Gjennomgang av Waltonchain (WTC): Alt du trenger å vite

Waltonchain har som mål å bringe harmoni og effektivitet til logistikk- og forsyningskjedeadministrasjonen, da dagens systemer er komplekse og ofte involverer en rekke fragmenterte parter..

Som et resultat er det fremdeles vanskelig for organisasjoner og virksomheter å koordinere sin virksomhet på tvers av ulike deler av forsyningskjeden og opprettholde en enhetlig, sikker driftsmetode.

Waltonchain lover å tillate individuelle enheter å justere sine forskjellige prosesser via blockchain og å gi et sikkert økosystem for styring og verifisering som bruker internett av ting (IoT) og radiofrekvensidentifikasjon (RFID) -teknologi.

Hva er Waltonchain (WTC)?

Waltonchain fikk liv i 2016; da en gruppe utviklere fra Kina og Sør-Korea kom sammen for å etablere prosjektet. Waltonchain bruker IoT-teknologi, RFID og blockchain for å lage et styringssystem for forsyningskjeder.

Denne unike teknologiblandingen gjør at teamet bak prosjektet kan spore produkter under hvert trinn i produksjons- og distribusjonsprosessen. Dette er gjort mulig ved bruk av RFID-teknologi, mens dataene som er knyttet til hvert element er lagret i en blockchain som sikrer nøyaktighet og gjør at informasjonen umiddelbart kan verifiseres.

Prosjektet er oppkalt etter Charlie Walton, oppfinneren av RFID-teknologi, og fungerer også som et akronym for Wisdom Alters Label Trade Organization and Network. RFID-teknologi kan brukes av et bredt spekter av applikasjoner, og brukstilfeller inkluderer identifikasjon, verifisering og betalingsvalidering, samt sporing av en rekke prosesser.

WaltonChain Team

Teamet bak Waltonchain er akademisk fremtredende og har samlet mye erfaring med å håndtere forsyningskjeder over hele Asia. Medstifter Do Sanghyuk har hatt stillingene som nestleder i China – Korea Cultural Exchange Development Committee, direktør for Korea Standard Products Association, og styreleder for Korea NC Technology Co., Ltd.

Medstifter Xu Fangcheng, er tidligere direktør for Supply Chain Management i Septwolves Group Ltd., og er for tiden direktør for Shenzhen Silicon, Xiamen Silicon og styreleder for Quanzhou Silicon.

IoT-spesialist Mo Bing er doktor i ingeniørfag og uteksaminert fra Harbin Institute of Technology, mens blockchainingeniør Wei Songjie er også doktor i ingeniørfag og uteksaminert fra University of Delaware, Wei har også erfaring med å jobbe i Qualcomm og Google.

Hvordan fungerer Walton Chain?

Waltonchain-teamet har utviklet Value Internet of Things-konseptet for å beskrive metoden deres for å blande proprietære RFID-brikker med blockchain-teknologi, og sammenslåingen gjør det mulig for blokkeringer å lagre datarepresentasjoner av fysiske gjenstander i kjeden via RFID-koder..

RFID-koder bruker elektromagnetiske felt for å identifisere objekter, og skanning av en RFID-kode gir brukeren all tilgjengelig informasjon. Dette kan inkludere produktets startsted, hvor det for øyeblikket ligger, og hvem som har håndtert det, i tillegg til andre viktige data.

RFID-koder kan festes til ethvert objekt, og fungerer mer effektivt enn strekkoder, ettersom de kan leses av maskiner uten å måtte skanne direkte koden. RFID kan brukes i sporing av inventar / bagasje, tollsamlinger, produktkiosker, biblioteksystemer og verifisering av reisedokumenter.

prosjekt oversikt

I tillegg kan RFID også brukes til tilgangsadministrasjon, kontaktløse betalinger og smartdust, som er et system med mikrosensorer som kan oppdage lys, temperatur, kjemikalier og til og med vibrasjon eller magnetisme.

Foreldre- og underkjeder

Walton Chain fungerer som moderkjeden som administrerer forskjellige underkjeder, sporer transaksjoner og utfører smarte kontrakter. Tokenet som brukes til sirkulasjon og betaling i morselskapet er Waltoncoin (WTC). WTC kan brukes til å handle data, utføre forskjellige transaksjoner i foreldrekjeden og til å lage underkjeder som bruker egne tokens, i likhet med hvordan Ethereum muliggjør oppretting og bruk av ERC20-tokens. Underkjede tokens kan også handles på den desentraliserte børsen som er vert for moderkjeden, og WTC brukes som mellomledd valuta.

