Gjør deg klar for Ethereum Byzantium Hard Fork

Hardfork på Ethereum-nettverket kalt Byzantium er nå offisielt satt. Det vil skje ved blokk nummer 4.37m, som sannsynligvis vil være mellom 12:00 og 13:00 UTC mandag 16. oktober. Dette er på baksiden av en vellykket hardfork på Ropsten-testnettverket 19. september.

Byzantium er en av de første få oppgraderingene som inngår i en serie som kalles Metropolis-oppgraderingen. Byzantium er implementeringen av 9 av Ethereum Improvement Protocols (EIP) først skissert i Metropolis veikart.

Hardforks er oppdateringer til en blockchain som, til tross for at de er kontroversielle, er ganske nødvendige. Dette ville være den femte hardfork av Ethereum med blandede resultater i de fire foregående før den. Bare en av disse hardgafflene resulterte i etableringen av en ny kryptovaluta som var Ethereum-klassiker.

Disse endringene er ment å forbedre hastigheten på nettverket, gjøre det sikrere og innføre nye personverninitiativer som zk-snarks. Det er fortsatt en del arbeid som skal gjøres rundt den harde gaffelen for å sikre at den går uten problemer.

Oppdaterer programvare

Ettersom Byzantium-oppgraderingen er en hardfork, vil det være et krav at alle nettverksnodene oppgraderer programvaren. Derfor påhviler det mange av oppstartsbedriftene som tilbyr klienter for Ethereum blockchain å oppdatere programvaren for å sikre at den faktisk inneholder Byzantium-koden..

For en helt jevn oppgradering over hele nettverket, må alle Ethereum-klientene oppdatere programvaren sin før blokk 4.37m. Dette er på grunn av det faktum at EIP-ene er kodet i klientene og vil tilsvare blokknummeret. Hvis noen av nodene ikke oppgraderes, blir de igjen, og kjeden skal splittes.

Det er viktig å påpeke at denne oppgraderingen bare gjelder for de som kjører fullstendige nettverksnoder på nettverket. Hvis du bruker noe som en online lommebok som Jaxx eller MyEtherwaller, gjelder ikke oppgraderingen for deg. Disse tredjepartstjenestene må sørge for at programvaren deres er oppdatert av gaffelen.

Foreløpig har de to største Ethereum-klientutviklerne gitt ut oppdateringene til programvaren. Geth oppdaterte programvaren sin forrige uke, og Parity ga ut en oppdatering i går. Parity måtte imidlertid trekke oppdateringen og fikse en feil som ble oppdaget i en fuzz-test.

Påvirkning på gruvearbeidere

Som mange kanskje vet, er en av de viktigste oppgraderingene som er planlagt for Metropolis-oppgraderingen flyttingen fra Proof-of-Work (POW) til Proof-of-Stake (POS) gruvedrift. For Ethereum er sistnevnte en del av deres fokus på Casper POS Ghost-protokollen.

Dette er imidlertid ikke en del av EIP-ene som er inkludert i Byzantium-oppgraderingen. Noe annet som vil påvirke gruvearbeiderne er at gruvedriftens vanskeligheter blir senket. Lavere vanskelighetsgrad vil bety raskere transaksjonstider og dermed høyere hastigheter. Transaksjonene vil også være billigere ettersom belønninger for gruvearbeiderne reduseres med ca. 2 ETH.

Selv om flertallet av deltakerne har ønsket dette velkommen, har det vært noen opprørere som har truet med å utvinne pre-fork-kjeden.

Hva med utvekslinger

Hvis hardfork bæres av uten større problemer, er det ikke nødvendig med noe fra sentrene.

Hvis det imidlertid er hardfork og resultatet er at noen forblir i eldre kjede og andre flytter til Byzantium, vil du ha to konkurrerende mynter. Dette skjedde akkurat da Ethereum splittet seg fra den opprinnelige kjeden på Ethereum classic.

Det er noen avvikende stemmer som kan velge å ikke gå videre med alle protokollendringene i Byzantium. For eksempel er det en delmengde av brukere som ønsker å forkaste og implementere Byzantium-oppgraderingen, men beholde blokkbelønningen som den er.

Hvis denne gruppen er i stand til å lykkes i å produsere en valuta som er i stand til effektivt å utfordre Ethereum etter gaffelen, kan børsene bli tvunget til å inkludere mynten på børsene. Imidlertid er det foreløpig ingen indikasjoner på at dette er sannsynlig.

Mer kommer

Som nevnt er Byzantium-oppgraderingen bare en av mange oppgraderinger som inngår i Ethereum Metropolis-veikartet. Hvis denne hardfork går uten problemer, er det sannsynlig at mange brukere vil se frem til neste rekke oppdateringer.

Dessuten, som vi har sett med den omstridte Bitcoin hardfork-debatten, er den relative lettheten som Ethereum-samfunnet var i stand til å godta Byzantium-oppgraderingen, en ytterligere tillitserklæring i kryptovalutaen..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me