Gjennomgang av Nebulas (NAS): Gjør internett desentralisert

Nebulas er et ganske nytt prosjekt, men det har gått veldig raskt.

Teamet bak Nebulas-prosjektet håper å skape en selvutviklende blockchain som er insentivbasert for brukere og vil gi en desentralisert plattform som gir søkemuligheter for alle eksisterende blockchains..

Nebulas ble grunnlagt tidlig i 2017 i Singapore, og mens søkefunksjonen har vært det mest fremhevede aspektet av prosjektet, jobber Nebulas også mot oppgraderbare smarte kontraktsmuligheter – to ting er ikke mulig med Ethereum.

Med fokus på søk har noen begynt å referere til Nebulas som blockchain-Google. Det er ikke veldig nøyaktig, siden de to har forskjellige bruksområder. Google er bra for å finne informasjon på en daglig basis, Nebulas vil bli brukt til å søke blokkeringer for desentraliserte applikasjoner, smarte kontrakter og blockchain-overføringer og eiendeler.

Nebulas ble opprinnelig opprettet som et ERC-20-token, men fra 2. mai 2018 har teamet kunngjort utgivelsen av den opprinnelige NAS-mynten på nettet.

Nebulas har erklært sitt oppdrag å:

føre oss til et bedre liv med et høyere nivå av frihet og likeverd.

Det håper å gjøre dette ved å legge til rette for å gjøre offentlige data om til private data, og eliminere sjansene for store selskaper som Google, Amazon og Facebook fra å analysere / dra nytte av nevnte data..

Viktige nebulasefunksjoner

  • Nebulas Rank (NR): Det setter opp et universelt verdikjedermål. For eksempel vil du kunne sjekke de høyest rangerte DAppene og gjøre bedre vurderinger.
  • Nebulas Force (NF): Utviklervennlig løsning som støtter fleksibilitet i protokoller / smarte kontrakter. Dette hjelper blockchain til å tilpasse seg markedets krav og forhindrer at “forking” oppstår.
  • Developer Incentive Protocol (DIP) / Proof of Devotion (PoD): System for å tildele utviklere NAS for deres bidrag. Det støtter rettferdighet og det beste for disse utviklerne.
  • Søkemotor: Det hjelper brukere å finne ønsket data (for eksempel desentraliserte applikasjoner & smarte kontrakter) i et massivt marked.
  • Lightning Network Wallet: I hovedsak atombytter. Du vil være i stand til å “bytte” NAS-en din til en hvilken som helst mynt som er aktivert for et nettverk.

Nebulas Team

De Nebulas nettsted lister over et dusin hovedmedlemmer, men opprettelsen av tåker kan legges for føttene til bare tre av dem. Hovedgrunnleggeren og administrerende direktøren for Nebulas er Hitters Xu, som også grunnla AntShares (nå NEO).

Nebulas Founding Team

Nebulas Founders. Kilde: Nebulas.io

Han anses å være en av pionerene innen blockchain-teknologi, og var også grunnleggeren av det første blockchain-samfunnet i Kina i 2013, kjent som BitsClub. Kanskje det mest bemerkelsesverdige i forbindelse med grunnleggelsen av Nebulas er at han også hjalp til Googles søk & Anti-svindel team.

Hans medstiftere er Robin Zhong og Aero Wang, og de gir hver sin års erfaring med blockchain til Nebulas-prosjektet. Zheng var arkitekten til Ant Financials Blockchain Platform og var også grunnleggeren av Tongxinclub, den første blockchain-støtteplattformen i Kina.

Når det gjelder Wang, var han medstifter av Antshares (NEO) sammen med Xu og har vært en innflytelsesrik blockchain-gründer.

De tre rådgiverne (Edith Yeung, Chris McCann og Evan Cheng) til prosjektet er også innflytelsesrike medlemmer av virksomheten / blockchain-samfunnene. Yeung er en ivrig teknisk investor, en partner i 500 Startups, og har blitt omtalt i Incs magasinartikkel “The Silicon Valley Investors You Need to Know in 2016”.

