Gjennomgang av Quarkchain (QKC): Transaksjonell blokkjede med høy kapasitet

QuarkChain (QKC) prøver å løse en av de mest aktuelle problemene som kryptokurver for øyeblikket står overfor, det av blockchain-trilemmaet.

Prosjektet har fått ganske mye trekkraft siden deres vellykkede ICO tidligere i år. Folk ble fascinert av løftet 1m transaksjoner per sekund bygget på en to-lags blockchain som vil implementere skjæring.

Imidlertid er dette bare løfter i en annen whitepaper?

I denne QuarkChain-gjennomgangen vil vi ta et dypdykk i prosjektet ved å analysere ikke bare på den foreslåtte teknologien, men også på det praktiske. Vi vil også se på teammedlemmer, adopsjon, veikart og langsiktige QKC-tokenutsikter.

Når det er sagt, la oss hoppe rett inn i behovet for en QuarkChain-lignende løsning.

Hva er QuarkChain?

QuarkChain er en desentralisert blockchain som også er tillatelsesfri og sikker, men viktigst er den skalerbar. QuarkChain-teamet har som et av sine viktigste mål å bruke sharding-teknologi og levere mer enn 1 million transaksjoner per sekund.

Det ønsker å bli blockchain for gjennomstrømning med høy kapasitet, og levere en løsning som er sikker og rask nok for mye brukte desentraliserte applikasjoner (dApps).

QuarkChain-funksjoner

QuarkChain Hovedfunksjoner. Kilde: medium

Skalerbarhet har vært en av de største hindringene som blockchains står overfor i 2018, og QuarkChain ble opprettet spesielt for å løse problemer med skalerbarhet. Dette har blitt et presserende spørsmål for bransjen, og teamet føler at det ganske enkelt ikke kan vente lenger.

De har begynt å tilby en løsning som kan være forskjellig fra de som tidligere ble lagt fram, men som også kan være den som faktisk fungerer best. De er ikke redd for å trenge en hard gaffel hvis det er det som skal til for å lykkes.

QuarkChains skalerbarhet

QuarkChains sharding-teknologi vil muliggjøre opptil 1 million transaksjoner per sekund. Til sammenligning kan Bitcoin bare levere 4 transaksjoner per sekund, mens Ethereum leverer 10 transaksjoner per sekund. Selv Visa-nettverket er bare i stand til å levere 45 000 transaksjoner per sekund.

Hvis QuarkChain kan oppnå målet om 1 million transaksjoner per sekund, vil det være det klart raskeste nettverket på planeten. Dette kan se at det overhaler Ethereum når dApp-utviklere bytter til QuarkChain for å støtte økt bruk.

QuarkChain Transaksjoner p / s Sammenlignet

QuarkChain-transaksjonshastigheter sammenlignet med andre kjeder. Kilde: Hackernoon

Sharding er den primære grunnen til at QuarkChain kan levere et så raskt nettverk, men siden det er en blockchain, gir det fremdeles desentralisering og sikkerhet. Og utviklingsteamet har erfaring fra store teknologibedrifter, noe som gir dem muligheten til å lage og levere et stort distribuert system. Det gir også teamet kunnskapen som trengs for å skape skalerbarhet ved å utvide kunnskapen om sentraliserte systemer til det desentraliserte QuarkChain-systemet..

QuarkChain Beyond High TPS

QuarkChain har påpekt at det er andre prosjekter som har transaksjoner per sekund priser som er større enn Visa 65k per sekund, men fortsetter med å påpeke at TPS ikke er den eneste beregningen som må vurderes i et nettverk.

QuarkChain-teamet nevner spesielt Alipay, som har nådd 200 000 transaksjoner per sekund, men har gjort det ved å ofre desentralisering og sikkerhet. QuarkChain sikter mot skalerbarhet som inkluderer desentralisering og sikkerhet, noe som gjør det til et overlegen nettverk hvis teamet lykkes.

Hvorfor QuarkChain er annerledes

I tillegg til fokus på rask gjennomstrømning, er det andre funksjoner i QuarkChain-nettverket som gjør det forskjellig fra andre desentraliserte blockchain-prosjekter..