Underkjedene kan opprettes av alle som bruker Waltonchain-teknologi, og kan også velge å bruke en konsensusalgoritme som er forskjellig fra Proof of Stake & Tillit (PoST) konsensus brukt i foreldrekjeden. PoST ligner på Proof of Stake (PoS) og belønner tokenholdere eller noder med utbyttebetalinger i WTC. PoST inneholder også en omdømmemekanisme for noder som letter ekstra belønninger til høyere kvalitet og mer ærlige noder. Som et resultat kan WTC-tokenholdere motta utbytte ved å holde tokens i lommeboken.

Underkjedesystemet har en rekke fordeler, for eksempel kan bedrifter tilpasse en blockchain for å dekke deres spesifikke behov. Underkjedene sitter på toppen av foreldrekjeden og kan brukes til spesifikke formål, for eksempel å spore forskjellige klesmerker eller kleslinjer, og måle suksessen til forskjellige linjer i en rekke forskjellige butikker.

Dette systemet hjelper også nettverksytelsen, ettersom flertallet av dataene ligger i en virksomhets underkjede, og enhver økning i aktiviteten vil ikke tette hele nettverket.

Hvor levedyktig er prosjektet?

Waltonchain er et av de mest levedyktige prosjektene på markedet hittil, fordi det tar sikte på å betjene bransjer som har behov for å bruke RFID-teknologi støttet av blockchain. RFID-koder koster for tiden omtrent $ 0,1 per enhet og er rimelige og mye brukt.

Wal-Mart begynte å implementere teknologien i sin forsyningskjede i 2003, og det amerikanske forsvarsdepartementet opplyser at alle militære forsyninger har måttet bruke RFID-koder siden 2005. Den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har også anbefalt farmasøytiske selskaper RFID for å spore produktene sine siden 2006.

Waltonchain fungerer som en forsyningskjedeplattform og en teknologi som gjør det mulig for alle å lage sine egne underkjeder. Waltonchain er et populært prosjekt som har potensial til å transformere hvordan bedrifter driver sine virksomheter.

Waltonchains Value internet of Things-system har en rekke klare fordeler, som inkluderer:

 • Pålitelig forfalskning via RFID-identifikasjon
 • Nøyaktig produktsporing og verifisering
 • Forbedret sikkerhet som et resultat av uforanderlig blockchain-teknologi
 • Desentralisering pålitelige mekanismer
 • Strømlinjeformede forsyningskjedeprosesser

Waltonchain har også et imponerende utvalg av partnerskap, og mange er med kinesiske provinsregjeringer. Det er et prosjekt støttet av Fujian-regjeringen for å skape en smart maritim blockchain inkubator, og en støttet av Jinhu-regjeringen for å bygge smarte luftrensings- og overvåkingssystemer. På toppen av dette har Waltonchain-teamet utviklet partnerskap med organisasjoner som Silictec, Sensor Technology (NIDS), NHTECH og TANYU.

Waltonchain Partners

Waltonchain utvider seg også utenfor verden av supply chain management og har en fast vekststrategi.  

4 Faseutviklingsplan

Waltonchain-teamet har skissert fire forskjellige vekstfaser, og fase 1.0 involverte utviklingen av RFID-klesystemintegrasjonsordningen. Teamet utvikler RFID-tag-systemet og vedtar den proprietære asymmetriske krypteringsalgoritmen.

Waltonchain veikart

Fase 2.0 innebærer etablering av Waltonchain i kles-, detaljhandel- og logistikkindustrien, mens fase 3.0 ser at teamet planlegger å bruke teknologien deres bredere i produksjonsindustrien.

Målet er å bidra til å utvikle en standardisert og pålitelig oversikt over hele produksjonsprosessene, fra innkjøp av materiale og overgang til montering, produksjon, emballasje og lagerstyring.

Fase 4.0 skisserer oppgraderingen av både maskinvare og blockchain-datastrukturen. Etter hvert som systemet forbedres, vil alle fysiske eiendeler kunne registrere seg i Waltonchain i fremtiden.

Bør jeg investere i WTC?

Waltonchain ble lansert med utstedelse av 100 millioner mynter, og det er omtrent 70 millioner mynter i reserve med rundt 25 millioner for øyeblikket, og de resterende myntene vil bli utvunnet i løpet av de kommende årene. WTC traff markedet som et under radar-prosjekt for vestlige investorer og debuterte til en pris på rundt $ 1,00 i august 2017.