Nebulas rådgivere

Nebulas rådgivere. Kilde: Nebulas.io

McCann etablerte fellesskapsprogrammet hos Greylock Partners (investorer i Coinbase, FB, Airbnb, Linkedin, etc). Videre var McCann en tidlig rådgiver for Thiel Fellowship ved Stanford University og var medstifter av StartupDigest..

Sist, men ikke minst, er Cheng ingeniørdirektør på Facebook med en tidligere 10-årig utviklingskarriere hos Apple. Han har mottatt ACM Software System Award for sine bidrag til informatikk.

Dette er bare noen få høydepunkter fra det samlede Nebulas-teamet. For ytterligere detaljer om prosjektets medarbeiderbase, sjekk ut deres offisielle teamside her.

Mål for Nebulas Ecosystem

Nebulas-økosystemet har flere mål. Den ene er å definere en rangverdi, som er ment å måle verdien av de underliggende dataene på en blockchain. Teamet føler at dette er et nødvendig skritt mot å frigjøre mer verdi fra blokkjeder.

Økosystemet blir også opprettet for å være utviklervennlig, med et insentivsystem som betaler de beste utviklerne i NAS, og hjelper med å sette Nebulas-økosystemet for suksess. Og til slutt vil de at blockchain skal utvikle seg automatisk, og dermed kontinuerlig levere raskere databehandling, kraftigere systemer og en bedre brukeropplevelse. Nedenfor er beskrivelser av noen av nøkkelordene som brukes i Nebulas-økosystemet:

Hva er Nebulas Rank?

Nebler Rang

Nebler Rang

Den kanskje viktigste funksjonen i Nebulas er Nebulas Rank, som er rangeringsalgoritmen som brukes til å måle verdi i blokkjeder..

Algoritmen er åpen kildekode, og den er basert på kjedens likviditet, interaksjonen mellom brukere og forplantningen av brukerens eiendeler. Den kan brukes til å rangere forskjellige blockchain-enheter, inkludert smarte kontrakter, distribuerte applikasjoner og selvfølgelig individuelle adresser.

Hva er bevis på hengivenhet?

Bevis for hengivenhet (PoD) er konsensusalgoritmen som er utviklet for tåker og basert på tåkenes rang. PoD vil tillate at de mest innflytelsesrike brukerne på blockchain blir bokførere, og når de aksepterer denne rollen, kan de tjene blokkbelønninger og transaksjonsgebyrer, noe som stimulerer dem til å fortsette å sørge for stabiliteten og sikkerheten til blockchain.

PoD-algoritmen inkluderer konseptet at brukere med en Nebulas Rank-verdi over en gitt terskel kan betale et depositum for å delta i valg av bokholder. Bokførere overvåker blokkgenerering og tjener blokkbelønningen og transaksjonsgebyret. Enhver upassende brukeradferd fører til inndragning av depositum og omdisponering til andre bokholderkandidater.

Hva er utviklerinsentivprotokoll?

Developer Incentive Protocol (DIP) er en måte å bringe utviklere inn og beholde dem som en del av blockchain ved å gi insentiver for å utvikle smarte kontrakter og Dapps. DIP gir insentiver med forhåndsspesifiserte intervaller til utviklere som har Nebulas Rank-verdier over en viss terskel.

Ideen er å skape en positiv tilbakemeldingsløyfe for utviklerfellesskapet. Det ser ut til å fungere fordi fra og med juni 2018 Nebulas blockchain har nesten 3000 Dapps – det meste av enhver blockchain, til og med Ethereum.

Hva er Nebulas Force?

Nebulas Force

Nebulas Force

Den siste kjerneteknologien som driver Nebulas er kjent som Nebulas Force. Dette er det som vil gi Nebulas blockchain muligheten til å utvikle seg selv. Dette vil tillate feilrettinger, ny teknologi og generelle endringer uten hard forking av blockchain. Dette er ment for å unngå forstyrrelser som er forårsaket av gafler i andre blokkeringer.

Når Nebulas-samfunnet vokser seg større, blir både Nebulas Force og muligheten for oppdatering av protokoller åpen for samfunnet. Fellesskapet vil bruke sin stemmemekanisme og redegjøre for Nebulas Rang-vekt av brukere for å velge retningen blockchain tar, og hvilke mål som skal forfølges.