En av disse funksjonene er insentiviseringen av svake gruvearbeidere til å delta i nettverket uten å bli med i et gruvebasseng. Dette insentivet er basert på spillteori og fungerer ved å gi gruvearbeidere et insentiv for å fordele hashkraft likt mellom skjærene. Dette øker også desentralisering.

Collaberative Mining Quarkchain

Illustrasjon av Collaberative Mining hos QuarkChain. Kilde: Hvitt papir

En annen måte som desentralisering oppmuntres på, er ved bruk av flere billige noder som er koblet sammen i en klynge for å lage en superfull node. Ved å bruke billige noder i klynger for å lage super-full noder, unngår prosjektet de høye utgiftene som super-full noder er utsatt for i høye transaksjoner per sekund miljøer.

Nettverket øker sikkerheten ved å gi hver transaksjon beskyttelse av 50% av nettets hashkraft. Ved å kombinere denne beskyttelsen med desentralisering av nettverket, blir det nesten umulig for en dårlig aktør å gjennomføre et dobbeltbruksangrep.

Strukturen til QuarkChain er avhengig av to lag. Det første laget består av sharding blockchains, kalt shards, og det andre laget er root blockchain som brukes til å bekrefte shards blocks og gi sikkerhet for hele nettverket.

Struktur av Quarkchain Network

Struktur av Quarkchain Network. Kilde: Whitepaper

QuarkChain har også innebygd støtte for cross-shard-transaksjoner, og ble bygget slik at en konto kan brukes til alle shards. Den ble også designet slik at en smart lommebok brukes til å holde alle kryptovalutaene som kan knyttes til forskjellige skjær.

Fordelen med cross-shard-transaksjonene er at de kan utstedes når som helst, og kan bekreftes i løpet av få minutter. Gjennomstrømningen på tvers av skjærdene øker også lineært ettersom antall totale skjær øker, og gir skalerbarhet.

Hvordan bli involvert i QuarkChain

QuarkChain har tilbudt flere måter for samfunnet å involvere seg i prosjektet. Testnettet for prosjektet ble først lansert i mai 2018, men før lanseringen rekrutterte de aktivt 100 frivillige fra samfunnet til å fungere som betatestere. Det ønsker også alle velkommen med blokkjedeutviklingserfaring og sterk teknisk bakgrunn for å bli involvert i prosjektet.

17. september 2018 laget laget sin kode åpen kildekode på Github slik at hvem som helst kan inspisere den. Videre kjører de en utviklerkonkurranse for å se hvem som kan bygge et QuarkChain-testnett ved å kjøre egne noder / klynger og oppnå de største transaksjonene per sekund ved hjelp av en gitt belastningstest. Vinneren vil motta 1 BTC, med tilleggspremier for plassene 2 til 10.

Foreløpig er den høyeste testnettytelsen 14 755,25 transaksjoner per sekund.

QuarkChain Tokens (QKC)

QuarkChain-tokens har tickersymbolet QKC, og de er for tiden ERC-20-kompatible tokens på Ethereum blockchain. Når QuarkChain-mainnet er lansert, blir disse konvertert til innfødte tokens gjennom en premine, og i fremtiden vil gruvearbeidere produsere QKC-tokens.

QuarkChain holdt ICO i juni 2018, og samlet inn $ 20 millioner til en token pris på $ 0,0197. Det ble totalt opprettet 10 milliarder tokens, med 20% tildelt ICO-salget. Resten av tokens ble tildelt som følger: 15% til utviklingsteamet, 5% til prosjektrådgiverne og 15% til QuarkChain-stiftelsen.

De resterende 45% skal tildeles til markedsføring, gruvedrift og til samfunnet. Det er allerede bemerket av QuarkChain-teamet at gruvedrift sannsynligvis vil skape noe inflasjon i fremtiden.

Quarkchain-prisytelse

QKC-prisytelse siden ICO. Bildekilde: Coinmarketcap

Prisen på QKC hoppet til $ 0,268 bare en dag etter ICO, men innen 9. juni falt den med mer enn halvparten til $ 0,129677. Etter en rask pop høyere i juni, gikk den jevnt ned til et lavt nivå på $ 0,021378 innen 14. august, men har kommet seg sakte, men sikkert siden da, og per 8. oktober 2018 handles det til $ 0,0594, noe som fortsatt er en veldig fin avkastning fra 3. juni ICO-pris.

