Gjennomgang av RChain (RHOC): Bygg skalerbare Blockchain-applikasjoner

Den nåværende gruppen av blockchain-plattformer har skapt en ny desentralisert verden, men de har også noen problemer som må løses.

Problemer med hastighet, skalerbarhet og sikkerhet vil til slutt forhindre at blockchain-teknologien når utbredt adopsjon og dens virkelige potensial hvis den ikke adresseres og korrigeres.

Et team som ønsker å gjøre nettopp det, er RChain Cooperative, som har jobbet siden 2016 for å bygge en bedre blockchain-arkitektur. I denne RChain-gjennomgangen vil vi se nærmere på prosjektet, inkludert teammedlemmer, teknologi og tokenpotensial.

RChains Blockchain-forbedringer

RChain jobber med forbedringer i hastighet, utviklerverktøy, fellesskap og tillit. Teamet føler at disse forbedringene vil gi dem en betydelig fordel i forhold til sine blockchain-konkurrenter. Den mest merkbare endringen vil være i hastighet, med nettverket som planlegges lansert med kapasitet til å håndtere 40 000 transaksjoner per sekund, og muligheten til å skalere opp til 100 000 transaksjoner per sekund.

Rchain Sammenlignet Blockchains

RChain Blockchain sammenlignet. Kilde: RChain Docs

Når det gjelder utviklerverktøy, er det planlagte verktøysettet ment å være bedre enn alt som for øyeblikket tilbys. De lar utviklere fra forskjellige bakgrunner, kodingspråk og blokkjeder enkelt koble hvilken app de har bygget til RChain blockchain.

Teamet ble bygget med ideen om at fellesskap og tillit ville gi den sterkeste og beste blockchain mulig. RChains samarbeidsdesign gjør det mulig å utvikle programvaren med åpen kildekode og gir hvert medlem sjansen til å påvirke RChains fremtid..

Denne kooperative strukturen fremmer også utviklingen av en manipulasjonssikker desentralisert løsning som vil være trygg, skalerbar og rask.

RChain Cooperative

Kooperativet som ble dannet for RChain er en enestående utviklings- og styringsgruppe. Andelslagets medlemmer eier, utvikler og kontrollerer RChain-plattformen med åpen kildekode. Den er basert i Seattle, Washington og gir samfunnet en organisert og linjebasert struktur som mange blockchain-plattformer mangler.

Andelslaget er åpent for alle, men det er en engangsavgift på $ 20. Avgiften ble satt til en så lav pris slik at folk med økonomisk bakgrunn kunne være med på å forme RChains fremtid.

Ved å bli med i RChain Cooperative får medlemmene følgende fordeler:

 • Tilgang til alle RChains Discord-kanaler
 • Evne til å velge styremedlemmer
 • Lar medlemmene delta i styringskomiteer
 • Lar medlemmene stemme på prosjektgodkjenning og budsjettbevilgninger.

Hvordan fungerer RChain?

RChain-arkitekturen ble designet med tanke på maksimal skalerbarhet, og er basert på en gren av matematikk kjent som mobile prosessberegninger. Plattformen er i stand til å støtte flere blokkeringer, både offentlige og private, og til og med på samme node. Blokkjedene vil bli sikret med konsensusmekanismen Proof of Stake (PoS).

Oversikt over RChain Architecture

Oversikt over Rchain Architecture

Rho Virtual Machine

En av nøkkelkomponentene i RChain-plattformen er Rho Virtual Machine, som muliggjør samtidighet og tillater applikasjoner på RChain å oppnå utrolig skalerbarhet og hastighet.

Rho Virtual Machine Execution Environment kjører også flere forekomster av Rho Virtual Machine, og kan når som helst opprette nye forekomster for å håndtere ekstra belastninger.