WTC handler for tiden til en pris på litt over $ 10 og beholder en markedsverdi på rundt $ 263 millioner; dette er betydelig lavere enn den høye prisen på rundt $ 43, som så at den oppnådde en markedsverdi på over $ 1B i januar.

Prosjektet er ganske solid og WTC kan brukes til å utstede underkjeder, behandle transaksjoner i morselskapet, fordele utbytte, foreta overføringer på den desentraliserte børsen og opprettholde stemmesystemet.

WTC er også ekstremt godt etablert og er tilgjengelig for handel på en rekke kryptovaluta-børser som Binance, Kucoin, OKEx, Coinnest og HitBTC. Som et resultat drar WTC fordel av et høyt likviditetsnivå og genererer for tiden daglige handelsvolum verdt millioner av amerikanske dollar.

Konkurranse fra VeChain

WaltonChain vs. VeChain

Bilder via Waltonchain & VeChain

Imidlertid, som ethvert blockchain-basert prosjekt, er det mulige negative faktorer å vurdere, og Waltonchain møter direkte konkurranse i form av VeChain. Til tross for omlegging til VeChain Thor, tilbyr teamet bak prosjektet også blokkjedebaserte løsninger for leverandørkjedeindustrien, og VeChain gjør det også mulig for bedrifter å bygge DApps på sin plattform.

I tillegg fokuserer VeChain på luksusvarer mens Waltonchain startet med klær og Waltonchain går fremover med RFID-chips mens VeChain også inkluderer NFC og QR-koder. De to prosjektene kan være rettet mot forskjellige markeder, men VeChain har vist seg å være populær blant investorer, og VEN-tokenet har for tiden en markedsverdi på rundt $ 1,6 milliarder og ligger i topp 20. Som et resultat er det alltid muligheten for at VeChain vil tiltrekke seg oppmerksomhet vekk fra Waltonchain.

Markedsføringsutfordringer

I tillegg, som et prosjekt basert i både Kina og Sør-Korea, må Waltonchain kontinuerlig implementere en vellykket markedsføringsstrategi for å kunne påvirke investorer med base i vest positivt. Den nylige skandalen som involverte en Twitter-utleveringskonkurranse hadde en negativ innvirkning på både prisen på WTC og den offentlige oppfatningen av prosjektet, etter at fullføringsvinneren ble avslørt å være en Walton-ansatt.

Prisen på WTC dyppet fra rundt $ 22 til $ 17 i etterkant av skandalen. Prisen fortsatte å komme seg før den startet på en langvarig nedtur da hele markedet fortsatte på en langsiktig bjørnekjøring.

På toppen av dette er Waltonchain også et prosjekt som kan være vanskelig å verifisere, og som med mange asiatiske prosjekter kan det være vanskelig for investorer å få nøyaktig informasjon på engelsk, og som et resultat kan det gå dager eller uker før nyheter og partnerskap kunngjøringer kan bekreftes. Interessant, Waltonchains hovedkonkurrent VeChain har blitt beskyldt for å overdrive sine partnerskap og samarbeid.

Konklusjon

Avslutningsvis er Waltonchain et av de mer solide og omfattende prosjektene på markedet, det har en solid brukssak og fusjonerer banebrytende teknologi for å forstyrre en rekke viktige næringer. Bruken av underkjeder og et nodesystem gjør WTC også attraktivt for langsiktige holdere, ettersom de kan forvente en naturlig økning i verdien av WTC.

Prosjektet er fremdeles utsatt for negative nyheter ettersom noen medlemmer av kryptosamfunnet har problemer med å stole på prosjektet, som et resultat Waltonchain kan appellere til investorer som gjerne dykker dypt inn i prosjektet og gjør sin egen omfattende forskning.

Fordeler

 • Solid teknologi med proprietære RFID-brikker, skannere og trackere
 • Har en reell bruk og hjelper i supply chain management og logistikk
 • Støttet av et erfaren og godt koblet team
 • Verdien WTC er knyttet til antall underkjeder
 • Nodesystem med økonomisk utbytte

Ulemper

 • Tokeninnehavere har ingen andel i selskapet
 • Informasjon rundt prosjektet kan være vanskelig å få tak i
 • Utsatt for negative nyheter
 • Fortsatt bekymringer angående påliteligheten til visse teammedlemmer

Bilder via Waltonchain.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me