Hvis du er interessert i å kjøpe noen QKC-tokens selv, er de tilgjengelig på Binance for enten BTC eller ETH. Det er også en rekke mindre børser som tilbyr QKC, for eksempel Gate.io og KuCoin, men du kan fortsatt ikke kjøpe dem med fiat-valuta.

Binance QKC

Registrer deg på Binance og kjøp QKC-tokens

Siden QKC er et ERC-20-kompatibelt token, kan det lagres i alle ERC-20-kompatible lommebøker som MyEtherWallet eller MyCrypto, MetaMask og andre. Den sikreste lagringsmetoden er imidlertid i en hardware-lommebok.

dApps på QuarkChain

En av de viktigste aspektene ved QuarkChain er støtten for dApps. Den er åpen for et stort antall dApps, og er spesielt bra for de som krever høy gjennomstrømning. Dette inkluderer dApps relatert til spill, kunstig intelligens, peer-to-peer-økonomi, tingenes internett, big data og til og med reklame.

QuickChain kunne ha vært en utmerket løsning under CryptoKitties-spenningen, og det føles at det kan gi et utmerket hjem for en rekke dApps som har vært på vent mens de ventet på en blockchain som kan gi skalerbarhet som er nødvendig for at de skal kunne levere sitt fulle potensial.

QuarkChain Team & Rådgivere

QuarkChain ser ut til å ha noen ganske erfarne teammedlemmer og et sterkt rådgivergruppe. For eksempel, Qi Zhou (Grunnlegger) er en programvareingeniør som tidligere jobbet hos Google og har over 15 års erfaring. Han har også doktorgrad fra Georgia Institute of Technology.

Quarkchain teammedlemmer

Quarkchain teammedlemmer

Å bli med ham er Zhaoguang Wang som også er programvareingeniør og er ekspert på distribuerte systemer. Han jobbet tidligere på Facebook og Google og har en MSc i informatikk fra University of Michigan. Det er også en rekke andre forskere og forskere som fullfører teamet.

På rådgiversiden har de blant annet Paul Veradittakit som er partner i Pantera Capital og Bill Moore som er ingeniør i Sun Microsystems..

QuarkChain veikart

Hovedtyngden av arbeidet for QuarkChain begynte midt i 2017 da utviklingsteamet begynte å undersøke spørsmål knyttet til blockchain-skalerbarhet. Ved utgangen av 2017 hadde teamet utarbeidet whitepaper, og etter redigering og revisjoner som ble utgitt i februar 2018. Samtidig fullførte de verifiseringskode 0.1. Bare en måned senere ble 0,1 versjoner av testnett og lommebok utgitt.

Quarkchain veikart

Quarkchain veikart. Kilde: Whitepaper

I andre kvartal 2018 jobbet teamet med testnet 1.0, og det ble utgitt i juli 2018. De jobbet også med smart kontrakt 0,1. Kjøreplanen hevder at QuarkChain Core 1.0, mainnet 1.0 og SmartWallet 1.0 vil alle bli utgitt før utgangen av 2018. Innen andre kvartal 2019 er det planlagt å ha QuarkChain Core og SmartWallet begge i sine 2.0-versjoner.

Konklusjon

2018 har sett et stort fokus på skalerbarhetsproblemer fra hele blockchain-økosystemet. Mens det er flere andre prosjekter som ønsker å løse skalerbarhetsproblemet, er QuarkChain-skjæringsløsningen på vei for å skape en blockchain uten problemer med skalerbarhet.

Hvis de oppnår dette, vil det være et flott gjennombrudd for blockchain-teknologi, siden mange av de planlagte applikasjonene som bruker blockchain-teknologi, blir hemmet av problemer med skalerbarhet..

Det er sant at prosjektet fremdeles er veldig i utvikling, men de har gjort store fremskritt og har nådd sine forventede fullføringsdatoer med jevne mellomrom. Dette fører til tillit til teamet og prosjektet, og hvis mainnet lanseres før utgangen av 2018, kan dette bli et av de mest omtalte blockchain-prosjektene i 2019.

Utvalgt bilde via Quarkchain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me