RChain blockchain er unik ved at den har en flerkjedestruktur som gjør at blokkjeder kan kjøre parallelt og koordinert. Hver Rho Virtual Machine kan utføre uavhengig på separate blokkeringer og nettverk med et uavhengig sett med smarte kontrakter. I tillegg er noder flertrådede og lette, noe som gjør dem i stand til å håndtere mange forekomster samtidig, slik at RChain-applikasjonen kan oppnå suksessresultater.

RChain Smart Contracts

Som mange av dere kanskje vet, er Ethereum-smarte kontrakter kodet på et proprietært språk som kalles soliditet. RChain bruker et av et mer sofistikert språk.

RChain smarte kontrakter er skrevet på et programmeringsspråk kjent som Rholang, som står for Reflective Higher Order språk. Det gir støtte for intern samtidig programmering og gjør smarte kontrakter ekstremt allsidige og raske av design.

De smarte kontraktene er svært skalerbare takket være en formell bekreftelsesmetode. Når verifisert, vil Rho VM kompilere og utføre kontraktene.

RChain Navneplasser

De fleste blokkjeder ble designet for å bruke offentlige nøkler for å skille mellom virtuelle adresserom, men RChain deler de virtuelle adresselommene i navneområder. Disse navneområdene er et sett med navngitte kanaler som kan kommunisere plasseringen til nettverksressursene. Bruken av navnerom tillater at smarte kontrakter på en blokkjede kan være synlige for kontrakter andre steder i nettverket. Dette gjør at utviklere kan forbedre systemkryptering og protokoller.

RChain Token Sale

RChain holdt et privat tokensalg i august 2017 som solgte ut på bare to uker og genererte $ 15 millioner. RHOC-tokens ble solgt for $ 0,20 per token med et minimumskjøpskrav på $ 50.000. Når hovednettet er lansert, konverteres alle RHOC-tokens til REV-tokens til en 1: 1-sats.

Det er også mulig at RChain vil ha en offentlig ICO for REV-tokens når hovednettet lanseres, men det er ingenting konkret på dette tidspunktet. Som med alle styresaker må styret og andelsselskapet stemme for å avgjøre om en ICO skal holdes. Den tidligste mulige ICO-datoen ville være slutten av 2018.

Handel med RHOC-tokens

RHOC-tokens ble solgt til $ 0,20 hver under det private salget og har beveget seg betydelig høyere siden. 9. januar 2018 nådde de en høyde på $ 2,99, men har trendet lavere siden de bredere kryptovalutamarkedene har vært deprimerte gjennom 2018.

Rchain Sammenlignet Blockchains

RHOC-prisytelse. Kilde: CoinMarketCap

Token så god støtte på $ 0,80-nivået i flere måneder, men i august 2018 har det falt gjennom den støtten og handler til $ 0,638822.

Hvor kan jeg kjøpe RHOC

Hvis du er interessert i å kjøpe RHOC i sekundærmarkedene, er alternativene dine begrenset. KuCoin er det største børs tilbudet RHOC, og du kan kjøpe det der med BTC eller ETH.

ChaoEX ser nesten like mye handelsvolum, men du kan bare bruke BTC der for å kjøpe RHOC. Et annet alternativ som godtar både BTC og ETH, er BitMart.

Hvor skal du oppbevare RHOC

RHOC-token er et ERC-20-token og kan lagres i en hvilken som helst kompatibel lommebok. MyEtherWallet er et populært valg, det samme er MetaMask. Jeg tror det beste valget av sikkerhetsmessige grunner er Ledger Nano S. Når hovednettlanseringene og RChain bytter til REV-token, vil de lansere sin egen native lommebok.

RChain-teamet

Teamet bak RChain er godt avrundet og med god erfaring. Dette gir tillit til at de vil oppfylle de tekniske løftene som blir gitt.

