Google Search Data viser kryptovalutainteresser

Hvis det er ett barometer for hvor mye generell interesse det er i et emne, er det Google-søkevolumet du får for det. Hvis dette er tilfelle, ser det ut til å vise at interessen for Cryptocurrency avtar.

Googles trender viser søkevolumet til bestemte søkeord over tid. Du kan også bruke Google-trender til å overvåke stedsspesifikke søk. Dette er grunnen til at de er en veldig god fullmektig for den generelle interessen som befolkningen har i krypto.

Vi tok en titt på trendene i søk hvert år og boret også litt mer ned i den stedsspesifikke søketrafikken. Ikke overraskende har interessen for en rekke forskjellige søkeord for kryptovalutaer blitt lavere siden prisene har falt litt.

La oss se nærmere på tallene.

Bitcoin og Ripple

“Kjøp Bitcoin” ville uten tvil ha vært et av de mest søkte begrepene i den enorme oppkjøringen av kryptokurver nylig. Når nye mennesker kommer inn i markedet, vil de mest sannsynlig interessere seg for kryptovalutaer som de har hørt om før.

Nedenfor har vi søketrafikken for begrepet “kjøpe Bitcoin” i blått. Som du kan se, nådde den rekordhøyder i desember mellom 3. og 9. Søkespørsmålene nådde 100 søk per dag. Det er ingen overraskelse at dette var den gangen Bitcoin slo nye rekorder på høye tider.

Google Trender

Søkevolum for “Kjøp Bitcoin”. Kilde: Google Trends

I grafen ovenfor har du også søketrafikken for begrepet “kjøp rippel” i rødt. Som du kan se, så det ut til å følge trafikken for Bitcoin-begrepet, men vanligvis med et forsinkelse på noen få dager. Mellom 31. desember og 7. januar toppet Ripple seg over Bitcoin.

Det som er enda mer overraskende er hvor mye dette har speilet prisen på Bitcoin og Ripple. Nedenfor er prisdiagrammet for de to kryptovalutaene med Bitcoin i blått og Ripple i rødt. Den relative prisen på Ripple nådde toppen like etter Bitcoin.

Ripple Bitcoin-pris

Pris på BTC kontra XRP. Kilde: tradingview.com

Men da prisen på begge disse kryptovalutaene fortsatte å falle, økte mengden søketrafikk som var relatert til den. De er nå begge på nivåer som ikke ble sett på omtrent et år nå.

“Kjøp Ethereum” Blues

Ethereum ble også snakket mye i fjor da verdien av en programmerbar blockchain ble tydelig. Nesten alle økonomiske nyhetssalonger dekket den enorme økningen av denne kryptovalutaen og prisrallyet som fulgte den.

Derfor ville det være interessant å se hvor godt søketrafikken for begrepet “kjøp Ethereum” (mørkeblå) fulgte med den faktiske Ethereum-prisen (lyseblå). I diagrammet nedenfor har vi de to beregningene med den ene lagt på den andre.

Google Trender

“Kjøp Ethereum” og Ethereum-pris overlagt. Kilde: Google Trends

Som du ser, var det et rally i prisen på Ethereum i to perioder i fjor. En av dem var midt på året i juni. Dette var omtrent tiden for ICO-mani som ikke bare kjørte opp prisen, men også kjørte trafikk for søkeordet.

Så mot slutten av året hadde du Ethereum sammen med de andre kryptoaktivaene. Dette er fordi det er en sterk sammenheng mellom de forskjellige kryptovalutaaktivaene.

Under dette rallyet i pris som vi så mot slutten av året, toppet søketrafikken for å kjøpe Ethereum også på omtrent 100 per dag. Hva dette demonstrerer er hvor nøye interessen for å kjøpe Ethereum følger prisen på Ethereum.

Det er selvfølgelig vanskelig å si hva som er drivfaktoren, ettersom korrelasjon ikke innebærer årsakssammenheng. Mer etterspørsel vil presse opp prisen på en eiendel, men en eiendel som øker i pris, vil også føre til at flere søker en bytte for å kjøpe den.

På samme måte så det ut til at prisen fortsatte å samle seg siden søketrafikken falt i midten av januar i år. Dette kan ha vært et resultat av at kjøpere som allerede er i markedet roterer fra andre kryptovalutaer til Ethereum.

Implikasjoner fremover

Selv om Googles trender på ingen måte er vitenskapelige, er det en fin måte å få et høyt nivå overblikk over masseinteresse i en bestemt kryptovaluta. Som sådan viser det at generell interesse for kryptovalutaer er på et lavt punkt.

Dette kan ha vært som et resultat av de handelsmennene som kom inn på markedet ved høye tider og nå har blitt brent av den nylige salget. Etter hvert som tapene deres har blitt kjent, har ordet spredt seg, og det kan ha drevet potensielle nye investorer bort.

Det kan også være som et resultat av de økende nivåene av FUD som blir kastet på kryptokurver regelmessig. Vanlige nyheter har også matet vanviddet og slått folk av ideen om å investere i kryptovalutaer.

Imidlertid, for de kryptovalutainvestorene som hodler myntene sine, er det lite sannsynlig at søketrender for kryptovaluta påvirker deres beslutning. De følger ikke folkemengdene og Google-trender er innbegrepet av mengdenes mening.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me