjon og distribusjon..

Vi har sett dette allerede i noen vestlige land, og når de kombineres med blockchain-teknologi, vil forbrukerne ha et stadig mer variert valg av hvor de kan få energien sin fra.

Verdens energiråd har allerede spådd det på mindre enn 10 år i det minste 15% av verdens energibehov distribueres ved hjelp av desentraliserte nettverk.

Når land rundt Asia forbereder seg på liberalisering av elektrisitetsmarkedene, vil ELECTRIFY levere verdi gjennom vår markedsplass og peer-to-peer (P2P) plattformer.

Med forbrukere som i økende grad fokuserer på ren energi, og markedene blir stadig mer åpne, trengs innovatører for å finne måter å distribuere energi på en effektiv og intelligent måte.

De Elektrifiser Asia-prosjektet ønsker å gjøre nettopp det, og har allerede lansert med et token som kan handles, og en eksisterende markedsplass for infrastruktur og offchain.

Electrify Asia-teamet

Electrify Asia-teamet gir en mengde erfaring innen distribusjon av strøm og teknologi. Konsernsjef og medstifter av prosjektet er Julian Tan, som tidligere jobbet i Sunseap Energy, og som også tilbrakte tid som forskningsingeniør ved Solar Energy Research Institute i Singapore..

Elektrifiser Asia Team

Elektrifiser Asia-teamet. Kilde: electrify.asia

Martin Lim, en annen alumni fra Sunseap Energy, hvor han jobbet som forretningsutviklingskonsulent. Før det tilbrakte han 15 år som Creative Director i en rekke selskaper.

Leder for ingeniørfag og teknologi ved Electrify Asia er Sean Eu, en IT-spesialist med mer enn 20 års erfaring med å utvikle systemer og muliggjøre forretningsforandring gjennom informasjonsteknologi. Han var tidligere CTO for GlobalRoam-gruppen, og har hatt en rekke teknologilederroller de siste to tiårene.

Endelig har Electrify Asia-prosjektet OmiseGo-grunnlegger Jun Hasegawa som ledende rådgiver for prosjektet. Jun hjelper prosjektet med betalingsløsninger og blockchain-skalerbarhet.

Kjerneverdiproposisjon

Electrify Asia har som sin kjerneverdiproposisjon desentralisering av kraftproduksjon og distribusjon, og gir dermed forbrukerne et bredere utvalg av energikilder og lavere priser. Dette vil bli realisert ved å bringe det eksisterende Electrify Asia intelligent offchain markedsplass på en blockchain-basert markedsplass.

Marketplace 2.0 vil erstatte den nåværende offchainversjonen og tillate brukere av Electrify Asias tjeneste å få tilgang til Marketplace online via nettleser og mobilapplikasjoner. Alt dette vil bli utført på en blockchain, og det gir forbrukerne flere viktige fordeler.

Elektrifiser Asia Marketplace

Nåværende markedsplass vs. foreslått

For det første vil det gjøre det mulig for privatkunder å kjøpe energi til nedsatte engrospriser, og spare penger. Deretter vil det gi forbrukerne flere valgmuligheter i energileveransen, og åpne for flere alternative og rene energikilder på en P2P-markedsplass.

Marketplace vil kjøre på energismarte kontrakter som er sikret på blockchain, og hele prosessen vil bli drevet av ELEC-token. ELEC-token, som er et ERC-20-kompatibelt token opprettet på Ethereum blockchain, vil gi produsenter og forhandlere tilgang til Electrify Asia-økosystemet.

For å kunne tilby energi på markedet, vil produsentene og forhandlerne være pålagt å satse ELEC som et depositum. Transaksjonsgebyrer vil også bli betalt av energileverandørene i ELEC-tokens.

Forbrukere vil opprette kontoer, og vil være i stand til å logge på for å kjøpe energi fra produsenter i Marketplace 2.0. Dette vil bli tilrettelagt av PowerPod, og Internet of Things-enheten opprettet av Electrify Asia for å gjøre det mulig for produsenter å logge energiproduksjonen på blockchain.

PowerPod er i utgangspunktet en smart energimåler, som vil desentralisere sporing og datainnsamling knyttet til energiproduksjon og -forbruk. Alle innsamlede data vil være tilgjengelige via Synergy P2P Trading dashboard.

Elektrifiser Asia-muligheten

Electrify.sg-logo

Bildekilde: electrify.sg

Electrify Asia har en sterk start med en etablert arbeidsmarked i Singapore. Denne markedsplassen var designet for bedriftskunder og har omtrent et dusin forhandlere som allerede deltar for å levere energi. Denne første generasjons markedsplassen fastslår gyldigheten av forretningsplanen for Electrify Asia, samt en fungerende arkitektur for selskapets ekspansjon til utenlandske markeder.

Electrify Asia drar allerede fordel av Singapore i første omgang og mangel på konkurranse, noe som skulle gi dem en klar vei til vekst i hjemlandet når de med hell implementerer Marketplace 2.0 onchain-teknologien. Alt som trengs på det tidspunktet er å tydelig demonstrere fordelene med blockchain-løsningen for gjennomsnittsforbrukeren.

Dette burde ikke være vanskelig, ettersom det forventes at forbrukerne ser besparelser på 25-30% i strømtakstene sammenlignet med den offentlige regjeringsleverandøren i Singapore. Dette forventes å gi 20% besparelse på strømregningene. Disse reduserte prisene kommer fra forhandlere som vil kunne kjøpe strøm til grossistpriser og deretter videreselge til kunder med rabatt på Electrify Marketplace..