Det er to hovedstyrker som teammedlemmene har. For det første har de flere sterke kjernemedlemmer som har erfaring med blockchain-prosjekter. De har også et sterkt rådgiverteam. Spesielt har de det Vlad Zamfir som er forsker som også jobber med Ethereums POS-protokoll

Rchain-teammedlemmer

Medlemmer av RChain. Fra venstre: Greg Meredith, Kenny Rowe, Evan Jensen, Vlad Zamfir

På baksiden har noen medlemmer av kjerneteamet deres tvilsomt rykte i kryptosamfunnet. Imidlertid ser det tekniske teamet veldig sterkt ut, og vi kan bare håpe at eventuelle kontroverser forblir tidligere og ikke tynger prosjektet som helhet..

RChain Future

RChain-teamet ønsker å erstatte Bitcoin og Ethereum, noe som betyr at de takler et stort marked. Metoden for å komme til toppen vil stole på raskere og mer skalerbare blokkeringer som kan brukes til store applikasjoner.

RChain Muligheter

 • Treff 100 000 transaksjoner per sekund;
 • Ingen som diskuterer samtidighet, som kan være RChains hemmelige våpen;
 • Å bygge nettverkseffekten inn i kjeden sin via DApps og tilsvare tilsvarende ERC20-standarden.

RChain Utfordringer

 • Det er ikke noe bevis på at de kan treffe 100 000 transaksjoner per sekund;
 • Det er andre skaleringsfaktorer utenfor transaksjoner per sekund;
 • Det ikke-tekniske teamet er ganske kontroversielt blant kryptovaluta-samfunnet;
 • Mangel på klarhet i deres symbolforsynings- og innsamlingsmodell;
 • Usikkerhet om fordelene med samtidighet.

Konklusjon

RChain prøver å bygge en bedre og raskere versjon av Ethereum, samt forbedre samfunnet rundt blockchain. Med lanseringsdatoen til RChain så langt i fremtiden, vil det sannsynligvis trenge å være forstyrrende til en viss grad hvis den vil ta andel fra Ethereum og få et solid fotfeste.

Imidlertid virker skaleringsstrategiene ikke veldig forstyrrende, og det er flere prosjekter som jobber med skalerbarhetsløsninger. Da prosjektet startet, kunne vi allerede se lignende løsninger i skalerbarhet og hastighet fra andre prosjekter.

RChains dokumentasjon kan vise det så langt foran konkurrentene, men det er i gjeldende tilstand av blokkjeder. Med noen teorier om at hovednettet for RChain kan bli forsinket betydelig, er det mulig at Ethereum vil levere sin Serenity-oppdatering omtrent samtidig som RChain leverer et hovednett.

Det virker nesten sikkert at Ethereum vil slå Rchain til sharding, Proof of Stake, sidekjeder og statlige kanaler. I møte med alt det RChain ikke vil levere en blockchain som er mye av en forbedring i forhold til Ethereum.

Det etterlater den unike funksjonen til RChain, samtidighet, for å levere en bedre blockchain. Men de har ikke gjort det klart hvordan samtidighet vil være til nytte for applikasjoner som er skreddersydd for Ethereums ikke-samtidige implementering. Det er ikke sannsynlig at mange dApps vil hoppe fra Ethereum til RChain umiddelbart, men vil mer sannsynlig vente og se holdningen.

Teknisk sett ser teamet solid ut, og oppdateringene gitt fra utviklermøtene ser ut til å fremheve kompetansen til ingeniørene som jobber med prosjektet. Det er imidlertid fortsatt kontroversen rundt det ikke-tekniske teamet, og det er heller ikke klart at teamet jobber med å løse de riktige problemene for å gjøre det vellykket, eller om det kan gjøre det raskt nok for å sikre suksess.

Et siste rødt flagg er prosjektets økonomiske historie og den usikre økonomiske modellen symbolet jobber etter. Mangelen på informasjon om hvor mye teamet har samlet inn fra Synereo AMP-byttet, og mangelen på detaljer om hvor mange REV-er som blir opprettet, hvor mye dev-teamet vil beholde for seg selv, og om det vil være en ICO for REV-er. alt plagsomt fra et investeringssynspunkt.

Utvalgt bilde via RChain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me