Technology Nebulas jobber med

Det er to andre viktige teknologier som blir utviklet for Nebulas blockchain. Den første er kjent som Nebulas Cluster Polymorphous Evolution. Dette er en fremtidsrettet mekanisme som forutsetter at eiendeler og data på hovedblokkjeden forblir trygge. Deretter skaper det minst en sidekjede som brukes til å verifisere teknologiske innovasjoner på blockchain.

Den andre teknologien det jobbes med er kjent som Nebulas Wormhole, og det vil tillate data og eiendeler å byttes ut over sidekjedene, og mellom hovedkjeden og eventuelle sidekjeder..

Om NAS Coin

NAS-mynten begynte som et ERC-20-token, men etter lanseringen av mainnet ble det mulig å bytte ERC-20-tokens mot innfødte NAS-mynter. Disse innfødte myntene vil bli brukt til å drive Nebulas-plattformen som en slags valuta i appen.

Det vil være en endelig forsyning på 100 millioner mynter, og per juni 2018 er det en sirkulerende forsyning på 45,5 millioner mynter. Med myntene kontinuerlig sirkulerende gjennom hele plattformen håper teamet å skape en intern økonomi.

Teamet holdt ICO tilbake i desember 2017, og økte målet om $ 60 millioner ved å selge 30% av mynttilførselen til $ 2 (0,00272993 ETH) per 1 NAS. Siden da har prisen på NAS vært så høy som $ 15,10, men mer nylig er den $ 5,59 (11. juni 2018), hovedsakelig på grunn av deprimerte kryptovalutamarkeder gjennom første halvdel av 2018.

Lagring & Kjøper NAS

Nas Nano lommebok

Nas Nano lommebok. Bilde via nano.nebulas.io

Den opprinnelige ERC-20 NAS-mynten kunne lagres i hvilken som helst Ethereum-kompatibel lommebok. Den nye innfødte NAS-mynten må lagres i NAS-lommeboken. Nettversjonen av den lommeboken er tilgjengelig her. Det finnes også mobile versjoner av lommeboken for begge Android og iOS.

En veldig kul funksjon ble lagt til den mobile lommeboken 31. mai 2018 da programvaren ble oppdatert å inkludere et desentralisert applikasjonssenter (DApp) – en DApp Store – innebygd direkte i lommeboken.

Med denne DApp Store kan NAS Nano-brukere nå finne og få tilgang til hundrevis av utmerkede DApps fra Nebulas Incentive Program via smarttelefonene sine.

NAS kan bare kjøpes med Bitcoin, Ethereum eller USDT, og det største handelsvolumet er langt på Huobi’s Exchange. Det er også akseptabel likviditet på OKEx, og noe lite volumhandel på Gate.io og EtherDelta.

Konklusjon

Utviklingsteamet og rådgiverne ved Nebulas utgjør et av de sterkere teamene i blockchain-bransjen for tiden. Og Nebulas adresserer tre problemer innen bockchain-teknologi som må løses: Mangelen på en universell måte å måle verdi på blockchains, manglende evne til å oppgradere blockchains uten gafler, og mangelen på et økosystem som faktisk støtter en god brukeropplevelse.

Nebulas-teamet jobber med en tro på at antall Dapps vil vokse stadig raskere, og at brukerne vil trenge noen måte å søke gjennom det enorme antallet Dapps for å finne den de ønsker eller trenger.

At Nebulas allerede har nesten 3000 Dapps bærer dette ut. Det er også et behov for å oppmuntre og hjelpe utviklere til å lage de beste Dapp-ene, ellers vil brukerne rett og slett bli oversvømmet med fjell av underordnede Daaps.

Det sier seg selv at dette er et ambisiøst prosjekt, men teamet har nådd målene sine, og det er mye støtte bak prosjektet. Det har vært overraskende å se at offentlig interesse har gått sakte med å komme til prosjektet, men dette kan skyldes det store antallet blockchain-prosjekter og de deprimerte kryptovalutamarkedene i første halvdel av 2018.

Nebulas presterer fortsatt bra, og det vil være interessant å se hva dette prosjektet vokser inn i.

Utvalgt bilde via Fotolia & Tåker

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me