Denne besparelsen gir et stort incitament for både bedrifter og forbrukere til å bytte til Electrify-markedet. Det faktum at strømmen forblir i sentralnettet, uten tap av stabilitet og kvalitet, vil være et ekstra incitament for forbrukerne til å bytte til Electrify.

En annen veldig viktig fordel som Electrify Asia har, er deres partnerskap med Tepco, som er den største strømleverandøren i Japan og en av de største i verden. Dette ville ikke komme som noen overraskelse ettersom Japan har et liberalt reguleringsmiljø og en veldig mottakelig holdning til blockchain-teknologi.

Elektrifiser Asia-svakheter

Et av de viktigste salgsargumentene for Electrify Asia-prosjektet er liberaliseringen av energimarkedet. Det skarpe problemet er at det ikke er noen klar trend i Asia mot markedsregulering, særlig i de mer sentralt kontrollerte økonomiene. Dette kan utgjøre betydelige regulatoriske hindringer for Electrify Asia ettersom de prøver å trenge gjennom mange sørøstasiatiske markeder.

Power Ledger Thailand-avtale

Hovedbokskilt med BCPG. Bildekilde: Medium

Tenk på Filippinene, der myndighetene har ganske sterk strøm. Electrify Asia vil finne det nesten umulig å bryte seg inn i dette markedet uten en statlig tilknyttet støtte, eller et partnerskap som ligner på det som ble opprettet av Power Ledger i Thailand..

Gjennom hele utviklingsland er det veldig vanlig å se regjeringer som leverer elektrisitet gjennom statlig produksjon, eller i samarbeid med svære selskaper som sparker tilbake til regjeringens ledere.

Det er ikke sannsynlig at disse regjeringene vil ønske konkurranse velkommen i en sektor som leverer sjenerøs fortjeneste til regjeringen og / eller til politikerne. Den eneste måten å bryte seg inn i disse landene vil være gjennom å utvikle forbindelser med høytstående embetsmenn.

Mer åpne økonomier virker som et lett område for utvidelse på overflaten, men på grunn av den åpne naturen til disse økonomiene vil Electrify Asia nesten helt sikkert se økt konkurranse fra andre blockchain-baserte energimarkeder, spesielt hvis konkurransen allerede har gjort fremskritt.

Et godt eksempel på dette er Australia, som er rettet mot Electrify Asia, men har allerede sett pilotprogrammer etablert av prosjekter som Power Ledger.

Forstå ELEC Token

Nøkkelen til å drive hele Electrify Asia-økosystemet er ELEC-token, og ERC-20-kompatibel token opprettet på Ethereum blockchain. Energiprodusenter og forhandlere vil bruke tokenet som et depositum for å få tilgang til Marketplace og liste opp tilgjengelig energi til salgs.

ELEC-tokens vil også bli brukt til å betale transaksjonsgebyrer på nettverket. I tillegg er det planer om å utstede ELEC-tokens til forbrukerne som en del av et lojalitetsbelønningsprogram. Faktiske betalinger fra forbrukere til forhandlere vil forbli i fiat-valutaer, og det samme vil betalinger som gjøres på peer-to-peer Synergy energy trading platform.

ELEC ICO Token Sale

ICO for ELEC ble fullført 2. mars 2018 med en hard hette for salg av $ 30 millioner. 375 millioner av de planlagte 750 millioner tokens var tilgjengelig under ICO, med en pris på $ 0,08 per ELEC og betalinger gjort i Ethereum.

Nettsiden til Electrify Asia er ikke klar over hvor mye som faktisk ble reist, men det sier at ICO var en suksess, og siden den nåværende sirkulasjonsforsyningen er 411 567 025 ELEC, er det sannsynlig at laget nådde målet på $ 30 millioner hard cap.

Av de innsamlede midlene går 52 prosent til utvikling, teknologi og forskning. Ytterligere 19 prosent går til bemanning, 10 prosent til drift, 10 prosent til forretningsutvikling samt partnerskap, og de siste 9 prosent til regnskap og juridisk.

ELEC-prisytelse

ELEC-prisytelse. Kilde: coinmarketcap.com

Siden ICO handlet ELEC-token så høyt som $ 0,193292 i slutten av april 2018, men prisen har vært på en jevn glide lavere siden den gang, og i slutten av mai 2018 er prisen på ett ELEC-token $ 0,064992.

Det meste av volumet i ELEC-handel er på KuCoin, så det er åpenbart at token kan ha stor nytte av å være notert på en av de store børsene som OKEx, Binance, Huobi eller Bitfinex. Likviditet er bare gjennomsnittlig, med mindre enn $ 500 000 i daglig handelsvolum.

Konklusjon

Å handle energi på blockchain er et perfekt bruksområde for teknologien, og konkurransen i rommet vil bare øke de neste årene. Electrify Asia har et hopp på det meste av konkurransen, og en stor førstegangsfordel i hjemlandet Singapore.

Energiindustriens natur har imidlertid en tendens til høye reguleringsnivåer og myndighetsengasjement, noe som kan tjene til å gjøre et energimarked til et vanskelig produkt å bringe til forbrukerne..

Electrify Asia må utnytte sin dominerende posisjon i hjemlandet for å selge markedsplassen i utenlandske jurisdiksjoner. Hvis de kan finne en måte å samarbeide med eksisterende infrastruktur eller reguleringsorganer i de nye landene som er målrettet, kan de se suksess.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me